Maşallah canımSagol teşekkür ederim arzumcum evet akın beye ameliyat oldum şuan menunum nazar değcek diye ödüm kopuyo maşallah diyelim=D göğüs zarı altı yaptırdm senn yöntemin çok şiş oluyo ameliyat sonrası küçülcek diye korkuyorm umarım küçülmezler 310cc allergan yaptı doktorum ve yağenjekte etti bazı kısımlarada
Sagol teşekkür ederim arzumcum evet akın beye ameliyat oldum şuan menunum nazar değcek diye ödüm kopuyo maşallah diyelim=D göğüs zarı altı yaptırdm senn yöntemin çok şiş oluyo ameliyat sonrası küçülcek diye korkuyorm umarım küçülmezler 310cc allergan yaptı doktorum ve yağenjekte etti bazı kısımlarada
Maşallah canımNeden yağ enjekte edildi? Yağ enjekte edildiğinde çok şiş oluyor.Ameliyattan sonrada ödemler oluyor tabi.Zamanla biraz inecektir tabi..Zaman gösterecek,bakalım neler olacak
Gecmis olsun.yuvarlakmi damlami takildi[/QUs
Sağol canım teşekkür ederim,damla takıldı.
Ameliyatımdan sonra sag gögüs üst lobumda protezin dalgalanmasını hissetmiştim.Orada meme dokum yoktu çünkü.Bu sorunu kapatmak için karın bölgemden yağ alınıp o bölgeye enjekte edildi.. Uygun dozda yağ enjekte edildiyse ilerisinde bir sorun yaşamazsın.Çünkü belirli bir süre sonra enjekte edilen yağın bir miktarı eriyor.. Ben dudaklarımada yağ enjekte ettirmiştimİki göğüs arası ayrı durmasın diye basenlermden yağ alıp iki göğüs arasına konuldu.Umarım çok inmez sanada yağ enjekte edilmişmiydi canım ?
Arzumcumm.. Birşey soracağım komik biliyorum ama ciddi ciddi soruyorum yani
Bu çarşamba 1 ay dolacak tam da şimdiden cicişleriin mıncıklanmasıkayma, yerine oturmama vs gibi sorun yapar mı yaa? Ayrıca ben bunu doktora nasıl soracağım :/
Canımm...Bu soru komik değilArzumcumm.. Birşey soracağım komik biliyorum ama ciddi ciddi soruyorum yani
Bu çarşamba 1 ay dolacak tam da şimdiden cicişleriin mıncıklanmasıkayma, yerine oturmama vs gibi sorun yapar mı yaa? Ayrıca ben bunu doktora nasıl soracağım :/
Ameliyatımdan sonra sag gögüs üst lobumda protezin dalgalanmasını hissetmiştim.Orada meme dokum yoktu çünkü.Bu sorunu kapatmak için karın bölgemden yağ alınıp o bölgeye enjekte edildi.. Uygun dozda yağ enjekte edildiyse ilerisinde bir sorun yaşamazsın.Çünkü belirli bir süre sonra enjekte edilen yağın bir miktarı eriyor.. Ben dudaklarımada yağ enjekte ettirmiştimBaşarılı bir operasyon oldu şükürler olsun
Üst lobda zamanla inme oluyor..Alt kısım dolgun kalıyor..Değişen kısım yani inen kısım üst lob,yanlardaki ve ortadaki şişlik oluyor.. Aslında oluşan değişiklik güzel oluyor.Doğal gögüs duruşunu alıyor..Ilk baştaki şiş halini beğenen kişiler zamanla üzüntüye uğruyor genelde,çünkü ödemler geçtikçe gögüsler bir miktar küçülüyor.. Bu değişim ikinci senede bile belli ediyor kendini,ben bunu gördüm..Birinci senedeki gögüslerim ile ikinci senedeki gögüslerimin hali aynı değil mesela.Biraz daha küçüldüler .. Bu yüzden protezin büyüklüğünü iyi seçmek,korkak davranmamak gerekiyor..Anladım canım teşekkür ederim tüm cevapların için.Umarım ilerde protezim dokunulduğunda hissedilmez.Benim bugun 4.günm şuan boyutundan çok memnunum acaba küçülürmü daha ,küçülücek diye korkuyorum senin ne kadar zamanda ödemlerin indi ilk günle şuan arasında boyut farkı varmı çok?
