Aşk ve heyecan mı, sevgi ve mantık mı? aklım çok karışık.

olsun evler uzak olsada duyulabilir hiç bir sır gizli kalmaz derler..
siz boşanma işinin üstüne gidin daha fazla bağlanmadan..

haklısın şu boşanma mevzusunun sonuçlanmasını ben de istiyorum artık.
en azından karşımdakine güveneyim.
zaten kendisine de dedim, şu iş şekillenmeden sevgili olmak doğru değil diye.

nişanlımı da seviyorum aslında ve beni bu duruma getiren son dönemler iyice kopuklaşmamız.
bazen düşünüyorum ondan ayrılma fikri de acı veriyor bana.
ama en azından evliliği ertelemeyi düşünüyorum.
tabii ki en etik olanı ikisini de bırakmak ama işin içine duygular ve insan psikolojisi girince bu karar çok ürkütücü geliyor..
sanki çok acı çekermişim gibi geliyor.
nişanlım dediğim gibi arada hal hatır sormak için arar zaten çok da uzatmaz ya işi vardır ya da arkaaşlarıyla muhabbettedir.

Bence sizin yalnız kalma korkunuz var.

Ne şiş yansın ne kebap misali.

Asıl bu şekilde devam ederseniz acı çekeceksniz.

Nişanlınızada anlam veremedim evlenince nasıl olacak anlamadım.

İnsan nişanlıyken daha cok aramak ıster daha cok görmek ıster doymaz bir türlü.

Anlamadım ben bu işi...

Son düzenleme:
Kesinlikle nişanlından ayrıl. O adama gelince onunla da görüşmeyi kes. Sen etken olmadan evliliği hakkında düşünsün ayrılmalarında senin payın olmasın, sonradan bunun vicdan azabını çekersin(çeker misin, aşık olduk diye mi düşünürsün bilemiyorum) eğer gerçekten evliliğinde sorunlar yaşıyorsa başkasından hoşlanabilir bunu bir kaçış gibi görebilir, insanların bunalımlı anlarında yaşadığı bu tür duygular gerçek aşk değil geçici duygular olabilir, sonradan evliliğinde her şey düzelebilir. Senin açından da böyle. Ben her zaman "başkalarının mutsuzluğu üzerine mutluluk kurulamayacağını" düşünüyorum ve savunuyorum.

aslında nişanlıma karşı hislerimi tartıyorum bu dönem.
ben senin gelip geçici duygular ihtimalini göz önünde bulundurdugum için gemileri yakamıyorum zaten
fedakarlık yapar üstüne bunu yaşarsam ben bunu kaldıramam

nişanlımı da seviyorum aslında ve beni bu duruma getiren son dönemler iyice kopuklaşmamız.
bazen düşünüyorum ondan ayrılma fikri de acı veriyor bana.
ama en azından evliliği ertelemeyi düşünüyorum.
tabii ki en etik olanı ikisini de bırakmak ama işin içine duygular ve insan psikolojisi girince bu karar çok ürkütücü geliyor..
sanki çok acı çekermişim gibi geliyor.
nişanlım dediğim gibi arada hal hatır sormak için arar zaten çok da uzatmaz ya işi vardır ya da arkaaşlarıyla muhabbettedir.

Nişanlını mı seviyorsun o adamı mı? her ikisini de bırakmamak garantici bir yaklaşım ve çok yanlış. Hangisi olursa diye mi düşünüyorsun? kafan çok karışmış, ikisinden de ayrılarak gerçeği bulabilirsin ne nişanlını ne o adamı kandırmaya oyalamaya hakkın yok. Yalnız kalmaktan bu kadar korkma. Yalnızlık şu çetrefilli durumda olmaktan çok daha iyidir.

Bence sizin yalnız kalma korkunuz var.

Ne şiş yansın ne kebap misali.

Asıl bu şekilde devam ederseniz acı çekeceksniz.

Nişanlınızada anlam veremedim evlenince nasıl olacak anlamadım.

İnsan nişanlıyken daha cok aramak ıster daha cok görmek ıster doymaz bir türlü.

