asgari ücret

Danşeyleri t: 40875206 .!.:
ben o 30 tllik yağın yağın neden başka yerde 20 tl olduğunu da merak ediyorum
geçen gün torku salam 48 tl idi aynı gram başka marka salam 10 tl
neden 10 tl diğeri aynı şeyden yapılıyorsa
demek ki aynı şeyden yapılmıyor
eee nasıl alıp çocuğuma yedircem ben onu (torkuyu da almadım bu arada)
Bakin ayni seyleri ayni markayı daha ucuza almak varken diyorum mesela tursil 9 kg deterjan her yerde ayni fiyat 26 TL ama bi baktım a101 de 17 TL al onu ayni marka kullanıosan eger

bizler de hesaplı gidildiğinde dahi sadece tek bir insanın yasamak için gerekli ihtiyacları karşılamaya ancak yettiğini.
geri kalan bir insanın yaşamında yer kaplayacak şeylere yetemeyeceğini söylüyoruz.

sonucta bu insanlar çocuk sahibi olmayacak mı? evlenmeyecek, ev kurmayacak mı? işte bunlara yani yaşamın doğal akışına yetmiyor. sadece hayatta kalmaya yetiyor.

ama diyenler var ki ben 4 cocuk okuttum, ev aldım,araba aldım. nasıl? diyoruz.
hesap ortada para ortada. örnek istiyoruz sadece nasıl olabiliyor.

tamam bende asgari ücret alanlar süper hayat yaşıyor demiyorum.zaten statü kıdem olayı var yani burda fabrikada en düşük maaş 1100 tl mesai hariç muhasebesine ben bakıyorum ve burda evler satılık uç taraflarda 25 bin tl ye var.Ev kirası 100-200 civarı yani her yıl bir kaç kişi ev alıyor tazminatını istiyor.

Bu da miting konuşması gibi olmuş.Şükretmek te önemli arkadaşım.sanki asgari ücret tavan yaptıda biz düşürdük.ne yapalım isyanlara mı bağlayalım.İşim var en azından maaşım var kendime yetiyorum.benle aynı fikirde olmak zorunda değilsin.Nasıl geçinir diye konu sahibi fikir istedi sonrada olayı saptırdı.
olayı ben mi saptırdım
pes
ben geçinemiyorum falan mı dedim acaba
asgari ücretle geçinenler nasıl geçiniyor onu sordum

ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez

eee hani arttırıyordun
lütfen laf olsun diye konuşmayın

gene iyi toplamış
dün nerdeyse emekliye ikramiye verecekti bugünlerde moda nasılsa

bu lafları da ben söyledim haklısın. Sen olumlu düşünmezsen yapabilecegimiz bişey yok ayrıca
İlk konuya geri dönelim
İlaç parası 5 tl
meyve suyu 3 tl kalitelisi
kuru meyve karışık 5 tl var ben alıyorum
sebze mevye mevsiminden önce alırsan tatsız oluyor 25 tl tuttu diyelim
işe yaramadı bal aldım demissin ne alaka bal ve kabızlık ilk defa duyuyorum
helva hadi canın istedi 15 tl çok pahalı
dondurma 3 tl
su 1,5
toplam 40 - 50 tl
zaten asgari ücretle geçinemem demissin bencede böyle geçinemezsin.

bu lafları da ben söyledim haklısın. Sen olumlu düşünmezsen yapabilecegimiz bişey yok ayrıca
İlk konuya geri dönelim
İlaç parası 5 tl
meyve suyu 3 tl kalitelisi
kuru meyve karışık 5 tl var ben alıyorum
sebze mevye mevsiminden önce alırsan tatsız oluyor 25 tl tuttu diyelim
işe yaramadı bal aldım demissin ne alaka bal ve kabızlık ilk defa duyuyorum
helva hadi canın istedi 15 tl çok pahalı
dondurma 3 tl
su 1,5
toplam 40 - 50 tl
zaten asgari ücretle geçinemem demissin bencede böyle geçinemezsin.
yahu arkadaşım ona bakarsan ben zaten işsizim görevlendirme olduğunda çalışıyorum
ama bir asgari ücretten fazla fazla para harcıyorum
ben kendi yaşantımdan bir örnek verdim kızın hasta olunca merak ettim
hayat şartları böyleyken ben asgari ücretli olsam nasıl geçinirdim hayatta geçinemezdim diye düşündüm
ve bazen konularda yazılan ooo ben ne asgari ücretliler gördüm 3 çocuk büyütüyor ,tek maaşla ev geçindiriyorum diyenleri merak ettin ben geçinemem siz nasıl geçiniyorsunuz anlatır mısınız dedim
herkes konuştu da bir asgari ücretli de çıkıp demedi ben şunu şunu yapıyorum diye

