Aşk ve heyecan mı, sevgi ve mantık mı? aklım çok karışık.

Hayır canım buna katılmıyorum .tabiki nişanlılık ilgisiz olma hakkı vermiyo ama arkadaslarını ön planda tutma aldatmak degıldır sen kendıne haklı payı cıkartmaya calısıyosun .

benim de diğeriyle aramda ilişki yok ama kabul aldatmaya girer duygular var arada. zaten nişanlımın mevzuya aldatma demedım aldatma gibi bişey dedim. haklısın benim yaptığım daha kötü. ama benim dediğim beni bu hale o getirdi.

elalemin iyisinden sizin kötünüz daha iyidir. nişanlınızı uzun süredir tanıyorsunuz nasıl biri olduğunu biliyorsunuz ve ona güvendiğinizi söylemişsiniz bu çok önemli. öte yandan yeni tanıştığınız kişinin daha kim olduğunu bilmiyorsunuz hatta güvenecek kadar tanımıyorsunuz. bence nişanlınızı bırakmayın yarın öbür gün ikinci adam size bir yanlış yaparsa üzülen siz olursunuz nişanlınıza dönmek istersiniz ona da dönemezsiniz. bence her şeye rağmen mutlu giden ilişkinizi bırakmayın

benim de diğeriyle aramda ilişki yok ama kabul aldatmaya girer duygular var arada. zaten nişanlımın mevzuya aldatma demedım aldatma gibi bişey dedim. haklısın benim yaptığım daha kötü. ama benim dediğim beni bu hale o getirdi.

Canım bak zor bi ikilemdesin ama nişanlına atıyosun ,tatlım madem ilgisiz ayrılabılırdın ki hala ayrılabılırsın ayrılmalısında zaten.ilgisizlik yaptı dıye bunu haketmıyo bence.
Sen biran önce karar vermelisin.Yoksa çok zarar görüceksin.

Başarılı hırslı erkekler için iş ve ilişki arasındaki ilgi eşit paylaşılamaz. Bu mümkün değildir. Nişanlınız böyle yetişmiş ve başarıya güdümlü olduğu için istemese de ilgisi çoğunlukla o yönde olur. Siz zaten onu seçerken bunun da farkındaydınız. Bu yüzden böyle hırslı erkekleri seçip sonra da onları değiştirmeye çalışmak yanlıştır. Bu durumu kabul etmeniz gerek...

Ha daha başlangıçta siz bunu çözmek yerine (nişanlınızın size yaklaşması için bazı yollar bulmak yerine) başka birine meyletmişsiniz. Açıkçası ilişkiniz bu yönde pek sağlam değil. Madem öyle ikinize de yazık etmeyin. Ya nişanlınızın bu durumunu kabul edip çözmeye çalışın bu ilgi sorununu ya da diğerini seçin. Yalnız bence boşluktan kapıldığınız evli kişiyle olan ilişkinin de üzerinde iyi düşünün. Şu anki ruh halinizden dolayı kapılmışsınız yarın öbür gün o da sizi elde edip ilgisizleşirse ne olacak? hep bu duygular sürmez ki? konunun bu tarafını da düşünün ve girdiğiniz yolu da ona göre tayin edin...

ama nişanlılık ilgisiz olma hakkı vermiyor.
benim nişanlım benimle ilgilendiği dönemler gözüm başkasını görmüyordu ki.
onun da yaptıgı bi nevi aldatmaktı arkadaşlarını benden üste çıkararak deger sıralamasında.

sen yeterince ilgi gösteriyomusun nişanlına. bu ilgisizliği ona sordun mu?çünkü önceden gösteriyordu diyorsun.bu arada herşey pat diye bitmez ne kadar arkadaşlarınıdan ilgi alakyı kes desende önceden kurulmuş bir bağ var.belliki senin yanından çok orda eğleniyo mutlu oluyo. bence kendinde bazı şeyleri aramalasın eğer devam etmeyi düşünüyorsan

ve bence 2 tarafıda bırakmalısın zamanla düzelirsin merak etme

Yapacağımız yorumları yönlendirmek gibi bir seçeneğin yok, öncelikle bunu hatırlamanı rica ederim.
Ahlak dersi şeklinde nitelendireceğin yorumları da yapacaktır insanlar eğer dilerlerse..

