Aşağı tükürsem Sakal, yukarı tükürsem Bıyık !

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
a.s. Merhaba arkadaşlar, akıl akıldan üstündür diye sizlere de danışmak istiyorum :asigim:....

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki günümüz de artık ekmek aslanın midesinde değil ( neresinde olduğu da meçhul ya neyse :1rolleyes:) ve benim de derdim şu bayanlar, 2004 yılının Kasım ayından beri İstanbul Karaköy'de endüstriyel malzemeler satan bir firmanın muhasebesine bakıyorum.
Firmada toplam 11 kişiyiz ve hem tek bayan hemde yaşça en küçük çalışan benim, çalışma arkadaşlarımla aram çok çok iyi, beni herzaman kardeşleri kızları gibi görürler, işimi de çok severek yapıyorum ve oraya çok alıştım. Ayrıca evim ile işyerim arası en fazla 30 dakika..
Fakat, malesef ki, kriz bizi de vurdu ve küçülme - daralma kararı aldık, önce maaşlardan, masraflardan kesinti ile başladık krize karşı koymaya ama hiçbir işe yaramadı :1no2: eleman çıkarmayı düşündük fakat tüm çalışanlar iş açısından zincir gibi birbirine bağlı ...
Son çare Tuzla'da bulunan diğer şubemiz ile birleşmeye karar verdik. Böylece masraflarımızın azalacağına kanaat getirdik! ( Şuan buraya verdiğimiz kira 9.000TL- Tuzlada ise 2.000TL kira veriliyor. )
Derdim sıkımtım burada başlıyor arkadaşlar, orada kiralar daha uygun diye Karaköy şubemizi kapatıp Tuzla'da faaliyetimize devam edeceğiz. Ben ise ( Fatih ) Fındıkzade'de oturuyorum, İstanbul'da oturan arkadaşlarım bilir Tuzla ile Fındıkzade arasının ne kadar uzak olduğunu ortalama 55 / 60 km kadarcıksenağlama İstanbul trafiğinden, trafik dolayısı ile yolda geçireceğim saatlerden hiç söz etmiyorum zaten :)
Müdürüm işimi çok iyi yaptığımı bu nedenle kesinlikle beni bırakmayacağını söylüyor, tüm yol paramı karşılayacağını giriş çıkış saatlerinde bana tolerans tanıyacağını söyledi. Bende gerçekten işimi çok seviyorum, maaşım gayet iyi..fakat bir karar veremedim kafam çok karışık... Tazminatımı alıp çıksam tekrar iş bulabilecekmiyim... Haberlerde izliyoruz hergün yüzlerce kişi işsiz kalıyor senağlama işi olanların da birçoğu maaşlarını alamamaktan şikayetçi...
Diğer taraftan bakarsam yol ciddi anlamda beni çok yoracak... yağmuru var, karı var... Offf...
Velhasıl arkadaşlar ben ne yapayım şimdi bir akıl verin bana ??? Şimdiden çok teşekkür ederim.

zor bi kararmış..
istersen bi başla bakalım, hiç olmadı bırakırsın olmas mı..?

bence hiç düşünme kabul et. bu zamanda iş bulmak zor olduğu kadar böyle anlayışlı işveren bulmak da zor malesef. hem belli olmaz belki ilerde eski yerinize geri dönersiniz. pişman olmayın sonradan bence devam edin.

Canım benim, böyle bir nedenle iş bırakılmaz. Birlikte çalıştığın kadrodan memnunsun, patronun anlayışlı. Bu değişiklik senin moralini bozmuş.
Benim en yakın arkadaşım da her gün Şehremini'den Tuzla'ya şirketin verdiği arabayla gidip dönüyor. Hem de diğer semtlerden de iş arkadaşlarını toplayarak.

Şirketin sen ve senin gibi arkadaşlar için servis aracı sağlayacaklar mıymış bunu sordun mu?

Canım kıriz kimi wurmadıki herkez küçülmeye gidiyo seninse işin war mesafe olsa bile bir işin war ist trafiğini çok iyi bilirim ama patronun yardımcı olucanı söylemiş canım bence hiç tereddütte kalma we işine dewam et zor bulunur bu zamanda iş ......patronun dediği gibi işine göre erken cıkarsın akşam trafiğine kalmassın yaparsın bişeyler be güzelim içini ferah tut allah yar we yardıncın olsuna.s.

canim madem bu kadar rahatsin birakma bence... bak havalar duzelior zaten. yol paran karsilanacak, tolerans gosterilcek.... sonra pisman olabilirsin. en azindan bir dene. bicak kemige dayanmadan birakma. hele de diger isini garantilemeden hic birakma.

ben de ankaranin bir ucundan digerine gidiorum hem de sabahin korunde.iki dolmus degistiriyorum. eve vardigimda 12 saatten fazladir disarda oldugumu farkediorum. ama suan icin en iyisi bu benim icin. daha iyisini bulunca ancak o zaman bunu gozden cikarabilirim. ustelik kimse bana yol parasi da vermior. yani uzak da olsa durumun iyi bugunun sartlarinda. insallah hakkinda hayirlisi olur...

zor bi dudum ama halledilemez değil.benimde iş yerim istanbula taşındı.bende o kadar seven ve sevilen bir elemandım.bir anda paldır küldür istanbula taşınma kararı aldılar.banada teklif ettiler hatta burada maaşımın 2 katını ama nafile.evliyim ve istanbul benim için imkansız.nerde kalırım nasıl gider gelirim.evliyim zaten ötesi varmı yani.istanbuldaki metrobüsler sizler için ciddi rahatlık oldu.istikametine uymuyormu.yada yol masrafı olarak bi arkadaşında dediği gibi bir araba tahsis edilsede topluca aynı anda gidip gelseniz.ama bekarsan ve işinide ciddenn seviyorsan giriş çıkış ve haftasonlarını da
o tölaransın içine dahil et.sakın taviz verme.işini bu şartlarda sakkın bırakma.benim kuzenimde yeşilköy gebze yapıyor.napsın ekmek parası...

