• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asansöre yabancı biriyle binmek.

Tuhaf bir sorun. Asansör nihayetinde. En fazla beş dakikada cikiyor cikacagi yere. Gayet de kendimden emin giriyorum kabine. Ne kimsenin benimle binmesine engel oluyorum davranislarimla ne de ben kendimi engelliyorum. Asansör ortak kullanım alanidir zaten kişiye ozel değildir. Yok o ciksin ben sonra cikayim falan gibi bir durum olmamali. Herşeyi birak ona harcanan enerjiye yazik. Elbette kimse kimseyi birlikte asansöre binmeye zorlayamaz ama bu durumda zaten merdiven kullanin. Mazallah siz tek binseniz de bir kat sonra baskasinin da binmeyeceginin garantisi yok.

Aslında olmaz dediğimiz şeyler gerçekten olabiliyor. Yıllar önce saçıma uzun bir işlem yaptırmak için ( eski tarz brezilya fonu) Pazar günü kuaföre gitmiştim. Kuaför sahibi gelmiyor Pazar günleri. Ben de şehir dışında çalışıyordum sadece hafta sonu geliyordum. Kuaför kız ve çırak vardı o gün. Başka da müşteri yoktu. Kız isi bitene kadar kalacağını soyledi. Çırağı daha önce gormemiştim. Neyse kizin müşterisi geldi. Kız içeri aldi. Bu çırak beni bana yaklaştı hiç beklemediğim bir anda işlem ortasında. Üstümde de esofmanlar, makyaj falan hiçbişe yok. Bağırdım , kız geldi . Olayı anlattım, adamı işten kovdu. Orda kalakaldim. Düşünecek olursanız bu da olmaz gibi bir şeydi ama oluyor maalesef.

En iyisi merdiven

Ofis 9. Katta

Eski ofisim 14. Katta idi elektriktik kesildi

İçi zifiri karanlık merdivenlerden indik yedi sekiz aylık hamileydim hem de

Ama çıkmak çok zor ki her gün çıkılmaz inilmez ayrıca gün içinde de inip çıkmak gereken bir işimiz var ayrıca öğlen yemeğe gidiyoruz vs vs

Ben sıkıntı etmem binerim, şimdiye kadar bişey olmadı. Çok gözüm tutmasa asansör gelince binmem beklerim kenarda bişeyde demem niye acıklama yapayım.

Apartmanda tanimadiginiz biriyle aynı anda beklediginizde ne yapıyorsunuz? Rahatsız oluyor musunuz? Illa sapık olacak diye bir şey yok, başka türlü bir şey de olabilir tabii. Reddediyorsanız, ne diyorsunuz kibar ve yaratici hanımlar?:deli:

Bugün hiç binmek istemediğim tarzda biriyle başıma geldi.(Gozum tutmadi ama bir sey de diyemedim) Uzun zamandır soracaktım size, hatırlamış oldum:KK14:
Ben eğer tek başıma isem yabancı biriyle binmiyorum. Önce siz çıkın diyorum. Ama eğer yanımda bir yakınım varsa binilebilir. Bence kesinlikle binmeyin arkadaşlar tanımadığınız kişiyle asansöre. Biraz beklemek kimseye bişey kaybettirmez. Kimseye güven olmuyor bu devirde. İnsanların alnında hırsız ya da sapık yazmıyor. En ummadığımız insanlar hırsız ve sapık çıkabiliyor. Uyanık olmak lazım

Bizim iş hanımda Ada'm seçme şansı yok mesela

Apartman neyse ne de iş hanında 60 daire var 250 kişi çalışıyordur en az

Günde gelen giden 1000 kişiyi aşar

Eee biniyoruz valla ben sonrakiyle gideceğim desen sonrakini beklerken gelen Ada'ma sen binme mi diyeceksin

Akşama kadar bekleyemeyiz ki
Işyerinde sorun yok bence.

Işyerinde sorun yok bence.

Ama bizim iş hanımıza hırlısı hırsızı teröristi tecavüzcüsü gelir zira avukat yoğunlukta

Apartmana bu kadar çeşit insan gelme olasılığı daha düşük yani

Ya da ne bileyim yukarıdan biniyorsun atıyorum 3. Katta birisi daha biniyor inemeyeceğimize göre orada gideceğimiz yere kadar gidiyoruz

Apartmanda da 5 ten bindiniz 3 te birisi binerken ay ben ineyim burada aşağıya yürüyeyim denmez ki

Yabancılarla asansöre binince ne oluyor yiyor mu sizi?:deli:

Bana da çok takıntılı geliyor,herkesi potansiyel sapık gibi görmek ve onlara bunu hissettirmek.

Evet en kötüsü bu..Normal sıradan bir insana o dakika içinde sapık gibi hissettiyoruz kendini..

Bu kadar güvensizlik iyi değil bence..

Halbuki hayatta ilk öğrendiğimiz kavramlardan biri güvendir.

Ama bizim iş hanımıza hırlısı hırsızı teröristi tecavüzcüsü gelir zira avukat yoğunlukta

Apartmana bu kadar çeşit insan gelme olasılığı daha düşük yani

Ya da ne bileyim yukarıdan biniyorsun atıyorum 3. Katta birisi daha biniyor inemeyeceğimize göre orada gideceğimiz yere kadar gidiyoruz

Apartmanda da 5 ten bindiniz 3 te birisi binerken ay ben ineyim burada aşağıya yürüyeyim denmez ki
O da doğru canım. Belalı çoktur sizin orda...

Neyse ben 13. Kattayım bundan sonra bana merdiven hem kondisyonum artar.

siz böyle deyince aklıma geldi, önceki iş yerimde odam 8. kattaydı.. çok asansörde kalınca psikolojik olarak çok etkilendim ve binmemeye başladım, her seferinde merdiven kullanıyordum.. odamın anahtarını giriş katında unutunca tarlası yanmış çiftçi gibi oturur kapıda beklerdim :27: siz 13 katı çıkıp inene kadar ya mesai biter, ya da erirsiniz :27:

Bana da çok takıntılı geliyor,herkesi potansiyel sapık gibi görmek ve onlara bunu hissettirmek.

Evet en kötüsü bu..Normal sıradan bir insana o dakika içinde sapık gibi hissettiyoruz kendini..

Bu kadar güvenlik iy değil bence..
Ya bence de degil. Ama ya bise olursa ?:(

siz böyle deyince aklıma geldi, önceki iş yerimde odam 8. kattaydı.. çok asansörde kalınca psikolojik olarak çok etkilendim ve binmemeye başladım, her seferinde merdiven kullanıyordum.. odamın anahtarını giriş katında unutunca tarlası yanmış çiftçi gibi oturur kapıda beklerdim :KK53: siz 13 katı çıkıp inene kadar ya mesai biter, ya da erirsiniz :KK53:
Dahada kotu mesai bıtımınde cıkacam merdıvenlerı evim 13. Katta. Ben zoru severim. Erimek iyi olur hem.

Şeyi merak ettim. 3 kişi bindiniz mesela, sonra 3. Kişi indi. Ne yapıyorsunuz diğeriyle yalnız kalmamak için siz de mi iniyorsunuz yoksa yabancı olan kimseyle hiçbir şekilde binmiyor musunuz?

Ally macbeal dıye bır dızı ızlerdım. Onun asansorlerı gıbı olmuyor her asansör.
Ve koku da cabası. Kucucuk kabin inen binen 13. Kattan inerken tam bir macera merette yavas.
Bu konu iyi oldu sağlıklı bir alıskanlıkla nevrotik bi kararsızlıktan kurtulcam.

Back
X