Neyse..
Ben ki gerçekten insanlar sevişsin, öpüşsün, koklaşsın isterim, radikal bulur çevrem beni bu konuda..
Ama benim radikalliğim, esnekliğim de 3.kişilere saygısızlık edildiği an, birileri kandırıldığı an biter..
Senin nişanlını veya o adamın eşini değil, bizzat sizi kastediyorum..
İkiniz birbirinizi kandırmışsınız çünkü..
Sen sabahlara dek sohbet ettiğin adama, hayatının en büyük gerçeğini, yani hayatında biri olduğunu söylemiyorsun.. Buna şaşırdım zaten.
Ama şaşırmakta erken davranmışım, meğer adam da evli olduğunu gizlemiş..
Bu nasıl "düşünme aşaması" onu da anlamadım..
Evine kız getir, sonra "düşünme aşamasındayım" de..
Düşünmesi böyleyse verdiği sözlere pek güvenmezdim ben olsam..

Senin de "aşk olsa bile bekar olmadığı için güvenemiyorum" demeni anlamadım.
Zaten aşık olmadığın nişanlında ayrılman, bu evli adamın boşanmasının garanti olup olmamasına neden bağlı?
Bence 2 olayı ayrı düşünmelisin.
Sen nişanlınla evlenmek istiyor musun?
Hayırsa eğer cevap..
Bu evli adam hayatında daimi olmasa bile, eşinden ayrılmasa bile.. İleride karşına gene de daha uyumlu bir ilişki kurabileceğin insanlar çıkabilir. Aşık olmadığın, içine sinmeyen biriyle evlenmemelisin bence.

Bir de şu risk var..
Bir erkek veya kadının kötü giden bir ilişklisi varsa eğer.. Bir başkasını hayatının kadını/erkeği zannetmesi çok kolaydır.
Anlaşamadığı eşini aldatanların çok çok azı boşandıktan sonra o aldattığı kişiyle evlenir.
Bu araştırma sonucu..
Yani belki bu evli adam hayatının erkeği değil aslında.
Ve belki o adam eşinden ayrılacak, ama seninle evlenmeyecek. Kötü niyetten söz etmiyorum. Genelde olan,yaşanan bu.

Zor işler yani..

Bir de ahlak dersi mi dersin artık, ne dersin bilemem..
Ama ah almak çok kötüdür..
Nişanlını kandırmış olman, belki onu düğüne 1-2 ay kala terk edecek olman falan filan..
Bunlar hayatın boyunca mutluluğa uzaktan bakmana sebep olabilir. İnanıyorum ben buna..

O adam boşanmaz, hayatında heyecan arayan biri o kadar,
O evli adama nişanlı olduğunu söylersen kızmış gibi yapacak ama hoşuna gidecektir,
İstersen dene ve gör.

Nişanlının ilgisizliği bir başkasına aşık olman için sebep değildir,

Kendini kandırma lütfen çok acı çekersin sonra.
Büyük bir hayat sınavından geçiyorsun, geçeceksin bu belli.

Yapman gereken şu diyemem çünkü insan duygulardan ibaret kalıyor bazen,
Sen de o zamanalrdan birindesin şu an,
Cidden Allah kolaylık versin...

elalemin iyisinden sizin kötünüz daha iyidir. nişanlınızı uzun süredir tanıyorsunuz nasıl biri olduğunu biliyorsunuz ve ona güvendiğinizi söylemişsiniz bu çok önemli. öte yandan yeni tanıştığınız kişinin daha kim olduğunu bilmiyorsunuz hatta güvenecek kadar tanımıyorsunuz. bence nişanlınızı bırakmayın yarın öbür gün ikinci adam size bir yanlış yaparsa üzülen siz olursunuz nişanlınıza dönmek istersiniz ona da dönemezsiniz. bence her şeye rağmen mutlu giden ilişkinizi bırakmayın

haklısınız.
o yüzden mantığımı da elden bırakmadan davranmak istiyorum.
zaten nişanlımı tam aldatmış olmamak için de diğeriyle bi ilişkim yok.
herşeyden önce nişanlımdan ayrılamama sebebim nişanlımın yanındaki güven hissini diğer ilişki ihtimali şimdilik bana sunamıyor

Canım bak zor bi ikilemdesin ama nişanlına atıyosun ,tatlım madem ilgisiz ayrılabılırdın ki hala ayrılabılırsın ayrılmalısında zaten.ilgisizlik yaptı dıye bunu haketmıyo bence.
Sen biran önce karar vermelisin.Yoksa çok zarar görüceksin.

nişanlımı da seviyorum. aldatmıyorum diğeriyle bi ilişkim yok.
sadece duygusal itiraflarımız oldu o kadar
haklısın ama acele verecegım kararın da yanlıs karar olmasından da korkuyorum

nişanlımı da seviyorum. aldatmıyorum diğeriyle bi ilişkim yok.
sadece duygusal itiraflarımız oldu o kadar
haklısın ama acele verecegım kararın da yanlıs karar olmasından da korkuyorum

nişanlın aşık olduğu başka bir kızla sahilde ele ele tutuşup sabahlasa gidip kızın evin de kalsa sen bunu aldatma olarak değerlendirmeyecek misin

kaldı ki verdiğin cevaplarda arkadaşlarıyla olan ilişkisini bile " o da beni aldatıyor sayılır" diyorsun

senin amacın evli adamla aşk yaşamak ama nişanlını yedekte tutmak

ayrıca 2 insanı birden kandıran birinin kandırılmaktan korkması çok manidar.

