arzum77 Meme Estetiği Ameliyatı

Sevgili Arzum yine ben :)
Benim ameliyatımın 16. günü. Ağrılarım hala inceden inceye var. Araç kullanmak tam bir kabus. Doktorum ile kontrolüm ayın 27'sinde.
Benim şu anda merak ettiğim, ben daha ne kadar sırt üstü yatacağım. Doktorum en son konuşmamızda buna devam dedi. Tabi çok da söylendiğim için süre vermedi sanırım. Bana damla protez uygulanmıştı durumumdan dolayı. Sence daha ne kadar sürecek bu sırt üstü yatma mevzusu?
Bir de damla protez hemen döner mi? Ne bileyim mesela arabanın bagajını açıp kapatıyorum.. İnanılmaz ağrılar, anlatamam. Bunlar sence risk mi? Ya da ilerde evlenince, malum adama elletmemeli miyim? Dönme riski devamlı mı?
Bana damla protez de Natrelle 410 takıldı.
Şimdiden teşekkür ederim :)
Rumuz: Bi ameliyat olduk, senin başını ağrıtıyoruz :)

Rica ederim :KK66: Baş ağrıtmakta ne demek,öyle olsaydı ameliyatımın üzerinden bu kadar süre geçmesine rağmen hala sizlere cevap verip yardımcı olmak için buralarda olmazdım :KK66:
Bendde ameliyattan hemen sonra normal yaşantıma dönemeyenlerdendim.Araç kullanmak,araba ile seyahat etmek ameliyat sonrası ilk ay için kabustu benim için.Yoldaki çukurları tümsekleri oldukça ıskalayarak ve yavaş bir şekilde seyahat ediyorduk :))
Ben uzun süre sırt üstü yatanlardanım.Çünkü doktorum protezlerin doğru yerde yer edinip düzgün bir şekilde sabitlenmesi için sırtüstü yatmanın şart olduğunu söylemişti.2-3 hafta sonra sırt ağrılarımı hafifletmek adına çok hafif yana doğru dönüp yatmaya çalışıyordum.Bunuda sırtıma bir yastık ile destek vererek,ağrı ve baskı olmadan ayaralayıp yapıyordum tabiki..Uzun süreli olmayan yatışlarla başlayıp vücudumun tepkisine ve doktorumun onayına göre bu süreyi kendim ayarlamaya çalışıtım.Sende bu süreyi kendine göre ayarlayabilirsin..Doktorun izin vermediği sürece yan yatmanı tavsiye etmem.Protezlerin henüz daha kendine yer edinmediler,iç yaraların henüz iyileşmedi çünkü..Yapacagın yanlış hareketler hoş olmayan sonuçlara yok açabilir ve düzeltilmesi için tekrar bir operasyona girmen gerekebilir Allah korusun..Fakat dediğim gibi hafif,sırtını rahatlatacak derecede yavaş ve dikkatli dönüşler yaparak,sırtını yastıklarla destekleyip boş bırakmadan kıssa süreli yatabilirsin :KK66:
Damla protez hemen öyle ufak hareketlerde dönmez sanırım.Nasıl hareketler risklidir bunu inan bilmiyorum..Ben kendimi garantiye alacak protezi seçtiğim için içim rahat..Dönsede farke tmez dönsün dürsün :KK70: Bunu doktoruna sormalısın bence..Ama seni,gögüs kaslarını zorlayacak hareketlerde dönme riski olur sanırım.. Eşinin ellemesindede dönmez sanırım..Gögüslerini tutup çevirmeye kalkışmaz sanırım,öyle değilmi :KK53: Yok canım yaa,şaka yapıyorum bak alınmıyorsun değilmi :KK19: Daha evli değilsin,evlenene kadar iyice iyileşirsin zaten,protezlerin yerine oturur hiçbirşeycikler olmaz Allahın izni ile :KK54:

Canım dün konuya cevap yazdım. okuyamamışssın sanırım. yada gözden kaçırmışssın. ekledim senii. gelişmeleri merak ediyorum. resimleri çok merak ediyorum. Gizem'in meme estetiğini gördüm. gerçekten çok iyi iş çıkarmış doktor bey. seninkileri de görmem de bi sakınca var mı.eklersen bni seviniitim canımm. iyi günleerr :nazar:

