Yani pes demek istiyorum ,23 yaşında insan çocuk mu yahu ben 17 yaşında başladım çalışmaya. Ayrıca çalışan el kızı para göndersin çalışmayan kardeş yesin.Konuyu neden açtınız anlamadım. Gelen tüm muhalif yorumlada aksi aksi cevaplar veriyorsunuz. Belli ki derdiniz eşinizin ailesiyle. Ama tekrar söylüyorum eşinizin ailesine para yollamak istemesi çok normal. Benim ailen de kıt kanaat geçinse ben de kıyafetimden gezmemden kısa aileme ayda 500 liramı yollarım. Kardeşinin çalışmıyor olması da sizi ilgilendirmez daha 23 yaşında neredeyse çocuk sayılır. 35 yaşında evde yatar o zaman gözünüze batar anlarım. Bence bu konuda kötü niyetli davranıyorsunuz. Ayrıca eşim ben çalışmasam o borçları 5 senede öder demişsiniz de pardon borç sizin ortak borcunuz zaten eşiniz o borcu neden tek ödesin? Çalışmayan o da olabilirdi ne bu lütfetmiş havası.
hediyelerini hiç eksik etmeyiz anneler günü babalar günü doğum günü falan uzaktada olsak kargolarız yada hediye çeki yollarız. bayramda ramazan kolisi vs gönderdik. memlekete gittiğimizde buzluklarını ağızlarına kadar dolduruyoruz falan. ama yok her ay para atılacakmış
Katiliyorum size 2 yaslı insan heleki kira gelirleri varsa rahat rahat geçinir emekli maaşıyla ama evdeki işsiz gence para yetişmez, önce onun bir ise girmesi lazimBenım babam emekli maaşı yaklaşık 3.5 civarı istanbul dışı biyerde çok güzel geçiniyor. Bahçe çok büyük avantaj bakmayın giderlerin yarısını alıyor bahçe. Bi dertleri olmasa o 500 e tamah etmezler bence gerçek niyetlerini öğrenin derim
Öyle demediklerini nerden biliyorsunuz ?belki oğlum gönderme kendinize ayırın diyorlar ama eşiniz bizim ihtiyacımız yok diyor .anlatmaya çalıştığım tam olarak bu, hiç bir beklentimiz yoktu evet ama sonuçta benim ailem o kadar yardım yaptı. buna karşılık insan der ki bize gönderme kredinizi ödeyin köşeye para atın. ama gelen parayı almak para istemek demek başka açıklaması yok.
Yorumları okuduğunuza emin misiniz. Aksi bi cevapta gelse ben yorumu beğeniyorum ve yazabildiğim kadar yorum yazıyorum. Beni haksız bulanlara da gayet iyi niyetli cevaplar yazdım. Eleştiri yapmak için yapmayın konumu sabote etmeyin lütfen yok yere.Konuyu neden açtınız anlamadım. Gelen tüm muhalif yorumlada aksi aksi cevaplar veriyorsunuz. Belli ki derdiniz eşinizin ailesiyle. Ama tekrar söylüyorum eşinizin ailesine para yollamak istemesi çok normal. Benim ailen de kıt kanaat geçinse ben de kıyafetimden gezmemden kısa aileme ayda 500 liramı yollarım. Kardeşinin çalışmıyor olması da sizi ilgilendirmez daha 23 yaşında neredeyse çocuk sayılır. 35 yaşında evde yatar o zaman gözünüze batar anlarım. Bence bu konuda kötü niyetli davranıyorsunuz. Ayrıca eşim ben çalışmasam o borçları 5 senede öder demişsiniz de pardon borç sizin ortak borcunuz zaten eşiniz o borcu neden tek ödesin? Çalışmayan o da olabilirdi ne bu lütfetmiş havası.
Göndermesini istemediğinizde de gizli gönderiyormuş
İşiniz zor
Sizin 10 bin direk gidiyormuş
Geriye kalan 5 binle de siz ucu ucuna geçinirsiniz , eşinize bunu anlatın . Onların geliri şu kadar . Bize kalan şu
Gerekirse kalan kalem yazın .. Onların masraf yapmadığı ama sizin masraf yaptığınız şeyleri ..
mesela işe giderken yol parası , iş yerinde öğle yemeği , ben de çalıştığım için daha fazla kıyafet almam gerekiyor deyin , annesi kuaföre gitmiyorsa makyaj kozmetik vs almıyorsa , bu masrafları da yok diye bir matematik hesabı yapın .. Kafasına yatarsa göndermez . Gönderirse de siz de o tutarı ayrıca kendinize ayırın ..
Bu arada sizin maaşınız ne kadar ? Eşinizin maaşı sizinkinden baya yüksekse kendisinde hak görüyor olabilir mi
Boşanma durumu olduğunda yarı yarıya olmuyor mu ? Kimin üstüne olduğunun bir önemi oluyor mu ? Tam bilmediğimden soruyorum
Özel değilse düğünü niçin ertelemişlerdi
100 bin tl eftyle geldi bu arada. eğer öyle bi aşamaya gelirsek de bu kadar çirkinleşmez heralde durumlar yaBoşanmada mallar mal paylaşımı rejimine bağlı olarak bölüşülür. Eğer kendi aralarında anlaşamazlarsa mesela ev satılır %50 %50 taksim yapılır. Konu sahibi 100 bin TL yi ailesinin verdiğini ispatlamazsa aradaki 100 bin de ikiye bölünür. Özetle 50 bin TL si buhar olur.
