Merhaba, yaklaşık 1,5 yıldır çocuk için uğraşıyoruz,ama olmuyor. HSG yaptırdım tüpler açık, klomen+ovitrelle kullandım olmadı.Çatlatma iğnesi gelişen yumurtaları çatlatmadı ve kist olarak kaldılar. Ufak çikolata kistim var , bunun haricinde eşimde ve bende bir sorun görünmüyor.Ankara’da Cihangir Hoca ya gidiyorum, geçen ay puregon+ovitrelle vuruldum ama bazı aksilikler peşimizi bırakmadığı için çatlatma iğnesinden sonraki süreci doğru değerlendiremedik.Doktor 1 ay dinlenme verdi,2. Ay gel dedi bugün regl oldum ama bu ay da gitmeyeceğim.2 kere iğneli tedavi sonra aşılama demişti doktor. Önümüzdeki ay gittiğimde doğrudan aşılama yaptırmak istiyorum, ama biraz korkuyorum. Bu ay da iğneli mi denemeliyim yoksa doğrudan aşılamaya mı geçmeliyim? Konu hkk. destek olabilir misiniz?[/QUOTE}
@esse_yy
Canım biz de çocuk için kendimizi hazır hissettiğimizde 3 ay önce hamilelik öncesi rutin kontrol için gitmiştim, çikolata kistim olduğunu öğrendim şok oldum, daha önce ismini bile duymamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 4,5 cm civarı ve 2 tarafta da var ve bi tarafta tüp kapalı , bi tarafta açık. Doktor dediki klomenle yumurta bütütelim sonra çatlatma iğnesi yapalım sonra ben size gün verecem ilişki için demişti, ben klomen kullanırken ( 5 gün kullandım) eşimden de tahlil istedi onda da ileri hareketlilik hızı düşük çıkınca dedi ki ilişki yoluyla değil aşılama yapalım dedi. Klomen bitti , 3 yumurtayla 6 ocakta aşılama yaptık, 21 ocakta adet oldum. Bu arada eşimin de benim de yaşım 30 un üstündeyiz, 21 ocakta adet olunca hemen 2. Yi yapmadı aşılamanın. Yasmin verdi kist küçültücü, bu bitince adet olacaksın ozaman gel dedi, yasmin kullanırken siyah lekelenmeleim oldu inşalah kisti atıyordur dedim.
Cuma günü adetim bşladı pazartesi ye randevu aldım, yarın gidecem inşallah yumurta büyütücü iğnelere başlayacaz, inşallah kistimin küçüldüğünü söyler dua ediyorum. Benim anlattıklarımdan kndine bişey çıkar diye anlattım. Benim tavsiyem zaman kaybetmemen ve aşılama yaptırman eşinde sıkıntı yoksa, senin kistin de küçükse şansın daha çok bnden , ama yine de sen bilirsin. 1,5 yıldır olmuyor dediğin için öyle düşündüm. Biz hiç denemedik düşün doktora muayeneye gittim . Direk aşılama sürecine girdim. Ne iğne ne aşılama hiçbiri acı vermiyor yeterki kendini kasma.