asker eş iyi mi kötü mü

tabiki herkes nasıl mutlu olcaksa öyle eş seçmeli sizin adınıza çok sevindim mutluluklar
Hatta ben bekarım arkadasımın eside uzmancavus beni arkadasına götürdü tüm asker esleri toplanmıs tek bekar bendim imrenmistim onlara,aradan 2 sene geçti biri bosanmıs diğer ikisinin de eşi aldatıyor söyleyemedik hamile kız demişti çok üzülmüstüö.Arkadasımın esi de çok iyi biri hatta ben tanıstırdım evlendiler ben de bir iki bir seyini yakaladım ama emin değilim dedi bilemiyorum cokk sasırmıstım

sadece asker değil denizci polis vs böyle mesleğe sahip eş en başta tabiki gurur verici sonsuz saygılarla psikolojik kısmı nasıl?
Uzatmali sevgili gibi düşünün 7 yıllık evliyim toplasan 2 yil anca ayni evin içinde kalmisizdir bir nevi tek yasiyorsunuz gunlerce ulasamadiginiz haber alamadığınız oluyor Psikolojik olarak kendinize guveniyorsaniz evlenin iyi yani arada özlem cok fazla oldugu için sevginiz de sayginizda hep fazla oluyor

Hayatın her anında kaybetme korkusu var bi kere. Beni en çok zorlayan bu. Her kapıdan uğurlayışımda acaba bu son gidişi mi? Sorusu hep kafamda.
Sonra tabi yanlızlık, sürekli yalnızsın izinde olur pat bir telefon görev var gecenin bir yarısı çıkar gider. Allahtan öyle uzun süren görevlendirmeleri hiç olmadı. Böyleyken bile bana zor geldi öbür türlüsünü düşünmek dahi istemiyorum.

Stres. Eşin işten dolayı sürekli stresli olur ve bunu ne kadar sana yansıtmak istemese bile yüzünden bakışından anlarsın.

Sürekli gurbetçisin tam arkadaşlar ediliyorsun çevren oluyor hoop bi tayin başka bir il başka insanlar. Tekrar alışma süreci.

Bayram tatili, yılbaşı, diğer özel günler hepsini unut. Kırk yılda bir eşinin iznini bayrama ayarlayabilirse şükret.
Bunlar sadece spesifik şeyler daha nice sorunlar çıkıyor

Hep kötü yönlerini anlattım ama sevince herşeye katlanabiliyorsun. Bir sıcak gülüş, hoş sohbet sımsıkı bi sarılma herşeyi unutturuyor. Rabbim Tüm güvenlik güçlerini korusun

Kişiye göre değişir. Ben yanımda olsun isterim. Gittiğim yere zaten zor ayak uyduran biriyim yer değiştirmekten hoşlanmam. Ama başka biri yeni yerlere gitmeyi çevre değiştirmeyi sever. Kesinlikle çok sevmek gerekir. Çok kutsal meslek tabi ama eşi için çok zor. Size yaşam tarzınıza, mesleğiniz her yere gidip yapılabilecek tayini olan bir meslek mi? Bunları en iyi siz bilir karar verirsiniz. Ama arkadaşım var buraya çok alışmıştım diye ağlayarak bu şehirden gitti. Zor yani. Akrabam çocuğu okul kazandığından gitmedi yanına. Tek gitti eşi. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Şimdi bende asker esiyim.hayatimda hiç asker polis tanıdığım olmadan eşimi görmüştüm ortamda arkadaşlarla. Sevgili olduğumuzda sormustu gerekirse dağda bile yaşayacağız gelirmisin demişti o heyecanla öbür dünyaya bile gelirim demiştim amma velakin geldik bu dünyaya... Nasıl geldik ne badirelerle. Benim sorunum hiç mesleğiyle alakalı olmadı.cunku evlenmeden öncede ben hep yanlızığı seviyordum.bayiliyorum tek kalayım dışarda yemek yiyeyim kahve içeyim alışveriş yapayım.evde tek olayım saatlerce temizlik yapıp boş duvarı izliyeyim boş boş kadın programlarıni izleyip kendi kendime kavga edeyim.ben böyleyim.cunku kendimle mutlu olmayı hep bildim.hayatimda önceliğim en mutlu olduğum şeyler ya kendim her yere gideceğim yada çok sevdiğim çocukluk kız arkadaşımla. O olmasa annemle. En son ihtimal hep eşim.onunla daha çok bayram gezmelerim aileler. Resmi yerler.uzak yerler tek gidemeyecegim yerlere hep eşimle giderim.e tatillerimizde oluyo tabiki.onun dışında tartışmalarımın bir kaç defa aileler yüzünden olmuştu.baskada bana rahatsızlık veren bir durum olmadı. Bir defa şark görevi oldu ailemden uzak kaldığım için çok üzülmüştüm.pisman olmuştum askerle evlendiğime. Ama şimdi batidayiz bayada kalacağız. Şuan için hiç sorun yok. Benim gibi insanlar için böyle evlilik ideal ben bir adamla 7/24 aynı evde kalamazdim zaten.simdi bazen gidiyor daha da bağlanıyor güçler.

