merhaba canım ben 12 kasımda ameliyat oldum 300-325 cc yuvarlak protez konuldu.
göğüslerin şeklini alması için ortada birleştiren sporcu sütyeni kullanıyorum markası voe nuha gibi birşey şuan büyük ödemli oldukları için ortada birleşiyor gibi fakat ortada şekil alıp sabit kalması için başka ne yapabilirim
aksilik çıkmazsa perşembe günü göğüs küçültme ve karın germe germe ameliyatı olacağım kafama takılan bişey var doktor bana sporcu sütyeni al falan demedi acaba onlarmı giydiriyorlar birde iki ameliyatı birlikte olan varmı karın germe ve göğüs ameliyatı birlikte zor olurmu acaba??? allahım ameliyata kadar kafamdaki tilkiler yüzünden stresten ölecem galiba((
aksilik çıkmazsa perşembe günü göğüs küçültme ve karın germe germe ameliyatı olacağım kafama takılan bişey var doktor bana sporcu sütyeni al falan demedi acaba onlarmı giydiriyorlar birde iki ameliyatı birlikte olan varmı karın germe ve göğüs ameliyatı birlikte zor olurmu acaba??? allahım ameliyata kadar kafamdaki tilkiler yüzünden stresten ölecem galiba((
canım çok geçmiş olsun hayırlı olsun güle güle kullan darısı da bana inşallah.. senin kesi yerin meme ucu mu ve yöntemin nedir kas altı, kas üstü..? bi de ameliyatını nerde oldun özelde mi devlette mi?
Her iki ameliyatı birarada olan arkadaşlarımız var forumda.Ben ameliyat olduğumda hastanede tanıştığım arkadaşlarda kombine ameliyat olmuşlardı hep.Hatta 3 operasyon olan kişiler vardı,akşam koridorda hep beraber yürüyüş yapıyordukAyrı ayrı narkoz alıp sıkıntı çekmektense kombin ameliyat olmak daha mantıklı zaten.Hem ücret olarakta daha uygun oluyor..
Meme ameliyatlarında ameliyat sonrası sütyeni siz almıyorsunuz ama aldıranda varmış.Doktorunuz size alın demediyse almanıza gerek yok,büyük ihtimal kendisi takacaktır..
Her ameliyat öncesi tedirginlikler yaşanır ve acabalar olur.Allah yardımcınız olsun inşallah.Ameliyattan önce size bir sakinleştirici yapacaklardır zaten,bu sizi oldukça rahatlatacaktır.Çok güzel bir uykuya dalacaksınız,uyandığınızda ise herşey bitmiş olacak
benim korkularım daha çok ameliyat sonrasıyla ilgili aslında acısından ağrısından korkmuyorumda iyileşme sürecinin uzamasından korkuyorum iki tane çocuğum var ve aylarca yatıp uzanıp dinlenecek lüksüm yok maalesef cevap verdiğin için teşekkürederim
Bu ameliyatlardan sonra ilk iki hafta birinin yanında olup sana destek vermesi,yardımcı olması ameliyat sonrası iyileşme sürecinide kıssaltır.İlk bir ayı atlattınmı ve bu ilk bir ayda kendini zorlamadan dinlenerek geçirirsen sürecin rahat geçer canım.Aylarca süren bir rahatsızlık durumu yok tabi.Gögüs ameliyatından sonra kolları kullanmak,yatıp kalkarken tek başına hareket etmek zor.Çocukların ufaksa,kucak istiyorlarsa zorluk çekersin.Asla birşeyleri kaldırıp indirmek,itmek öekmek gibi hareketler yasak olacak.Zira karın germe ameliyatından sonraki süreçler ve yasaklarda aynı şekilde tabi..Sana destek verecek,yardımcı olacak biri olursa iyi olur yani.
yaklaşık bir aydır bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum bu forumdada senin yazdıklarını baştan sona kadar okudum resmen bu konuyla ilgili uzmanlaşmışsın arkadaşım her yazdığını dikkate alıp notlar aldım ayrıca çok pozitifsin cevap verdiğin için çok teşekkürederim bana çok yardımcı oldun
Protez büyüklükleri kişiden kişiye farklı boyutta sonuçlar verir.Kişinin boyu,kilosu,kalça,omuz yapısı,olan meme dokusu gibi faktörler çıkan sonucu oldukça etkiler.. Birde yöntemden yöntemede farklılıklar gösterir.Mesela kas üstü,kas zarı altı gibi yöntemlerde protezin üzerine baskı yapacak güçlü bir örtü olmayacağı için protezin büyüklüğü belli olur.Fakat kas altı gibi bir yöntemde kas proteze özellikle ilk aylarda baskı yapacağı için bir miktar protezin büyüklüğünü bastırabilir.Söyledigin ölçüler oldukça küçük ölçülerdir.Cc demek gr demektir aslında.225 gr prinç ne kadarsa 225 cc protezde o kadar apırlıktadır.225 gr pirinci bir buzdolabı poşetine koy ve ağzını bağla,sütyenine koy.Bunu birde meme dokunun altında olduğunu düşün,yani boyut biraz daha aşağıya ineceğinden verdiği kabarıklıktan daha az olacağını düşün.Bu sana nasıl bir sonuç vereceğini az çok fikir verir zaten
Düşük,orta yüksek,ultra yüksek diye protezlerin taban ve yüksekliğini değiştiren protez yapıları var birde.Yükseklik çoğaldıkça protezin taban çapıda küçülür.Protezin taba çapı senin göğsünün tabanı ne kadar ise ona göre seçilir.Hıgh profil in yüksekliği aslında istediğimiz göğüs şekline çok yakındır.Orta ve düşük profiller daha geniş ve basık bir görüntü veriyor.Uygun büyüklükte bir protez seçildiği taktirde hiçte yapay olmayan sonuçlar alman mümkünBence doktoruna nasıl bir göğüs şekli istediğini ve ne kadar büyüklük istediğini iyice anlat ve gerisini doktoruna bırak.Birkaç doktor ile görüşüp fikir almanı tavsiye ederim muhakkak Boyuttada 300cc nin altına düşülmesin derim ben yinede
Evet,minyon bir yapın varmış.Hiç gögüs dokun varmı? Cup ölçün nedir?Tesekkur ederim canim cok yardimci oldu gercekten ozellikle pirinc olayini kesin yapicam:)) doktorum minyon oldugum icin buyuk koyamayacagini koyarsa meme dokumun bozulacagini soyledi en fazla 275 koyariz dedi( dual plan yontemi ile yapilacak buyuk koyarsak alttan hissedebilirsin protezi dedi korktum bende biraz boyum 1.60 47 kiloyum o yuzden bunu kaldirirsin dedi ama ben kucuk olucak diye endise ediyorum doktoruma baya bi israr edicem artik baska care yok
Evet,minyon bir yapın varmış.Hiç gögüs dokun varmı? Cup ölçün nedir?