Selamm canlarım , aranızda yeniyim. Meme estetiği ile aradığım herşeyi burda bulucam sanırım. 594 sayfalık konu olmuş neredeyse. Oku oku bitmez bu sayfalar ama bir göz gezdirip mantıklı kararlar almayı düşünüyorum. Kışa girdiğimizde büyük olasılıkla ameliyat düşünüyorum. Ama işte araştırmalara şimdi başlıcam. arzum canım senide ekledim arkadaş listeme , elinden geldiğince cevapları esirgeme , herkese iyi günleer:KK3:

Canım dün konuya cevap yazdım. okuyamamışssın sanırım. yada gözden kaçırmışssın. ekledim senii. gelişmeleri merak ediyorum. resimleri çok merak ediyorum. Gizem'in meme estetiğini gördüm. gerçekten çok iyi iş çıkarmış doktor bey. seninkileri de görmem de bi sakınca var mı.eklersen bni seviniitim canımm. iyi günleerr :nazar:

Forumda araştırma yapan,bilgi almak isteyen herkesin sorularına elimizden geldiğince,bilgimiz dahilinde cevaplamaya çalışıp yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten..
Doktor görüşmeleri yapan,bilgi daihilinde sorular sorup cevap almak isteyenlere fikir olması açısındada sürecimiz ile ilgili albümlerimie fotoğraf ekleyip bilgilendirmeye çalışıyoruz..Bende meme estetiği olmak istiyorum,düşünüyorum,merak ediyorum,fotoğraf görmek istiyorum diye yorum yapan kişileri arkadaş listeme eklemiyorum hemen,özür dilerim.Malum göğüs estetiği olduğu için özel bir albüm oluyor.Bu konuda anlayış göstereceğinizi umuyorum...Forumda ikinci üyelikler,erkek üyeler de olabiliyor.Bu yüzdende yeni üye olan kişileri eklerken daha çok durup düşünüyoruz!

Forumda araştırma yapan,bilgi almak isteyen herkesin sorularına elimizden geldiğince,bilgimiz dahilinde cevaplamaya çalışıp yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten..
Doktor görüşmeleri yapan,bilgi daihilinde sorular sorup cevap almak isteyenlere fikir olması açısındada sürecimiz ile ilgili albümlerimie fotoğraf ekleyip bilgilendirmeye çalışıyoruz..Bende meme estetiği olmak istiyorum,düşünüyorum,merak ediyorum,fotoğraf görmek istiyorum diye yorum yapan kişileri arkadaş listeme eklemiyorum hemen,özür dilerim.Malum göğüs estetiği olduğu için özel bir albüm oluyor.Bu konuda anlayış göstereceğinizi umuyorum...Forumda ikinci üyelikler,erkek üyeler de olabiliyor.Bu yüzdende yeni üye olan kişileri eklerken daha çok durup düşünüyoruz!

Doğru söylüyosun canım sende haklsıın.Tamam şansıma küsüyorum o zmaan.

Arzum merhaba canım,birkaç gün önce yazdığın bir yazıda bir arkadaşa ameliyattan sonra protezimde hafif
dalgalanma olmuştu diye yazmışsın.Yaklaşık ameliyattan 5 hafta sonra gibi benimde sol tarafımda oldu.Doktorumu aradım sordum protezi büyük koyduğu için olabileceğini zamanla düzeleceğini söyledi.Dışarıdan bakınca belli değil ama neredeyse 1 ay oldu ama geçmedi.Dokununca hissediyorum.Burada ameliyat olupta mutlu olmayanları görünce bu da nazarlık oldu herhalde dedim ve çok büyütmedim.Canım benim merak ettiğim seninki nasıl olmuştu?Doktoruna sordun mu nedenini?Ve tabii ki geçtimi daha önemlisi?

Arzum merhaba canım,birkaç gün önce yazdığın bir yazıda bir arkadaşa ameliyattan sonra protezimde hafif
dalgalanma olmuştu diye yazmışsın.Yaklaşık ameliyattan 5 hafta sonra gibi benimde sol tarafımda oldu.Doktorumu aradım sordum protezi büyük koyduğu için olabileceğini zamanla düzeleceğini söyledi.Dışarıdan bakınca belli değil ama neredeyse 1 ay oldu ama geçmedi.Dokununca hissediyorum.Burada ameliyat olupta mutlu olmayanları görünce bu da nazarlık oldu herhalde dedim ve çok büyütmedim.Canım benim merak ettiğim seninki nasıl olmuştu?Doktoruna sordun mu nedenini?Ve tabii ki geçtimi daha önemlisi?

