• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Aşılama ve kararsızlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Siz olsanız ne yapardınız?

• Kararsızım

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    18
Ben 3-4 ay doktor ile 3-4 ay ovulasyon tesyiyle yumurtlama takibi yaptım. Sonra eşime spermiogram testi yapıldı. Sayı çok yüksek, ama ileri hız olması gerekenden düşükmüş. Bunu öğrenince 1ay femara ve çatlatma iğnesi denedik olmayınca aşılama dedi dr. Femara ve merional kullanıyorum 4gündür. Yarın da kullanıp perşembe randevum var. Yumurta sayısı ve büyüklüğüne göre aşılama için gün verecek bize. Sizin de yani eşinizin ileri hız da problem varsa aşılama yaptırın derim çünkü diğer türlü de iğne yerine klomen ya da femara ile yumurta büyütmeye çalışacak yani yine hormon alacaksınız. Madem ilaç kullanılacak o zaman aşılama ile ihtimali artırın benim gibi
Cevabınız için çok teşekkür ederim
Ben yumurtlama takibi yapılırken ilaç kullanacağımı bilmiyordum
Her türlü ilaç kullanacaksam zaten aşılama yaptırmak en mantıklısı bu durumda
Sanırım sizinle eşlerimiz aynı durumda
Ben de ek olarak yumurta tembelliği de var

kendin için yumurta kalitesini arttırmaya bak canım bal tarçın çörekotu olabilir clife macun olabilir vitamin takviyesi olabilir araştır bence

Merhaba

Hızlıca bir özet geçeceğim
Yaptırdığımız muayeneler sonucunda
Bende hafif yumurta tembelliği ve yine çok az pcos varmış
Yumurta rezervim iyiymiş ama orta kalite yumurtalarım varmış çoğunlukta
Eşimin de sperm sayısı çok iyi ama hızı yavaşmış ve yüzde 25 şiddetli şekil bozukluğu olanlar varmış
Normalde doktorum yumurta takibi yapalım demişti 1 yıl olmadığı için
Ama eşimin sonucundan sonra bence aşılama deneyelim dedi
Eğer aşılama yaptıracaksam yarın tedaviye başlamam gerekiyor ve biz bunu dün öğrendik
Biraz ani oldu yani
Aslında bana kalsa hemen yaptırmak istiyorum ama acaba direkt atlamasam mı diye de tereddüte düştüm
İnternetten biraz araştırdım
Aşılamada hamilelik ihtimali çok yüksek değilmiş ama bizim gibi spermde hız sorunu olanlarda daha yüksekmiş

Sizlerin deneyimlerine güvenerek bir anket açtım o yüzden
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Canim bende skntinyoknesimn dedign gbi hareket sorunu vardi sayi iyi ama morfoloji bozuk yine de asilama yaptrym dedim iki defa yaotirdm tutmadi artik tup bebege yoneldik..

Ilk 1-2 ay sadece yumurta takibi yapılmıştı ilaç kullanmadan, sonra ilaç verdi. Ancak ben de yumurta tembelliği yoktu bu nedenle Siz de ilaç başlayabilir diye düşündüm isterseniz aşılamaya karar vermek için önce doktorunuza yumurta takibi yapılırken İlaç kullanmanız gerekip gerekmediğini sorun kararınızı da ona göre verin daha sağlıklı olur.

Merhaba

Hızlıca bir özet geçeceğim
Yaptırdığımız muayeneler sonucunda
Bende hafif yumurta tembelliği ve yine çok az pcos varmış
Yumurta rezervim iyiymiş ama orta kalite yumurtalarım varmış çoğunlukta
Eşimin de sperm sayısı çok iyi ama hızı yavaşmış ve yüzde 25 şiddetli şekil bozukluğu olanlar varmış
Normalde doktorum yumurta takibi yapalım demişti 1 yıl olmadığı için
Ama eşimin sonucundan sonra bence aşılama deneyelim dedi
Eğer aşılama yaptıracaksam yarın tedaviye başlamam gerekiyor ve biz bunu dün öğrendik
Biraz ani oldu yani
Aslında bana kalsa hemen yaptırmak istiyorum ama acaba direkt atlamasam mı diye de tereddüte düştüm
İnternetten biraz araştırdım
Aşılamada hamilelik ihtimali çok yüksek değilmiş ama bizim gibi spermde hız sorunu olanlarda daha yüksekmiş

