• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

mrblar forumdan öğrendiğime göre sizde kıbrıstasınız bizimde tayin kıbrıs çıktı 39.mekanize sanırım güzelyurta yakınmış köy gibi bir yer tam bilemiyorum evler hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz bana rica etsem sanırım çok eski ve kötü küçük çocuğum var 3 yaşında onun yatacağı yatağı biz kendimiz mi temin edeceğiz yoksa yatak varmıdır birde benim tek korkum haşereler evlerde çokmu oluyor nasıl bir çözümü var şimdiden tşk ederim

mrblar forumdan öğrendiğime göre sizde kıbrıstasınız bizimde tayin kıbrıs çıktı 39.mekanize sanırım güzelyurta yakınmış köy gibi bir yer tam bilemiyorum evler hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz bana rica etsem sanırım çok eski ve kötü küçük çocuğum var 3 yaşında onun yatacağı yatağı biz kendimiz mi temin edeceğiz yoksa yatak varmıdır birde benim tek korkum haşereler evlerde çokmu oluyor nasıl bir çözümü var şimdiden tşk ederim

merhaba ben size tam ters istikamette oturuyorum. gazimağusa tarafındayım.burdaki evler hakkında bilgi veriyim. burdaki evler müstakil ve apartman tarzı. dediğiniz gibi evler bakımsız ve çok eski. çocuk için tek kişilik yatak var ama koruyucu bariyet yok tabiki
benimde bebeğim varr ben türkiyeden park yatak getirdim. eğer burdan almak isterseniz en az 3 katı fiyat ödersiniz. evlerde halı perde küçük ev aletleri ütü ve kırılacak eşya mutfak eşyaları yok. haşerelere gelince yer yer değişiyor evlere ilaçlama yaptırıyoruz veya haşere ilaçları alıyoruz. bizim buurası için durum böyle sizin gideceğiniz yer için bi bilgim yok ama muhtemelen burası gibidir. kıbrısın iyi yeri girne hariç duymadım. sormak isgediğiniz birşey olursa yardımcıolmaya çalışırım.

canım akdoğan şirin biryer zamanla alışacaksın.buradaki lojmanların çoğu bakımsız. kırılacakları burdan alabilirsin ben yanımda getirmiştim. küçük ev aletlerini yanına alman gerekiyor çünkü lojmanlarda küçük ev aleti yok. ütüde yok. elektirik süpürgesi ve beyaz eşyalar var. yanında halı ve kilim getirmeni tavsiye ederim. birde perdelerini unutma. akdoğanda alışveriş yapabileceğin askeri kantin ve marketler var abartıldığı bibi pahalı dğil askeri kantin türkiye fiyatlarında. diğer marketler biraz pahalı. çocuğun olduğunu yazmışsın burada götürebileceğin küçük parklar var. birde küçük sosyal tesisimiz var akşamlarrı çay içmek yemek yemek için ilk geldiğinde köy havasını fazlasıyla hissediyorsun ama birçok yere göre iyi biryer telaşlanmana gerek yok. istersen daha fazla yardımcı olurum ne istersen sorabilirsin elimden geleni yaparım

merhaba oncelikle cok tesekkur ederimverdiginiz bilgilr icin. cok fazla bilgi edinememistim sayenizde sorularimin bazilarina cevap buldum. bir sey daha sirmak istiyorum evler mustakil ve apartman seklindeymis esim mustakil almak taraftari bnde apt nin ii olacagini dusunuyorum siz bilen birisi olarak hangisini tavsiye edersiniz şart lari nasil. lojman dagitimina gitmeyi dusunuyorum ama olurda gidemezsem esim yanlis bir karar verir diyede korkuyordum. sizin veeceginiz bilgilere gore gitmeyebilirim.. tekrarcok teşekkür ederim umarim tanışma fırsatı mizda olur..

merhaba oncelikle cok tesekkur ederimverdiginiz bilgilr icin. Cok fazla bilgi edinememistim sayenizde sorularimin bazilarina cevap buldum. Bir sey daha sirmak istiyorum evler mustakil ve apartman seklindeymis esim mustakil almak taraftari bnde apt nin ii olacagini dusunuyorum siz bilen birisi olarak hangisini tavsiye edersiniz şart lari nasil. Lojman dagitimina gitmeyi dusunuyorum ama olurda gidemezsem esim yanlis bir karar verir diyede korkuyordum. Sizin veeceginiz bilgilere gore gitmeyebilirim.. Tekrarcok teşekkür ederim umarim tanışma fırsatı mizda olur..

şimdi bu konu istediğiniz şartlara göre değişir. Küçük çocuğum var diyorsunuz benimde var durum böyle olunca müstakil olanlar daha avantajlı oluyor.birde bahçesini ekebiliyorsunuz buda çok güzel oluyor. Ama apartmanlarda müstakillere göre çok daha bakımlı. Gidip görmek daha iyi karar vermeyi sağlar. GELİNCE BENDE TANIŞMAYI İSTERİM.