Benim meme üst lobumda fazla meme dokum yoktu,yani üst kısmımda deri kalmıştı sadece.Yöntemimiz kas altı olmadıgı içinde protezin üzerini örtecek bir şey yoktu..Deri altı silikon gibi yani :p Zamanla ödemler geçince,protez ile deri arasında bir şey kalmayınca,protez yerine oturuncada haliyle doku olmayan yerde protezin dalgalanmasını hissetmiştim.Bu dalgalanma gibi birşeydi,yani genelde eğilince ortaya çıkıyordu ve kayboluyordu.Parmagımı o bölgede gezdirdiğim zaman dalgalanmayı hissediyordum.Doktorum 6 ay beklememi önermişti.Çünkü her göğüste zamanla Kapsül oluşacak ve bu oluşacak yararlı kapsül ile bu sorun ortadan kalkabilirdi.Fakat ortadan kalkmadı aksine daha belirgin olmaya başladı.O bölgeye hani dudak yada vücuda enjekte edilen dolgu maddeleri ile doldurabileceğini,meme derisi ile protezin arasını doldurabileceğini,böylece arada bir doku oluşacağı için sorunun ortadan kaldırabileceğini söylemişti doktorum.Bu işlem kendi yağ dolğumlada olabilirmiş.Ben kendi yağım ile işlem yaptıdım.O bölgeye vücudumdan alınan yağ enjekte edildi.Böylelikle olmayan meme dokumun olduğu yer yağ ile dolduruldu ve protezin üzerini kapattı..Enjekte edilecek miktarın doğru ayarlanması gerek,çünkü bir miktar erime oluyor.Fazla olan yağ eridi gitti,kalan o sorunu örtecek derecede kaldı :nazar::nazar: Şimdi sorundan eser yok :nazar::nazar:
Bu sorun meme dokusu az olan kişiler eğer kas altı yöntemi ile ameliyat olmazlarsa olabiliyor zaman sonra.Kas altı olupta bu sorunu yaşayanlarda var.Onlarda kasları yeterli derecede kalın olmayınca protezi hissetme durumu olabiliyor..Azda olsa kendi meme dokusu olması önemli yani sonucun sorunsuz olması için..Benim dokum altta idi,öncesi fotoğraflarıma bakarsan anlarsın zaten nedenini :KK31:
Beklemen gerek tatlım,inşallah zamanla oluşacak yararlı kapsül protezinin etrafını sarıp bu sorunu saklayabilir.En az 6 ay beklemen gerek.Yoksa dolgu yaptırıp sorunu ortadan kaldırabilirsin benim gibi..Tabi benim gibi takıntılı isen,yoksa birçokkişi bunu sorun olarak görmüyor...

Benim meme üst lobumda fazla meme dokum yoktu,yani üst kısmımda deri kalmıştı sadece.Yöntemimiz kas altı olmadıgı içinde protezin üzerini örtecek bir şey yoktu..Deri altı silikon gibi yani :p Zamanla ödemler geçince,protez ile deri arasında bir şey kalmayınca,protez yerine oturuncada haliyle doku olmayan yerde protezin dalgalanmasını hissetmiştim.Bu dalgalanma gibi birşeydi,yani genelde eğilince ortaya çıkıyordu ve kayboluyordu.Parmagımı o bölgede gezdirdiğim zaman dalgalanmayı hissediyordum.Doktorum 6 ay beklememi önermişti.Çünkü her göğüste zamanla Kapsül oluşacak ve bu oluşacak yararlı kapsül ile bu sorun ortadan kalkabilirdi.Fakat ortadan kalkmadı aksine daha belirgin olmaya başladı.O bölgeye hani dudak yada vücuda enjekte edilen dolgu maddeleri ile doldurabileceğini,meme derisi ile protezin arasını doldurabileceğini,böylece arada bir doku oluşacağı için sorunun ortadan kaldırabileceğini söylemişti doktorum.Bu işlem kendi yağ dolğumlada olabilirmiş.Ben kendi yağım ile işlem yaptıdım.O bölgeye vücudumdan alınan yağ enjekte edildi.Böylelikle olmayan meme dokumun olduğu yer yağ ile dolduruldu ve protezin üzerini kapattı..Enjekte edilecek miktarın doğru ayarlanması gerek,çünkü bir miktar erime oluyor.Fazla olan yağ eridi gitti,kalan o sorunu örtecek derecede kaldı :nazar::nazar: Şimdi sorundan eser yok :nazar::nazar:
Bu sorun meme dokusu az olan kişiler eğer kas altı yöntemi ile ameliyat olmazlarsa olabiliyor zaman sonra.Kas altı olupta bu sorunu yaşayanlarda var.Onlarda kasları yeterli derecede kalın olmayınca protezi hissetme durumu olabiliyor..Azda olsa kendi meme dokusu olması önemli yani sonucun sorunsuz olması için..Benim dokum altta idi,öncesi fotoğraflarıma bakarsan anlarsın zaten nedenini :KK31:
Beklemen gerek tatlım,inşallah zamanla oluşacak yararlı kapsül protezinin etrafını sarıp bu sorunu saklayabilir.En az 6 ay beklemen gerek.Yoksa dolgu yaptırıp sorunu ortadan kaldırabilirsin benim gibi..Tabi benim gibi takıntılı isen,yoksa birçokkişi bunu sorun olarak görmüyor...

