Asel ismine uygun erkek bebek ismi?

Konu sahibi konunu meşgul ettim gibi hissettim hakkını helal et. Hayırlı doğumlar dilerim.

Asal olabilir..Yani illa uydurmak istiyorsunuz ya,o bakımdan..
Ayrıca Karim de olabilir.
Asel bal demekti galiba,Karim de kaymak demek..
Oldu size bal kaymak..
Asel asil anlamında gelir Türkçede ayin Hafi olmadı için A yaziliyor ama buradaki a elif olarak düşününce asil oluyor...
Karim de kaymak değil cömert anlamına geliyor.. kaymak ise krem diye yazilir

Asel asil anlamında gelir Türkçede ayin Hafi olmadı için A yaziliyor ama buradaki a elif olarak düşününce asil oluyor...
Kızına cennet çeşmesinden akan bal ismini koyduğunu sanan tüm arkadaşlarım şu an ağlıyordu

Google bizi kandırıyor o halde..
Asel'e bal ,karim'e ise kaymak diyor..

Asel-Asef ismini koya bilirsiniz belki
1. Allah’ın muhakeme etmesi, hüküm vermesi.
2. Vezir, nazır.
3. Akıllı, tedbirli.
4. Zuhruf suresi 55. Ayette geçer.

Vallahi evet. Niye isimler arasında uyum olsun ben de anlamıyorum şu an. İki ayrı birey. Benzer olsa ne farklı olsa ne. Ama yorumlarda Atlas var o hoşuma gitti mesela.
Hiç sınıfınızda adı kübra olup kardeşi büşra olan, özge-gözde, gonca-yonca gibi uyumlu isimli abla kardeşler olmadı?

Aren oğlumun ismi çok da severim ben de Asel'i düşündüm şu an kızıma hamileyim ama şu sıra çok fazla Asel ismine rastladığım için vazgeçtim. Sağlıkla gelsin bebişlerimiz

Google translate açıp bal yazınca arapçaya aesel gibi bir şey olarak çeviriyor. Bu yanlış mı yani
Arapça'da bal aesel Arapça'da hareke var ve o harf olarak yansıyor yani عَسل.cevirisi aesel oluyor

Eklentiler

• Screenshot_20220623-222059_Google.jpg
    30,9 KB · Görüntüleme: 58
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…