arzum hanim az onceki begendigim yazinin hepsi gecerli benim için gozlerim doldu hadi dokunsan agliycam derler ya ayni öyle hepsini bire bir yasadim yasamayada devam ediyorum
ancak bu kadar dogru anlatilabilirdi sadece yasiyanlar anlar insallah bende cok istiyorum hani suanda gercekten agliycam hislerime tercuman oldun RABBİM kalbimi bilior insallahda
kalbime gore nasip eder neyse
Benim meme üst lobumda fazla meme dokum yoktu,yani üst kısmımda deri kalmıştı sadece.Yöntemimiz kas altı olmadıgı içinde protezin üzerini örtecek bir şey yoktu..Deri altı silikon gibi yaniZamanla ödemler geçince,protez ile deri arasında bir şey kalmayınca,protez yerine oturuncada haliyle doku olmayan yerde protezin dalgalanmasını hissetmiştim.Bu dalgalanma gibi birşeydi,yani genelde eğilince ortaya çıkıyordu ve kayboluyordu.Parmagımı o bölgede gezdirdiğim zaman dalgalanmayı hissediyordum.Doktorum 6 ay beklememi önermişti.Çünkü her göğüste zamanla Kapsül oluşacak ve bu oluşacak yararlı kapsül ile bu sorun ortadan kalkabilirdi.Fakat ortadan kalkmadı aksine daha belirgin olmaya başladı.O bölgeye hani dudak yada vücuda enjekte edilen dolgu maddeleri ile doldurabileceğini,meme derisi ile protezin arasını doldurabileceğini,böylece arada bir doku oluşacağı için sorunun ortadan kaldırabileceğini söylemişti doktorum.Bu işlem kendi yağ dolğumlada olabilirmiş.Ben kendi yağım ile işlem yaptıdım.O bölgeye vücudumdan alınan yağ enjekte edildi.Böylelikle olmayan meme dokumun olduğu yer yağ ile dolduruldu ve protezin üzerini kapattı..Enjekte edilecek miktarın doğru ayarlanması gerek,çünkü bir miktar erime oluyor.Fazla olan yağ eridi gitti,kalan o sorunu örtecek derecede kaldı Şimdi sorundan eser yok
Bu sorun meme dokusu az olan kişiler eğer kas altı yöntemi ile ameliyat olmazlarsa olabiliyor zaman sonra.Kas altı olupta bu sorunu yaşayanlarda var.Onlarda kasları yeterli derecede kalın olmayınca protezi hissetme durumu olabiliyor..Azda olsa kendi meme dokusu olması önemli yani sonucun sorunsuz olması için..Benim dokum altta idi,öncesi fotoğraflarıma bakarsan anlarsın zaten nedenini
Beklemen gerek tatlım,inşallah zamanla oluşacak yararlı kapsül protezinin etrafını sarıp bu sorunu saklayabilir.En az 6 ay beklemen gerek.Yoksa dolgu yaptırıp sorunu ortadan kaldırabilirsin benim gibi..Tabi benim gibi takıntılı isen,yoksa birçokkişi bunu sorun olarak görmüyor...
Canımm...Bu soru komik değilHerkesin merak ettigi sorulardan biri,genelde özel mesaj ile soruluyor aslında.Ayıp bir durum değilki,normal bence
Bir aylık sürede yavaş yavaş dokunmaya başlamak lazım.Doktor masaj yapmayı önerdiyse yada muayene esnasında dokunup ufak sıkma hareketleri yapıyorsa sende yavaş yavaş dokunmaya,sıkmaya,hareket ettirmeye başlayabilirsin.Başlamazsan eğer tehlikeli zaten.Gögüslerin sertleşir,gerginlik çoğalır ve rahatsız eder..Evli bayanlar eşlerine dokundurtmaya başlayabilir.Ama kontrol her zaman sizde olmak şartı ileYavaş ve nazik olmalarını söyleyin,yavaş dur komutlarına her zaman uymaları konusunda eşlerinizi uyarın.Çok zorlayacak,baskı yapacak hareketlerden kaçının.Yuvarlak protez takılan hastalarda protezin dönme durumunda hiçbir sıkıntı olmaz.Çünkü yuvarlak protez dönsede tehlike yaratmaz.Fakat ameliyat sonrası özellikle ilk 3 ay iç kısımlar taze yara,dikiş olduğundan dolayı ani baskı ve ters bir hareket içerideki yarayı tekrar kanatıp tehlike arz edeceğinden biraz dikkatli hareket etmekte fayda var..Dış kısım her zaman çabuk iyileşir,kuru ve bakımı güzel yapılır.İç kısım daha geç iyileşir,zaman tanımak ve dikkatli olmak gerekir.. Yüzüstü yatmak gibi hareketler göğüse fazla baskı yapar ve protez için açılmış cebi zorlar,kenarlardaki taze yarayı dikişi zorlayıp ufak kanamalar yapabilir,cebi yırtabilir..