Teşekkür ederim doktorumun söylediği açıklama ne yalan söyliyim beni hiç tatmin etmemişti.Haklısın bende de aynı şekilde oldu sanırım.Kas zarı altı olunca hissediyorum galiba.Bana garip gelen ödemler indikten birkaç hafta sonra birden ortaya çıkması.Hatta ilk farkettiğimde çok panikledim.Eşim hemen kontrole gidelim dedi.Ama ben bekleyelim dedim.Biliyorsun bu meme işinde sabırlı olmak gerekiyor.Zaman önemli bir faktör.Ha deyincede doktora gidemiyorum.Doktor farklı bir şehirde olunca.Aslında çok takmıyorum ama kontrole gittiğimde bu yağ enjekte etme olyını sorayım.Bu işlem maliyetli midir?Bir fikrin var mı?

Teşekkür ederim doktorumun söylediği açıklama ne yalan söyliyim beni hiç tatmin etmemişti.Haklısın bende de aynı şekilde oldu sanırım.Kas zarı altı olunca hissediyorum galiba.Bana garip gelen ödemler indikten birkaç hafta sonra birden ortaya çıkması.Hatta ilk farkettiğimde çok panikledim.Eşim hemen kontrole gidelim dedi.Ama ben bekleyelim dedim.Biliyorsun bu meme işinde sabırlı olmak gerekiyor.Zaman önemli bir faktör.Ha deyincede doktora gidemiyorum.Doktor farklı bir şehirde olunca.Aslında çok takmıyorum ama kontrole gittiğimde bu yağ enjekte etme olyını sorayım.Bu işlem maliyetli midir?Bir fikrin var mı?

Kas üstü,kas zarı altı aynı şeyler bence.Sonuçta meme olmayınca protezin üzerini örtecek bir şey olmuyor.Kas altı olsa kas üzerini örtecek ve bazı sorunların önüne geçecek..
Evet,senin erkenden olmuş bu sorun.Bazen doktorlar pek mantıklı açıklama yapmıyor.Ya hastayı panikletmek istemiyorlar yada ne biliyim.Ama mantıklı olanda nedir bu durumda protez neden hissedilir?? Üzerini örtecek bir şey olmadığı için !
Ben araştırma yaptığım zaman Cenk beye gelip ameliyat omayı bile düşündüm ama hep bir sorun yaşarsam ne yaparım diye düşündüm.Yoksa ameliyat sonuçlarını çok beğeniyorum.Sonra Hsan bey ile karşılaşınca tamamdır dedim...Ufak bir şey kafama takılsa hemen yanında alıyorum soluğu :KK9: Cenk bey benim gibi takıntılı bir hastadan kurtulmuş yani :KK53: Allah Hasan beye sabırlar versin :KK31:
Yağ enjekte etme olayı biraz maliyeti bir işlem.Bana indirim yapılmıştı tabi,sürekli yaptırmak istediğim bir yerlerim olunca,sık sık gidip görüştüğüm için sağ olsun fiyatta yardımcı oluyordu.Hastane ortamında narkoz alarak olmuştum bu işlemi ama lokalde olabiliyor ben istemedim.Fakat hastanede olması şart...Hyalüronik asit te enjekte edilebilir.Bu daha az maliyetli ve muayenehane ortamında yapılabilen bir işlem :KK34:

