Yapacağımız yorumları yönlendirmek gibi bir seçeneğin yok, öncelikle bunu hatırlamanı rica ederim.
Ahlak dersi şeklinde nitelendireceğin yorumları da yapacaktır insanlar eğer dilerlerse..
Neyse..
Ben ki gerçekten insanlar sevişsin, öpüşsün, koklaşsın isterim, radikal bulur çevrem beni bu konuda..
Ama benim radikalliğim, esnekliğim de 3.kişilere saygısızlık edildiği an, birileri kandırıldığı an biter..
Senin nişanlını veya o adamın eşini değil, bizzat sizi kastediyorum..
İkiniz birbirinizi kandırmışsınız çünkü..
Sen sabahlara dek sohbet ettiğin adama, hayatının en büyük gerçeğini, yani hayatında biri olduğunu söylemiyorsun.. Buna şaşırdım zaten.
Ama şaşırmakta erken davranmışım, meğer adam da evli olduğunu gizlemiş..
Bu nasıl "düşünme aşaması" onu da anlamadım..
Evine kız getir, sonra "düşünme aşamasındayım" de..
Düşünmesi böyleyse verdiği sözlere pek güvenmezdim ben olsam..
Senin de "aşk olsa bile bekar olmadığı için güvenemiyorum" demeni anlamadım.
Zaten aşık olmadığın nişanlında ayrılman, bu evli adamın boşanmasının garanti olup olmamasına neden bağlı?
Bence 2 olayı ayrı düşünmelisin.
Sen nişanlınla evlenmek istiyor musun?
Hayırsa eğer cevap..
Bu evli adam hayatında daimi olmasa bile, eşinden ayrılmasa bile.. İleride karşına gene de daha uyumlu bir ilişki kurabileceğin insanlar çıkabilir. Aşık olmadığın, içine sinmeyen biriyle evlenmemelisin bence.
Bir de şu risk var..
Bir erkek veya kadının kötü giden bir ilişklisi varsa eğer.. Bir başkasını hayatının kadını/erkeği zannetmesi çok kolaydır.
Anlaşamadığı eşini aldatanların çok çok azı boşandıktan sonra o aldattığı kişiyle evlenir.
Bu araştırma sonucu..
Yani belki bu evli adam hayatının erkeği değil aslında.
Ve belki o adam eşinden ayrılacak, ama seninle evlenmeyecek. Kötü niyetten söz etmiyorum. Genelde olan,yaşanan bu.
Zor işler yani..
Bir de ahlak dersi mi dersin artık, ne dersin bilemem..
Ama ah almak çok kötüdür..
Nişanlını kandırmış olman, belki onu düğüne 1-2 ay kala terk edecek olman falan filan..
Bunlar hayatın boyunca mutluluğa uzaktan bakmana sebep olabilir. İnanıyorum ben buna..