- 27 Ağustos 2023
- 28
- -14
- 33
-
- Konu Sahibi flowersdesing
Basit bir örnek vereyim sayın Polyanna hanımTipik köyde yaşayan dedikoducu teyzelerden yazmışsınız. Yani köylüleri nasıl genellediğiniz ortada. Velev ki kadın kendini övüyor, e dinlemeyin kardeşim duymayın, gitmeyin, görüşmeyin. Kadının kendini övmesi neden bu kadar dert oldu ki överse övsün yahu. Övdü diye öyle olmuyor. Biri kendini boş övüyorsa belli oluyor zaten. Herkes gülüp geçiyor. Ama size bayağı dert olmuş. Siz ana kız kıskanıyor olabilir misiniz?
Kayınvalide haklı ama. Söyledikleri de doğru şeyler. Kayınvalideniz çalışmış ayrıca, az önce söylediniz hayvancılık yapmış. Çalışmak sadece 8-5 bir ofise kapanarak olmaz.Basit bir örnek vereyim sayın Polyanna hanım
Örneğin durum onu gerektirdi ve siz anneniz ve kayınvalideniz mecburen bir arada bulunmak durumunda kaldınız bikac saat. Hani olabiliyor ya bazen böyle elzem durumlar. Tabi İsviçre’de yaşıyorsanız böyle bir durum yaşamamış olabilirsiniz de Tr’de yaşanır genelde.. Neyse yanınızda misafir de var ve konu birden kadinlarin çalışmasına geldi. Anneniz dedi ki çalışsalar iyi tabiki ama kadin da çalışınca ev iş çocuk çok yoruluyor tabi biraz hırpalıyor kadinlari. Kv ordan atladı ( siz çalışmıyorsunuz bu arada kv de hayatında hiç çalışmamış ancak kızları vasıflı iş sahibi ) işte şimdiler kıymet bilmez, bak benim kızım falanca nasılsa çalışıyor yiyor, bak benim filanca nasılda emek verdi şunu şunu aldı. Öyle evde oturmakla olmuyor o işler vs vs uzatıyor da uzatıyor misafirin yanında. Anneniz sadece susup dinliyor hiç cevap dahi vermiyor. Bu ve benzeri çok çok örnekler. Şimdi ben ve annem nesini kıskanalım bu durumu. ?
Annem hep yakın olmak istedi. Dünür olduk gidelim gelelim samimi olalım istedi. Yaşına hürmeten çoğu şeyleri görmedi duymadı. Ama son bikac bisey yaşandıktan sonra artık baktı ki yok bu kadinla samimi olunmaz gidip gelinmez. Artık mesafe koyacak ama demek istediğim oluyor illaki cenaze oluyor bayram oluyor bir arada bulunuyor insanlar ister istemez. Atıyorum ben yarın bir gün doğum yapsam olacakları söyleyeyim kadin illa anası değil ben duracak yanında diyecek eminim. Veya annemin yanında sürekli kız annesinin biseylerde geri durması gerektiğini ima ediyor, kızın artık erkek ailesinin bir nevi mali olduğunu ima ediyor. Bunları yine yapacak kadina. Sinir hastası etti insanı yaAnnenizle kayınvalidenizi bu kadar muhattap etmeseniz?Ve hatta kendiniz bile bu kadar muhattap olmayın gerekmedikçe. Kötü niyetle söylemiyorum, mesafeden zarar geleceğini düşünmüyorum. Yoksa çözüm yolu bulunabilecek bir konu olduğunu maalesef düşünemiyorum. Bu arada üslup’ her şeydir..
