- 15 Ekim 2010
- 16.012
- 8.833
Sevgili Arzum yine ben :)
Benim ameliyatımın 16. günü. Ağrılarım hala inceden inceye var. Araç kullanmak tam bir kabus. Doktorum ile kontrolüm ayın 27'sinde.
Benim şu anda merak ettiğim, ben daha ne kadar sırt üstü yatacağım. Doktorum en son konuşmamızda buna devam dedi. Tabi çok da söylendiğim için süre vermedi sanırım. Bana damla protez uygulanmıştı durumumdan dolayı. Sence daha ne kadar sürecek bu sırt üstü yatma mevzusu?
Bir de damla protez hemen döner mi? Ne bileyim mesela arabanın bagajını açıp kapatıyorum.. İnanılmaz ağrılar, anlatamam. Bunlar sence risk mi? Ya da ilerde evlenince, malum adama elletmemeli miyim? Dönme riski devamlı mı?
Bana damla protez de Natrelle 410 takıldı.
Şimdiden teşekkür ederim :)
Rumuz: Bi ameliyat olduk, senin başını ağrıtıyoruz :)
Rica ederim Baş ağrıtmakta ne demek,öyle olsaydı ameliyatımın üzerinden bu kadar süre geçmesine rağmen hala sizlere cevap verip yardımcı olmak için buralarda olmazdım
Bendde ameliyattan hemen sonra normal yaşantıma dönemeyenlerdendim.Araç kullanmak,araba ile seyahat etmek ameliyat sonrası ilk ay için kabustu benim için.Yoldaki çukurları tümsekleri oldukça ıskalayarak ve yavaş bir şekilde seyahat ediyorduk :))
Ben uzun süre sırt üstü yatanlardanım.Çünkü doktorum protezlerin doğru yerde yer edinip düzgün bir şekilde sabitlenmesi için sırtüstü yatmanın şart olduğunu söylemişti.2-3 hafta sonra sırt ağrılarımı hafifletmek adına çok hafif yana doğru dönüp yatmaya çalışıyordum.Bunuda sırtıma bir yastık ile destek vererek,ağrı ve baskı olmadan ayaralayıp yapıyordum tabiki..Uzun süreli olmayan yatışlarla başlayıp vücudumun tepkisine ve doktorumun onayına göre bu süreyi kendim ayarlamaya çalışıtım.Sende bu süreyi kendine göre ayarlayabilirsin..Doktorun izin vermediği sürece yan yatmanı tavsiye etmem.Protezlerin henüz daha kendine yer edinmediler,iç yaraların henüz iyileşmedi çünkü..Yapacagın yanlış hareketler hoş olmayan sonuçlara yok açabilir ve düzeltilmesi için tekrar bir operasyona girmen gerekebilir Allah korusun..Fakat dediğim gibi hafif,sırtını rahatlatacak derecede yavaş ve dikkatli dönüşler yaparak,sırtını yastıklarla destekleyip boş bırakmadan kıssa süreli yatabilirsin
Damla protez hemen öyle ufak hareketlerde dönmez sanırım.Nasıl hareketler risklidir bunu inan bilmiyorum..Ben kendimi garantiye alacak protezi seçtiğim için içim rahat..Dönsede farke tmez dönsün dürsün Bunu doktoruna sormalısın bence..Ama seni,gögüs kaslarını zorlayacak hareketlerde dönme riski olur sanırım.. Eşinin ellemesindede dönmez sanırım..Gögüslerini tutup çevirmeye kalkışmaz sanırım,öyle değilmi Yok canım yaa,şaka yapıyorum bak alınmıyorsun değilmi Daha evli değilsin,evlenene kadar iyice iyileşirsin zaten,protezlerin yerine oturur hiçbirşeycikler olmaz Allahın izni ile