kendi yaşadığım yerden örnek verdim şartları
ev fiyatlarının 25 bin olduğu yerden bahsediyorsun aaa ucuzmuş diyoruz
ama başka yerlerde öyle mi
ben şeftali 10 lira diyorum başkası diyor ki burda 2 tl
ben 300 tl doğalgaz parası veriyorum ona bakarsan akdenizdeki birinin hiç ısınma masrafı olmaz
yaşayanlar örnek verirse öğrenicez bizde işte inşallah

ve evet geçinemem geçinmeye de gönlüm yok, olmaz ..keşke hiç kimsenin gönlü olmasa

yahu arkadaşım ona bakarsan ben zaten işsizim görevlendirme olduğunda çalışıyorum
ama bir asgari ücretten fazla fazla para harcıyorum
ben kendi yaşantımdan bir örnek verdim kızın hasta olunca merak ettim
hayat şartları böyleyken ben asgari ücretli olsam nasıl geçinirdim hayatta geçinemezdim diye düşündüm
ve bazen konularda yazılan ooo ben ne asgari ücretliler gördüm 3 çocuk büyütüyor ,tek maaşla ev geçindiriyorum diyenleri merak ettin ben geçinemem siz nasıl geçiniyorsunuz anlatır mısınız dedim
herkes konuştu da bir asgari ücretli de çıkıp demedi ben şunu şunu yapıyorum diye

kendi yaşadığım yerden örnek verdim şartları
ev fiyatlarının 25 bin olduğu yerden bahsediyorsun aaa ucuzmuş diyoruz
ama başka yerlerde öyle mi
ben şeftali 10 lira diyorum başkası diyor ki burda 2 tl
ben 300 tl doğalgaz parası veriyorum ona bakarsan akdenizdeki birinin hiç ısınma masrafı olmaz
yaşayanlar örnek verirse öğrenicez bizde işte inşallah

Kimse örnek vermemisse demekki herkez asgari ücretin üstünde maaş alıyor.Eşimle ikimiz çalışıyoruz ona göre harcıyoruz asgari ücret alsaydık ona göre yaşardık.bu kadar basit.Neyse hersey gönlünüzce olsun ben eve gidiyorum :)

et diyen yok, tavuk diyen yok, balık diyen yok, sucuk diyen yok, kaşar diyen yok, zeytin diyen yok, fındık-fıstık-ceviz diyen yok.. 6 kilo tursil ile gül gibi geçiniyoruz diyen var.. aa tabi ama bunlar lüks, bunları yemeden de yaşanıyor da işte beyin, kemik gelişimi için ne yazık ki Tursil yiyemezsiniz..

et diyen yok, tavuk diyen yok, balık diyen yok, sucuk diyen yok, kaşar diyen yok, zeytin diyen yok, fındık-fıstık-ceviz diyen yok.. 6 kilo tursil ile gül gibi geçiniyoruz diyen var.. aa tabi ama bunlar lüks, bunları yemeden de yaşanıyor da işte beyin, kemik gelişimi için ne yazık ki Tursil yiyemezsiniz..
Sen taktin galiba benim yazilarima örnekte göstermek suç oldu galiba ton balığı tebeyne iyi gelir

işte bende sizin örneğinizi verdim zaten suç mu? ayrıca siz ton balığı da almıyorsunuz sanırım listenizde göremedim..
Sizin gibi zaten orijinal diye gidip parfümü 100-200 bayilanlar yüzünden gecinemioruz diolar ben konuda eklerinsen merak etme

Sizin gibi zaten orijinal diye gidip parfümü 100-200 bayilanlar yüzünden gecinemioruz diolar ben konuda eklerinsen merak etme

elbette 1 tane olur ama kaliteli olur.. zira bu insanca yaşamaktır.. sağlık bakanlığının onayı olmayan parfümleri kullanarak astım başta olmak üzere bir sürü rahatsızlık sahibi olunuyor.. 1000 liraya yaşanır, damardan serumla da yaşanır ona bakarsanız.. ama İNSANCA ve KALİTELİ yaşayamazsınız, değil ki ilk mesajınızda dediğiniz gibi üzerine para arttırmak..

