Aşılmayan soruunn

Beliz93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
25
2
3
İzmir
Kızlar bu Cumartesi nişanımız olacaktı nişanda ne takılacak diye konuşurken üç tane bilezik istediğimizi sözlüme söyledim daha öncedende söylemiştik bişey demedi sözlümle annesi,bu başladı takamam üç bilezik 6-7miluar tutar o kadar para verirsem daha evin masrafı var eşya alcam param biter alamam mümkün değil takamam demeye başladı bende 6-7milyarla paran bitiyosa evlenme teklifi niye ettin takı takmadan mı evlenceğini düşünüyorum falan dedim hiçbirşeyi demiyo hadi üç tane değil iki tane takabilirimde demiyo anlaşamıyoruz nişan eşyalarını gel al dedim ertesi gün geldi aldı arkadaşlarıyla konuşuyo tamam takarım olur diyo annesiyle konuşuyo hayır bu iş olmaz diyo bende sözümü attım kayınvalidemi hiç sevmemiştim iyice soğudum annesinidinliyomuş sözlümde demekki iyi oldu böyle ama saçmalık durumu olmasa bişey demiycem ama 6-7tane dükkanları 7tane evleri var dükkanlardan evin 2sinden kira geliyo veişleride çok iyi pintiliğinden yapmıyo ne gerek varmış bileziğe

Takılar. Eşyalar. Cok iyi temel oluşturuyolar evlilik arefesinde.
Dügündedemi takmıcaklardı altın?

6-7tane dükkanları 7tane evleri var dükkanlardan evin 2sinden kira geliyo ve işleride çok iyi pintiliğinden yapmıyo ne gerek varmış bileziğe

takmaz takmaz, belki ne zorluklarla elde ettiler o malvarlığını

hem nişanda bilezik takmıyorlar diye sözlünüzden ayrıldıysanız, ne gerek varmış evlenmenize

nişanda takmazlardı da düğünde takarlardı yani nedir hayret bişey

siz kv nizi sevmemişsiniz ama o da sizi sevmemiş anlaşılan..

takarım diyip de takmasaydı problem olurdu ama yine de sevdiğinden ayrılır mı insan bu yüzden

iyi olmuş çok sıkıntı çekerdiniz siz bu evlilikte.

Takamam derken ardından sebebini de söylemiş..
Takacağı altına para verseydi, bir de üzerine eşya masrafları çıksaydı , yine takdığınız altınları bir şekilde borç ödemek anlamında oraya vermiş olacaktınız..
Ne değişecekti ki..

canım biraz yüzeysel anlatmışsın gibime geliyor yaşadıklarını
bence sadece 3 bilezik değil gibi geldi bana mesele
sanki ayrılmayı kafana koymuşsun da bilezikler bahane olmuş gibi
nişanda ne takılacak diye onlar sorup siz 3 bilezik dediğinizde böyle olduysa ayıp etmişler
hem ne takılacak diye sorup hemde takamam denmesi evet ayıp olmuştur
peki sen hiç sordun mu kendisine 3 bileziğe çok diyorsun da siz ne takmayı düşünüyordunuz diye?

bende 6-7milyarla paran bitiyosa evlenme teklifi niye ettin takı takmadan mı evlenceğini düşünüyorum falan dedim

3tane bilezik icin ayrilcaksan sen neden evlenme teklifini kabul ettin, evliligin altinla parayla mi yurudugunu dusunuyosun

sağlık isteyin huzur isteyin bence.alınmayın ama ben erkek olsam cidden soğurdum bu durumda.nedir yani olay sevdiğnle evlenmek değil mi? şunu isterm bunu isterm asla demedm.hatta bana sorduklarında bile siz nasıl isterseniz dedim ha noldu her şeyi fazlasıyla yaptılar ama yapsalardıda önemli değil. yapmayın arkadaşlar kusura bakmayın ama böyle düşünenleri anlamıyrum.

