- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.422
-
- Konu Sahibi Gocmenkizi33
Şeker hastalığı 2 tıp olur.. bir gruptakiler aşırı zayıf iken diğer gruptakiler kilolu olur...Eşim aşırı zayıf. 50 kg. Acaba bir sıkıntısı mı var neden bu kadar zayıf diye doktora gidip çeşitli testler yaptırdık kan değerleri çok normal çıktı. Ama şekere baktırmadık. İlk fırsatta ona da baktıralım. İnşallah sebebi bu tür bir şey çıkar da en azından çareler bulunur
Gercekten uzulse soruna cozum bulmak adina bisey yapardi. 2 guzel soz bir hediyenin psikoljik siddet yaralarini iylestirmesi mumkun mu?Hem psikolojik danışman olması hem de bu şekilde davranıyor olması en çok da zoruma bu gidiyo. Cahil ailesi düzgün eğitmemiş desem o da değil. Anne babası emekli öğretmen dünya tatlısı insanlar..eşim nasıl böyle biri olmuş idrak edemiyorum. Kavga anında korkudan tir tir titrersiniz. Gözü dönüyor ağzından çıkan hakaretlerin küfürlerin ağır cümlelerin haddi hesabı yok. Sayar söver. Şiddete meyilli. Bana değil ama kendine vurur etrafa, eşyalara zarar verir. sonra gider bir odaya yatar uyur. Ve günlerce tribini devam ettirir. Haklı da olsa haksız da olsa onun için karşısındaki insan asla tartışma anında kendini savunmamalı. Kavgalarda asla haksız olduğunu kabullenmez mutlaka üste çıkar. Aradan günler haftalar geçer imana gelir ben sana çok kızıyor bağırıyor kalbini kırıyorum ama sen hep yanımdasın beni sevmekten hiç vazgeçmedin. Bazen sana layık olamadığımı düşünüyor çok üzülüyorum öfke kontrol problemim yüzünden seni çok üzüyorum ama iyi ki benim eşimsin falan der. Alır dışarı yemeğe götürür bir bakmışsın hediye almış çantamı açarım içinde şiir bulurum. O an sanki başka biriyle evliyim. Bambaşka biri oluverir. Tabi bu anlar nadir yaşanan anlar. Belki de hala çabalıyor ve çare arıyor olmama sebep olan anlar.. Terapist lafını birkaç kez söyledim çok kızdı. Kendisi de de psikolojik danışman olduğu için gururuna yediremez. Allah sonumuzu hayır etsin.
Bu nasil sacma bir oneri? Kucucuk cocuga bagirip sovsen, onuru zedelenir. Bunu uzerinden atamaz, kisiligi bozulur, ezik bir insan olur. Uzun vadede bu kadin kendine olan saygisini yitirmeyecek, ozguvenini kaybetmeyecek mi? Bir kadin kocasina bagirsin, kufretsin, senle evlendigine pismanim desin, bakalim adamlar kac gun seviyorum diye idare edecek?!Bazi insanlarin karakteri bu oluyo sinirliyken o o degil sanki.size siddeti varmi?siddeti yoksa sonradan gonlunuzu aliyosa cokta kafaya takmayin sinirliyken yaninda durmayin seviyosaniz boyle idare ediceksiniz
Eşinizin acilen genel bir sağlık kontrolünden geçmesi lazım. Şeker vb. bir hastalığı var mı? Önce ona bakılmalı. Yoksa kusura bakmayın ama eşiniz patolojik olarak rahatsız. Açık,net.Hiç beklemediğim şeylere sinirlenen işiyor. Mesela yemek tuzsuz olmuş diyor."Aaa oysa ki baya da tuz katmıştım" dediğimde "Bir kere de evet tuzsuz deyip hatanı kabullen" deyip tabağı devirebiliyor. Evde oturmayı çok seviyor. Biraz dolaşalım mı dediğimde bıktım senin gezmelerinden yeter artık lanet olsun nerden evlendim seninle senin gibi saydırmaya başlar. Bunlar ufacık meselelerden çıkan durumlar. Bi de her çift gibi normal konulardan da edebiliyoruz. İşte o zaman küfürler hakaretler... İşim zor anlayacağınız. Bi de inatçı. Haksız olduğunu anlasa bile devam ettirir gribini.
