Yani sizce aşılama mı yapalım yoksa 1 ay daha kendi kendimize takılalım mı?toplam hareket 40 (32 uzerı ıyı dıye bılıyorum)
Bunun da 30 u yerinde hareketli, ileri hareketli 0 ya da 4 sanırım (bu yüzden aşılama tavsiye etti sanırım)
Ben yine uzmanlık alacağım birazdan aşılama konusundaGel gel gel güzelim gel hiç acımayacak
Ben yine uzmanlık alacağım birazdan aşılama konusunda
Bi internete iyice dalayım derslerim bitsin de
Doktora tarif ederim artık
Teşekkür ederim sağ olunMerhaba canım iki defa yaptırdım benim esimde ileri hareket hızı azdı bide morfoloji bozuktu ikiside başarısız ramazan başlamadan 3.deneyecez inşallah kimisininde ilkinde tutuyor kimisinin 2.kiminin 3 kiminin hiçbirindede olmuyor herşeyin hayırlısı bence nasip meselesi Rabbim şu mübarek günlerde yüzümüzü güldürür inşallah
Durumun varsa hiç aşılamayla uğraşma yani direk tüpbebek yaptır insan yıpranıyor çünki yoksa aşılamayıda dene bununlada çocuk sahibi olanlar var en önemlisi iyi bir doktor bulTeşekkür ederim sağ olun
Umarım en kısa zamanda isteyen herkes çocuk sahibi olur
Konuyla ilgili ne önerirdiniz peki?
Onu anlayamadım
Yani sizce aşılama mı yapalım yoksa 1 ay daha kendi kendimize takılalım mı?
Tüp bebek de kesin çözüm değil kiDurumun varsa hiç aşılamayla uğraşma yani direk tüpbebek yaptır insan yıpranıyor çünki yoksa aşılamayıda dene bununlada çocuk sahibi olanlar var en önemlisi iyi bir doktor bul
Onu geçen ay bakmıştıkEn azından bir ay takip etse diyorum hala
Çünkü yumurta nasıl gelişiyor yeterli boyuta geliyor mu yoksa destek mi lazım
Catlıyor mu yoksa çatlama iğnesi mi lazım
Hepsi açığa çıkar güzelce
Zaten 1 ay diyorsunuz ben olsam takip
Onu geçen ay bakmıştık
Ben 20. gün gitmiştim doktora hormon için
Gittiğimde çoktan çatlamıştı
Yumurtalarım için de hep orta kalite demişti
Sperm sonuçlarından çok anlamıyorum
Bu sonuçlarla destek almadan olma ihtimali nasıldır sizce?
Hiç düşünme yaptır yola ne kadar erken çıkarsan o kadar hızlı yol alırsın ben 2 yıllık evliyken aşılamaya başladım yaptırdım sonra araya pandemi girdi hep bir aksaklık oldu hala da tüp beveğe başlayamadım merkez kapandı neyse açıldı dedik şimdi de kist çıktı inşallah erimiştir de başlayacağım gelecek ay 3 buçuk yıllık evli olacagım hiç durmadım ama geç kaldım sankiMerhaba
Hızlıca bir özet geçeceğim
Yaptırdığımız muayeneler sonucunda
Bende hafif yumurta tembelliği ve yine çok az pcos varmış
Yumurta rezervim iyiymiş ama orta kalite yumurtalarım varmış çoğunlukta
Eşimin de sperm sayısı çok iyi ama hızı yavaşmış ve yüzde 25 şiddetli şekil bozukluğu olanlar varmış
Normalde doktorum yumurta takibi yapalım demişti 1 yıl olmadığı için
Ama eşimin sonucundan sonra bence aşılama deneyelim dedi
Eğer aşılama yaptıracaksam yarın tedaviye başlamam gerekiyor ve biz bunu dün öğrendik
Biraz ani oldu yani
Aslında bana kalsa hemen yaptırmak istiyorum ama acaba direkt atlamasam mı diye de tereddüte düştüm
İnternetten biraz araştırdım
Aşılamada hamilelik ihtimali çok yüksek değilmiş ama bizim gibi spermde hız sorunu olanlarda daha yüksekmiş
Sizlerin deneyimlerine güvenerek bir anket açtım o yüzden
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Öyle maille cevap veriyor mu?Valla morfoloji yazmiyor ona da bakmaları lazım
Ileri hareket 0 sa durum tam ne olur bilemedim yoksa normal hareket iyi bence
Ben eşimin sonuçlarını zamanına kaan aydos a (kendisi bu alanda bence birinci) yollamıştım mail ile dönüş yapmışlardı
Bi mail atın isterseniz
Benim eşimin sonuçlarına burada çok iyi yorumlar gelmemişti kaan bey normal yolla olur dedi ki allaha şükür de oldu :)
Öyle maille cevap veriyor mu?
Çok şaşırdım buna
Veriyorsa eğer ben de mail atayım
Yarın 15:50'ye randevu aldım
Ben de sabırsızım daİki taraflı sorunlar çıkmış.. bence sonuca bir an önce ulaşmak için aşılama yaptırırdim yerinizde olsam.. sabırsız bir insanım benAllah bir an önce kavuştursun sizi yavrunuza
Atla hatta dal derim sonuçta kaç yıl okumuş doktor vardır bir bildiğiBen de sabırsızım da
İlk duyduğuma da atlamayayım dedim bi an
Yoksa ilk aradıklarında hemen gel deseler giderdim
İyi gelip gelmeme durumu değil aslındaAtla hatta dal derim sonuçta kaç yıl okumuş doktor vardır bir bildiğiyada ikinci bir doktora daha danışa bilirsin. internette çok bilgi kirliliği var . başkasına olan sana iyi gelmiyor yada sana olan ona ..
Yaşım henüz 30 olmadı öyle diyeyimyaşınız kaç devlette 2 aşılama yaptıktan sonra tüp bebek raporu alabiliyorsunuz... infertilite kliniğine başvurun bazı tetkikler yapılır hsg çekilir vs aşılama yaptırın bence ben yaptırdım tutmadı şimdi 2. yi yaptırıp tutmazsa tüp bebek raporu çıkaracağım..bunun yanında eşiniz için kürler vs araştırın sağlıklı beslenin egzersiz şart ikiniz için de umarım kısa zamanda sonuca ulaşırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?