Ayrıca sanılanın aksine mal paylaşım davaları yıllarca süren masraflı ve yıpratıcı konular hele hele mahkeme satışa ( izale i şuyu ) çıkarmışsa mallar değerinin çok altına satılabilir
kızlar kira gelirlerinin çok yüksek olduğunu sanmıyorum çünkü köy gibi bi yer. evleri güzel ama işte çevresi köy yaniKatiliyorum size 2 yaslı insan heleki kira gelirleri varsa rahat rahat geçinir emekli maaşıyla ama evdeki işsiz gence para yetişmez, önce onun bir ise girmesi lazim
Üzgünüm ama eftnin bir etkisi olmayabilir. Hukukçu değilim ama borcu vardı bize onu ödedi diyebiliyor insanlar.100 bin tl eftyle geldi bu arada. eğer öyle bi aşamaya gelirsek de bu kadar çirkinleşmez heralde durumlar ya
yani öyle umuyorum
Kızlar merhaba, bayadır yoktum. Yurtdışı seyahatimiz oldu sonra karantina da kaldık iş yerinde sorunlar oldu vs vs derken uzak kaldım moraller bozuktu.
Özelden yazanlar olmuş dönemedim kusura bakmayın, umarım herkes iyidir.
Günlerdir içinden çıkamadığım bi durum var, linç is coming hissediyorum ama lütfen abartarak yüklenmeyin bana.
mümkün oldukça özet geçmeye çalışacağım. konu eşim ve eş ailesi. klasik bir bdv konusu yani. eşimle ailesi dışında hiç bir sorun yaşamıyoruz. çat pat hepsini atlatıyoruz fakat atlatamadığımız tek konu : PARA. haftalardır aynı evin içinde konuşmuyoruz ikimizinde bıçak kemiğe dayandı.
eşimin babası emekli. kendi evleri ve arabaları var. üst katlarındaki evinde de kiracıları var. başka hiçbir gelirleri yok. bana kalırsa muhtaçlar diyemem. ihtiyaçları var mı ? elbet vardır. birinin cebinde 2 bin olsa 2 bin harcar 10 bin olsa 10 bin harcar o ayrı konu.
ama gayet normal hayatlarını sürdürüyorlar. belki ucu ucuna bilemiyorum o kısmını. benim ailemin çok şükür durumu iyi. hatta konu açmıştım babam 100 bin tl verdi 2ay önce ve ev almamızı sağladı. ihtiyaçları yok yani.
bize gelecek olursak. eve düzenli giren para aylık 15 bin civarında. fazlası olur eksiği olmaz, düzenli çıkan para 10 bin civarında (bunun içinde gıda,kıyafet,sağlık,gezme yok) aylık bize 4.5 - 5 bin arası bir rakam kalıyor. İstanbulda yaşıyoruz bu arada.
şimdi benim derdim şu. yüklü bi krediye girdik. ikimizde özel sektördeyiz ve köşede birikmiş para 0. ben hazır çalışıyoken ve ülkenin ekonomiside kötüye gidiyorken hızlıca para biriktirmek istiyorum. birimizi çıkarırlarsa en azından bizi ayakta tutsun diye. eşim aylık 500-750 tl ailesine para göndermek istiyor. ihtiyaçları olduğunu düşünüyor. 5 bin kalan paradan 500 tl gözünüze batmıcaktır diye düşünüyorum ama bana gereksiz geliyor. ihtiyaçları olsa amenna ama hiçbirşeyden geri kalmazlarken neden gönderiyorum o parayı yani ?
1 abisi var devlet memuru ve hiç yardım etmez. 1 kız kardeşi var 23 yaşında ve evde yatar ne iş arar ne bişe.
kii benim eski konularımı bilenler bilir ne badireler atlattım mesleğimi değiştircem mutsuzum diye. ben bu şartlar altında çalışıyorken ihtiyacı olmayan birine 1 tl vermek gözüme batıyor.
ve ben diyorum ki sen ailene 500 gönderirsen ben de göndercem o zaman (kii asla ihtiyaçları yok napacaklarsa o parayı) aylık 1000 tl ben neden çöpe atayım ??
bunun kavgası sürekli oluyordu aramızda benden gizlide göndermiş ayrıca geçtiğimiz zamanlarda son kavgalarda ortaya çıktı. bende iyice patladım ve bayadır konuşmuyoruz eşimle.
bilmiyorum ben mi yanlış gaddar düşünüyorum kimseyle paylaşamadım fikirlerinize ihtiyacım var.
yani diyebilir evet söz bedava sonuçta ama icraat yok. ben aileme ısrarla göndercem desem ailem katiyen almaz.Öyle demediklerini nerden biliyorsunuz ?belki oğlum gönderme kendinize ayırın diyorlar ama eşiniz bizim ihtiyacımız yok diyor .
ben ısrarla soruyorum hani nereye gidiyor neden yetmiyor vs diye hiç bahsetmedi borcundan falanAilesinin ihtiyaci,borcu vs var ama sana soylemiyor olabilirler mi?
evet taraflı yorum yapılıyor. 23 yaşa çocuk diyenler var inanılır gibi değil gerçektenşimdi ben anlamadım 23 yaş çalışmak için çocuk ama başka bir konudaki 23 yaşındaki görümce kazık kadar anasının yemeğini yapsın hem ona fırsat yemek yapmayı öğrenir.. e çocuksa elini kesip evi falan yakmasın yemek yapıcam diye..
neyse bence kilit nokta bu. ihtiyaç varsa çalışsın birileri.. kp kv kaç yaşında?
arada kardeşine de para gönderebilir genç kız neticede ihtiyacı olur vs diye.. ama görev gibi düzenli para göndermek istememekte haklısın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?