Ben seni anlıyorum,çünkü aynı durumu bende yaşadım.. Yaptığın bazı hareketler,(kollarını zorlaman gibi) göğsünde tekrar ödem oluşturabilir ve bu dalgalanmayı tekrar gizleyebilir.Net sonuç 6 ay 1 sene sonra belli olur canım.Çok değişecek gögüslerindeki durumlar,onun için bu altı ayda yaşadıklarının kalıcı olmasını bekleme.Doktoruna kontrollerine gitmeye çalış,hareketlerine dikkat et,kollarını zorlama,sırtüstü yatmaya çalış,sporcu sütyenini ilk üç ay düzenli kullanmaya çalış..Ne kadar dikkat o kadar kusursuz sonuçlar,unutma
evt dediğin gibi banyomu buğün kendim yaptım kollarım hareket halindeydi belki ondan tekrar ödem oluştu hissetmiyorum.neyse ya inşallah zamanla geçer.süreci yazcam zaten.bu arada sen beni arkadaş olarak kabul etmemişsin.herkes senin cicileri övüyor.maşallah.merak etmemek elde dğl :)).bende yrn tekrar yeni hallerini ekliycem.5 günlükkenki foto var zaten.
Fotoğrafın varsa,fotoğraf ekleyeceksen eklerim tabikiBak bakalım üçüncü seneye doğru nasıl değişip doğallaşıyorlar
Teşekkür ederim canım benimşimdi baktım fotolara süper.kesinlikle doğal.bilmesem kesinlikle silikon demem.bende olmadan önce büyüklükle doğallığı karıştırıyordum.yani hepimizin kafasında acaba büyük olursa doğal durmaz mı sorusu uyanıyor ama kesinlikle alakası yok.sen tekrar kanıtladın bana bunu.maşallah canım.dediğin gibi kem gözlere şiş.bende inşallah 3. seneme senin gibi mutlu girerim.tabii tüm olan arkadaşlarda.bu arada dudakları benim aklıma soktun.hadi hayırlısı.önce botoksla başlayalım :)).tabii önce cicişler düzene girsinde.
konuştum drumla korkma dedi bişey yok.ama ödemlerini çabuk atmışsın dedi.ben şuan yıllık iznimdeyim.normalde istanbulda yaşıyorum.ameliyatımıda istanbulda oldum.şuan ankarada ailemin yanındayım.iznim 2 aralıkta bitiyr.ama raporla uzatmayı düşünüyordum.ama gideceğim büyük ihtimal.zaten cumartesi 3 haftam doluyor.bandajlar alıncaktı.ya dışardan mis gibiler maşallah ama hafif bastırarak dokununca tümsekler,çukurlar.acayip yani.sorunu yaşayan arkadaşlar varsa ne demek istediğimi anlayacaklardır.bugün banyo yaptım sanki daha az çukurlar,tümsekler.ağrı sızı yok çok şükür.neolur bişey olmasın ciçişlerime kızlar ya.yeni kavuştum zaten.dua edin lütfen.ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.gelişmeleri yazıcam.inşallah güzel haberler yazarım.
arzumcum bişey daha sormak istiyorum yüz üstü yatabiliyomusun baskı hissi oluyomu?
Canım,ameliyattan sonraki süreç kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor.Yani kimi bir haftada kendini toparlayabiliyor,kimi birkaç gün sonra gezmelere çıkabiliyor.. Ama ameliyattan sonraki ilk bir hafta kendine dikkat etmek,yatıp kalkarken birinden destek almak,evde istirahat edip kendini yormadan hareketler yapmak en iyisi..Vücudun sana yapabileceğin hareketlere izin veriyor zaten,bunun dışında zorlamak ve kendini yormak tehlikeli süreçlere itebilir.Yurtdışından Türkiye'ye ameliyat olmak için gelenler bir hafta Türkiye'de kalmaları yeterli olabiliyor..Ben bir ay evde iyi bir istirahate çekildim mesela.Ama bu süreçte dışarıya çıkıyordum kıssa süreli tabiSelam arkadaslar, uzun bir dusunme evresinden sonra bende meme buyutme ameliyati olmaya karar verdim. Tabi bu ise en cok sevinen esim oldu. Aslinda cok sorum var ama burada zaten yazilmis seyler oldugunu farz ederek simdilik forumu okumaya devam diyorum
Ama tek bir soruma cevap verebilen olursa cok sevinirim, ki benim icin onemli bir konu. Yurtdisinda calistigimiz icin bu ameliyati olmak icin Turkiye'ye gelecegiz. Operasyondan sonra yaklasik ne kadar zamanda normal hayatima donebilirim? Cunku kendi kendime yatip kalkmak, rahatsiz olmadan alisverise cikabilmek, normal sutene gecmek, araba kullanmak, bilgisayar, yoga vs. gibi seyleri ne zaman yapabilecegimi az bucuk bilmek istiyorum simdiden...:26:
Eger bunlar uzun suren donemler olacaksa kendimizi ve izinlerimizi ona gore ayarlayacagiz.
