Hayatım hastane ortamında geçti babam hastanede memurdu,2 dene özel muayenehanede 2 doktorun asistanlığını yaptım sonra da hastanelerde çalıştım .Anlayacağınız dilde sade yazacağım ,ilaç firmalarından satış temsilcileri gelir hepsi kendi ilacını yazmasını ister,doktorlarla anlaşırlar ,ilaçmyazma skalaları var .Çok yazarsanız hediyeler alırınız ,bunlara yeni doğum yapan annelere pişik kremi ,ıslak mendil yani tıbbi aklınıza gelen ne varsa .Çok satış yaparsanız ,yurt dışıbtatili,hediye ,para bunları ilaç firmaları karşılar .Sağlık sektöründe onladar pislik dönüyor ki bunu sağlık çalışanları dahi anlatamaz.Malesef aşı başına paralar ,ilaç başına paralar .Mesela doktorlar konuluyor ya dün ameliyat yaparken bir kişi öldü ,diğer doktpr aa benim de 2 hastam öldü aman alışırsın.Biz belli sayılardan ibaretiz ,1 kişi ölür bir kişi doğar.
Mesela 2000 binlerin başında devlette emar yoktu , dışarda emar çekinilirdi.Doktor her gelen hastaya emar yazardı ve her ay doktora emar firmasından zarfla para gelirdi,emar ın yarısı doktorundu .Yani emar çekinmeye gerek yokken emar çekinen bir sürü hasta gördüm,birşeyin yok ama her ihtimale karşı şu ilacı al diyen doktor gördüm ve o ilac firmasından hediye geldiğini gördüm.
Neyin var diyip hasta anlattıktan sonra kan tahlili yazmayan direk ilaç al diyen doktor gördüm.10 senem hastanelerde geçti tiksindim.
Sizler sadece müşterisiniz ölürseniz sayı olursunuz.
Aşılarda ilaçlarda bir yeri iyikeştirirken başka bir yeri hasta eder,yan etkileri de cabası.
Gelelim korona ya,en komik olayları yazacağım .
Bir doktor çıktı dedi ki kolanya önemli ,kolanya fiyatı uçtu,eller hep yara.
Başka bir doktor çıktı,kolonya olmaz eli yara eder açık yaradan enfeksiyon kapma riski var .
Bugün AK dediklerine yarın KARAdiyorlar.
Son olarak dayım (mekanı cennet olsun) kanser oldu ,kemo aldı hemde çapa da bakın hastane adı yazdım.Kemodan sonra gazla sürmedi öldü.Kardeşim kemo aldı nasıl kötü olur kurtulmaz iyileşmez desi.Doktor ne dese kemo tehlikeli ,riski çok dedi .Neden verdiniz uyarmadınız dedik ailesi kemo istedi.
Ee sen doktorsun ailesi isteyince bunu o zaman diyecektin.
Lahavle velaa....
Neyse herşeye gözünüz kapalı inanmayın Allah aşkına ,araştırın ,okuyın,sonra ne yapacaksanız yapın.
Not:Telden yazıuorum parmaklar tombik tombik yazım hatalarım olduysa affola.