Aşağılık kompleksli kaynana sorunu

Yüzüne de söylerim niye söylemeyeyim ki hakaret mi etmişim kötü söz mü soylemişim kadın kızlarını iyi yerlere getirdiği için kuduruyorsunuz derim dümdüz.

Ah ahhh çok anlatılacak şey var da manipüle etmede üstünüze yok. Ne olmuş bu kadinlar kulübüne böyle ya. Kadinlar fesatlık abidesi olmuş bu sayfada. Resmen alanın kalitesi düşmüş yazık. Tek derdiniz insanı asagiya çekip moral bozmak.

siz anneniz ve kayınvalideniz mecburen bir arada bulunmak durumunda kaldınız bikac saat. Hani olabiliyor ya bazen böyle elzem durumlar. T

Olayin Isvicre veya Turkiye ile alakasi yok kendiniz de yazdiniz annem gidip gelmek samimi olmak istiyor diye.
Uymadiginizi dusundugunuz insanlarla zorlama ilişkiler kurulmak zorundaligi diye bir sey yok o zorundalik sizin dusunceniz.
9 yillik evliyim düğün, evlilik işleri dışında ki o zaman bile minimum seviyede konustu aileler. Evlilik sonrasi bir araya gelmeleri bir elin parmaklarini gecmedi ailem Turkiyede yaşiyorken, bir kac sene önce de geri donduler yurtdisina artik hic gorusmezler.

Ha herkes boyle olsun en iyisi bu demiyorum ama ortada sıkıntı yaratabilecek bir uyumsuzluk varsa zorla dünür olduk diye birbirinin dibine girip sonra da gerginlik yaratmanin alemi yok.

O yüzden kızı sürekli ağlıyor keşke çalışmasam da evde otursam çok zor oluyor 3 çocukla hem iş hem ev diye
Kızının zorlanması kayınvalidenizin sizden ve annenizden fersah fersah daha modern bir kafa yapısına sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çocuklu kadının çalışmasının zorluğu ayrı bir konu.

Ayrıca göz kırpma emojisiyle laf sokma ne yaa 15 yaşında mısınız?

Yok gerçekleri duymak zorunuza gitti sadece. Bizlik bir durum yok.

Kız biz okumadık mı ? Bizi de ailemiz okuttu sonuçta. Ne alakası var anlamadım. Benim ki tercih meselesi. İsteyen çalışır isteyen çalışmaz bu kadar basit yani nesini cekemicem. Şuan istesem çalışırım ama pasa gönlüm istemiyor bu kadar basit

Ben seni anlıyorum kv çekmiş biri olarak.
Hepsi bulmuş yumos yumos kaynanalar konuşuyorlar

Çocukken çok isterdim köye gideyim hayvanlara bakayım, bahçeyle ilgileneyim. Sırf bu nedenle köydeki bahçeye ev kondurduk. Yaza doğru gidip bakım yapıyoruz

Köylü kadınları daha becerikli. Daha güçlü, enerjik... Başım döner diye yürüyüş yapamadım. Şimdi köylü bir çoğu bağ - bahçede - ahırda iş yapıyor

Ay evet tamam onlar çok modern tamam biz cahiliz o yüzden laf sokmalari, kendini üstün görmesi, insanlar içinde aşağılayıcı konuşması çok normal. İstediginiz olduysa tamam siz haklı iseniz ve bunu gururla ispatladiginiza göre iyi günler diliyorum :)

Neyse konu sahibi, sen ve ailen maalesef görgüsüz ve bilgisiz insanlarsınız. Çiftçilik, tarım, hayvancılıkla uğraşan insanları iş yapmıyor görmek büyük bir bilgisizliktir, bu tür işler fiziksel güç gerektirdiğinin yanı sıra düzenli ve disiplinli bir süreç gerektirir.

Köy ortamları kadınlar için, kız çocukları için çok zordur. Ben istanbul'da şehirde yaşadığım halde, bu ortamları iyi biliyorum, çünkü gönüllü olarak köylerde yaşayan kız çocuklarına özel ders verdim. Köy ortamında doğan bir kız çocuğu zaten en başta ailesinin işlerine yardım ediyor, öyle çantasını koluna atıp kahve içmeye gitmiyor, oturuyor bayramda koca kadın gibi hazırlık yapıyor, üstüne öğrencilik yapıp bir meslek sahibi oluyor. Kaynanan bu şartlarda doğup, büyüyen kızlarını elbette övecek. Övülecek bir şey zaten. Aldığımız eğitim, okuduğumuz kitapların hafızamızdaki yeri, mesleğimiz, diplomamız, kariyerimiz bizleri asla terk etmeyecek şeyler. İnsanlar elbette bunlarla övülecekler.

Senin hatan olgunlaşmadan evlenmen. Düşüncelerin liseye yeni başlayan birinin düşünceleri gibi, bakış açın maalesef çok dar. Kocanla oturup derdini paylaşamadığın, sınır çizemediğin bir kaynanan var, kocaman yetişkin kadınsın, kaynana sınır çizemiyorsun. Kaynanla az görüşeceksin, muhabbettini azaltacaksın.

Ayyyyy nerden yazdım kahretsin köyde yaşamış diyeeeee hepiniz duyar kasmak için mi bekliyordunuz? Yorum yazanların %90’ı starbucks bardaklarıyla instagramda foto paylaşmak için yarışan tipler kalıbımı basarım ama şimdi bir cümleyi buldunuz vay efendim köylüyü asagiladin da keşke köyde evim olsaymış. Kız bırakın bu ayakları. Benim gibi bi sene kaynananizla 1 sene köyde kocanız yokken yaşamak zorunda kalın da o zaman kozlarımızı paylaşalım. Klavyeden duyar kasan tipler dolmuş bu sayfa. Konumuz o kadar farklı ki olayı nerelere bağladınız be

Abla seninde hayatta bir duruşun olsaydı, kalmasaydın kaynananla.

Niye kv ile 1 sene kaldın ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…