Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşi vurdurmyan var mi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
doğumu evde yapın,antıbıyotık kullanmayın, hastaneye gtmeyın ,sağlıktan faydalanmayın dr a gtmeyın.
1)evde doğum dıye kuçümsediğinizi avrupa sağlık açısından çokça övündüğünüz ülkeler bunu yapıyor..hastanedeki gereksız mudahahaleler..vakti gelmeyen bebeği suni sancılarla doğurtmaya çalışmak, bır kılo fazla dıye sezeryan gunu vermek,en ufak ama en ufak seyde sezeryan gunu vermek .neden dr un kolayına gelıyor. çünkü normal doğum daha çok zaman ve uğraş veren birşey..helekı o sandalye...doğal olan akışı bozanlar mı suçlu yoksa evde doğum dıye küçümsediğiniz anne ve bebek için sağlıklı ortam mı absurt? haklısınız zaten her yiğidin harcı değil evde doğum yapmak..gıt hastaneye kım naparsa yapsın ister bağırsın ıster çağırsın.bebek uyurken bı anda anne karnından alınıp bebeği şoka sokmak kımın umrunda..yada yenı doğan bebeğin anne kucağı yerıne kordonun hemen kesılıp aşıları cart cart sokup paldur kuldur yıkanıp saatler sonra anne kucağına verılen bebek kımın umrunda.anne sutuyle henuz tanışmayan mınık yavruya sunı mama ve plastık bıberonu ağzına verırken o bebeğin masumca aranması kımın umrunda.ondan sonra bebek nıye ağlıyor nedensız neden susmuyor. bırde hanı bebek çığlık çığlığa bırden ağlayıp mosmor oluyor saatlerce ağlasa bıle kolık denıp gecılıyor bu kadar onemsızmı tıp karşısında.(çünkü nedenlerını kendılerı bılıyor ve kolık dıye normalleştımeye çalışıyolar) burnu akan bebeğe veballı gıbı davranıp bır suru antıbıyotık dayıyoken hele..ne yanı bı osuruk yuzunden mı kıyamet koparıyor bu bebek.vs vs vs(şimdi saptıranlar olacak hayati anlam taşıyan harcinde ve keyfi ota b.ka sarıp direk szeryan dıyen drlara lafım)
2)antibıyorık vermeyın en ufak hastalığa ateş düşürücü antıbıyotık vermem yıtırmedım kendımı okadar.bir poşet ilacı verseydım zaten bebeğim iğileşmezdi zıra bağırsakları tahrıp olup sureklı hasta olan bır çocukla başbaşa kalabılırdım.rahat uyusun dıye ağrı kesıcı veren biri olsaydık tıp annesi seçilirdik ama sağlıksız olması kımsenın umrunda olmayan bır bebek olurdu ortada.
3)aşı yaptırmıyorum sana mı soracam hastaneye gıdıp gtmeyeceğimi. sen aşı hakkını kullanıyosun dıye özgurken ben neden hakkımdan vazgeçiyorum.ayrıca aşı korumuyormu neden bu saçma korkularınız.ben korkmuyorken bu kadar.tıbba karşı çıkmak insan aklına hakaret etmek olur..gerçekten öyle drlar varki tam lokman hekım hem gonle hem akla hıtap eden.ama bazen oyle doktorlar varkı prosodürün dışına çıkmayan..sağlık prosudurle mı yuruyor ey ahali.burnu akana ant veren dr mu yoksa su çiçeği çıkaran çocuğa ateşi kontrol et ilaç yazmıyorum şu zamanda hastalığı geçer dıyen dr mu.evde ateş içinde yanan çocuğa dısarıdan geldiğimiz için ateşi yok dıye eve gonderen dr mu durumu sana ızah eden dr mu ..tıbba karşı değiliz korkmayın..ılım bılım ınsanlık için .ayırt eden zekalara sorgulayan ınsanlara ıhtıyac var.köru korune herseye atlayan insanlar olduğumuz için DÜNYA sağlıksız zaten..en basıt gorduğumuz telefonlar hayatımızı çalarken ve ayakta uyutulurken boş şeylerle meşgul edılırken sağlıkdan vurmazlarmı insanları hiç.sorgulayan ınsalara saldıracağınıza bırazda sorgulamaya zaman ayırın.