CEvap veren herkese cok tskler...
Ameliyattan 6 ay sonra rahatça yüzüstü yatmaya başladım ben canım..Ondan önce yatamıyordum.Şimdi tamamen yüzüstü yatabiliyorum,başımda yastık olmadan.Hatta kızım,eşim üstüme oturupta masaj yapacak kadararzumcum bişey daha sormak istiyorum yüz üstü yatabiliyomusun baskı hissi oluyomu?
Ilk altı ay sırtüstü yattığımda göğüslerimde baskı,gerginlik ve sertlik hissediyordum.Ama hep aynı seviyede değildi tabi,yavaş yavaş azalarak sürdü bu süreç.. 6. Ayda başımın altına yastık yada kollarımı koyarak yani başımı biraz yükselterek yüzüstü yatabiliyordum.Şimdi tabi tamamen yüzüstü yatabiliyorum,sırtüstü yattığımda baskı yada gerginlik yok.arzummm,bunu bende merak ettim.yuz ustu yatmayı onermedı doktorum ama yattığımda hala sertlık baskı var ? bu gecıcek mı.birde yumuşama 3.aydan sonra mı başlıyor aacaba? suanda yumuşak ama daha nekadar nezamana kadar yumuşayacak? birde doktorum masaj yapma dedı ama benım yapasım geliyor..bi eksiklik hissediyorum.doktorum da yapma yağlar altta toplansın biraz dedi.masajın yumuşamaya etkısı var mı ki ?
Ilk altı ay sırtüstü yattığımda göğüslerimde baskı,gerginlik ve sertlik hissediyordum.Ama hep aynı seviyede değildi tabi,yavaş yavaş azalarak sürdü bu süreç.. 6. Ayda başımın altına yastık yada kollarımı koyarak yani başımı biraz yükselterek yüzüstü yatabiliyordum.Şimdi tabi tamamen yüzüstü yatabiliyorum,sırtüstü yattığımda baskı yada gerginlik yok.
Banada doktorum masajı önermemişti.Fakat evli olduğum için eşimin çekinmeden dokunmasını söylemişti.Hatta biz yine tedirgin davranıp dokunmadığımızda anlıyordu ve hiç dokunmuyormusunuz bunlara,sertleşmişler diyip kızıyorduYani sen sert baskı yaparak masaj yapma fakat dokunmaktanda çekinme.Yumuşama süresini geciktirir tabi..
Yararlı olan kapsülü oluşturmak için masaj yapmayı kesmiş olabilir canım.Tabikş herkesin süreci farklı oluyor o yüzden doktoru dinlemekte fayda varTesekkur ederim cevap icin canim.evli olsaydim bu dertle ugrasmazdimmasaj yaptim 1,5 ay.ozamn daha yumusakti.simdi iki haftadir yapmiyorum bi eksiklik hissediyorum.masaj yapmayi biraktiktan sonra alt tarafta daha az hissetmeye basladim protezi.belkide doktoru dinlemek lazim.
Merhaba arzum yine ben :)
Benim yine sana bir sorum var.Ameliyat olalı yarın 4 hafta olacak.benim göğüs ucu kesisi ve birde dikey kesi var göğsümde (lolipop iz dneiyormuş sanırım) doktorum artık bantları çıkardı.iz için birşey kullanmana gerek yok dedi,izlerin gayet güzel sorunsuz iyileşicek dedi.ama hep okuduğum ya silikon bant ya krem kullanıyor arkadaşlar..ben yine de bunları kullansam mı kararsız kaldım?ne dersin?
birde artık bu sütyeni kullanmayı bırakabilirsin ama devam edebilirsinde dedi.okuduğum kadarıyla diğer sütyenler 6 ay rahatsız ediyor.senin önerdiğin sporcu sütyenlerinden alıp mı kullanmalı 2 hafta sonra?
Merhaba :))Merhaba arzum yine ben :)
Benim yine sana bir sorum var.Ameliyat olalı yarın 4 hafta olacak.benim göğüs ucu kesisi ve birde dikey kesi var göğsümde (lolipop iz dneiyormuş sanırım) doktorum artık bantları çıkardı.iz için birşey kullanmana gerek yok dedi,izlerin gayet güzel sorunsuz iyileşicek dedi.ama hep okuduğum ya silikon bant ya krem kullanıyor arkadaşlar..ben yine de bunları kullansam mı kararsız kaldım?ne dersin?
birde artık bu sütyeni kullanmayı bırakabilirsin ama devam edebilirsinde dedi.okuduğum kadarıyla diğer sütyenler 6 ay rahatsız ediyor.senin önerdiğin sporcu sütyenlerinden alıp mı kullanmalı 2 hafta sonra?