Anlamadım ben bu işi...

evet haklı olabilirsiniz yalnız kalmaktan korkuyorum ben.
ama bir tarafta mutlulugu buluyorum, bir tarafta güveni.
elbette farkındayım bu böyle gitmez ama bi yerde haklı da olabilirsiniz belki yalnızlıgı göze alabilsem
hem mutlulugu hem güveni aynı noktada bulabilme sansım olabilir

Nişanlını mı seviyorsun o adamı mı? her ikisini de bırakmamak garantici bir yaklaşım ve çok yanlış. Hangisi olursa diye mi düşünüyorsun? kafan çok karışmış, ikisinden de ayrılarak gerçeği bulabilirsin ne nişanlını ne o adamı kandırmaya oyalamaya hakkın yok. Yalnız kalmaktan bu kadar korkma. Yalnızlık şu çetrefilli durumda olmaktan çok daha iyidir.

bir tarafta mutlulugu buluyorum bir tarafta güven zaten bütün çelişkilerimin kaynağı bu
yalnızlıktan korkma sebebime gelince tam bilmiyorum ama yalnız kalırsam çok acı cekerım gibi geliyor

Aslında tam olarak mantık evliliği diyemem nişanlımı sevdim.
ama bu ilgisizlikleri soğuttu biraz kendinden.
ve kendimi bu durumun içinde buldum.
aynen ben de senin gibi düşünüyorum kalbimi dinlemek istiyorum.
ama mantıgım da ya kandırılıyosan, emin olmadan gemileri yakmaya değer mi diyor.
zaten şu boşanma mevzusunu açık açık konuşmayı düşünüyorum artık

Arkadaşım "ya kandırılıyorsam?" diyorsun ama sen iki tarafı da kandırıyorsun,bunun farkında mısın?

İlişki yaşadığın adam nişanlı olduğunu bilmiyor,nişanlın da başka biriyle görüştüğünü..

Gemileri yakmak her iki tarafı da hayatından çıkarmakla olur..

Sen hem nişanlından vazgeçmiyorsun hem de aşık olduğun adamdan..

Sonra da kandırılırsam kaldıramam diyorsun..

Peki aşık olduğun adam da nişanlın da gerçekleri öğrenseler,onlar bunu kaldırabilir mi?

43 yaşında bir büyüğün olarak çevrede gözlemlediğin bu tür erkekler evlendiğinde erkek arkadaşları ön planda hanımları 2.planda oluyor sonra düzelir diye çocuk yapıp düzelmedikleri kavgaları çoğalıyor bunların bitmek tükenmek bilmeyen erkek arkadaş sevgisi oluyor zaten çoğu cinsellik için evleniyor bence evlilik için bu tiplerin bir 10yıl daha beklemesi gerekiyor

Çekersin, şimdi sanki acı çekmiyor musun? bencilliği bir tarafa bırak, kendi durumunu duygularını düşünmekten sıyrılıp biraz da karşı tarafların açısından düşünmen gerekiyor, ileride köprünün altından çok sular aktıktan sonra bu kişilerin hakkına girdim mi diye kendini suçlamaya başlayacaksın, nişanlımı aldattım, evli bir adamın yuvasını ben mi yıktım diye düşünmeye başlayacaksın, ikisini de kandırmaya hakkın yok bir tarafa evlilik vaadi vermiş nişanlanmışsın, diğer taraf da evliliği sorunlu kafası karışık biri var, lütfen duyarlı ol sadece kendini düşünmeyi bırak.

bence ikisinden de ayrılmak daha mantıklı
nişanlın şu an ilgisiz bundan sonra da değişeceğini sanmıyorum
evli olan adamda da pek umut ışığı görmedim neden dersen ailen karşı çıkacakmış aileni kimse için karşına almaya değmez
umarım kendin için en iyi olan kararı alırsın

Arkadaşım "ya kandırılıyorsam?" diyorsun ama sen iki tarafı da kandırıyorsun,bunun farkında mısın?

İlişki yaşadığın adam nişanlı olduğunu bilmiyor,nişanlın da başka biriyle görüştüğünü..