ayyy kizlar istediginiz kadar yazin, size kendimi ve gercek olan tecrubelerimi burda yalan yanlis yazacak degilim.
insanlik adina, bildigim dogrulari yazdim bu bir.

siz a$i vurdurmak istiyorsaniz, sizi engelleyen kimsede yok zaten :) ben sizi tutmuyorum, buyrun siz bebeginizi zehirleyin.
kisin burnu sumuklu, sirti hiriltili, astimli, durmadan atesli, kulak bogaz sorunlari, iltihaplari, alergiler ile ugrasin siz
(size basarilar dilerim) buda iki.

Ben konu sahibine yardimci olma amaci ile yazdim, sizinde uzerinizden zaten cahillik akiyor.
Hic birinizde a$i vurdurmadan önce, doktora sormadiniz bile a$i nin icinde neler var, bu ileride ne gibi saglik sorunlarina yol acabilir.... Bu zararli maddeler, nasil ve kimin hangi bebegin uzerinde test edildi....
Okuyup arastirin sizde, kiskanmayin ben biliyorum diye :)
koyun surusu gibi herkes yaptiriyor diye a$i yaptirin sizde boyle devam edin. Savunun o cin ve amerikada yapilan asilari. veee mutlu olun buda üc.
Tesadüfen denk geldim konuya ve size yazmak istedim.
kızım 33 aylık.
anne sütü 4 ay tek alabildi.
Ama sağlam besledim onu.
Soğuga karsı çok dayanıklı.Sosyal.
Erken yürüdü erken konuştu.
yaşıtlarına göre hep iri oldu.
Çok akıllı ve zeki biri.
Tüm aşılarınıda yaptırdım.
Ve hiç hasta olmadik bizde.
Diş sancılarimizdaki etkiler disinda ilaç kullanmadik nerdeyse.
Buyrun aşıdan diyorsunuz ya peki benim yaşadigim durum ne?

Ben en basit örnekle birebir yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum ilkokulda kardeşim ve ben kızamık aşısı olmuştuk o zaman Kuzenimiz daha çok küçüktü aşısını olmamıştı kardeşim ve ben aşıdan sonra çok hafif bir şekilde kızamık geçirdik ve bizden ona bulaşmış kuluçka döneminde onun aşısı olmadığı için ölümden döndü diyebilirim aylarca iyileşmesi için tedavi uygulandı ateşi cildindeki kızarık kabarıklık yaşadığı şeyler sırf bu olay bile yola çıkarak çocuğum olduğunda aşı vurduracağım benim aldığım kararın bedelini çocuğuma ödetemem bizler de aşı ile büyüdük ben hiç bi zararını görmedim açıkçası, tarihi olayları araştırdığımızda aşısının bulunmadığı zamanlarda suçiçeği kızamık gibi salgınlar ile milyonlarca çocuk ölmüş aşı yaptırılmayarak virüsler daha güçlü hale getirilmiş oluyor. Benim düşüncem bu yönde sonuçta herkes çocuğunun iyiliğini düşünür, ben çocuğumun bu tarz hastalıklar yüzünden vücudunda hasar kalmasını asla vicdanen kabullenmem.

Aşı karşıtlarını covid19 aşısına karşı da görelim lütfen. Bir gram haysiyet sahibi olan aşı karşıtı covid19 aşısı çıkınca onu da yaptırmaz.
Bir de yukarıda bazıları saydırmış da saydırmış. Hayatımda böyle cahillik ne gördüm ne duydum. Bu yaşıma aşı ile geldim hiçbir olumsuz etkisini de görmedim. Oğlumun da özeller dahil tüm aşıları var. Gayet sağlıklı. Sırf şu abidik gubidik alternatif tıpcıların 2 yazısını okudunuz diye kendinizi 6+ bilmem kaç yıl eğitim almış doktorlardan üstün görecek kadar cesaret sahibi nasil oluyorsunuz anlamak zor. Cahil cesareti tam olarak bu iste

