Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hırsınız kime ben anlamadım*Siz gidipte 20 tllik yagi alicaginiza 5 lt lık bir yağ var onu gidip başka marketten 30 tlye alırsanız sonra neye Yetik bu para DİE sorarsiniz zaten
aylık 100 mü? şaka mı bu 2 kişilik aileye bıle haftada 100 mutfak masrafı anca yetıyorken
kalabalık aileleri düşünemıyorum bıle.
hanneslçalışıyorsunuz atiob74006 .!.:hırsınız kime ben anlamadım*
yağ alırsın almasına da geriye kalan parayla ''insanca yaşayamazsın'' .
lüks olmayan yaşamak için gerekli olan tüm masraflardan geriye kalan para 150ye varmıyor bile.. ki evde cocuk olmama sartı ile bu miktar. bu kalan bir insanın ömrünü verdiği günde 7 8 belki daha fazla çalıstıgı işin mukafatı mı olmalıdır?
birisi de geçinmeye gönlünüz yok ne yazalım demiş. evet bu paraya geçinmeye kimsenin gönlü olmamalı. kimse bu miktar ile ''geçinmek zorunda bırakılmamalı''.[/
E sadece senmi calisiyorsun arkadaşım atiorum 1000 tlye esin calismiyormu 1000 sen 1000 de esin alır olur biter
Reklam yapmak yasakti sanırım herkes neyin nerde kampanyası bulursa onu alıyor sizde pahalı alıyorsunuzsumeyryasaktı sanpost: 40874308 .!.:benimde aylık 100 tl tutuyor deterjan alırsam 150 yi bulur kaliteli alırım herşeyide ama sosis tereyag falan sevmiyoruz.
İnsanca yasamak dediginiz bi yagi 30 tlye alıp veya eve 100 tllik alışveriş yapmak yerine 300 tllik yapmakmi ve aynısını alıp pahalisini almakmihanneslidediğimiz 0874006 .!.:hırsınız kime ben anlamadım*
yağ alırsın almasına da geriye kalan parayla ''insanca yaşayamazsın'' .
lüks olmayan yaşamak için gerekli olan tüm masraflardan geriye kalan para 150ye varmıyor bile.. ki evde cocuk olmama sartı ile bu miktar. bu kalan bir insanın ömrünü verdiği günde 7 8 belki daha fazla çalıstıgı işin mukafatı mı olmalıdır?
birisi de geçinmeye gönlünüz yok ne yazalım demiş. evet bu paraya geçinmeye kimsenin gönlü olmamalı. kimse bu miktar ile ''geçinmek zorunda bırakılmamalı''.
birisi de geçinmeye gönlünüz yok ne yazalım demiş. evet bu paraya geçinmeye kimsenin gönlü olmamalı. kimse bu miktar ile ''geçinmek zorunda bırakılmamalı''.
Bu da miting konuşması gibi olmuş.Şükretmek te önemli arkadaşım.sanki asgari ücret tavan yaptıda biz düşürdük.ne yapalım isyanlara mı bağlayalım.İşim var en azından maaşım var kendime yetiyorum.benle aynı fikirde olmak zorunda değilsin.Nasıl geçinir diye konu sahibi fikir istedi sonrada olayı saptırdı.
önceki sayfalarda ev alısverişe 100 lira dedik (ben ev alışverişi+ giyecek 200 dedim) 300 değil yine ne kaldı elmizde para?İnsanca yasamak dediginiz bi yagi 30 tlye alıp veya eve 100 tllik alışveriş yapmak yerine 300 tllik yapmakmi ve aynısını alıp pahalisini almakmi
Vay be ayda 200 tl kıyafet bence siz hayati çok uçlarda yaşıyorsunuz çok fazla bence ben harcanan yani sahsenhannesliTL post: 40874647 .!.:önceki sayfalarda ev alısverişe 100 lira dedik (ben ev alışverişi+ giyecek 200 dedim) 300 değil yine ne kaldı elmizde para?
çocuk okutacak ev alacak gezecek para kaldı mı? kalmadı.
somut örnekler verin mümkünse
200 tl sadece kıyafet değil ev alısverişi+kişisel alısveriş.Vay be ayda 200 tl kıyafet bence siz hayati çok uçlarda yaşıyorsunuz çok fazla bence ben harcanan yani sahsen
Ya hesaba gore zaten herkes yol parasi beyaz şirketten yemek parası almıyor tabi ona görece hesabi var az bsy mi yol parası yemek parası yanievet asgari ücret almıyorum. ama hesabımı yaptıgımda da asgari ücretin yeterli ücret olmadıgını görüyorum
önceki sayfalarda madde madde somut örneklerle yetmediğini hesaplamıstım zaten
Hiç siyasetle işim olmaz. Bu para düşük mü? düşük . Mitinge gerek yok toplama cıkarma yapmak yeterli. şükretmek tabii ki önemli ama hak ettiğini almak istemek de önemli. alın terinin karşılıgını istemek de önemli.
sizinle aynı fikirde olmaya zorlamıyorum zaten ''ben bu parayı arttırım ev bile alırım, 4 cocuk yetiştiririm'' diyenlere nasıl oluyormus gösterin diyoruz bizlerde öğrenelim ama daha öğreten çıkamadı. zira geriye kalan para sizin de dediğiniz gibi anca insanın kendisine yeter başka ekstra bir şeye değil
bizler de hesaplı gidildiğinde dahi sadece tek bir insanın yasamak için gerekli ihtiyacları karşılamaya ancak yettiğini.Benimde siyasetle işim yok yapılanları görüyoruz da sonuçta asgari ücret fazlada olsa hesapsız gidildigi sürüce yetmez.ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
ben o 30 tllik yağın yağın neden başka yerde 20 tl olduğunu da merak ediyorumSiz gidipte 20 tllik yagi alicaginiza 5 lt lık bir yağ var onu gidip başka marketten 30 tlye alırsanız sonra neye Yetik bu para DİE sorarsiniz zaten
evet ya benim yazdığım gibi kalem kalem bana anlatacak birini istiyorumbizler de hesaplı gidildiğinde dahi sadece tek bir insanın yasamak için gerekli ihtiyacları karşılamaya ancak yettiğini.
geri kalan bir insanın yaşamında yer kaplayacak şeylere yetemeyeceğini söylüyoruz.
sonucta bu insanlar çocuk sahibi olmayacak mı? evlenmeyecek, ev kurmayacak mı? işte bunlara yani yaşamın doğal akışına yetmiyor. sadece hayatta kalmaya yetiyor.
ama diyenler var ki ben 4 cocuk okuttum, ev aldım,araba aldım. nasıl? diyoruz.
hesap ortada para ortada. örnek istiyoruz sadece nasıl olabiliyor.