Aşk ve heyecan mı, sevgi ve mantık mı? aklım çok karışık.

Nişanlının ilgisiz olduğu çok açık belli.. Sabaha kadar dışardasın, başkasının evinde kalıyorsun, ve nişanlın seni hiç aramıyor, merak etmiyor, nerdesin diye sormuyor... Demekki akşamları telefonda konuşmuyorsunuz, görüşmüyorsunuz, birbirinizden haber almıyorsunuz... Nişanlilikta durum böyle ise, evlenince vay haline... Sen şimdiden daha evlenmeden bir başkasıyla görüşüyorsun. Demekki ortada ciddi bir sorun var. Bu yeni tanıştığın kişiyle şimdi değil de evlendikten sonra tanışsaydın ne olacaktı? Eşini aldatacakmıydın? Durum daha şimdiden böyle ise, ortada düşünecek bişey yok bence, herşey ortada nişanlından yol yakinken ayrılmalısın. Yeni tanıştığın kişiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum, çünkü o insanla ilgili anlattıkların bana ters geldi..

peki siz bunları konuşurken evli olana sordunuz mu ne zaman boşanıcaksın diye?
eğer boşanma arafesindeyse bi boşanmanın sonuçlanmasını bekleyin o zamana kadar görüşmeyin..
duyulursa falan nişanlınız tarafından öğrenilirse evli adamla birlikteydi ayrıldım diye adınızı çıkarmasın bide durduk yere.. telefonda falan konusun bence..boşandıktan sonra da nişanlınızla konuşun..
sonra ailenizle..ama sakın birine aşık oldum falan diye değil..
hakkınızda hayırlısı olsun..

Ne için pişman olursunuz? Dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olacağınız için mi? Adam yalancı cıkarsa güveniniz yıkılacağı için mi? Aileler yüzünden mi?

dimyata bulgur mevzusu değil olay.
düşünün biri için çok büyük fedakarlıklar yapıyosunuz, sonra karsınızdakinin yalancı oldugunu görüyorsunuz.
o aşamadan sonra ben o psikolojiyi kaldıramam.

Anladığım kadarıyla nişanlınızı sevmiyorsunuz
ilgisizmiş ama sevgi çok farklı birşey
siz ilgiyi boşanmak üzere olan arkadaşta bulmuşsunuz ama sonu var mı yok mu bunu da bilemezsiniz
belki nişanlınızdan ayrılmak isteyeceksiniz ama kimsenin ahı kimsede kalmaz,o zaman o ilgili arkadaşla mutlu olamayabilirsiniz
bilmiyorum benim inancım böyle

size tavsiyem ancak şu olur,yeni tanıştığınız şahısla ilişkinizi koparın,sonuçta bir nişanlınız var ve ondan ayrılmış dahi olsanız ailesi duyacak(eğer bi ilişkiye başlarsanız),adınız kötüye çıkmasın derim

Biz bayanlara ilgi gerçekten şart...

Son düzenleme:
Canım belki ailen o evli gençle evlenmene karşı çıkacak ama nişanlından da sana hayır yok bence..

Kimi kadınlar görürüz,evlilik yarar,güzelleşir..Gözleri parlar..

Kimi kadınları da evlilik adeta kurutur,sönükleştirir,silikleştirir..

Sen nişanlınla evlenirsen ikinci gruba dahil olacaksın canım..Aşk olmadan ilişki olmaz..

Aileler,statüler eşit diyorsan,mantık evliliğini yapabiliyorsan,sevmediğin,ilgisiz adamla yapabileceksen 80 yaşında trilyoner biriyle evlen..

İşte mantık evliliği böyle olur..Ama senin bütün yaşama sevincini de öldürür..

Anlattığın duyguları yaşamış kadar oldum..Nişanlını sevmiyorsun sen..

Diğer yandan da aşk dünyanın en güzel duygusu,bunu kaçırma derim..

Sahilde kimin omuzuna başını yasladığında dünyayı unutup gözlerinde kayboluyorsan onun yanında olmalısın..

Ahlak bekçiliği yapacak değilim,ihtiyacın olduğunu da düşünmüyorum..

Aşk çok ama çok önemli bu hayatta..Evlendikten sonra daha büyük yanlışlar yapmamak için..