Aşı karşıtlarını covid19 aşısına karşı da görelim lütfen. Bir gram haysiyet sahibi olan aşı karşıtı covid19 aşısı çıkınca onu da yaptırmaz.
Bir de yukarıda bazıları saydırmış da saydırmış. Hayatımda böyle cahillik ne gördüm ne duydum. Bu yaşıma aşı ile geldim hiçbir olumsuz etkisini de görmedim. Oğlumun da özeller dahil tüm aşıları var. Gayet sağlıklı. Sırf şu abidik gubidik alternatif tıpcıların 2 yazısını okudunuz diye kendinizi 6+ bilmem kaç yıl eğitim almış doktorlardan üstün görecek kadar cesaret sahibi nasil oluyorsunuz anlamak zor. Cahil cesareti tam olarak bu iste
Var var.. benim bir akrabam ona da karşı 😁 hatta takih ettiği aşı karşıtı sayfalardan pay yapıyor bazin ordan da karşı olduklarını anlaşılıyor... Hatta covid aşı üretimi ve bütçe için yapılan bir hastalık gibi tuhaf bir yazı paylaşmıştı 😁

Bazi doktorlar tavsiye ediyor bazisi ise zehir diyor ..vicdan azabi cekmek istemiyorum ilerde .. Sizce vurulmali mi bebeginize vurdurmayan var mi ..mesela canan karatay vs kesinlikle onermiyor

Edit : yaptirmiyorum mu dedim ? Tekrardan okuyun bir anne olaraj bunu arastirmamdan dogal ne var yanlis yada dogru fikirlerinizi soruyorum
Bizde imümim yetmezliği var ,yani bağışıklığımız iyi değil.Kız kardeşim 9aylık aşıda 2000 de öldü,drlar bayat aşı dedi .Ben 4aylık gebeyken tetenozdan bebeğimi kaybettim 4,5 sene abartısız hep aşıları araştırdım eski makaleler ,videolar netten ne bulduysam ingilizce çeviriler ,videolar herşey.En son aşı karşıtı dr araştırırken Samsun da memleketim de bir doktor buldum Alişan yıldıran kendisine mail attım cevap verdi eşim ikna olmadı kalktık yanına gittik.Daha bir çok doktorla görüştüm mesela Rahmetli Aidin salih hocanın öğrencileri ile görüştüm ,telim çalınmasa size telefonlarını atardım Ama Alişan beyin bana attığı mailini özelden yazabilirim ok .
Kızım 3 yaşında sıfır aşısız.Ailede kan pıhtı sorunumuz var doğumda aşı istemiyorum dedim ama kvit yazmamışım kvit oldu ve ne yazıkkı sarılık 5 ay sürdü kvit kan pıhtılaşsın diye yapılıyormuş ,önüne gelene yapıyorlar bende kan pıhtısı var kızıma test yapmadan yaptılar 5 ay hastanelerden çıkamadık değerler hep yüksek ,5ay suratı sap sarıydı ya.Neyse size Istgrm VİTAMİNGİLLER ve Dobraanneyi tavsiye ederim.Dobra anne ,aşı prospektüslerini açıklıyor.Vitamingillerde ki bayan yıllarca dr.kivera ile Türkiye de cd otizimli çocuklara cd protokolü yaptı babası prof.kendi eczacı donanımlı bir bayan .Bu sayfaları da okuyun derim.

Önce uslubunuza dikkat edin farklı fikirlerdesiniz diye insanları aşşağılayamazsınız cahil cesareti var sizde.Korona grip deniliyor gripin aşısı var mı?2016 da grip aşısı yaptırdı iş yeri zorla zorlaaaa bilmeden cahilce oldum 20 gün yoğun bakımda kaldım ölümden döndüm ve sonuç astım hastası oldum.Grip dnası yapısı saatte değişir sizde a olur bana gelince b yani değişken bir hastalığa aşı yapamazsınız.Siz aşı olun olmayın diyen mi var hatta benim ve ailemin hakkını da siz olun .

