Lutfen psikolojik destek alin. Maruz kaldiginiz manipulasyon sizi saglikli dusunemez hale getirmis. Ben acikcasi adamin yaptiklarinin buraya yazdiklarinizdan da cok daha fazla oldugunu dusunuyorum. Zira cevaplariniza bakilirsa aksi halde iki senedir defalarca geri donme tesebbusunde bulunurdunuz.
Sunu bilin sadece: yasadiklarinizin adamin muhafazakarligiyla, ilkeleriyle, "adam gibi adam"ligiyla, sizi sahiplenmesiyle falan uzaktan yakindan ilgisi yok. Eski sevgiliniz cok tipik bir narsist. Adamin karakteri zannettiginiz ozelliklerin gayet sekuler, hatta ateist bir baska narsistle ne kadar ortustugunu bilseniz sasirirsiniz. Cok yakin bir arkadasimin senelerini verip uzerine evlenince degisir deyip evlenerek bir sene icinde apar topar bosandigi bir iliskiyi baz alarak yaziyorum. Bu adamlarin tek derdi kontrol ve yonetmek. Zaten aslinda kendilerine uyan birini falan istemiyorlar. Amac uyumlu olduklari biriyle mutlu olmak degil cunku, surekli elestiri ve manipulasyonla karsindaki insani tamamen kendisine bagimli hale getirmek, kisiligini yok etmek. Karsilarindakini degistirebildikleri olcude zevk aliyorlar. Bunu yaparken zaman zaman cok comert de olabilirler, hatta sizi kaybedeceklerini dusundukleri yerde bazi ilkelerinden taviz vermis gibi bile gorunebilirler. Hani demissiniz ya bikini mayo konusunda taviz verdigini gorseydim diye. Oyle bir sey yapsa bile sonrasinda fitil fitil burnunuzdan getirirdi emin olun. Her turlu itaatsizligin bir bedeli olacaktir cunku.
Siz bu adama su an geri donseniz de (eger dediginiz gibi iki senedir siz onu reddediyorsaniz) sizi bir kere avucuna aldiktan sonra bu iki yilin da acisini cikartacaktir zaten. O sizi degil sizi kontrol etmeyi ozluyor. Kendisine verdiginiz narsistik tatmini ozluyor. Siz bir cehennemden kacmissiniz. Lutfen geri donmemek icin ya da bir sonraki iliskinizde benzer bir donguye girmemek icin terapi alin.