Aslında tam olarak mantık evliliği diyemem nişanlımı sevdim.
ama bu ilgisizlikleri soğuttu biraz kendinden.
ve kendimi bu durumun içinde buldum.
aynen ben de senin gibi düşünüyorum kalbimi dinlemek istiyorum.
ama mantıgım da ya kandırılıyosan, emin olmadan gemileri yakmaya değer mi diyor.
zaten şu boşanma mevzusunu açık açık konuşmayı düşünüyorum artık

Bence iki tarafıda aldatmayın, önce nişanlınızdan ayrılın, ayrılmasanızda bu ilişki sağlıklı yürüyeceğe benzemiyor. Evli olanda eğer gerçekten boşanacaksa ondan sonra karar verin ama bana göre ikiside uygun değil.

bende bazen ilgisiz erkeklerin böyle şeyleri hakettğini düşünüyorum elbette ama tek taraflı okuyunca bilemiyor ınsan bazen gerçekten hakediyormu haketmıyormu
nisanlınızın ilgisiz olma sebebi ne acaba
bencede çok iyi düşünün ama en güzeli nişanlınızdan ayrılıp o kişiylede görüşmemeniz en azından bi süre
düşünsenize bi gün o insan evlendiğinizde sorunlar oldugunda belkı ayrılma derecesıne geldıgınızde ayn ıseyı sızede yapabilir yani
sonuc olarak civi civiyi her zaman sökmüyor bence

Anladığım kadarıyla nişanlınızı sevmiyorsunuz
ilgisizmiş ama sevgi çok farklı birşey
siz ilgiyi boşanmak üzere olan arkadaşta bulmuşsunuz ama sonu var mı yok mu bunu da bilemezsiniz
belki nişanlınızdan ayrılmak isteyeceksiniz ama kimsenin ahı kimsede kalmaz,o zaman o ilgili arkadaşla mutlu olamayabilirsiniz
bilmiyorum benim inancım böyle

size tavsiyem ancak şu olur,yeni tanıştığınız şahısla ilişkinizi koparın,sonuçta bir nişanlınız var ve ondan ayrılmış dahi olsanız ailesi duyacak(eğer bi ilişkiye başlarsanız),adınız kötüye çıkmasın derim

Biz bayanlara ilgi gerçekten şart...

ben nişanlımı gerçekten seviyordum.
belki böyle tutku yoğun aşk yoktu ama seviyordum.
yanında mutluydum, ama zamanla bişeyler rutine girip ihmaller başlayınca böyle oldu.
bazen ben de ilişiğimi koparmak istiyorum ama gelgitlerim işte mahvediyor beni

ben nişanlımı gerçekten seviyordum.
belki böyle tutku yoğun aşk yoktu ama seviyordum.
yanında mutluydum, ama zamanla bişeyler rutine girip ihmaller başlayınca böyle oldu.
bazen ben de ilişiğimi koparmak istiyorum ama gelgitlerim işte mahvediyor beni

bu bahsettiğiniz gibi durumu aynen bende yasadım nısanlı degıldım ama 2 senelik bi ilişkiydi
oyle aşk yogun duygular olmayınca
karsındakı kendıne alıstırıyo basta cok ılgılenıyor bı yerden sonra azaltınca batmaya baslıyor
ve soru ısaretlerı baslayınca da böyle durumlar ortaya cıkıyor tabi

peki siz bunları konuşurken evli olana sordunuz mu ne zaman boşanıcaksın diye?
eğer boşanma arafesindeyse bi boşanmanın sonuçlanmasını bekleyin o zamana kadar görüşmeyin..
duyulursa falan nişanlınız tarafından öğrenilirse evli adamla birlikteydi ayrıldım diye adınızı çıkarmasın bide durduk yere.. telefonda falan konusun bence..boşandıktan sonra da nişanlınızla konuşun..
sonra ailenizle..ama sakın birine aşık oldum falan diye değil..
hakkınızda hayırlısı olsun..

haklısın aslında su durumda en büyük çekincem bu durumun duyulması.
ama evler çok uzak bırbırıne o yuzden sanmıyorum. yine de bu durumu çözene kadar dikkatli olmakta fayda var.
ben de şu boşanma durumunun şekillenmesini bekliyorum aslında.
ki zaten onla aramda şu an sevgililik durumu söz konusu değil.

bu bahsettiğiniz gibi durumu aynen bende yasadım nısanlı degıldım ama 2 senelik bi ilişkiydi
oyle aşk yogun duygular olmayınca
karsındakı kendıne alıstırıyo basta cok ılgılenıyor bı yerden sonra azaltınca batmaya baslıyor
ve soru ısaretlerı baslayınca da böyle durumlar ortaya cıkıyor tabi

aslında buna benzer bir durum daha çok sevgi ve alışkanlıktı, yoğun aşk, tutku ,heyecan vs yoktu

Kesinlikle nişanlından ayrıl. O adama gelince onunla da görüşmeyi kes. Sen etken olmadan evliliği hakkında düşünsün ayrılmalarında senin payın olmasın, sonradan bunun vicdan azabını çekersin(çeker misin, aşık olduk diye mi düşünürsün bilemiyorum) eğer gerçekten evliliğinde sorunlar yaşıyorsa başkasından hoşlanabilir bunu bir kaçış gibi görebilir, insanların bunalımlı anlarında yaşadığı bu tür duygular gerçek aşk değil geçici duygular olabilir, sonradan evliliğinde her şey düzelebilir. Senin açından da böyle. Ben her zaman "başkalarının mutsuzluğu üzerine mutluluk kurulamayacağını" düşünüyorum ve savunuyorum.