Lütfen nazikçe dokunmaktan korkma,ağrı durumuna göre dokunmayı mıncıklayıp masaj yapmaya müsaade et..Kendine ve eşineZamanla bu dozu sen ayarlayıp arttıracaksın..Herşey zamanla olacak,bunu sen belirleyeceksin :13:
Arzum bi kaç saattir yorumlarını okuyorum.senin sayende bi çok şey öğrendim.bu cuma saat 4 te ameliyat olacağım bende..çook korkuyorum..doktorum kas üstü dedi(ahmet seyhan)ama belli olmasından,hissedilmesinden çook korkuyorum.yarın arayıp soracağım dual yöntem olmaz mı diye.karende ahmet hocaya olmuş onun dual yöntemmiş,bana yazmış sağolsun anlatmış.öncelikle bilgilerin i çooook teşekkür ederim.ben de ekleyebilir miyim seni ... okadar çok övgü varki fotoğraflarını görenlerden haliyle merak ettim:))
Çok çok teşekkür ederim arzumcumm.. Hiç de üşenmemişsin, çok çok güzel bilgiler vermişsin yine bize. Aslında mantıklı olarak düşünmeye çalıştığında tüm bu söylediklerin akla geliyor ama tedirgin olmadan da durulamıyor yine de. Hem ne demişler akıl akıldan üstündür. Ki senin birikimin ve tecrüben de yadsınamaz bu konuda
O kadar çabaladık ettik, işin tüm sıkıntısını çektik, bundan sonra da bir problem olmasın istiyoruz haliyle. Aynı süreçleri tekrar rekrar yaşamak.. düşünmek bile istemiyorum. :))
Dediğin gibi kontrolü elinde tutmak asıl olan. Ama öyle anlarda da kaçıyor bazen gözden işteBen bir müddettir kendimi geriye çektim zaten ama geçen bir baktım yan da yatabiliyorum artık. Zamanı gelmiştir dedim ve milli oldular Yorumlar da iyi yönde
Doktorun yorumlarını merak ediyorum şimdi. Sabahları yataktan kalkarken müthiş ağrım oluyor çünkü. Bütün gece rahat ediyorlar sanırım :) Kalkarken bıçak batması tarzında yanmalarım oluyor. Hayırlısı artık, umarım herşey yolunda devam eder :)))
Demek milli oldular heeHadi hayırlı olsun canım
Eşinde zaten tedirgin yaklaşacak,dikkat edecektir sonuçta.Arada bazen biraz sert hareketler olabilir,korkma.Çokta nazlı alıştırmayın tabiYan yatabilmen güzel,yan yattığın zaman döndüğün tarafta alta gelen kolunu göğsünün altına koy ve ortaya doğru ittir göğsünü.Masaj yaparkende yukarı,aşşagıya ve ortaya doğru ittirip hareket ettir.Yuvarlak diaresel hareketler yap onlara.Eşinde yapsın,onların yapması daha farklı inan.Bizim yaptığımız hareketler doktorların önerdiği hareketlerin yanında okşamak kalıyor yani Dozu yavaştan arttırın.Duşta ve bebe yağı ile masajları ihmal etme.
Yatıp kalkarken bıçak batması gibi ağrılar olması normal.Önce bedenini yana çevir,ayaklarını aşşgıya indir ve yavaşça doğrularak kalk.Ani yatıp kalkmalardan koru kendini..Yanmalar ve bu şekilde olan ağrılar göğüste dokuların kendini yenilediğini,sinir damarlarının onarıldığı haberini veriyor.Yani güzel sinyaller bunlar,her ne kadar ağrı veriyor olsada
Bunlarda bize gelsin