Sizlerin deneyimlerine güvenerek bir anket açtım o yüzden
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Eşinin durumu birkaç ay sonra düzelir mi daha mı kötü olur bilemezsin. Yumurta takibi doğal gebelik gibi bir sey zaten ilişkiyle oluyor biliyorsun. Hiz sorunu varsa o aşamayı atlayıp aşılamaya geçmenizi öneririm. Ben ikisini de denedim yumurta spermde sorun varsa yumurta takibinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Hormon alacaksan başarı ihtimali yüksek olan bir sey için olsun derim.

Merhaba aşılamayı araştırırken yazınıza denk geldim . Benim polikistikoverim var eşimin sperm morfolojisi %4. 1buçuk yıldır bebek istiyorduk kendiliğinden olmadı doktora gittik gonal f iğne vurdum 11gün yumurta takibi yapıldı yani aslında yumurta takibi denen şeyde de hormon alıyorsunuz yumurtaları geliştirmek için.Neyse benim 9tane güzel yumurtam oluştu doktor da bende çok umutluyduk hatta çoklu gebelik konusunda beni uyardı ben yine de çatlatma iğnesini istedim. Ama malesef 9 yumurtaya rağmen çatlatma iğnesinin 14.günü adet oldum. Şuan da çatlamayan 1 tane yumurtam varmış o kiste dönüşmesin diye 1 ay tedaviye ara verdik. Aşılamaya geçeceğiz aşılama da spermlerin kaliteli olanlarını seçtikleri için belki şansımız biraz artar diye düşünüyorum bence siz de aşılama yaptırın

Merhaba aşılamayı araştırırken yazınıza denk geldim . Benim polikistikoverim var eşimin sperm morfolojisi %4. 1buçuk yıldır bebek istiyorduk kendiliğinden olmadı doktora gittik gonal f iğne vurdum 11gün yumurta takibi yapıldı yani aslında yumurta takibi denen şeyde de hormon alıyorsunuz yumurtaları geliştirmek için.Neyse benim 9tane güzel yumurtam oluştu doktor da bende çok umutluyduk hatta çoklu gebelik konusunda beni uyardı ben yine de çatlatma iğnesini istedim. Ama malesef 9 yumurtaya rağmen çatlatma iğnesinin 14.günü adet oldum. Şuan da çatlamayan 1 tane yumurtam varmış o kiste dönüşmesin diye 1 ay tedaviye ara verdik. Aşılamaya geçeceğiz aşılama da spermlerin kaliteli olanlarını seçtikleri için belki şansımız biraz artar diye düşünüyorum bence siz de aşılama yaptırın
aşılamada da gonal f kullanılıyor o iğneyi kullanıyorsa aşılama daha yüksek şans olur en azından haklısın

Motivasyonum yüksek 🤩
Gümbür gümbür geliyorum 😂😂
Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için 😊
Uzun süre uğraşıp tedavi görmüş biri olarak kalpten dua ediyorum 😍
Inşallah pozitif diye haber verdiğini görürüm bu ay 🤲😍

Screenshot_2021-02-20-16-13-09-91_fc40ed9ca960b38b2ec4108e094b3220.webp
selam kızlar bende aşılama surecindeyim ayın 12si adetin ikinci günü gonalf başladım 5 gün 75 ml vuruldum ve Çarşamba günü kontrole gittim klomene çabuk yanıt veren yumurtalar iğneye yanıt vermemişti 10.5 olan iki yumurtam var sağ solda gelişmediğini görünce 112.5 ml yükseltti iğneyi dün tekrar kontrole gittim ve 13 mm olmuş pek büyümemis pazartesi tekrar gidecem sizin yumurta durumlarının nasıldı

Back
X