merhaba arkadaşlar,
öncelikle hepimizin hayırlısıyla ve sağlıkla evlatlarına kavuşmasını diliyorum.
eşimle korunmayı bıraktıktan sonra bir kaç ay bekledik. adetlerim hep gecikiyor ama hamilelik yoktu.hastanedeki doktor hormon testi ve muayane sonunda pko olduğumu söyledi..klomen kullanmamı istedi. ilaca da bir türlü başlayamadık, eşim yurtdışına gitti üç kadar kaldı, bu arada benim adetlerim sürekli gecikmeli..bir kez klomen ve pregly iğne kullandık, yumurtalarım büyüdü ama sonuç başarısız oldu. zaten bir kez yumurtaya baktı sağlıklı bir takip olmadı. sonra bu doktoru bırakıp özel doktora gittim. önce HSG yapmayı uygun gördü doktorum. ve dün yapıldı HSG tüplerim açık, rahimde hiçbir sorun yok, hormon tahlilim de iyi sadece biraz prolaktinim yüksek normalde 24 olması gerekirken benim 27.
eşimin sperm sayısı ve hareketliliği çok iyi ama morfoloji sorunu var %1 çıktı. altı ay önceki sperm testinde %5 çıkmıştı neden düştü anlayamadık. uzun lafın kısası doktorumuz bunların çok önemli sorunlar olmadığını, doğal yolda bile hamilelik oluşabileceği söyledi. tüplerimin açık olması bile en büyük avantaj olduğunu söyledi. isterseniz bir iki ay doğala bırakalım, çünkü HSG kanalları iyice açıyor, şansı yükseltiyor dedi. Ya da aşılamaya geçelim dedi. iki kez aşılama yapıyorum, olmazsa
tüp bebek yöntemine geçiyorum dedi.
Sizce ne yapayım..yaşım 34, yaş olarak sınırlardayım.. doğala bıraksam, adetlerim çok gecikiyor 40-50 günü buluyor. çok vakit kaybederim diye düşünüyorum. ne dersiniz aşılama yaptırsam mı hemen..yoksa direkt tüp bebek mi garanti. ne önerirsiniz? hepinize sevgiler..mutlu haberler diliyorum..