Nasıl konuşarak ve ayna tutarak?Merhaba hocam .. Konunuzu okuyunca kalbim hızlı hızlı attı :)Hayatımız çok benzermiş benim eşimde pdr mezunu ve ikimizde öğretmeniz.. Eşimde de öfke kontröl problemi var ... Genellikle sinirlenince ondan uzak durmami belirtir.. ona terapi almasını istedim fakat pek gönüllü olmadı o yüzden bende bu dertten muzdarip im ...Fakat bu öfkesini konuşarak ona ayna tutarak biraz kontröl altına aldım şükür ilk yıllara göre her konuda kendisini düzeltti.
Annesiyle arası nasıl?Hiç beklemediğim şeylere sinirlenen işiyor. Mesela yemek tuzsuz olmuş diyor."Aaa oysa ki baya da tuz katmıştım" dediğimde "Bir kere de evet tuzsuz deyip hatanı kabullen" deyip tabağı devirebiliyor. Evde oturmayı çok seviyor. Biraz dolaşalım mı dediğimde bıktım senin gezmelerinden yeter artık lanet olsun nerden evlendim seninle senin gibi saydırmaya başlar. Bunlar ufacık meselelerden çıkan durumlar. Bi de her çift gibi normal konulardan da edebiliyoruz. İşte o zaman küfürler hakaretler... İşim zor anlayacağınız. Bi de inatçı. Haksız olduğunu anlasa bile devam ettirir gribini.
Kocanın boyu uzun iri yapılı mıÖfke kontrol problemine sahip bir eşim var. Sinirlendiği zaman ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Sayıp sövüyor. Bazen ufacık meseleleri aşırı büyütüyor. Sinirlenince senden soğudum senden nefret ettim gibi ağır cümleler de kuruyor. Sadece bana karşı değil. Arkadaşlarıyla yaşadığı birkaç tartışmaya tanık olmuştum orda da ağzından çıkanı kulağı duymamıştı. Bekarlık döneminde ailesiyle de şiddetli kavgaları olmuş. Konuştuğum zaman benim yapım bu çok çabuk sinirlenirim ve gözüm hiçbir şeyi görmez diyor. Konuştum olmadı beni kaybetme korkusu yaşattım yine çare olmadı. Önerileriniz neler? İyiyken çok iyi. Kimi zaman beni mutlu etmek için çırpınır i, hediyeler alır, küçük kağıtlara şiirler yazar çantama atar, kimi zaman özeleştri yapar "ben sana çok haksızlık ediyorum kimi zaman sana çok bağırıyorum sen çok fedakarsın iyi ki benim eşimsin" falan diyor. Ancak beş dk sonrası bir küçük mesele olsun ufacık bir olay bile olsa bağırıyor çağırıyor sövüyor senle evlendiğimde pişman oldumlara getiriyor durumu. Kısaca uçlarda yaşıyorum bu hatayı. Ailesi çok iyi insanlar. Oğullarının bu yönünü bildikleri için hep bana destek oluyor hep beni koruyorlar. Öz kızları gibi görüyorlar beni sağolsunlar. Eşim terapiste gitmeyi asla kabul etmez. İnsanların değişeceğine inanmıyorum. Ama biraz kendini frenleyip daha az kırıcı hale gelebilmesi için ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum
Not: çocuğumuz yok yeni evliyiz. Sevgililik döneminde de böyleydi ancak aşk gözümü kör etmişti. değişir düzelir umuduyla evlendim.
Not: Kendisi psikolojik danışman. Aynı okulda öğretmenlik yapan eğitimli insanlarız. İyice çıkmaza girdim.
Hiç beklemediğim şeylere sinirlenen işiyor. Mesela yemek tuzsuz olmuş diyor."Aaa oysa ki baya da tuz katmıştım" dediğimde "Bir kere de evet tuzsuz deyip hatanı kabullen" deyip tabağı devirebiliyor. Evde oturmayı çok seviyor. Biraz dolaşalım mı dediğimde bıktım senin gezmelerinden yeter artık lanet olsun nerden evlendim seninle senin gibi saydırmaya başlar. Bunlar ufacık meselelerden çıkan durumlar. Bi de her çift gibi normal konulardan da edebiliyoruz. İşte o zaman küfürler hakaretler... İşim zor anlayacağınız. Bi de inatçı. Haksız olduğunu anlasa bile devam ettirir gribini.