Bizde imümim yetmezliği var ,yani bağışıklığımız iyi değil.Kız kardeşim 9aylık aşıda 2000 de öldü,drlar bayat aşı dedi .Ben 4aylık gebeyken tetenozdan bebeğimi kaybettim 4,5 sene abartısız hep aşıları araştırdım eski makaleler ,videolar netten ne bulduysam ingilizce çeviriler ,videolar herşey.En son aşı karşıtı dr araştırırken Samsun da memleketim de bir doktor buldum Alişan yıldıran kendisine mail attım cevap verdi eşim ikna olmadı kalktık yanına gittik.Daha bir çok doktorla görüştüm mesela Rahmetli Aidin salih hocanın öğrencileri ile görüştüm ,telim çalınmasa size telefonlarını atardım Ama Alişan beyin bana attığı mailini özelden yazabilirim ok .
Kızım 3 yaşında sıfır aşısız.Ailede kan pıhtı sorunumuz var doğumda aşı istemiyorum dedim ama kvit yazmamışım kvit oldu ve ne yazıkkı sarılık 5 ay sürdü kvit kan pıhtılaşsın diye yapılıyormuş ,önüne gelene yapıyorlar bende kan pıhtısı var kızıma test yapmadan yaptılar 5 ay hastanelerden çıkamadık değerler hep yüksek ,5ay suratı sap sarıydı ya.Neyse size Istgrm VİTAMİNGİLLER ve Dobraanneyi tavsiye ederim.Dobra anne ,aşı prospektüslerini açıklıyor.Vitamingillerde ki bayan yıllarca dr.kivera ile Türkiye de cd otizimli çocuklara cd protokolü yaptı babası prof.kendi eczacı donanımlı bir bayan .Bu sayfaları da okuyun derim.
Ağzınıza sağlık

Benim kızım 4,5 yaşında çok şükür bende yaptırmadım aşilarini. Sadece. İlk iki asisini falan kararsız kaldığım dönemdi yaptırdım. Şimdi yine hamileyim sağlıkla kucağıma alırsam bebeğimi ona da yaptırmayacağım. Teyzemin 3 çocuğu var hepsi aşısız çok sağlıklılar masallah. Dayımın bir kızı aşısız. Arkadaşımın 2 çocuğu aşısız. Bir başka arkadaşımın kızı aşısız :) çok sağlıklılar çok şükür.
Asi yaptırmak zorunlu degil şükürler olsun :)
Neden yaptirmayanlara bu kadar laf söylemiş herkes anlamıyorum gerçekten. Siz nasıl yaptırmayı seçtiyseniz bizde yaptırmamayi seçtik. İnsanlarin tercihlerine neden bu kadar saygısısiz. Ben yaptiranlara nasıl cahil muamelesi yapmıyorsam kimse bana yaptırmıyorum diye cahil muamelesi yapamaz.

Benim kuzemin 7 ayındaydı sanırım hamileyken tetanoz asisindan sonra baya bir hastanede yattı sonra eve saygı dusuk tehlikesi geçirdi baya zor dönemlerdi. Bende kızımda hamileyken yaptırmadım çok şükür

Önce uslubunuza dikkat edin farklı fikirlerdesiniz diye insanları aşşağılayamazsınız cahil cesareti var sizde.Korona grip deniliyor gripin aşısı var mı?2016 da grip aşısı yaptırdı iş yeri zorla zorlaaaa bilmeden cahilce oldum 20 gün yoğun bakımda kaldım ölümden döndüm ve sonuç astım hastası oldum.Grip dnası yapısı saatte değişir sizde a olur bana gelince b yani değişken bir hastalığa aşı yapamazsınız.Siz aşı olun olmayın diyen mi var hatta benim ve ailemin hakkını da siz olun .
Düzeltme /ekleme:
1.Her aşının tutacağı söz konusu değil tüm aşılar tutmaz ,test yaparak öğrebebilirsiniz.
2.Aşı tutsa dahi koruma süresi 2 sene 2 sene sonra ne olacak.
3.Tetenoz aşısı normal ameliyat olan hastaya yapılmıuorken ne hakla hamile kadınlara yapılır
3.Tetenoz aşıso olduysanız 10 sene sonra olursunuz koruyuculuğu 10 sene derler öyleyse gebeyken başlayıp doğun sonrasında neden yaparlar.
4.Hastane çalışanları yaş farketmeksizin bulaşıcı hastalıklar için ki çocukluk aşıları da dahil olmak zorunda neden olmuyorlar
5.Aşı öneren doktora bir sorun kendileri kaç aşı olmuş.
6.Aşı olanlar hastalıktan korunuyorsa korkmayın ya aşı oldunuz size sepmez /geçmez bu korku neden.
7.Aşı olur olmaz hastalanan çocuklardan bizim çocuklarımıza hastalık geçer diye korkup size saldırıyor muyuz?
8. Verem aşısının ölen veremliden alındığını ya da aşıların içinde ne var biliyor musunuz ?
9.Aşı sonrası süt ve süt ürünü alerjisi,gıda alerjisi ,vb daha yeni doğan bebekte neden olur?
Önce aşıların araştırın ,aşı içindekilerim uydurmuyoruz tıp dergilerinde aşı prospektğslerinde var.Tüm hayvan ve cenin hücreleri.
10.Aşı prospektüsünde ani bebek ölümü olabilir deniliyor.Aşıdan ölümlerde neden dava açamıyoruz .