Kayınvalideniz kendisi köyde büyümüş ama kızlarını büyütüp vasıflı iş sahipleri yapmış ve olması gerekenin bu olduğunu savunuyor, şehirli anneniz ise tam tersini savunuyor. anneniz gelenekselci, kayınvalideniz ise modern konuşmuş. Şu anki şehirli-köylü kafa yapılarına baktığımızda köylü olan anneniz gibi duruyorBasit bir örnek vereyim sayın Polyanna hanım
Örneğin durum onu gerektirdi ve siz anneniz ve kayınvalideniz mecburen bir arada bulunmak durumunda kaldınız bikac saat. Hani olabiliyor ya bazen böyle elzem durumlar. Tabi İsviçre’de yaşıyorsanız böyle bir durum yaşamamış olabilirsiniz de Tr’de yaşanır genelde.. Neyse yanınızda misafir de var ve konu birden kadinlarin çalışmasına geldi. Anneniz dedi ki çalışsalar iyi tabiki ama kadin da çalışınca ev iş çocuk çok yoruluyor tabi biraz hırpalıyor kadinlari. Kv ordan atladı ( siz çalışmıyorsunuz bu arada kv de hayatında hiç çalışmamış ancak kızları vasıflı iş sahibi ) işte şimdiler kıymet bilmez, bak benim kızım falanca nasılsa çalışıyor yiyor, bak benim filanca nasılda emek verdi şunu şunu aldı. Öyle evde oturmakla olmuyor o işler vs vs uzatıyor da uzatıyor misafirin yanında. Anneniz sadece susup dinliyor hiç cevap dahi vermiyor. Bu ve benzeri çok çok örnekler. Şimdi ben ve annem nesini kıskanalım bu durumu. ?
E doğru söylemiş. Benim görümcenin 3 çocuğu var kadın çalışıyor üstelik kocası doktor. Bir eli yağda bir eli balda olmasına rağmen kadın çalışıyor herşeyleri de var 2 arabaları var mesela. Oturunca olmazdı. Nesi yanlış şimdi ?Basit bir örnek vereyim sayın Polyanna hanım
Bu açıdan bakınca asıl modern olan kayınvalide gibi görünüyor.Kayınvalideniz kendisi köyde büyümüş ama kızlarını büyütüp vasıflı iş sahipleri yapmış ve olması gerekenin bu olduğunu savunuyor, şehirli anneniz ise tam tersini savunuyor. Şu anki şehirli-köylü kafa yapılarına baktığımızda köylü olan anneniz gibi duruyor
Ay görümcesi varmış da görümcesinden örnek mi verirmiş Yerim ben seni kızE doğru söylemiş. Benim görümcenin 3 çocuğu var kadın çalışıyor üstelik kocası doktor. Bir eli yağda bir eli balda olmasına rağmen kadın çalışıyor herşeyleri de var 2 arabaları var mesela. Oturunca olmazdı. Nesi yanlış şimdi ?
Basit bir örnek vereyim sayın Polyanna hanım
Hasbinallah kız olsunlar yeter ki daha da çok kazansınlar benim kimseyi kıskandığım yok ki ayrıca görümcelerimi de çok severim onlarla hiç bir sorunum yok neden konuyu çarpıtıyorsunuz manipüle ediyorsunuz? Ben Şuan kv gibi hayvancılık yapsam dönüp bana ah kızım ne güzel iş güç sahibi oldun diyeceğini mi sanıyorsunuz ? Kınamak için asla değil bu söylediklerim diyorsunuz ya o da çalışmış diye. Madem öyle neden kendisi de illa plazalarda çalışan veya memur bir gelin istiyor imâsını ediyor onu demek istiyorum. Eğer ki kibirli biri olmasaydı bu konuda ya hiç yorum yapmaz oğlumla sizin kararınız derdi ki biz kimseden bi maddi destek istemiyoruz, ya da hayvancılık yapsam da bana destek olur gurur duyardı. Ama kendisi damatlarını bile kızlarına denk görmeyip bunu sürekli dile getiren birisi. Sanırsın küçük dağları o yaratmışKayınvalide haklı ama. Söyledikleri de doğru şeyler. Kayınvalideniz çalışmış ayrıca, az önce söylediniz hayvancılık yapmış. Çalışmak sadece 8-5 bir ofise kapanarak olmaz.
Ben kıskandığınızı düşünmemiştim ama son cümlenizde nesini kıskanalım diye sorunca dank etti. Siz okumuş, iş güç sahibi, hayatını kurmuş, parasını kazanan görümcelerinizin övülmesini kıskanmışsınız belli ki.
