Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi vurdurmyan var mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Hepsini tam okuyamadım , şöyle bir hızlıca baktım ama wouwwww...

Kadınlar Kadınlar neden farklı görüşte olanlara hakaret ediyorsunuz ?
Kimi covit 19 aşısı olmayın,kimi sağlık sektöründen yararlanmayın yazmış ,ay bir gülme geldi ya

Lütfen farklı görüşte ki insanlara saldırmak yerine daha güzel bir dille yazsanız olmuyor mu ne bu gerilim cahilce davranış anlamış değilim ,genel olarak kk kadınları çok agresif geldi bana ,evde ki stresi burda insanlara hakaret ederek mi atıyorsunuz ?

Bak ben bu cevabı kaçırmışım,Harbi ben Canan Hoca da kimmiş yahuuu bir bakayım

Canan Efendigil Karatay, Türk hekim, Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü, eski İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi, kalp ve iç hastalıkları uzmanı.

İstanbul Üsküdar Amerikan Kız Lisesinden 1961 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ise 1967 yılında bitirdi. Tıp fakültesinde okuyorken, yaz tatillerinde Eskişehir Bardakçı Köyü ve Gaziantep Nizip’te gönüllü olarak çalıştı.

İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanı olarak 1972 yılında tamamladı. İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı.

Bu sırada Türkiye’de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım’da ‘Vena Subklavya Ponksiyon’ tekniğini yerleştirdi.

1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christiaan Barnard’ın ekibinde çalıştı. “Cardiac Registrar” Cape Town Üniversitesi, Groote Schuur Hastanesi Kardioloji Bölümünde, Judkins'in asistanı olarak koroner anjiografi ve hemodinamik eğitim. Kalp transplantasyonu yapılmış olan çift kalpli hastalarda hemodinamik ve anjiografik çalışma ile Doçentlik tezini kalp nakli yapılmış hastalar üzerinde gerçekleştirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 1979 yılında doçent oldu.
Böyle uzuyo gidiyoo yazmayım dedim.

bebeklerine aşı vurdurmayan anneler sonra acillere bebeğim ölüyor kurtarın diye koşuyor. sözde amerikan malı diye bebeklerine aşı vurdurmuyorlar ama amerikadan gelen ilaçlarla bebeklerini ölümden kurtarmamızı temenni ediyorlar. aşı hayat kurtarır. en basitinden çocuk felci. çocuklarda ölüme gidinceye kadar ciddi hastalıklara sakatlığa sebep olur ve bir aşı kadar kolay korunma yolu vardır. Dünyada sadece Afganistan ve Pakistanda bu hastalık görülmekte onun dışında hiçbir ülkede yok. Ve ne tesadüftür ki dünyada sağlık taramalarında çocuk felci aşısını çocuklara yaptırmayan tek iki ülke de bu ülkelerdir. Zamanında çocuklara aşı vurmak isteyen doktorları hemsireleri astılar öldürdüler, şimdi dünyada sadece bu iki ülkede çocuk felcinden çocuklar can veriyor. artık doktorlar bu iki ülkede askerler tarafından korunarak ev ev gezip çocuklara aşıyı vuruyor. bir diğer örnek ise kızamık. aşı bulunmadan önce 1 milyon çocuğun ölmesine sebep olan kızamıkta, aşı bulunduktan sonra ölüm sayısı SIFIRLANMIŞTIR. kısacası, aşı hayat kurtarır

2017 den sobra doğanlar da aynı konuyu merak edebilir ki topik hortlamış

Çeviri yaparak okuyabilirsiniz ,bu konu sadece Türkiye de yaşan insanlar karşı çıkmıyor. Türkiye de zaten Elhamdülillah herşey yolunda .

Neyse bundan sonra gerisi araştırmaya kalmış.
Saygılarımla

Arkadasım tebrik ediyorum seni ve senin gibi düşünceye sahip insanları. Bnde 3 aylık gebeyim kan pıhtısı sorunum var iğne oluyorum hergün aslında olmak istemiyorum ama düşük olmasın diye mecbur vuruluyorum. Hamilelktki tetanozu yaptırmıcam ve bebek oluncada aşılarını yaptırmıcam insallah. Size bişey sormak istiyorum siz kan pıhtısı için ne kullandınız ve doğal önerebileceğiniz neler var. Şimdikten teşekkür ediyorum

Cahillikte son nokta vurdurmayın tabi inş. Muhtaç kalmazsınız yazık o bebeğe acıdım

Cahillikte son nokta vurdurmayın tabi inş. Muhtaç kalmazsınız yazık o bebeğe acıdım
O cahilliği siz sorgulayamazsınız herkesin düşüncesi kendinedir ve saygı duymak zorundasınız. Cahillik tartışılacaksa aşıyı bir daha araştırın öyle gelin buraya bana yorum yapın. Araştırdıkki bu kanıya vardık bi taraflarımızdan uydurmadık.
Ben virüs oldum ilaçları bile kullanmadım da atlattım noldu öldüm mü. Ama siz aşıyı yaptırmazsanız ölebilirsiniz ona göre yaptırın aman ihmal etmeyin

Ne marifet ne marife Mune bunların böyle konusmasi normal mi?