Başarılı hırslı erkekler için iş ve ilişki arasındaki ilgi eşit paylaşılamaz. Bu mümkün değildir. Nişanlınız böyle yetişmiş ve başarıya güdümlü olduğu için istemese de ilgisi çoğunlukla o yönde olur. Siz zaten onu seçerken bunun da farkındaydınız. Bu yüzden böyle hırslı erkekleri seçip sonra da onları değiştirmeye çalışmak yanlıştır. Bu durumu kabul etmeniz gerek...

Ha daha başlangıçta siz bunu çözmek yerine (nişanlınızın size yaklaşması için bazı yollar bulmak yerine) başka birine meyletmişsiniz. Açıkçası ilişkiniz bu yönde pek sağlam değil. Madem öyle ikinize de yazık etmeyin. Ya nişanlınızın bu durumunu kabul edip çözmeye çalışın bu ilgi sorununu ya da diğerini seçin. Yalnız bence boşluktan kapıldığınız evli kişiyle olan ilişkinin de üzerinde iyi düşünün. Şu anki ruh halinizden dolayı kapılmışsınız yarın öbür gün o da sizi elde edip ilgisizleşirse ne olacak? hep bu duygular sürmez ki? konunun bu tarafını da düşünün ve girdiğiniz yolu da ona göre tayin edin...

öyle nişanlım biraz hırslı birisi.
tamam anlıyorum ama işine ilgili olması bana ilgisizlik yapmasını gerektirmiyor.
ben nişanlıma karşı asla baskıcı birisi olmadım, hep tatlı tatlı söyledim ilgi istediğimi
o ise hep bana bahaneler,gerekceler sundu
bir de şöyle bişey var beni şuanki kişiye çeken biraz da hayatımda kimsenin göstermediği ilgiyi bana göstermesi
her dakika benimle ilgilenmesi
böyle ekstra bişey olmasa gercektn böylesi yolum şaşmazı

sen yeterince ilgi gösteriyomusun nişanlına. bu ilgisizliği ona sordun mu?çünkü önceden gösteriyordu diyorsun.bu arada herşey pat diye bitmez ne kadar arkadaşlarınıdan ilgi alakyı kes desende önceden kurulmuş bir bağ var.belliki senin yanından çok orda eğleniyo mutlu oluyo. bence kendinde bazı şeyleri aramalasın eğer devam etmeyi düşünüyorsan

ve bence 2 tarafıda bırakmalısın zamanla düzelirsin merak etme

evet ben onunla hep ilgili olmaya calıstım
ama hep yanında arkadasları vardı ılıskımızı hic bi zaman yalnız yaşayamadık ki

Yapacağımız yorumları yönlendirmek gibi bir seçeneğin yok, öncelikle bunu hatırlamanı rica ederim.
Ahlak dersi şeklinde nitelendireceğin yorumları da yapacaktır insanlar eğer dilerlerse..

Neyse..
Ben ki gerçekten insanlar sevişsin, öpüşsün, koklaşsın isterim, radikal bulur çevrem beni bu konuda..
Ama benim radikalliğim, esnekliğim de 3.kişilere saygısızlık edildiği an, birileri kandırıldığı an biter..
Senin nişanlını veya o adamın eşini değil, bizzat sizi kastediyorum..
İkiniz birbirinizi kandırmışsınız çünkü..
Sen sabahlara dek sohbet ettiğin adama, hayatının en büyük gerçeğini, yani hayatında biri olduğunu söylemiyorsun.. Buna şaşırdım zaten.
Ama şaşırmakta erken davranmışım, meğer adam da evli olduğunu gizlemiş..
Bu nasıl "düşünme aşaması" onu da anlamadım..
Evine kız getir, sonra "düşünme aşamasındayım" de..
Düşünmesi böyleyse verdiği sözlere pek güvenmezdim ben olsam..

Senin de "aşk olsa bile bekar olmadığı için güvenemiyorum" demeni anlamadım.
Zaten aşık olmadığın nişanlında ayrılman, bu evli adamın boşanmasının garanti olup olmamasına neden bağlı?
Bence 2 olayı ayrı düşünmelisin.
Sen nişanlınla evlenmek istiyor musun?
Hayırsa eğer cevap..
Bu evli adam hayatında daimi olmasa bile, eşinden ayrılmasa bile.. İleride karşına gene de daha uyumlu bir ilişki kurabileceğin insanlar çıkabilir. Aşık olmadığın, içine sinmeyen biriyle evlenmemelisin bence.