Evlilik paylaşım demektir. 1 ekmeği bölüşmek demektir. Yoklukta varlıkta elinde olana kanaat etmek demektir. Ben açıkçası bana sorsalar ki zamanında sordular da 3 bilezik demeyi bile utanırdım(kaldı ki benim eşimin ve ailesinin durumu da son derece iyi). Önemli olan bizim kavuşmamız birlikte huzurlu sevgi dolu bir aile kurmamız uzun yıllardır süren hasretin bitmesiydi. Para hiç gözümde olmadı, yeteri kadar olsun yeter. Onların çok parası varmış kirada 6 7 evleri dükkanları yatları katları varmış neye yarar. Geliri olanın gideri de olur. Artı evlenmek cidden masraflı iş güzel bir düğün yapabilmek ev düzmek adına 3 bilezik almak istememiş olabilirler, sonuçta yine sizin yararınıza harcanacak o paralar. Bir de böyle daha kıymetli olurum diyenler var ki sormayın. Ne alakası var maddi taleplerde bulunmak karşı tarafın size kötü gözle bakmasını sağlar sadece.

Bir de nişanlınızın gözünden bakın olaya 3 tane bilezik istedi olmaz dedim diye benden ayrıldı demek ki 3 bilezikten daha değersizmişim demez mi? Unutmayın ki hayatta 3 bilezikten, 5 burmadan, paradan çok daha değerli bir şey var: Evinizdeki huzur mutluluk . Ve istediğiniz 3 bilezik size hiç bir zaman bu huzuru getirmeyecek...

Bırak bir tane taksınlar nolur ki? sen sevdiğin kişiyle mutlu bir hayata başlamaktan bunun için mi vazgeçtin yani? Ya zaten başka sorunlar vardı 3 bilezik bahanen oldu, ya da hakkaten yazıklar olsun. Ben sözlün olsam bir daha yalvarsan dönüp bakmam.

Ben de yukarıda yazılanların hepsine katılıyorum. Yuva mı kuruyosunuz, karşılıklı şirket mi birleştiriyosunuz belli değil.

Benim için mal mülk Tabikide önemli değil ama herşeyin en ucuzuna kaçıyo spotculardan alınacakmış eşyalar düğündede takı takılmıycakmış benim ailemin durumu kötü olduğu halde en iyisini yapmaya çalışıyo onların durumu olduğu ucuza kaçmak ne oluyo buna anlam veremedim daha bi sürü şeyler oldu kayınvalidem kızkardeşim çarşaflı diye nişan çarşısına gelmedi nikaha çarşafla mı gelecek dedi annemin yüzüne karşı annem yine bişey demedi herkesin yaşantısına saygı göstermek gerek

sizi istemiyor olabilirler mi? nişanı atarak onların istediğini yapmışsınızdır belki de..

doğru düzgün en başından bu şekilde anlatmazsanız kusura bakmayın ama yukarıdaki gibi yorumlara maruz kalırsınız..

ilk mesajınızla son mesajınız çok farklı yorumlara açık..

sanırım işin detayında ufak sorunlarda var senin anlatmak istediğin durumları iyiyken bana üç bileziği bile layık görmediği evet okadar laf söylemesi hoş olmamış ama benim aile sorsalar söyleyemezlerdi ki sordularda siz ne isterseniz dedik yani hak verdiğim noktalarda var yadırgadığım noktalarda fakat bu yüzden bu noktaya getirmişse zaten yapıcak bişey yoktur kolay vazgeçilen bir ilişki olmuş hayırlısı olsun

ben bu konuyu okuyunca yazmak istedim sözlünle başka problemlerin varmıydı sadece bileikler mi benim nişanlımın da maddi durumu iyi ama bana nişanda çok takmadılar ben alınmadım çünkü altından önce çok eksiklerimi vardı birde ben düğünüm güzel olsun istedim feragat ettim bilezikten.
bir de sormak istediğim sözlün bilezik takmamak için mi ayrıldı hiç düzeltmeye ikna etmeye çalışmadılar mı .
yani bu duruma tek taraflı bakmamak lazım sözlünde yetrli olgunlukta değilmiş. adamakıllı oturup konuşulsaydı problem çözülürdü.

Vay be sevgi nerelere düşmüş. Bu mudur sevgi? Bu mudur hayat arkadaşlığı? Eski sözlünüz adına sevindim, kurtulmuş bence.

Niye 3 bilezik? Niye 2, 4, 5, 6, 10.... değil de 3?
Bu sayı neyin göstergesi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…