Son düzenleme:
Bir zahmet önceki sayfalardaki yorumlarada cevap verirseniz iyi olur.

bunu bende merak ettim doğrusu..:26:
ben nisanlıyken kendisi uzak olduğu halde günde 20 kez arardı..
wc ye zor giderdim kaldiki sahile gitmek..
yada hiç denk gelmedimi siz beraberken nişanlının araması:27:

beni de öyle arayan bşr nişanlım olsaydı.
muhtemelen bu duruma bulaşmamış olurdum.
elbet denk geldiği oldu ama nişanlım beni fazla cepte bildiğinden kısa konusmalarımızı da pek umursamazdı

haklısın aslında su durumda en büyük çekincem bu durumun duyulması.
ama evler çok uzak bırbırıne o yuzden sanmıyorum. yine de bu durumu çözene kadar dikkatli olmakta fayda var.
ben de şu boşanma durumunun şekillenmesini bekliyorum aslında.
ki zaten onla aramda şu an sevgililik durumu söz konusu değil.

olsun evler uzak olsada duyulabilir hiç bir sır gizli kalmaz derler..
siz boşanma işinin üstüne gidin daha fazla bağlanmadan..

Tatlım benim kanaatimce aldatmak sadece bedenen olmaz,beynen-kalben de aldatılır ki bu daha kötü bence .Sen nişanlını zaten gözden çıkartmışsın ,çıkartmışsın ki diğer adamla sahilde el ele göz göze olabiliyosun.Öncelikle ne kadar ilgisiz olursa olsun ben nişanlının bunu haketmediğini düşünüyorum bence bu işi bitirmelisin öncelikle.Diğer adama gelince nişanlınlada bir zmanlar aşkla başladı dimi zaman sizi bu hale sürükledi.bu adam için aynı şey olmayacağı ne malum?Nişanlından ayrılmalısın eğer ayrılmıycaksanda bunu ona anlatmalısın(eminim bunu söylemek ayrılmaktan daha zordur)Diğer şahıs içinde adamı ne kadar tanıyosun hemen kendini bırakma bence ikisindende hayır yok ama senın o cesaretinde yokmuş o yüzden nişanlından ayrıl ve diğer adamı tanı vs vs hakkında hayırlısı olsun.Evet sanada üzüldüm ama nişanlına daha çok üzüldüm..
edit;adamın evli olduğunu göz ardı etmişim canım sen bu adamdanda uzak dur en azından evlilik durumu sonuclanana kadar

Son düzenleme:
Şunu bilmeni isterim ki nişanlının ilgisizliği evlensenizde değişmeyecek,

yine iş kolik bir adam ve yine arkadaşlarına düşkün biri olarak kalacak.

Sonuç siz bu koşullarda mutsuz olacaksınız...

Şanslısınız ki yolunuz yakın ve geri dönüşünüz kolay.

Evlenmeden gelin siz bu işten vazgeçin.

Diğer adama gelince,iki taraflı birbirinize bazı şeyler hakkında net olmamışsınız,

biriniz nişanlı olduğunu saklıyor,bir diğeri evli.Bu ilişki nedenli sağlıklı olur tartışılır.

AŞK'a saygım büyük ama bir başkasını üzmeden,duygularla oynamadan ve ihanet etmeden.

Zaten siz eğer ki nişanlınızı yürekten sevseydiniz,bir başka adama farklı duygular besleyemezdiniz.

Benim eşimde ilgisizdir gel gör ki seviyorum,başkası mı ?Aklımdan bile geçmiyor.

Hayatına ,her iki adamıda saf dışı bırakarak devam etmeni öneririm.

Şuanda size gizli saklı bunları yaşamak maceralı ve çekici geliyor.

Ama ki sağlıklı düşüne bilseniz,normal zamanda karşınıza böyle bir adam çıksa

kim bilir belkide evli olduğunu sizden sakladığı için bile tercih etmeye bilirdiniz.

Asıl merak ettiğim ise şu;

tüm bunlar yaşanırken nişanlınız nerede?Aileniz kımle sabahladığınızı,nerede olduğunuzu sormuyor mu?

Ya da bilemiyorum yalnız mı yaşıyorsunuz?

nişanlımı da seviyorum aslında ve beni bu duruma getiren son dönemler iyice kopuklaşmamız.
bazen düşünüyorum ondan ayrılma fikri de acı veriyor bana.
ama en azından evliliği ertelemeyi düşünüyorum.
tabii ki en etik olanı ikisini de bırakmak ama işin içine duygular ve insan psikolojisi girince bu karar çok ürkütücü geliyor..
sanki çok acı çekermişim gibi geliyor.
nişanlım dediğim gibi arada hal hatır sormak için arar zaten çok da uzatmaz ya işi vardır ya da arkaaşlarıyla muhabbettedir.

daha nişanlıyken ilgisizliğinden şikayetçisin evlendiğinde ne olur düşündünmü ben ayrıl nişanlından diğeri için karar senin zamana bırk

Back