komşumun oğlunu gördükten sonra aşının yapılmaması gerektiğini birkez daha anladım.komşumuzada anlatmak istiyorum zararlarını aşı yaptırmasın diye bu sorumluluğu almaktan çekiniyorum malesef.
çok kötü bir şey değil iyiki.sadece 3 aylık ve o kadar bitkindiki.başını tutamıyor etrafa boş bakışlarla dalıyor.kendi kızımın 3 aylık halini düşününce çok üzüldümne oldu komşunuzun oğluna ?
Canlı virüs verilen her çocuk, bütün çocuklar için ve bağışıklığı zayıf kişiler için risk oluşturur. Hastalık dünyadan silinse ne olur, aşılarla virüsleri çocuklarınızın bedenine gönüllü verdiriyorsunuz. Aşının koruyuculuğuna dair bilimsel hiç bir veri sunulamazken ve aşı savunucuları aşı korur, aşı olmazsa çocuğunuz hasta olur, aşılanmayan çocuk tehlikelidir demeden öteye gidemezken, aşının zararlarına ve koruyuculuğu olmadığına dair bir çok veri varken siz neye dayanarak bunları yazıyorsunuz? Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız?Merhabalar konuyu görünce yazmak istedim..aşı yaptırmamayi tercih edenler 1-2 sene içinde bir zararını görmemiş olabilirler fakat şöyle düşünün: yaptırılmayan aşının(hastalığının) mikrobuyla hayatının bir döneminde karşılaşırsa savunmasız olacak ve bu aşıların içinde birçoğu hayatı tehlike doğuran hastalıklar. En önemlisi de geçmişte aşı sayesinde TÜM DÜNYADAN SİLİNMİŞ olan (çiçek hastalığı gibi) hastalıklar var, aşıdaki amaç da o hastalığı silmek aslında ve bu ancak tüm çocuklar aşılandiginda mümkün olabilir (çiçek hst. gibi) Aşilanmayan her çocuk aynı zamanda diğer çocuklar için de risk taşımakta.. Ama tabiki çocuğunuzla ilgili bir durumda karar sizin.. hayırlı günler :)
Sözünü ettiğiniz istatistikleri paylaşırsanız sevinirim. zira benim baktığım istatistiklerde salgınlar ve hastalıklar aşılamalardan sonra ortaya çıkıyor. Hijyen, iyi beslenme ve bakımdan dolayı bir çok hastalık artık görülmüyor ve bir çok hastalığın verdiği zarar da minimuma iniyor. Araştırırsanız kızamıktan kaynaklanan ölüm oranlarının aşılama başlamadan önce %90 civarında azaldığını ve A vitamini takviyesiyle sorunsuz atlatılabileceğini ve çocukluk döneminde geçirilmeyen su çiçeğinin yetişkinlik döneminde zona olarak ortaya çıkabileceğini görürsünüz. Çocukluğumda aşılandığım halde her iki hastalığı da geçirdim. Aşı olmasaydınız daha ağır geçirirdiniz derseniz bu bünyeyle alakalıdır aşıyla değil.Aşılarla verilen mikrop zayıflatılmış ve ancak bağışıklığı sağlayacak derecede bir mikroptur ve şu anda ülkemizde ancak parmakla sayılacak kadar olan kızamık, boğmaca, su çiçeği salgınları ve diğer hastalıkların yaygın olmamasını yüksek aşılama oranına borçluyuz , aksi halde bu salgınlarla çocuklar tekrar karşı karşıya gelecek. Tabiki aşıların koruyuculuk oranını istatistikler ispatlıyor aşılama olmayan ülkelerdeki bu salgınların oranına baktığımızda. Vebal diyorsunuz fakat benim amacım kimseye zararlı birşey yaptırmak değil mezun olmaya 2 sene kalmış bir tıbbiye öğrencisi olarak ve aşı yaptırmamanın bu kadar gündeme geldiği bir dönemde sadece bildiklerimi paylaşmak istedim. Herkesin forumda yaptığı gibi fikrimi söyledim.
Benim şaşırdığım ise elimizde bu kadar imkan varken neden araştırmayıp kuzu kuzu itaat ediyoruz. Çocuklarınıza yaptırdığınız aşıların prospektüslerine 1 kere baktınız mı? Ben içtiğim her ilacın prospektüsüne bakardım ama bebeğimize yaptırdığım aşının prospektüsüne bakmak aklıma bile gelmemişti. Aşı faydalı ve gerekli diye çocukluktan beri yıkanmış beyinlerimiz. 4. ay aşımızdan sonra bebeğimiz rahatsız olunca bu işte bir yanlışlık olduğunu düşündük ve araştırmaya başladık. Ve okuduklarımız, izlediklerimiz dehşete düşürdü bizi.Ben düzenli yaptırıyorum bütün aşıları çocuklarıma. bu devirde ileri gideceğimize, her gün geriye gidiyoruz ya şaşırıyorum gerçekten. aşılamak hayat kurtarıyor, yapılan istatistiksel veriler ortada. bunun aksini iddia etmek mantıklı ve zekice bir yaklaşım olmaz.