kızım hayatında ilk defa kabız oldu
ama acı çekiyor okula gidemiyor iki gündür sancısı var
doktora götürdüm doktor ilaç parası sadece 5 lira
doktor taze-kuru meyve yedir sıvı içir falan dedi
şimdi bundan sonra bir gün içinde harcadığım para
sebze meyve aldım dut 9 lira çilek 7 lira erik 5 lira marul 4 salatalık 3 lira
kuru meyve aldım 30-40 lira
işe yaramadı bal aldım 25 lira
helva aldım 15 lira
yolda izde yol parası su aldın canı çekti dondurma aldın falan
bir günde ekstradan çıkan masraf 100-120 lira üstelik de çok şükür çok önemli sürekli tedavi gerektiren bir rahatsızlık değil
ve ben bu parayı fatura parasından harcadım
normal şartlarda dut 9 lirayken hayatta alıp yemem ucuzlayınca alırım
balı kışın köyden alırım bitince pekmez tahin idare ederim vs vs
ama mümkün değil bir asgari ücretle geçinemem geçinilmez
orda burda konularda okuyorum asgari ücretle 3 çocuk okutanlar 1000 lirayla ev geçindirenler
bir kişi çalışıp ev alanlar diye
allah aşkına bu nasıl oluyor biri bana anlatsın

bekarken kaldığım yerde bi abla vardı evinin yarısından yol geçiyordu.evini yıktırdı belediye (ki çok az bi para verdi evi yeniden yapacak kadar değil ) bu abla da eşide asgari ücret çalışıyordu ablanın mesai parası da alıyordu ayrıca . ev inşaat eşi hapse girdi (işyerinden tazminatsız çıkarttılar kavga etti ve 3 yıl yattı ) ev inşaat tamamlanması gerekir .
ayrı bi eve çıkmadı içinde bir odaya cam taktırdı ve orda yaşadı birde küçük kızı vardı3-4 yaşında
maaş kadar mesai alıyordu
evin giderleri çocuğuna ablası baktı bakıcı parası vermedi
eşi de hapiste olduğu için maddi destek olmadı bu abla evini 2 yılda tamamladı öyle lüks falanda yaptırmadı ayrıca daha banyo tuvaletin fayansı yok
çocuğu ilkokula başladı
4-5 liralık kıyma alıp kızına yedirirdi yetersiz beslenmeden hasta oldu kız
bu zaman zarfında bir çorap dahi almadım der.
yaşadı mı yaşadı evini yaptırdı mı yaptırdı ama nasıl yemeyerek içmeyerek giymeyerek ki asgari ücret + mesai maaşına yakın da mesai alırdı.
pazara gidince 2-3 domates 2-3-elma 3-4 patates vs
elektrik su telefon yoktu evinde.
çok kıt şekilde yaşadığını gördüm üstbaş çok kötü durumdaydı konu komşunun verdiğini giyer kızına giydirirdi
bu durumda bile o abla bir asgari ücretle geçinemezken ki mesai parası var şimdi asgari ücretle çok güzel geçinilir diyenleri samimi bulmuyorum.
geçinilir araba alınır
kıyafeti biri alır
mutfak masrafını biri karşılar
çocuğunu bi başkası okutur
faturaları bi başkası öderse araba da alır ev de alır

evlendiğimizde(3 sene önce) eşim 1000 tl maaş alıyordu..yaklaşık 1.5 sene 1000 tl ile idare ettik ki hiç aman aman kıstığımızı hatırlamıyorum.şimdi çok şükür çok kazanıyoruz ama benim hayatımda aman aman bir değişiklik olmadı..ama geriye bakıp hayret ediyorum nasıl geçiniyormuşuz diye..
330 tl ev kirası veriyorduk,ortalama 150 tl doğalgaz,100 tl de su+elektrik faturası..
sebze meyveyi pazardan alıyordum,ortalama ne kadar verdiğimi hiç hatırlamıyorum..
bakliyat+temizlik ürünlerini bim&a101 den alıyordum
ayda 2-3 sefer dışarda yiyorduk o da max.100 tl falan tutuyordu
kendime kıyafet aldığım da oldu,eşimle hafta sonu şehir dışına çıktığımız da..
ama çocuk olsa bu kadar rahat harcayamazdık tabii..

elbette 1 tane olur ama kaliteli olur.. zira bu insanca yaşamaktır.. sağlık bakanlığının onayı olmayan parfümleri kullanarak astım başta olmak üzere bir sürü rahatsızlık sahibi olunuyor.. 1000 liraya yaşanır, damardan serumla da yaşanır ona bakarsanız.. ama İNSANCA ve KALİTELİ yaşayamazsınız, değil ki ilk mesajınızda dediğiniz gibi üzerine para arttırmak..
canım bir parfümü alırsın orjinalse kokusu çok kalıcı olduğundan aylarca kullanırsın,kızkardeşimin eşi havaalanınd free shop ta çalışıyor,oradan biliyorum tester getirir minik şişlerde

:KK9:bravo

Siz gidipte 20 tllik yagi alicaginiza 5 lt lık bir yağ var onu gidip başka marketten 30 tlye alırsanız sonra neye Yetik bu para DİE sorarsiniz zaten
pahalı yağ ve uygun yağ arasında 50 kuruş fark var..ki eşim hep 5 litrelik olanlar indirime girdiğinde alır,salata içinde zeytinyağı kullanmak gerek bu arada:)

X