İsteyen duysun benim rızam olmadan kimse birsey yapamaz canım merak etme onu ben düşünürüm benm adıma düşünmene gerek yok
Sizin yerinize düşünmek mi??? Allah sizlerin evlatlariyla bizimkileri karsilastirmasin tek düşündüğüm bu!

Sizin yerinize düşünmek mi??? Allah sizlerin evlatlariyla bizimkileri karsilastirmasin tek düşündüğüm bu!
Yeni doğmuş bebeğine daha bir damla sütünü vermeden, sorgusuz sualsiz, prospektüs okumadan; en büyük yan etkilerinden biri ağır geçirilen sarılık olan K-vit aşısını yaptırıp, sonra bebek yan etki yaşayıp sarılık olunca "sarı tülbentten" medet beklemek..

Allah bize bunları sormaz mı sanıyoruz?

Daha annesinin kokusunu almadan, bacaklarından zerk edilen onlarca kimyasal ile şoka sokulan bebeklerin hesabı sadece bu sisteme değil, onu 9 ay karnında binbir türlü zahmetle taşıyıp; sabah akşam beşiğine nevresim beğenen, odanın badanasını mobilyasına uydurmaya çalışan ama bir kere bile "benim yavruma yapacakları iğnenin içinde ne var acaba? Yan etkileri nedir ki? " diye sormayan/sorgulamayan annelere de sorulmayacak mı?

O binbir türlü alerjiler, egzamalar, bronşitten küvezde yatmalar, kabızlık yada bitmeyen gaz sancıları, başını sağa sola çarpan bebekler, erkek bebeklerde testis ve sünnet bölgesi rahatsızlıkları, donuk bakmalar vs vs neyin neticesi sanıyorsunuz?

Aşılanmayan hiçbir bebekte bu saydıklarımın zerresini göremezsiniz.
Hatta bir çocuğunu aşılatıp, diğer çocuğunu aşılatmayan anneler aradaki farkları çok iyi bilirler.

Artık çokca tevbe edin, bu şuura ulaştığınız içinde bol bol hamd edin.
-Aşı hakkında bir çok kelam ettim. Eğer aşılanmazsa bir bebek ölecek olsaydı ve bedenimiz hakikaten o kimyasallara muhtaç olsaydı; Allah bizi aşılanmış olarak gönderirdi annemizin rahminden! Yada bir ağaç yaratır meyvesini aşı yapardı!
Ne demek istiyorum anlayabiliyor musunuz?
Bize bir rahatsızlık veriyorsa Allah, dermanını da doğaya vermiş. Gerek ki biz doğru yerde arayalım.
Bir bebeğin antibiyotiği, dermanı, aşısı; anasının göğsünde kaynayan sütündedir! Gayrısı bağışıklığa vurulan darbedir.
Bugün ilk 6 ay su bile yasak ediliyor bebeklere. Suyun dahi zararı olduğunu söyleyip aşıda ki ağır kimyasalların faydalı olduğunu iddia etmek düpedüz yalandır!
Eğer hakikaten samimi olsalar, eğer hakikaten yavrularımızın sağlıklarını düşünseler di "Müslüman ülkelerin kendi aşılarını üretmelerine izin verirlerdi."
Bugün aşılar hakkında kaç raporu, kaç istatistiği var ki Türkiye'nin? Körü körüne " ya tutarsa" zihniyeti ile daha anasının kokusunu almadan kimyasala bulanıyor bu bebekler hemde çığlık çığlığa!
Ey anneler merhamet edin yavrularınıza..

Bazıları yazacak yine biliyorum..
-Sen devletten iyi mi biliyorsun?
-Madem aşılar zararlı devlet niye müdahale etmiyo yeaa!
Diyenler nerdeler?
Devlet topu size atıyor işte..
Bakın, ifadeler gayet açık ve net..

Bugün aşı da tıbbi bir müdahale olduğu için, ve açılan davalar neticesinde Türk Anayasa Mahkemesi "Risk içeren" bu aşılar 'zorla' yapılamaz diye hükmetmiştir.

Ben sizlere yasal haklarımı kullanarak aşıların içerisindeki maddeleri ve hiçbir yerde bahsedilmeyen "risklerini" anlatıyorum.

Bunu doktorlar çok iyi bilirler ki yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay aktif bağışıklığı yoktur!
Peki öyleyse neden aşıların bir çoğu ilk 6 ayda yapılır!?
Zaten bu bebeğin bağışıklık sistemi çalışmıyorken , ona bu kadar kimyasalı vurmak niye?