Sen aşı savunursun eyvallah sen aşı yapıyprsun diye benim sana hakaret etme hakkım olmadığı gibi aşı yaptırmayanlara da hakaret etme hakkınız yok .

Önce kafanızı kumdan kaldırın aşılarla dnalar değişiyor ,aşılarla ,gıdalarla kısırlıkbyapılıyor biraz araştırın okuyun en azından araştırmaya aşıların prospektüsünden başlayın da sonra millete cahil diyin bayan cahil.

Benim kuzemin 7 ayındaydı sanırım hamileyken tetanoz asisindan sonra baya bir hastanede yattı sonra eve saygı dusuk tehlikesi geçirdi baya zor dönemlerdi. Bende kızımda hamileyken yaptırmadım çok şükür
Tetenoz aşısını afrikada kadınlara yaptılar neden sadece kadınlar çünkü kısır olsun diye,millet bas bas bağırıyor amerika bill gates ve dsö nün yaptığı pisliği ,trump ın dsö ve bill gatese tepkisini konuşuyor bizimkiler onları savunuyor ya yok böyle birşey .Aşıların yaptıpı hastalık ve hasta çocukların aileleri ile ilgili belgesel yapıldı neden belgesele engel geldi neden izletilmiyor .

Ya Allah aşkına madem çocuklarınız sağlıklı, madem aşı vurdurmuyorsunuz o zaman hastane hizmetlerinden de faydalanmayın. Serumun içinde ne var? Antibiyotik iğnelerin içinde ne var biliyor musunuz.?
Çocuğu eve tıkmış kreşe bile göndermiyorsunuz sonra da çocuğum hasta olmuyor?! Acaba neden. Kesin aşı vurdurmadığınız içindir :))
Önce bi kreşe yollayın insan içine avmye çıkartın da öyle konuşalım.
1.Devlet aşı yaptırmama hakkıntanımış kanunen aşı yaptırmama hakkım var .
2.Çalışıyorum ,eşim çalışıyor vergimi ödüyorum senin haddin değil benim hastane hizmetlerinden yararlanıp yarrlanmayacağım.
3 . 3 yaşında kızım 1 defa dahi kızıma ilaç kullanmadım .Doğal diye aldığum ilaçda Ekoduyla başlayan 3 kanser maddisi vardı aldım çöpe attım.
3.Yeni doğan bebeğe su vermeyin diyen zihniyet ,aşı yaptırıyor hem de en ağır.1940larda Dsö ile anlaşna yapıldı ve sağlık sistemimiz dsö nğn elinde onlar ne derse hangi ilaç kullan derse onu kullanıypruz dsö ye para veren kim bill gates e bil gates doktor mu ne alaka .
Soner Yalçın KARA KUTU kiabını ojuyun ,sonra netten bill gates i araştırın ,sonrası gelir zaten .Önce araştırın ,okuyun ,özümleyin inanmayacaksanız da o zaman inanmayın.

Tetenoz aşısını afrikada kadınlara yaptılar neden sadece kadınlar çünkü kısır olsun diye,millet bas bas bağırıyor amerika bill gates ve dsö nün yaptığı pisliği ,trump ın dsö ve bill gatese tepkisini konuşuyor bizimkiler onları savunuyor ya yok böyle birşey .Aşıların yaptıpı hastalık ve hasta çocukların aileleri ile ilgili belgesel yapıldı neden belgesele engel geldi neden izletilmiyor .
Aynen öyle. Öğrenmek isteyen her türlü öğrenir. Gözlerimizi açabilsek.