Dual planda alt kısım kasın üzerine gelir,Aslında kas altındada öyle oluyor. Protezi hissetme durumu olabilir,bende sağ üst kısımda hissetmiştim.Ama o kısıma kendi yağımdan enjekte ettirip sorunu ortadan kaldırdıkEndişe etme,bazı komplikasyonlar olabiliyor tabi ama ufak müdahalelere yada zamanla bu komplikasyonlar ortadan kalkabiliyor.Bu ameliyat komplikasyonları olan bir ameliyat unutma,herşeyi toz pembe hissetme olabilecek durumları bil,bilinçli ve hazırlıklı ol canım. Doktorun yaşayabileceğin şeyleri söylemesi iyi,polyanacılık yapmamış ne güzel..Sen istediğin cup ölçüsünü öncelikle belirle,bunu doktoruna anlat.Bir bedenmi,iki bedenmi büyüsün onu kararlaştır canım.Doktorun seni anlarsa zaten elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır.Bazı şeyleri onlar daha iyi biliyor ve en önemlisi herşey ameliyat masasında belli oluyor.
Canım benim boyuma,kiloma göre uygun oldu sonuç.Seninde vücuduna göre uygun olan en büyük boyut kullanılır inşallah.Doktoruna olabilecek,yakışacak en büyük protezi koymasını istersen elinden geleni yapacaktır zaten.İnşallah hayal ettiğin sonuca ulaşırsın canım. Çok stresli bir dönem oluyor ameliyat öncesi bekleme süreci tabi,Allah yardımcın olsun..Evet gogus dokum var biraz ama senin onceki halinin yarisi gibi dusun iste oyle75A takiyorum suanda doktoruma son bikez daha baski yapicam sonrasi ameliyatta belli olucak artik canim biraz kucuk olucak ama napalim (
Canım benim boyuma,kiloma göre uygun oldu sonuç.Seninde vücuduna göre uygun olan en büyük boyut kullanılır inşallah.Doktoruna olabilecek,yakışacak en büyük protezi koymasını istersen elinden geleni yapacaktır zaten.İnşallah hayal ettiğin sonuca ulaşırsın canım. Çok stresli bir dönem oluyor ameliyat öncesi bekleme süreci tabi,Allah yardımcın olsun..
selamlar,
ben 2004 senesinde silikon taktırmıştım göğüslerime, o zaman genctim, üniversitedeydim hatta, memem olsun da nolursa olsun diyodum annemi ikna eder etmez hiç araştırmadan hep gittiğim hastanenin estetik cerrahında taktırdım silikonlarımı. sonra evlendim 2 tane cocuk dogurdum ve memelerim emzirme sonrası sarktılar haliyle. şimdi ben göğüslerimi toparlatıp gerekiyorsa silikon implantımı değiştirmek istiyorum. hastaneden raporlarımı istedim bugün yollamışlar, benim fikrimce benim goguslerim baya büyük olmustu ama bana 225 cc high profik denenden takılmış kas üstüne, şimdi ne etsem o protez kalsa mı değiştirsem mi hiiç bi fikrim yok, nereleri okumalı? neye göre karar vermeli boy 155 kilo 51,5 bu arada pek iri kıyım sayılmam :) doktorum bana uygun bi profil önerecektir illa ki ama ben accık bilgi sahibi olayım diyorum gitmeden, yardımlarınızı reca eder saygılar sunarım
dayanamadım gerçekten 612 sayfayı da okudum :) günlerdir before after resimlerine bakarak iyice kafayı yedim kaldı ki rüyalarımı bile memeler süslüyo :)))
arzum sayende kararımı verdim bu iş tamamdır çarşamba günü tekrar gidip ameliyat tarihi alıcam ...doktorum 290 cc doğal durur demişti ama 350 cc den aşağısını yaptırmam bu saatten sonra :)
küçük memelilerin güzin ablası kararımı vermeme destek olduğun için çok çok çok teşekkürler