- 4 Mayıs 2008
- 5.571
- 92
- 44
9 Sene olmuş ameliyat olalı.Aslında bazı doktorlar 10 sene sonunda protezlerin durumuna bir bakmak istiyorlar,bazen 10 sene sonra değiştirilmesi taraftarılar yani.Senin protezinin yapısı nedir,biliyormusun?Protezin kartını,kutusunu vermişmiydiler sana? Serum fizyolojik,yani sıvı içerikli silikonmu yoksa koheziv jelmi?Bence protezlerinin değiştirilmesi gerekir,ben olsam değiştirirdim.Emzirmelerden dolayı deride bir gevşeme olmuş,deformasyona uğramış göğsün.Ya dikleştirme yapılacak,fazla olan deri alınıp uygun ölçülerde bir protez koyulacakki buda göğüste lolipop yada ters t şeklinde bir ize sebep verir..Yada gevşeyen derinin toparlanabileceği uygun büyüklükte bir protez koyulup göğüsteki gevşeme toparlanacak Bence ikinci şık en mantıklısı.Ama tabi toparlamaya gerek varmı,ne kadar deformasyona uğramış göğüs ona bakılması gerek.Bende iki çocuk emzirdim ama görüştüğüm tüm doktorlar sarkma yok,toparlama dikleştirmeye gerek yok,uygun büyüklükte bir protezle harika göğüslere kavuşturabiliriz göğüslerini demişti.Meme ucu kesisi ile ameliyat oldum,400cc yuvarlak protez kas zarı altına koyuldu ve çok mutlu olacağım bir sonuca ulaştım Allahıma şükür
Öncelikle yapacağın şey gögsülerinin durumunu öğrenmek.Bunun içinde birkaç doktora gidip fikir almak olacaktır canım Sonra sana önerilen şeyleri toparlayıp değerlendirmek tabikide..
arzum bana farklı bi bakış açısı sundun bak şimdi, ben garanti dikleştirilecek gözüyle bakıyordum, bir hayli sarkma var aslında, ki 220 ile bile bana cok buyuk geliyordu göğüslerim, ufak tefeğim çünkü, ama soracağım bu alternatifi de doktoruma, neticede ne kadar az iz o kadar iyi. benim önceden hiç göğüs dokum yoktu dümdüzdüm neredeyse, ama biraz kilo aldım, emzirdim falan dolmuş mudur bilmiyorum biraz doku içeri :))) bu arada okuduklarımdan sonra kesinlikle değiştirmeye karar verdim implantlarımı. ama 10 senelik ömrü olması bu implantların hiç güzel değil yaa niye daha uzun ömürlü yapmıyorlar ki
ben şimdi karın germeyi araştırırken doc dr ercan karacaoğlu'nun ismini duydum burada birkaç farklı doktorla beraber, araştırmalarım neticesinde bu ameliyatımı ercan beye yaptırmaya karar verdim, tabi ikisini ayrı ayrı olmak yerine kombine bir ameliyat planlıyorum, yani meme ameliyatımı da ercan beye yaptıracağım büyük ihtimalle. ben hastaneden eski ameliyatımın raporlarını istedim, dün gönderdiler, bilateral submammaron diye tanımlamış doktor raporda, ama içi fizyolojik dolgulu değildi onu hatırlıyorum, öyle patlayıp da içindeki sıvı dışarı cıkacak o şekilde bişey değil demişti doktorum, içi dışı homojendi. crystalline paragel diyor tipine silikon implantın kartında, eurosilicone diye bir marka hatta anladığım kadarıyla. bu arada cevabın için çok teşekkür ediyorum