• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

antep ve lojmanlar hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar

halalarım antepte oturuyor.. antep merkez için diyebileceğim tek şey o bölgedeki en güzel şehirlerden birine gidiyorsunuz.. orada sıkılmak biraz zor :) kuzenlerim resimlerini paylaştıkça içim gidiyor... avmsi, mesire yerleri, botanik bahçesi, canlı müziği vs. zevk meselesi sonuçta ama güzel vakit geçirebileceğin bir şehir.. kuzenimin eski eşi de antepte piyadede astsubaydı.. kendileri lojmanda değil de dışarıda kalıyorlardı ama bu onların tercihiydi..

kızlar merhaba.. bizim de tayinimiz cıktı. kıbrıs paşaköye. bıraz baktım netten ama köy gibi bir yer sanki.. bılen goren duyan var mı nasıldır burası? doktoru hastanesi fln var mıdır?? çok endıselıyız.. kıbrısta o kdr guzel yer varken bize de köyü cıktı...

biz ağrı merkezdeyiz antep çıktı bizede sabah sabah moralim bozuldu...herkese hayırı olsun
hayırlı olsun antep çok güzel ben çok begendim lojmanları harika ama kaç tane lojman var bilmiyorum biz orduevinin ordaki lojmanları görmüştük şehrin bir ucundan öbür ucuna uzanan bi park ve yürüyüş alanı var hiç araba girmiyo biz gezmeye gittik yaşamadık ama çok begendik
amasya oldu bizimde kızlar samsun beklerken

hayırlı olsun cnm ben amasyalıyım amasyada 6 yıl görev yaptık lojmanlar şehrin dışında lojmana giripte boşa puan harcamayın derim ben dışardada 400 çok güzel bi evde oturursun yani çamlıkent sitesi var biz orda oturduk çogu asker ordan tutuyo zaten 2.lojman gibi orasıküçük ama yaşaması güzel bir şehir umarım sizde begenirsiniz sormak istediginiz bişey olursa yardımcı olurum

kızlar merhaba.. bizim de tayinimiz cıktı. kıbrıs paşaköye. bıraz baktım netten ama köy gibi bir yer sanki.. bılen goren duyan var mı nasıldır burası? doktoru hastanesi fln var mıdır?? çok endıselıyız.. kıbrısta o kdr guzel yer varken bize de köyü cıktı...

merhaba bizimde paşaköye bağlı ulukışla diye bir yer hakkımızda hayırlısı paşaköyden çok iyi bahsettiler...

bizimde kıprıs 23. tümen 23 alay 1.tabur.paşaköy yada akdoğandaymış lojmanlar..lojmanlar nasıldır bilgisi olan yazarsa çok mutlu olurum.. bn öğretmenim artık 2 sene ara vericem umarım çok sıkıcı bir 2 yıl olmaz herkez için hayırlısı olsun...bu arada ne ler götürelim malum eşya gitmiyor...

Herkese hayırlı olsun yeni tayin yerleri arkadaşlar,biz de Ankara yolcusuyuz,mucize gibi geliyor bana,hala inanamıyorum :)

hayırlı olsun herkese biz 2007 de geldik kıbrıstan şimdi şartlar daha iyi galibahastane lefkoşada devlet hastanesi vardı iyi değildi.
girne asker hastanesi var bide arada özeller var tabi.o senelerde girne asker hastanesi normal doğum yaptırmıyordu gebelik düşünenler iyice araştırsın doktora nedenini sorduğumuzda olası bi komplikasyon durumunda sevk edeceğim bi üst hastane fakülte yok diyordu.kıbrısın kendi hastaneleinde doğum yapan arkadaşlarım oldu ama ben cesaret edemedim.her milletten insan geliyor devlet hastanesine.
paşaköy ercan havaalanına çok yakındı hatırladığım kadarıyla.lojmanlarda her türlü eşya bulunuyor,bulaşık makinası klima dağıtılacaktı döndüğümüz yıl.bol kıyafet götürün çok sıcak oluyor ama yağmurlar başlayınca soğuyor havası kışlık mont filan götürmeyi ihmal etmeyin.okullarından memnun değildi arkadaşlar.dersler farklı öğretmenler grevde senede bi kaç kez.o zaman öyleydi inşallah şartlar iyice düzelmiştir.farklı bi ülke şivesiyle insanlarıyla bunu fazlasıyla hissettiriyor.bide askerleri pek sevmiyorlar.tv den göründüğü gibi değil.haftada 2 gün servisler vardı denize,hergün hastane servisi 40 dk sürüyodu girneye biz değirmenlikteydik.
aracınız varsa biraz sıkıntı mersinde taşucu da işlemleriyle uğraşıyorsun karne gibi bişey çıkarttırıyorlar araca arabalı feribotla çok beter bi yolculuk deneyimi.bulantı problemi ve çocuk varsa uçakla gitmenizi tavsiye ederim feribot hijyen 0.mülteciler gibi yerlere seriliyor herkes.
çok uzun oldu ama anlatayım isteedim.