Gemileri yakmak her iki tarafı da hayatından çıkarmakla olur..

Sen hem nişanlından vazgeçmiyorsun hem de aşık olduğun adamdan..

Sonra da kandırılırsam kaldıramam diyorsun..

Peki aşık olduğun adam da nişanlın da gerçekleri öğrenseler,onlar bunu kaldırabilir mi?

yaa elbette yanlış yaptığımın farkındayım ben.
benim amacım zaten kendime ve çevreme en az hasar vereceğim kararı alabilmek

43 yaşında bir büyüğün olarak çevrede gözlemlediğin bu tür erkekler evlendiğinde erkek arkadaşları ön planda hanımları 2.planda oluyor sonra düzelir diye çocuk yapıp düzelmedikleri kavgaları çoğalıyor bunların bitmek tükenmek bilmeyen erkek arkadaş sevgisi oluyor zaten çoğu cinsellik için evleniyor bence evlilik için bu tiplerin bir 10yıl daha beklemesi gerekiyor

kesinlikle katılıyorum. nişanlımın bazı davranışları gerçekten çocukça.
ve aynen dediğinz gibi özellikle son dönem arkadaşlarıyla benden çok ilgilenir oldu.
nedeni de evlilik öncesi bekar hayatına doymakmışmış.
yaş mevzusunda da evet nişanlımla aynı yaştayız.
diğeri benden 6-7 yaş büyük.

bence ikisinden de ayrılmak daha mantıklı
nişanlın şu an ilgisiz bundan sonra da değişeceğini sanmıyorum
evli olan adamda da pek umut ışığı görmedim neden dersen ailen karşı çıkacakmış aileni kimse için karşına almaya değmez
umarım kendin için en iyi olan kararı alırsın

annem özellikle tam bir mantık insanı yaptığımı saçmalık olarak nitelendirecektir.
diğeriyle bir evlilik kararı vs alırsam.
çünkü annem biraz statücüdür, maddiyata değer verir bide evlenmiş boşanmışlık durumunu da seveceğini zannetmiyorum.

o zaman mutlu mesut yaşayın.itiraf edin bu ilgi hoşunuza gidiyor
cesaret bahane

elbette ilgi kimin hoşuna gitmez ama sandıgınız kadar hoşluk içinde olduğum bir durum değil bu.
tamam en egoist, empatiden uzak halimle ele alsam bile mutluluk yok.
mesela şu duygu bile acı çekmeye yetiyor, "hala evli"..
ya da düğün tarihinin hızla yaklaştıgını bilmenin verdiği kaygı. gibi

Sözüm meclisten dısarıda..
Nasıl bi dünyada yaşıyoruz ya kimimiz sevdiğiyle sözlenmek -nişanlanmak için çıldırıyo,kimimiz bu mutlulugu yasamıs yetmemıs ilişkiyi begenmeyip baska ilişkilere yelken açıyo

Sözüm meclisten dısarıda..
Nasıl bi dünyada yaşıyoruz ya kimimiz sevdiğiyle sözlenmek -nişanlanmak için çıldırıyo,kimimiz bu mutlulugu yasamıs yetmemıs ilişkiyi begenmeyip baska ilişkilere yelken açıyo

ama nişanlılık ilgisiz olma hakkı vermiyor.
benim nişanlım benimle ilgilendiği dönemler gözüm başkasını görmüyordu ki.
onun da yaptıgı bi nevi aldatmaktı arkadaşlarını benden üste çıkararak deger sıralamasında.

ama nişanlılık ilgisiz olma hakkı vermiyor.
benim nişanlım benimle ilgilendiği dönemler gözüm başkasını görmüyordu ki.
onun da yaptıgı bi nevi aldatmaktı arkadaşlarını benden üste çıkararak deger sıralamasında.

Hayır canım buna katılmıyorum .tabiki nişanlılık ilgisiz olma hakkı vermiyo ama arkadaslarını ön planda tutma aldatmak degıldır sen kendıne haklı payı cıkartmaya calısıyosun .

Back