Evet kayınvalidemi çok kıskanıyorum haklısınız aydınlandım sayenizdeBen şeyi merak ediyorum, bu beğenmediğiniz kadın nasıl evlendiğiniz adamı yetiştirmiş büyütmüş olabilir
Enerjiniz satirlardan fışkırıyor biraz sakin biraz az kıskançlık lütfen ama ua
Çalışan görümceleri çekemiyorlar kadın o zorlukta okutmuş etmiş. Şimdi mevzu daha iyi anlaşıldı.İyide kaynanan çalışmayan biri değilki? Köy işlerini yapmak çalışmamak değilki?
Annen ve sen belliki ev oturup, çalışmamayı seçmişsiniz, kaynana ve kızları iş güç sahibi insanlar hatta kızları meslek sahibi.
Aslında onlar sizden daha prestijliler. Elleri ekmek tutan güçlü kadınlar. Siz belliki anne kız onları çekemiyorsunuz.
Üstelik annen bahsettiğin tanımda modern olsa seni iş güç sahibi yapmadan evlendirmez, çalışmanı teşvik ederdi.
Öf he he tamamE doğru söylemiş. Benim görümcenin 3 çocuğu var kadın çalışıyor üstelik kocası doktor. Bir eli yağda bir eli balda olmasına rağmen kadın çalışıyor herşeyleri de var 2 arabaları var mesela. Oturunca olmazdı. Nesi yanlış şimdi ?
Davul bile dengi dengine çünkü. Binbir güçlükle büyütüp okutup meslek sahibi ettiği evlatlarının kendilerine denk insanlarla evli olmalarını istemiş. Kim istemez bunu?Hasbinallah kız olsunlar yeter ki daha da çok kazansınlar benim kimseyi kıskandığım yok ki ayrıca görümcelerimi de çok severim onlarla hiç bir sorunum yok neden konuyu çarpıtıyorsunuz manipüle ediyorsunuz? Ben Şuan kv gibi hayvancılık yapsam dönüp bana ah kızım ne güzel iş güç sahibi oldun diyeceğini mi sanıyorsunuz ? Kınamak için asla değil bu söylediklerim diyorsunuz ya o da çalışmış diye. Madem öyle neden kendisi de illa plazalarda çalışan veya memur bir gelin istiyor imâsını ediyor onu demek istiyorum. Eğer ki kibirli biri olmasaydı bu konuda ya hiç yorum yapmaz oğlumla sizin kararınız derdi ki biz kimseden bi maddi destek istemiyoruz, ya da hayvancılık yapsam da bana destek olur gurur duyardı. Ama kendisi damatlarını bile kızlarına denk görmeyip bunu sürekli dile getiren birisi. Sanırsın küçük dağları o yaratmış
Tamam ben kıskanıyorumÇalışan görümceleri çekemiyorlar kadın o zorlukta okutmuş etmiş. Şimdi mevzu daha iyi anlaşıldı.
Kv yüzde yüz haklı demiyorum ama siz de iyi kurulmuşsunuz kadına. Kıskanıp aşağılıyorsunuz.
Ağzına sağlık.Kayınvalideniz kendisi köyde büyümüş ama kızlarını büyütüp vasıflı iş sahipleri yapmış ve olması gerekenin bu olduğunu savunuyor, şehirli anneniz ise tam tersini savunuyor. anneniz gelenekselci, kayınvalideniz ise modern konuşmuş. Şu anki şehirli-köylü kafa yapılarına baktığımızda köylü olan anneniz gibi duruyor
O yüzden kızı sürekli ağlıyor keşke çalışmasam da evde otursam çok zor oluyor 3 çocukla hem iş hem ev diyeKayınvalideniz kendisi köyde büyümüş ama kızlarını büyütüp vasıflı iş sahipleri yapmış ve olması gerekenin bu olduğunu savunuyor, şehirli anneniz ise tam tersini savunuyor. anneniz gelenekselci, kayınvalideniz ise modern konuşmuş. Şu anki şehirli-köylü kafa yapılarına baktığımızda köylü olan anneniz gibi duruyor