a.s. Merhaba arkadaşlar, akıl akıldan üstündür diye sizlere de danışmak istiyorum :asigim:....
Hepimiz çok iyi biliyoruz ki günümüz de artık ekmek aslanın midesinde değil ( neresinde olduğu da meçhul ya neyse :1rolleyes:) ve benim de derdim şu bayanlar, 2004 yılının Kasım ayından beri İstanbul Karaköy'de endüstriyel malzemeler satan bir firmanın muhasebesine bakıyorum.
Firmada toplam 11 kişiyiz ve hem tek bayan hemde yaşça en küçük çalışan benim, çalışma arkadaşlarımla aram çok çok iyi, beni herzaman kardeşleri kızları gibi görürler, işimi de çok severek yapıyorum ve oraya çok alıştım. Ayrıca evim ile işyerim arası en fazla 30 dakika..
Fakat, malesef ki, kriz bizi de vurdu ve küçülme - daralma kararı aldık, önce maaşlardan, masraflardan kesinti ile başladık krize karşı koymaya ama hiçbir işe yaramadı :1no2: eleman çıkarmayı düşündük fakat tüm çalışanlar iş açısından zincir gibi birbirine bağlı ...
Son çare Tuzla'da bulunan diğer şubemiz ile birleşmeye karar verdik. Böylece masraflarımızın azalacağına kanaat getirdik! ( Şuan buraya verdiğimiz kira 9.000TL- Tuzlada ise 2.000TL kira veriliyor. )
Derdim sıkımtım burada başlıyor arkadaşlar, orada kiralar daha uygun diye Karaköy şubemizi kapatıp Tuzla'da faaliyetimize devam edeceğiz. Ben ise ( Fatih ) Fındıkzade'de oturuyorum, İstanbul'da oturan arkadaşlarım bilir Tuzla ile Fındıkzade arasının ne kadar uzak olduğunu ortalama 55 / 60 km kadarcıksenağlama İstanbul trafiğinden, trafik dolayısı ile yolda geçireceğim saatlerden hiç söz etmiyorum zaten :)
Müdürüm işimi çok iyi yaptığımı bu nedenle kesinlikle beni bırakmayacağını söylüyor, tüm yol paramı karşılayacağını giriş çıkış saatlerinde bana tolerans tanıyacağını söyledi. Bende gerçekten işimi çok seviyorum, maaşım gayet iyi..fakat bir karar veremedim kafam çok karışık... Tazminatımı alıp çıksam tekrar iş bulabilecekmiyim... Haberlerde izliyoruz hergün yüzlerce kişi işsiz kalıyor senağlama işi olanların da birçoğu maaşlarını alamamaktan şikayetçi...
Diğer taraftan bakarsam yol ciddi anlamda beni çok yoracak... yağmuru var, karı var... Offf...
Velhasıl arkadaşlar ben ne yapayım şimdi bir akıl verin bana ??? Şimdiden çok teşekkür ederim.