Bir de şu risk var..
Bir erkek veya kadının kötü giden bir ilişklisi varsa eğer.. Bir başkasını hayatının kadını/erkeği zannetmesi çok kolaydır.
Anlaşamadığı eşini aldatanların çok çok azı boşandıktan sonra o aldattığı kişiyle evlenir.
Bu araştırma sonucu..
Yani belki bu evli adam hayatının erkeği değil aslında.
Ve belki o adam eşinden ayrılacak, ama seninle evlenmeyecek. Kötü niyetten söz etmiyorum. Genelde olan,yaşanan bu.

Zor işler yani..

Bir de ahlak dersi mi dersin artık, ne dersin bilemem..
Ama ah almak çok kötüdür..
Nişanlını kandırmış olman, belki onu düğüne 1-2 ay kala terk edecek olman falan filan..
Bunlar hayatın boyunca mutluluğa uzaktan bakmana sebep olabilir. İnanıyorum ben buna..

benim notumda kastettiğim sizin yazdıgınız tür mesajlar değil hakaret içeren hatta küfür içeren mesajlar
çeşitli konularda sıklıkla böyle tutuma girenleri görüyoruz
neyseki yazan herkes sağolsun ki böyle bir tutum görmedim
herkes kendi fikrine göre yön gösterdi bugun ki istediğim de buydu s
sizin mesajınız da bu şekilde o yuzden sagolun ilgilendiğiniz için
benım de zaten kendimi kötü hissettiğim nokta kandırmak zorunda kalmış olmak
boşanmasının garanti olması konusuna gelirsek evet acıklayayım ben fedakarlık yapıp da sonrasında karsımdakı ınsanın buna degmeyecek bırı oldugunu gormek istemiyorum
zaten aldatmış olmamak ve başkasının hayatında 2. olmamak ıcın boşanma garantı olmadan asla ona evet demıyorum.

Son düzenleme:
baştan düşüncektin baştan.sen nişanlına sadakat gösterememişsin.aşık olduğun bu adama ne kadar sadık olabileceksin.sadece ve sadece nişanlına üzüldüm.............

O adam boşanmaz, hayatında heyecan arayan biri o kadar,
O evli adama nişanlı olduğunu söylersen kızmış gibi yapacak ama hoşuna gidecektir,
İstersen dene ve gör.

Nişanlının ilgisizliği bir başkasına aşık olman için sebep değildir,

Kendini kandırma lütfen çok acı çekersin sonra.
Büyük bir hayat sınavından geçiyorsun, geçeceksin bu belli.

Yapman gereken şu diyemem çünkü insan duygulardan ibaret kalıyor bazen,
Sen de o zamanalrdan birindesin şu an,
Cidden Allah kolaylık versin...

zaten bugün telefonda açıkça söyledim nufus cüzdanında bekar yazmadıgı surece sana sevgili olarak bakmam imkansız dedim.
o da en kısa zamanda istediğin gibi olacak dedi.
zaten diğeriyle bi ilişkiye başlarsam nişanlımda ayrılırım muhtemelen
tamam seviyorum ama ilgisizliği değişmeyecek

zaten bugün telefonda açıkça söyledim nufus cüzdanında bekar yazmadıgı surece sana sevgili olarak bakmam imkansız dedim.

hmmm sen nüfus cüzdanında bekar yazmadığına mı takılmıştın??? :53::53: ah o zaman hemen düzelttirsin tabi.. ama sen de onun yanına giderken çıkarıp bi köşeye attığın yüzüğü sahibine vererek düzgün bir hareket yap emi:68:

Neden değişmesin, bu arkadaşın ilgisi de değişebilir onun ilgisizliği de. Önemli olan insanın ne kadar dürüst olduğudur, muhtemelen eşiyle evlenirken o da ilgili biriydi ama şu an ne martavallar atıyordur. Girdiğin bu risk mutluluk getirmez kanaatindeyim, tabi her şey istediğin gibi olsun, kimse üzülmesin umarım...

evli adam seninle gönül eğliyor adam gibi adam olsaydı elindeki kadını mutlu ederdi bir kadında kolay kolay boşanmaz , onun işi senin aklını karıştırmak delikanlı duygular yaşamak ,dertlerini unutmak ,bol bol atıp tutmak

Mavic ema1`e aynen katiliyorum, düzgün bir erkek olsaydi evliligini yürütürdü.
Ben senin yerinde olsam nisanlimda kalirdim. Dürüst adama benziyor, isinide seviyor, daha ne olsun ya?
Hayat`tan fazla heyecan beklememek lazim, cünkü o bir kac dakikalar sonra ömür boyu zindan oluyor insana.
Bence iyi düsün...

Back