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim,
bu kararı bugün aldık ve cidden moralim bozuldu... Şuan sağlıklı düşünemiyorum...
Ama yorumlarınız içimi ferahlattı desem yeridir :)

Güzelim; 3 kişiyiz bu tarafta oturan pazarlama departmanında olan 1 arkadaşımızda şirket aracı var ortak biryerden bizi toplar diye konuştuk müdürümle ama dediğim gibi pazarlama departmanında o ve firmada fazla durmuyo tümgün müşterilerde... Sadece giderken araç ile gidebiliriz ...

canım sizin orda iş bakın bulana kadarda çalış dene görmeden calışmadan anlayamassın dinlen kendinii toparla üzülme iyi düşün canım allah yardıncın olsun

dediğiniz gibi bu zamanda iş bulmak çok zor
işiniz iyi memnunsanız problem yok diyeceğim ama ulaşım sorunuda büyük bir sorun
işinize devam edin ve bu arada başka bir iş arayın iş yerinizdekilerin haberi olmadan
daha iyi bir iş bulursanız işinizden ayrılın
biraz işyerinize ihanet etmiş gibi gelebilir ama bu devirde insan herkesten önce kendini düşünmesi lazım
babanızın hayrına çalışmıyorsunuz o yoluda hatır için gidip gelmiyorsunuz nihayetinde
daha iyisini ve işinize geleni istemek hakkınız

Evet bir taraftan da iş bakmaya başlamalıyım, dediğiniz gibi bu devirde insan kendini düşünmeli önce...

nur ummm, iyi dileğin için de çok saol, Allah hepimiizin bu zor dönemde yardımcısı olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
servis imkanı sağlanabiliyorsa? bi patronla konuş bu konuyu bakalım ne düşünecek?? bu zamanda işten cıkmak mantıksızca....

yıllarca teptim istanbulun bilimum semtlerinin yollarını..kah tren kah vapur otobüs,binmediğim vasıta kalmadı 12 yıl çalışma hayatı ve hep evimden 2-3 vesait le gidilen işler..hiç pes etmedim çalışmak gibisi varmı ,hiç düşünme kabul et ..heleki bu krizde..

evi de taşıma şansın yok mu acaba
işini bırakma derim ben madem patronun geliş gidiş saatlerini rahatlatacak
bir süre dene

Bence hemen geri çevirme bir süre dene bakalım ne kadar zorlanıyorsun.Ona göre bir çözüm bulursun.Olmazsa çalıştığın sırada iş bakarsın.Bana kalırsa ıstanbul Avrupa yakasında iş bulman çok da zorl olmaz.

Canim anadoludan avrupaya gecis sorun ama avrupadan anadoluya gecis daha kolay olabilir ama servisin olmamasi aksam seni cok yoracak emin ol. bence de ki oraya gelecegim ama eger olur da yapamazsam lutfen siz de bana anlayis gosterin ve tazminatimi almak isterim dersin.

deniz otobusu obsiyonlarini arastir. ama gene de zor olacak. yol cok yoruyor. bir ona bin bir buna. mahvoluyor insan. veya su olabilir. tuzladaki firma buyukse servisi vardir anadolu yakasina. uskudara kadikoy e vs. sen de oraya kadar servisle gidersen sonrasi bir nebze kolay olabilir senin icin.

Arkadaşlar çok doğru söylüyorsunuz, denemem de yarar var, gerçekten zor bir dönemdeyiz şuan.
Araştırdım bende Cevizlibağ-Tuzla otobüsleri varmış trafik açıkken ortalama 1 saat 40 dakika gibi bir sürede gidiyormuş. Sanırım hergün evden ve işten çıkarken trafik olmaması için dualar edeceğim :Saruboceq:

Evet canım bildiğim kadarıyla avrpadan anadoluya geçişlerde iş saatinde problem olmaz da tam tersi olunca trafik oluyor.Ben 5 sene anadolu yakasından avrupa yakasına gitmiştim öbür taraf açık oluyordu hep.Umarım hakkında hayırlısı olur canım a.s.

canım sen gene iyisin, senin yolunu hatta daha fazlasını tepenler var iş için. gebzeden avrupa yakasına gidenler var... ki arkadaşlar da söylemiş sen gene iyisin avrupadan anadoluya geçeceksin, çünkü asıl trafik sabahları anadoludan avrupaya doğru olur. akşamları da tam tersi, öyle çok zorluk yaşamazsın o bakımdan. içini ferah tut. böyle ne güzel kendini kabul ettirmişsin bi yere, kolay değil tekrar baştan başlamak kendini sevdirmek. sakın haa.

ya bildiğim kadarıyla edirnekapı dan tuzla otobüsleri var. bir araştırsanız. En azından başka bir iş bulana kadar idare edebilirsiniz belki.. bu devirde iş bulmak gerçekten çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…