Merhaba arkadaşlar, eylülnazım, matildaacığım. beni hatırlarsınız sanırım. bu konu başlığını ben açmıştım.
polikistik over hastasıyım.
ilk aşılamam 2013 eylül ayında olmuştu ve tutmamış. gittiğim doktorumdan çok memnundum ve bana o zamanlar artık aşılamanın kalkacağı hakkında konferanslar düzenlendiğini, bu konferanslarda hastaların aşılamayla uğraşmayıp direk tüp bebeğe yönlendirilmesi hakkında görüşüldüğünü anlatmıştı. ilk aşılamam tutmayınca bana dediği ikinci aşılamayı yapmayalım, hem piskolojik hemde maddi açıdan sarsıldın, ikinci aşılama için ayıracağın parayı bi kenara koy ve tüp bebek birikimin için bir başlangıç yap dedi. yani ikinci aşılama için paranı çöpe atma dedi. ve şimdi biraz dinlen tatile çık ara verin bebek olayına dedi. bu doktorum çok iyi niyetli ve sıcak bi kadındı. başka doktor olsa ki oldu aşılamayı yapar parasını da alırdı ve ikinci denemem de başka doktor da resmen para için uğraştırdı beni.
tabi ben bian önce anne olayım arzusuyla yanıp tutuşurken, ve etrafımda o kadar çok anne adayı çoğalırken, birinin tavsiyesi üzerine polikistik overde göyaaa uzman olan şişlide Burak Hacıhanefioğlu diye bir doktora gittim. muayene ücreti 220 TL, ve yumurtalama takibinde 1 ay içerisine benden 3 kez 220 tl aldı. 3 ay klomenle yumurta takibi yaptı bu sırada paralar su gibi akıp gidiyo, her gittiğimde acaba gitmesem mi ya gitmezsem belki adamın bi bildiği vardır diye pişman olmaktan korkarım diye devam ettim. sonra dediki aşılama yapalım. iğnelerin fiyatları malum yüksek tabi. aşılama ücreti olarakda bana sunduğu -aslında bu işlem için 700 tl alıyorum ama sana 400 tl 'ye yapıcam şeklinde idi. onada tamam dedik. 5 mayıs 2014 aşılama günü geldi çattı. eşim spermi hazırlandı ve doktorun muayenesine gittik. doktor çatlama iğnesinden sonra yumurtalar çatlamış mı diye bakmadı bile. yumurtalar çatlamış mı diye bakmıcak mısınız diye sorduğumda, gerek yok gibilerinden cevap verdi. yani çatlasada çatlamasada o parasını almak için işlemi gerçekleştirmiş oldu. başından beri güven vermediği halde kurbanlık koyun gibi gittim geldim aylarca. ve aşılama tutmadı. doktoru aradığımda sekreteri adetinizin 3 günü gelmeniz gerektiğini söylüyor doktor dedi. ve bi daha kapısını açmadım ki aramadılar bile. ilk gittiğim doktorum Aylin Hanım geçenlerde arayıp ne yaptın canım beklemede misin? tüp düşünüyor musun vs. halimi hatrımı sordu. ve o an bir kez daha onu dinlemediğim için pişman oldum.
gel gelelim zeynep kamil macerama. zeynep kamilde ssk lı olup 2 kez tüp yaptırma hakkımız var. tabi bu hakkın doğması için belli şartlar gerekiyormuş. devlet hastanesinde 2 kez aşılama yaptırmış olmak, 3 sene evli olmak falan filan. araştırdım ettim. madem böyle bir hakkım var o zaman devlette de 2 kez aşılamamı yaptırayıp tutmaz ise tüp bebek hakkını kazanıp z.kamilde tüp bebek deneyim dedim. sonra z.kamile git geller başladı. önce aşılama için heyet kurulundan rapor çıkması gerekiyor ve bunun içinde gerekli evrakları toparlamak gerekiyor. neyseki rapor çıktı.
ama şöyleki özele gidip bunalmışken devlette aşılama bile çok daha zor olacağını biliyordum. ki orada tanıştığım başından geçenleri anlatan kadınlar daha da korkuttu beni. uzun lafın kısası raporumu aldığım gün eşimin ısrarıyla başka özel hastaneye gidip Zeynep kamilden emekli olan Tüp Bebek uzmanı Kenan Sofuoğlu ile görüştük. Kenan Bey'in de dediği artık aşılamanın kalktığı, hem maddi hemde manevi insanları yorduğunu açıkca anlattı. zaten 2 kez aşılama yaptırmışssın, 3 ve 4 aşılamayla daha çok yıpranacağımı ve aşılamanın %10 gibi bir şansımızın olduğu söyledi. ki eşimde hep inanmamıştı aşılama olayına. o dakikada tüp bebeğe geçmeye karar verdik ve bugün adetimin 3. günü olduğu için ilk iğnemi vuracağım. bilmiyorum korkuyorum ama Allah yardımcım olsun inş.
sizlere anlattığım boşa geçen zaman ve pişmanlıklarım, keşke ilk dokturumu dinleseydim ve ikinci doktora o kadar para yedirmeseydim diyorum hep ama demekki bunları yaşamam gerekiyormuş diye avutuyorum kendimi.
arkadaşlarım size diyeceğim şu ki, illa ki tüp bebekde tutacak diye bişey değil, onunda %50 tutma şansı var.
ve inanın 8 kez tüp deneyip 8.sinde hamile kalabilen bir kadın tanıyorum. bana sorarsanız bu süreçte aşılama ile vakit kaybetmeyin. AŞILAMA DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIM bence bir süre olayı kendi haline bırakın ve bu süreçte biraz para birikimi yapmaya başlayın. bu süre içerinde de hamile kalabilirsiniz. eğerki kalamadınız 3-5 ay sonra biriktirdiğiniz para ile direk tüp bebeğe geçin. ve yaşadığım tecrübelere, hayal kırıklarımın sonuncunda bu fikre sahibim.
Tabi en önemli Allah nasip ederse olur...
Dualarımızı eksit etmeyelim, Allah isteyen dileğen herkese nasip etsin.