hayırlı olsun herkese biz 2007 de geldik kıbrıstan şimdi şartlar daha iyi galibahastane lefkoşada devlet hastanesi vardı iyi değildi.
girne asker hastanesi var bide arada özeller var tabi.o senelerde girne asker hastanesi normal doğum yaptırmıyordu gebelik düşünenler iyice araştırsın doktora nedenini sorduğumuzda olası bi komplikasyon durumunda sevk edeceğim bi üst hastane fakülte yok diyordu.kıbrısın kendi hastaneleinde doğum yapan arkadaşlarım oldu ama ben cesaret edemedim.her milletten insan geliyor devlet hastanesine.
paşaköy ercan havaalanına çok yakındı hatırladığım kadarıyla.lojmanlarda her türlü eşya bulunuyor,bulaşık makinası klima dağıtılacaktı döndüğümüz yıl.bol kıyafet götürün çok sıcak oluyor ama yağmurlar başlayınca soğuyor havası kışlık mont filan götürmeyi ihmal etmeyin.okullarından memnun değildi arkadaşlar.dersler farklı öğretmenler grevde senede bi kaç kez.o zaman öyleydi inşallah şartlar iyice düzelmiştir.farklı bi ülke şivesiyle insanlarıyla bunu fazlasıyla hissettiriyor.bide askerleri pek sevmiyorlar.tv den göründüğü gibi değil.haftada 2 gün servisler vardı denize,hergün hastane servisi 40 dk sürüyodu girneye biz değirmenlikteydik.
aracınız varsa biraz sıkıntı mersinde taşucu da işlemleriyle uğraşıyorsun karne gibi bişey çıkarttırıyorlar araca arabalı feribotla çok beter bi yolculuk deneyimi.bulantı problemi ve çocuk varsa uçakla gitmenizi tavsiye ederim feribot hijyen 0.mülteciler gibi yerlere seriliyor herkes.
çok uzun oldu ama anlatayım isteedim.

cok tesekkurler verdigin bilgiler icin yabanci bir yer kibris bizim icin o yuzen tereddüt lerim cok en cokta evleri merak ediyorum daha once calistigim icin evde kalmak zor olacak benimicin.tabi hayırlısı boyleymis tekrar tesekkurlr....

hayırlı olsun cnm ben amasyalıyım amasyada 6 yıl görev yaptık lojmanlar şehrin dışında lojmana giripte boşa puan harcamayın derim ben dışardada 400 çok güzel bi evde oturursun yani çamlıkent sitesi var biz orda oturduk çogu asker ordan tutuyo zaten 2.lojman gibi orasıküçük ama yaşaması güzel bir şehir umarım sizde begenirsiniz sormak istediginiz bişey olursa yardımcı olurum

canım tavsiye edeceğin şeyler olursa sevinirim mesela ben hamileyim şu anda 27 haftalık hastane falan biliyor musun özelde doğum yapabileceğim var mıdır. lojman bizde dediğin gibi düşünmedik kırık dökük oluyor diye zaten doğudan geliyoruz güzel temiz bir evde oturalım dedik. kiralar inş yine şimdi uygundur. bende karadenizli olduğum için memelketime tayinim çıkmış kadar sevindim. 2. tercihimizdi.çamlıkent sitesini hemen yazdım zaten not defterime eğer burada bulamazsak ev başka var mı dediğin gibi temiz bir yer

merahabalar şu an kktc deyim şükür ki tayin olduk gidiyoruz sizede hayırlı olsun.Magosa ya yakınsınız harika denizi var kıyafet pahalı sağlık şartları kötü diş sıkıntınız falan varsa halledip gelin derim yerine gittiğiniz personeli arayıp misafirhane hakkında bilgi alın alkol nescafe askeri personele tütün türevi ucuz sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlayabilirim

merahabalar şu an kktc deyim şükür ki tayin olduk gidiyoruz sizede hayırlı olsun.Magosa ya yakınsınız harika denizi var kıyafet pahalı sağlık şartları kötü diş sıkıntınız falan varsa halledip gelin derim yerine gittiğiniz personeli arayıp misafirhane hakkında bilgi alın alkol nescafe askeri personele tütün türevi ucuz sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlayabilirim

:ok teşekkür ederim.. daha önce oraya tayin olmuş arkadaslarımdan belgi edindim. tayini ulukışla ve paşaköye çıkanlar için edindiğim bilgileri paylaşmak isterim. öncelikle lojmanların bulundugu yer köy gibi bir yermiş.böyle kurak çorak dağ bayır gibi.lojmanlarda müstakil (tek katlı ve dublex) ve apartman olmak üzere 2 türdeymiş. ulukışla-paşaköy arası yürüme mesafesıyle 10-15 dakıkasıymı. toplu ulaşım adına fazla bır arac yokmuş. genelde her yere askeriyenın servıslerıyle ulasım saglanıyormus.belırlı saatlerde servıslerı varmıs. kurak bir bölge oldugu için bol bol yılan çıyan böcek bulunuyormuş ama evın ıcıne gırmıyorlarmıs.lakin sokakta sagda solda sıkca rastlanırmıs. kira-elektrık su parası fln verılmıyormus. evlere tankerlerle su gelıyormus. evın ustundeki depolar dolduruluyormus. su ihtiyacı bu sekılde saglanıyormus. kışları bahar gibi çok ılık ve yagmurlu gecermıs. yazları uzun ve kavurucu sıcakmış. paşaköye ve ulukışlaya cok yakın bır askerı tesis varmıs ismi kapalı maraş. oradaki askeri kesimin tüm hayatını orda gecırırmıs. ıcınde orduevı havuz denız gibi sosyal tesısler varmıs.oradakı ortamı öve öve bıtıremedi arkadas.buralara da yurume mesafesıyle maxımum 20 dk flnmış. dedıgım gıbı askeri servısler de varmıs. 10-15 dakıka yurume mesafesıyle bır alısverıs ve çarşı yerı gıbı bır yer varmıs. 4-5 katlı bır bınanın ıcınde ne ararsan bulunurmuş. ev eşyası kıyafet canta tabak canak her sey yani.. lojmanlara yakın mesafede revir saglık ocagı tarzında kucuk saglık bırımlerı varmış. saglık imkanları acısından oldukca zayıf bır bolgeymıs kıbrıs. kıbrısın merkezınde 1-2 tane genıs kapsamlı askerı hastane varmış. kaynasma ve sosyallesme acısından sık sık kokteiller yemekler duzenlenırmıs bayanlar ıcın. gün ıcınde girne lefkoşa ve degısık yerlere geziler olurmus. bunların dışında tatil köyü gibi bir yermiş kıbrıs.bol bol kumarhaneler gece kulupleri vs.. bulunurmus. mıllet su gibi para harcarmış. yıyecek ıcecek cok pahalıymış.yerlı halk cok zengınmış. herkesın spor jip arabalaarı varmıs. zten bu yuzden toplu tasımaya ıhtıyac duyulmazmıs.bızım gibi garibanları dusunen yok tabi :S ercan havaalanına en yakın yermıs burası. yaklasık 15 dakıkaymış. şuan aklımda kalanlar bu sekılde. herkesın tayini hayırlı ugurlu olsun..

Son düzenleme:
halalarım antepte oturuyor.. antep merkez için diyebileceğim tek şey o bölgedeki en güzel şehirlerden birine gidiyorsunuz.. orada sıkılmak biraz zor :) kuzenlerim resimlerini paylaştıkça içim gidiyor... avmsi, mesire yerleri, botanik bahçesi, canlı müziği vs. zevk meselesi sonuçta ama güzel vakit geçirebileceğin bir şehir.. kuzenimin eski eşi de antepte piyadede astsubaydı.. kendileri lojmanda değil de dışarıda kalıyorlardı ama bu onların tercihiydi..

teşekkrler cnm en çok da lojmanları merak ediyorum 2 tane varmış sanırım eskiler bide yeniler:SS

hanımlar merhaba aranıza yeni katıldım. eşim asker ve tayini afyon merkeze çıktı askeri fabrikaya. afyon nasıl biyer?? ben yeni evli sayılırım...nikah yaptık ama düğünümüz temmuzda olacak inş.. eşim şu an doğuda bende yurt dışındayım. eşya filan daha hiç bişey almadık..yeni ev kurucaz..ne yapmamı tavsiye edersiniz? lojmanlar nasıl orda? kiradamı kalalım? eşya alırken nelere dikkat ediyim?? şimdiden teşekkür ederim .

:43:kıbrıs akdoğanda ki lojmanları bilen varmı TR den neler götrmek lazım...
perde nevresim battaniye mutfak eşya sı dışında. sahsen orada porselen ucuzmuş bende oradan almak istiyorum ama küçük ev aletleri(blendır,ütü, çaycı, tost makinası) ütü masası, çamaşırlık vs oluyormu eevlerde..beyaz eşya varmış sanırım...
birde ordaki lojmanlar müstekil ve apartman şeklindeymiş hangisi daha kullanışlı ve rahat...
kantin de herşeyi bulmak mümkün mü spor salonu varmı ..
VEson olarak 2buçuk yaşında bir kızım var onun için sıkıcı bir yer olsun istemiyorum kalabalık bir lojman mı eğer öyleyse oyun grubu olsun istiyorum...
ben öğretmenim kıbrıs olduğu için 2 yıllık zorunlu emeklilik olucak ve çok sıkıcı olucanı düşünüyorum 2 yıl nasıl geçer bilemiyorum......

Back