- 10 Ekim 2014
- 1.338
- 2.103
- 133
- Konu Sahibi new_yorker
-
Nerde yaşıyorsunPatron cok cakal bir abimiz
Turkiye ziyaretinden bahsediyorduk, ona da soyledim Turkce konusmayinca daraliyorum diye. O da dedi ki kac yildir burdasin, ben de 6 dedim. El cevap: Tam 6 yildan sonra geciyor diren sakin gitme isleri yap
Nerde yaşıyorsunMissCherryBlossom
Yaaa gelmek istediğim ülke , Türklerin temelli kalma izni varmı??Almanya, abimiz de egitim icin gelip sonra kalanlardan
Yaaa gelmek istediğim ülke , Türklerin temelli kalma izni varmı??
Aynı durumdayız. Üniversitedeyken yalnız yaşıyordum. Bir dönem de yurt dışında eğitimime devam ettim. Orda da yalnızdım. Ama yalnızlık farklıydı ozaman. Arkadaşlarım vardı. Sosyaldim. Üni bitti evlendim Ankaraya taşındım. Kimseyi tanımıyordum. Ama hiç endişem yoktu işin aslı. Önceki yerlerde de ilk zamanlar kimseyi tanımıyorum diyordum. İşe girdim. Arkadaş edindim. Kimseye ısınamadım. Samimi olamadım yani. Hamile kaldım. Bebegimi kaybettim. Kendimi toparlamak için işten ayrıldım. Evdeyim. Eşim haricinde vakit geçirmek isteyebileceğim kimse yok. Bu derdimi pek yansıtmıyorum kimseye. Arabesk takılmayı hiç sevmem. Ancak içten içe ciddi bir sorun benim için. Tek başıma okadar çok şey yaşadım gezdim gördümki artık tek takılmak zevk vermiyor. Hep evdeyim. Çocuklarınız evde ses oluyordur en azından. Güldürür uğraştırır yorar ne biliyim. Biraz olumlu yönünden bakmak lazım. Doktora da gitmedim. Her şeyi yas sürecine bağlıyorlar çünkü. Fakat bu başka bir şey. Kendiliğinden ya düzelecek ya da böyle yaşamayı öğrenicez. Bence öncesinde hızlı yaşamakla ilgili. Durulunca insan şaşırıyor. Mutsuzlaşıyor. Konusmak isterseniz her zaman yazabilirsiniz.
calisma iznim var ama bebegim 1 yasinda ya, kiyamiyorum ona. Kizim 2,5 yasina gelene kadar hicbir yere vermedim, bebegimi de vermek istemiyorum. Cok guvendigim biri olursa belki. Minicik daha bacaklarima dolaniyor, gozlerimin icine bakiyor, nasil birakayim kiyamiyorum.calisma izniniz var mi ki? esiniz ogrenciyse olmamasi lazim. eger varsa part-time ise girin bence. kazandiginizi babysittera verirsiniz ama ortaminiz degisir.
Evet o grubu biliyorum ama uzaktalar bana oradaki anneler. Ben South dayim onlar North da. En yakin aktiviteleri 2 saat uzakta oluyor. Hep bakiyorum aktivitelerine ama hep uzak.Facebook taki NY-NJ annelerini takip etmenizi oneririm. Anneler arada sirada cocuklari ile birlikte etkinlik duzenliyorlar. Bir haftasonu da istersen simit sarayinda oturup sohbet edebiliriz.
Evet ev dipsiz kuyu. Cok yogun bir hayattan cok bos bir hayata adim attim bebegim dogunca. Iki kucuk bebekle surekli ayni kisir donguyu yasamak, surekli tasinmak, adapte olamamak, hayatta sabit bir durum tutturamamak, yurt disinda yillarca yalniz hayat mucadelesi vermek, bir kahve icimlik bile muhabbet bulamamak cok yordu beniGünaydın
Ben de cogunlukla yalniz olan bir insanim.
Aslinda son derece sosyal olmama karsin ic ice ve surekli iliskileri de pek sevmiyorum.Yalnizligimi seviyorum sanirim ben..
Bebisleriniz henuz cok kucuk... dogum, hayat telasi, tasinma sizi yipratmis. Depresyon da olabilir lakin illa ki bir cozumu vardir.bir donem psikolog destegi aliyordum.bana ev degisikligi dogum vb devisikliklerin depresyona sebep olabilecegini soylemisti...
Tavsiyem, tr den online danismanlik veren psikolog uzmanlar var onlardan biri ile terapi yapabilirsiniz.ucretleride cok uygundu 10 $ civariydi yanlis hatirlamiyorsam.
Bir de kendinize kesinlikle vakit ayirmalisiniz. Ev disinda sosyallesebileceginiz bir faaliyet bulmalisiniz.cunku ev dipsiz kuyu gibi.evde oldukca disari cikmaktan uzaklasirsiniz...ve bence yasadiginiz sıkıntı yalnizlik degil, ailenizi cok on plana alarak kendinizi yok saymaniz, ikinci plana atmaniz...
Bebisleri haftada 1 veya 2 yarim gun gibi oyun gruplari vs varsa birakip, yalniz basiniza sevdiginiz bir aktiviteye yonlenmelisiniz bence (yuzme, sinema, herhangi bir elisi kursu gibi)
Umarim en kisa zamanda sikintilarinizdan kurtulursunuz
Bana Alman damat lazimVar kiz, 4 yil calistiktan sonra kalici calisma izni alabiliyorsun; Alman biriyle evliysen de 3 yil mi ne oyle bir zamandan sonra kalici oturma izni alabiliyorsun...hic zor degil almak sadece belge toplamak gerekiyor.
Amerikada 7 yilda 5 eyalet dediginiz gibi ulke degistirmeye denktir. Kocamaan ulke. Orda eyalet degisikligi yapmak sık olan bir sey aslinda ama; surekli ortam degistirmek, yeni cevre edinmeye calismak cok zor bur durum. Bi de yeni dogum yapmissiniz onun getirdigi yorgunluk, ruhsal durumda degisiklik vs. katmerlemis icinizdeki yalnizligi, buhrani.Problem iste surekli tasinmamiz. Her tasinmamiz farkli bir eyalete. Dusunsenize 7 yilda 5 kez farkli bir ulkeye gidiyorsunuz, insani nasil yipratiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?