Son düzenleme:
merhaba oncelikle cok tesekkur ederimverdiginiz bilgilr icin. cok fazla bilgi edinememistim sayenizde sorularimin bazilarina cevap buldum. bir sey daha sirmak istiyorum evler mustakil ve apartman seklindeymis esim mustakil almak taraftari bnde apt nin ii olacagini dusunuyorum siz bilen birisi olarak hangisini tavsiye edersiniz şart lari nasil. lojman dagitimina gitmeyi dusunuyorum ama olurda gidemezsem esim yanlis bir karar verir diyede korkuyordum. sizin veeceginiz bilgilere gore gitmeyebilirim.. tekrarcok teşekkür ederim umarim tanışma fırsatı mizda olur..

ayzacım bide gelmek istediğini yazmışsın bence gelme. lojmanı ilk seçtiğiniz zaman askeriye boya veriyor evin boya badanası derken küçük çocukla çok zor olur. bide biz ilk geldiğimizde alay komutanı lojman puanına bakmaksızın aile sayısına göre herkese seçebileceği evleri göstertmişti mesela biz 2 ev arasından seçim yapabildik. ama bu sene alay komutanı değişiyor yeni gelen nasıl bir uygulama yapar bilmiyorum. ama evleri bakımsız biz ilk geldiğimizde ev çok kötüydü bakım yaptırdık şansına. bide ne zaman ev seçeceğinde önemli ilk tercih mi ikinci tercihmi herşey çok değiştiriyor ev seçimini hakkında hayırlısı olsun.

Leyla hanim verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim...bizde bu yil kibrisa tayin olduk ve akdogan loj.da oturacagiz allah nasip ederse...gerekli bir cok seyi yazmissiniz..bende iki seyi merak ediyorum...4 yasinda oglum var onu bu sene krese vermek istiyorum..gonderebilecegim bir kres var mi yada sizin gonderen tanidiklariniz var mi ? Bir de bayanlara kurslar oluyormus sizin bulundugunuz yerde ya da yakinlarda var mi?

merahabalar şu an kktc deyim şükür ki tayin olduk gidiyoruz sizede hayırlı olsun.Magosa ya yakınsınız harika denizi var kıyafet pahalı sağlık şartları kötü diş sıkıntınız falan varsa halledip gelin derim yerine gittiğiniz personeli arayıp misafirhane hakkında bilgi alın alkol nescafe askeri personele tütün türevi ucuz sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlayabilirim

Gökbar bir sorum olucaktı. su sıkıntısı var mı acaba orada?

merhaba tşkler bilgileriniz için evlerin cam sayısı kaç tane ve perde boyu eni normal bizim pencere ölçülerimiz gibimi haşerelere karşı hangi marka ilaç kullanıyorsunuz elektrikli kovucular işe yararmı acaba en büyük fobim haşereler.Birde evlerde fırın varmı müstakil evler kaç oda tşkler sanırım çok soru sordum,,,

merhaba tşkler bilgileriniz için evlerin cam sayısı kaç tane ve perde boyu eni normal bizim pencere ölçülerimiz gibimi haşerelere karşı hangi marka ilaç kullanıyorsunuz elektrikli kovucular işe yararmı acaba en büyük fobim haşereler.Birde evlerde fırın varmı müstakil evler kaç oda tşkler sanırım çok soru sordum,,,

benimde merak ettiğim şeyler bunlar birde mutfak larda dolap oluyormu bazı kişiler yok diyor...

kıbrısta müstakil evler standart değil rum evleri hepsi farklıdır mutfak dolapları vardır genelde 2 çekyat 2 tekli koltuk çiftkişilik baza ve tek kişilik 2 adet baza yatak kıyafet dolabı sehpalar plastik büyük masa 6 adet plastik sandalye klima buzdolabu ocaklı fırın bunlar genelde bütün evlerde standart olarak vardır siz gelirken halı perde nevresim giyim eşyası örtü koltuk örtüsü tabak çanak özellikle küçük mutfdak aletleri ütü bunları getiriyorsunuz biz tabak vs ordan almıştık asposla yolarken çoğu kırılıyor çünkü uyku setimin içine sardığım tost makinem bile kırılmıştı mesela bnm perdelerim bnm 1er metreydi küçüktü :)

asker eşi olan ablalarım arkadaşlarım size bir soru sormak istiyorum biliyorsanız cevapsız bırakmayın beni.

yani ataması olan bir jandarma astsubay atama belli olduktan ne kadar zaman sonra göreve başlar?

şimdiden teşekkürler..

asker eşi olan ablalarım arkadaşlarım size bir soru sormak istiyorum biliyorsanız cevapsız bırakmayın beni.

yani ataması olan bir jandarma astsubay atama belli olduktan ne kadar zaman sonra göreve başlar?

şimdiden teşekkürler..

ilişik kesme zamanları vardır canım birde batı doğu atamalarında 1 ay fark eder ilişik kestikten 15 gün sonra yeni yerine başlar meyil izni oluyor 15 gün umarım açıklayıcı olmuştur cevap

Son düzenleme:
Leyla hanim verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim...bizde bu yil kibrisa tayin olduk ve akdogan loj.da oturacagiz allah nasip ederse...gerekli bir cok seyi yazmissiniz..bende iki seyi merak ediyorum...4 yasinda oglum var onu bu sene krese vermek istiyorum..gonderebilecegim bir kres var mi yada sizin gonderen tanidiklariniz var mi ? Bir de bayanlara kurslar oluyormus sizin bulundugunuz yerde ya da yakinlarda var mi?

akdoğanda kreş mevcut birçok askeri personel çocuğunu gçnderiyor. kurslara gelince oda paşaköy tümende oluyor bildiğim kadarıyla arabayla 10 dk da gidebilirsiniz

evdeki cam sayısı aldığınız lojmana göre değişir beim evde 5 tane var haşerelere karşı burda askeri kantinde gerekli herşey satılıyor. ama evlerin boyları yüksek perdeler için onu söylemem gerekir

evlerde beyaz eşya mevcut.ama küçük ev aletleri yok. yani fırında var.

Back