böyle evliliklerin daha uzun sürdüğü doğru mu? çok dip dibe olunca çabuk sıkılıp boşanan çok fazla okuyoruz buralarda
Bu kadar genelleme yapmak ne kadar doğru?
Kişilerin uyumu ve hayatı paylaşma durumuna göre değişir hepsinin cevabı.
Asker kızıyım, evet zorlukları var; işleri yoğun ve yorucu, annemin zorlandığı ve yalnız kaldığı zamanlar da oldu ama annem bunları kabullendi ve ona göre kurdu düzenini, aile düzenimiz de çok şükür yerindeydi hep.
Dediğim gibi, kişilere göre değişir.

cocuktan once yanliz kalmayi sikinti yapmam ama cocukla cok zor yalnizlik . kuzenim askerle evli cocugu tek basina buyuttu gibi bir sey oldu .kizin ailesi falan gidiyor yada kiz geliyor .cocuk hasta vs oldugunda tek zorlaniyor diye

Merhaba, öncelikle çok iyi düşünerek kadar vermelisiniz çünkü bu tarz meslekler 8-5 memurluk gibi değil. Yeri gelecek tek kalacaksınız yeri gelecek eşinizi hiç görmeyeceksiniz. Hasta olacaksınız gelemeyecek belki, ya da gece korkuyorsanız nöbete gittiğinde tek kalacaksınız. Eğer çıt kırıldım biri iseniz evlenmeyin uzaktan çok güzelmiş gibi duruyor bazılarına sonra evlendikten bir sene sonra ağlayarak boşanmak istiyorlar ben evde tek kalamam, sen benle ilgilenmiyorsun vs vs diyerek. Bu tarz kadınlara kızıyorum çünkü bu hayatı kendileri seçtikleri halde iş ciddiye binince vazgeçiyorlar. Eşi asker ya da polis olan her kadın şunu bilmeli ki yeri gelecdl göreve gidecek yeri gelecek gece nöbete gidecek bunlar mesleğin içinde olan şeyler. Benim duam dileğim Allah eşimi başımdan eksik etmesin, canı sağ olsun. Ona bir şey olmasın. Varsın çok çalışsın yılbaşında evimde olmasın, doğum günümü dışarda kutlamasın. Bunlar benim için önemli değil. Evimizde huzurumuz olsun, eşim beni sevsin kıymet versin ben bunu önemsiyorum. Bu yüzden de eşimle mutluyum, işi çok değilse müsaitse gezmeye de gideriz. Veya doğum günümde çalışıyor olur ertesi gün kutlarız bunun gibi çözümler var. Ama hastalık durumu tabiki farklı ve zor, benim ailem yanıma gelmişti kalmaya eşim çalıştığı için. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Unutmadan şunu da ekleyeyim, tayin durumu benim için zor oldu. Özellikle büyük bir şehirde büyüdüyseniz küçük bir ile alışmak kolay olmuyor. Eğer çalışıyorsanız iş bulmanız da çok zor doğu görevi esnasında. Memursanız çalışmaya devam edebilirsiniz. Değilseniz o süreçte muhtemelen çalışamazsınız. Ben sırf eşimin mesleğinden dolayı memur olmak için çok zorladım atandımda şükür. Size de önerim memur olmaya çalışın eğer evlilik düşünüyorsanız, yoksa evde otur otur dağ başında günler geçmiyor. Sevgiler. Özelden bana yazabilirsiniz

Son düzenleme:
böyle evliliklerin daha uzun sürdüğü doğru mu? çok dip dibe olunca çabuk sıkılıp boşanan çok fazla okuyoruz buralarda
Sanmıyorum az çok gördügüm kadar söylemem lazım genelleme yapmak dogru değil evet ama asker vs olan meslekler eşlerini aldattığını çok duydum çünkü ülkede genç kızların askerlere vs olan ilgisi fazla o üniformanın verdigi hava, karizmatik hal yüzünden gelen ilgi erkekleri nasıl etkiliyorsa artık kendilerini çok başka görüyorlar onun için ayrı kalması, stres gibi dertlerin yanında bende böyle Bi güvensiz his de veriyorlar zaten zamanında jöh Bi sevgilim vardı o da böyle Bi halde beni aldatmıştı ondan da olabilir bu düşünceler

Kendinizle vakit geçirmeyi bir hayli seviyor olmanız lazım. Abim mesela 6 ay dağa giderdi iletişimsiz yengem televizyonda gece gündüz haber izlerdi. Babamda askerdi ciddi eksikliğini yaşadık. Belli bir yerden sonra düzene giriyor tabii ancak ilgi alaka bekleyen pazar kahvaltılarımız birlikte olsun avm gezelim diye düşünen biriyseniz yürümez. Yaşadığınız bölgede çok yalnızlık çekebilirsiniz. Şanslıysanız güvenebileceğiniz komşularınız olur ama ya olmazsa ya tek başına çocuk büyütürseniz her ihtimali düşünün.

aldatmak biraz karakterle ilgili yanında olsa da aldatır karakterinde varsa. görevi varken nasıl bunu düşünebilmişler onu da anlamadım bunu duymak ürkütücü tabi Allah korusun öylelerinden
ben de tek bi şeyler yapmayı çok seviyorum o yüzden zorlanmam diye düşündüm

35 yıllık asker eşiyim,bu mesleği maalesef her kadın kaldıramıyor güçlü olmak zorundasınız,yeri geliyor hem anne hem baba oluyorsunuz çocuklarınıza.

ben de memurluk için uğraşıyorum memur olunca yanında gitmek daha mı kolay olacak? iş bulma açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…