Hayatım hastane ortamında geçti babam hastanede memurdu,2 dene özel muayenehanede 2 doktorun asistanlığını yaptım sonra da hastanelerde çalıştım .Anlayacağınız dilde sade yazacağım ,ilaç firmalarından satış temsilcileri gelir hepsi kendi ilacını yazmasını ister,doktorlarla anlaşırlar ,ilaçmyazma skalaları var .Çok yazarsanız hediyeler alırınız ,bunlara yeni doğum yapan annelere pişik kremi ,ıslak mendil yani tıbbi aklınıza gelen ne varsa .Çok satış yaparsanız ,yurt dışıbtatili,hediye ,para bunları ilaç firmaları karşılar .Sağlık sektöründe onladar pislik dönüyor ki bunu sağlık çalışanları dahi anlatamaz.Malesef aşı başına paralar ,ilaç başına paralar .Mesela doktorlar konuluyor ya dün ameliyat yaparken bir kişi öldü ,diğer doktpr aa benim de 2 hastam öldü aman alışırsın.Biz belli sayılardan ibaretiz ,1 kişi ölür bir kişi doğar.
Mesela 2000 binlerin başında devlette emar yoktu , dışarda emar çekinilirdi.Doktor her gelen hastaya emar yazardı ve her ay doktora emar firmasından zarfla para gelirdi,emar ın yarısı doktorundu .Yani emar çekinmeye gerek yokken emar çekinen bir sürü hasta gördüm,birşeyin yok ama her ihtimale karşı şu ilacı al diyen doktor gördüm ve o ilac firmasından hediye geldiğini gördüm.
Neyin var diyip hasta anlattıktan sonra kan tahlili yazmayan direk ilaç al diyen doktor gördüm.10 senem hastanelerde geçti tiksindim.
Sizler sadece müşterisiniz ölürseniz sayı olursunuz.
Aşılarda ilaçlarda bir yeri iyikeştirirken başka bir yeri hasta eder,yan etkileri de cabası.

Gelelim korona ya,en komik olayları yazacağım .
Bir doktor çıktı dedi ki kolanya önemli ,kolanya fiyatı uçtu,eller hep yara.
Başka bir doktor çıktı,kolonya olmaz eli yara eder açık yaradan enfeksiyon kapma riski var .
🤣🤣🤣
Bugün AK dediklerine yarın KARAdiyorlar.

Son olarak dayım (mekanı cennet olsun) kanser oldu ,kemo aldı hemde çapa da bakın hastane adı yazdım.Kemodan sonra gazla sürmedi öldü.Kardeşim kemo aldı nasıl kötü olur kurtulmaz iyileşmez desi.Doktor ne dese kemo tehlikeli ,riski çok dedi .Neden verdiniz uyarmadınız dedik ailesi kemo istedi.
Ee sen doktorsun ailesi isteyince bunu o zaman diyecektin.
Lahavle velaa....

Neyse herşeye gözünüz kapalı inanmayın Allah aşkına ,araştırın ,okuyın,sonra ne yapacaksanız yapın.

Not:Telden yazıuorum parmaklar tombik tombik yazım hatalarım olduysa affola.

Asida deterjan var asla yaptirmam diyen bir arkadasim covid asisi cikmadan kapidan cikmama karari almış. Isi filan birakti. Bu durum farklıymış :KK70:

İlk defa çocuğuna aşı vurdurmak istemeyen anne görüyorum. Böyle bir moda akımı başladığını bilmiyordum :KK57:

Bebeğinizin bütün aşılarını düzenli yaptırın lütfen. Canan Karatay kim yahu?
Konu için yaptır yaptırma yazmayacağım bu cevaba gülmeye geldim 🤣

Aşı yaptırmayan ailelere doktordan iyi mi bileceksiniz diyorlar ,sonra bir doktor çıkıyor aşı yaptırmayın diyor , veeee doktor da kim oluyor deniliyor :olamaz::KK48: Ay bilemedim ki ,ben güldüm Allah ta sizi güldürsün emi 🙋🏻‍,bye

X