Madem amaç toplum sağlığı ise neden kendi uçağını, topunu, tankını yapan Türkiye'de kendi aşısını üretecek veri yok?
Pardon yanlış sordum..
Neden kendi aşısını/ilacını üretmesine izin verilmiyor?
Niye aşı sonrası komplikasyon yaşayan çocukların istatistikleri tutulmuyor!
Aşı yan etkisiyle can veren yavruların ölüm raporlarına neden "sebebi açıklanamayan ani ölüm" yazılıyor?
Adli tıpta ölüm sebebini bulacak yeterli veri yoksa yollasınlar cesetleri antropologlara, adamlar 10 bin yıl evvel ölenlerin kemiklerinden ölüm sebebini buluyorlar nede olsa, 3 gün önce ölen bebeğinkini mi bulamayacaklar(!)
Bendeki de laf işte..
Yeter mi? Yetmez..

Bugün anaokul ve 1. Sınıf çocuklarının her birinin dişlerine florürlü vernik uygulaması yapılıyor.
Niye? Dişleri çürümesin diye..
Bir kişide çıkıp demiyor ki:
-Yahu bu çocuklar 6-7 yaşında, zaten bu dişleri dökülüp yenisi gelecek neyin verniği bu?

İşin aslını ben diyeyim sizlere..
Bu uygulama Avrupa'nın bir çok ülkesinde yasaklandı.
Sebebi ise çocuklarda "zeka geriliğine" yol açması.
Florürün ise en yaygın komplikasyonlarından biri; kemik hastalıklarıdır.
Bu durumda çürük diş ne kadar masum kalıyor değil mi?

Kadınların sezaryene mecbur bırakılması konusuna hiç girmeyeceğim..
Korkmayın normal doğum yapınca ölmezsiniz!
Allah Rasulu "doğumda ölen şehittir" buyurdu.
Ortalıkta pekte şehadete layık kadın da kalmadı zaten.
Doğum ölümleri azalmış..
Belkide Peygamber müjdeleri geri çekildi.. ?

Vel hasıl; sezeryandan kurtardığımız küveze, küvezden kurtardığımız aşıya, aşıdan kurtardığımız verniğe kurban ediliyor.
Mayın tarlasına döndü dört bir yanımız..
Rahat bırakın bedenimizi diye haykırasım geliyor!

Ne kadar az test yaptırırsanız,o kadar sağlıklısınız ötesi yok!

Bugün her çocuk aynı ihtiyarlar gibi şeker, tansiyon, kalp, troid hastası olmuş, genç kızlar hormon bozukluğu, kist, guatrla boğuşuyor, delikanlılar kalp krizi geçiriyor, obez, karaciğer rahatsızlıklarına müptela, her evli çift tüp bebek kuyruğunda, koca koca profesörler hala hiçbir veriye dayanmadan, Nasreddin hoca misali çıkmışlar tvlerde "Şu hastalık hortlarsa bilmem kaç bin çocuk ölür" diye gayba taş atıyorlar.

Yine bizim hayrımızı düşünmüş gibi yapıyorlar yapmasına da, demezler mi adama;
Güya şimdi ki çocuklar ölmüyorda çok mu güzel yaşıyor!!!
Bırakın gelmeyen geleceği dertlenmeyi, elinizde ki çocukları kurtarın!
Okul kantinlerinde 1 tane doğal ürün yok!
Okullarda kanserojen etkili domestos dağıtılıyor!
Birde şimdi tarama testi diye kanlarını alacaklar, şahtık şahbaz olduk!
Türkiye'nin kan ve ilik dokularının Amerika'ya satılıp gen haritası çıkarılması gibi bir sabıkası varken, artık evladınızın kanını vermeye ne derece güvenirsiniz ben bilemem..

Elinizde düşmanınızın üretimi şırıngalarla gezip çocuklara sağlık verdiğinizi iddia edeceğinize, yasaklayın cips, kola, çikolata, reklamlarını ve satışını inanalım samimiyetinize!
Ama bu kimsenin işine gelmez..
Çünkü ne savaş biter nede hastalık!
Silah ve ilaç ticareti onların can damarıdır!
Bu paylaşımım tamamen siyaset dışıdır. Fakat oyun büyüktür.

O zaman kan pıhtısı iğnesini de olmayın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. Cahilsiniz evet malesef bu saçmalıklar sadece sizi değil toplum sağlığını da tehdit ediyor. Toplum sağlığını tehdit etmekten hakkınızda dava açılmalı bence.

Kopyala yapıştır hanımı engelledim görmüyorum yazık ya yazık

Açabiliyorsanız siz davayı açın kusura bakmayında ben çocukla ilgili olan seyi yaptırmıcam zaten kan pıhtısı sorununada doğal çözüm bulsam onu da yapmıcam ki bi yazı paylasan arkadasa özellikle onu sordum kan pıhtısna doğal bir fikriniz varmı diye. Yazdıklarımı iyi okuyun bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…