Aileden gizli yapılması taraftarı değilim ben.Çünkü ameliyattan sonra ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz.Ya bir komplikasyon yaşarsanız,tekrar acil ameliyat olacak bir durumunuz olsa ne yapacaksınız?? Bu ameliyattan sonra protez kartlarınızı yanınızda,cüzdanınızda taşımanız gerek.Olurda acil bir durum olsa,bir trafik kazası gibi kendinizde olmasanız ve acil bir ameliyatlık durumunuz olsa göğsünüzde protez olduğunu doktorun bilmesi gerek..Hasta bilgilerine bakmak için cüzdanınıza bakılır ve protez kartları görülür ona göre müdahale edilir..Böyle bir durumda ailenizin meme büyütme ameliyatı olduğunuzu öğrenmesi hoş olurmu sizce?İzlerinizi,gögsünüzdeki morlukları,hareket kısıklılıgını nasıl açıklayacaksınız ailenize?
Ameliyattan sonraki ilk bir hafta dinlenmeniz ve birinin size bakması gerekiyor.Tek başına yatıp kalkamazsınız..Çok kolay bir ameliyat değil,ameliyat sonuçta hangi ameliyat kolay olabilirki??

biliyorum benimde içim rahat etmiycek ama soylesem karsı cıkıcaklar yaptırmiycaklar biliyorum zaten arkadasımda kalmayı dusunuyorum 1 hafta kendimi toparlayabilirmiyim ondan emin degilim

biliyorum benimde içim rahat etmiycek ama soylesem karsı cıkıcaklar yaptırmiycaklar biliyorum zaten arkadasımda kalmayı dusunuyorum 1 hafta kendimi toparlayabilirmiyim ondan emin degilim
Çekileceğin gögüs röntgeni filminde bile protezlerin çıkacak :)) bunu saklamak ne kadar sürer bilemiyorum ;(
Bir haftada kendini toparlayanda var toparlayamayanda var.Bu birazda senin ağrı eşiğine,tercih edilecek yönteme,doktorunun ameliyatta çalışmasına bağlı bir durum.. Herşey gönlünce olsun :KK66:

Arzum sana bi şey daha sormak istiyorum. Aslında mesaj atacaktım ama beni arkadaşlıktan çıkarmışsın. Ulu orta azıcık utanarak soracağım :KK43:
Şu göğüsü mezura ile nasıl ölçüyoruz? Yani sırt ile aynı oranda cicişlerin mi üzerinden ölçüyoruz? Şu Cup ölçüsünü de bi ben anlamadım. Sporcu sütyeni kullanmaya devam ediyorum ve gözüme küçük geliyor. Cup ölçümü nasıl bulabileceğim ?

Arzum sana bi şey daha sormak istiyorum. Aslında mesaj atacaktım ama beni arkadaşlıktan çıkarmışsın. Ulu orta azıcık utanarak soracağım :KK43:
Şu göğüsü mezura ile nasıl ölçüyoruz? Yani sırt ile aynı oranda cicişlerin mi üzerinden ölçüyoruz? Şu Cup ölçüsünü de bi ben anlamadım. Sporcu sütyeni kullanmaya devam ediyorum ve gözüme küçük geliyor. Cup ölçümü nasıl bulabileceğim ?

Bana özel mesaj gönderebilmeniz için arkadaş listemde olmanız gerekmiyor.Forumda 100 yorumunuz olduğu zaman istediğiniz kişiye özel mesaj gönderebilirsiniz :KK66:
Doğru sütyen bedeninizi bulabilmeniz için yapılacakları detaylı bir şekilde anlattığın bir konu var,oraya bakmanızı öneririm :KK66:
Fakat ameliyat sonrası ilk 6 ay-1 sene içerisinde yapılacak ölçüler değişlenlik gösterir.Yani çıkan sonuç kesin sonuç olmayacaktır..Sizin ameliyatınızda yeni sayılır hatırladığım kadarı ile..
Bu linke bakmanızı ve anlattığım şekilde ölçüm yapmanızı öneririm.Şu anki cup ölçünüzü bu şekilde bulabilirsiniz :KK66:
http://www.kadinlarkulubu.com/meme-...tyen-bedenimizi-bulmak-icin-yapilacaklar.html

Bana özel mesaj gönderebilmeniz için arkadaş listemde olmanız gerekmiyor.Forumda 100 yorumunuz olduğu zaman istediğiniz kişiye özel mesaj gönderebilirsiniz :KK66:
Doğru sütyen bedeninizi bulabilmeniz için yapılacakları detaylı bir şekilde anlattığın bir konu var,oraya bakmanızı öneririm :KK66:
Fakat ameliyat sonrası ilk 6 ay-1 sene içerisinde yapılacak ölçüler değişlenlik gösterir.Yani çıkan sonuç kesin sonuç olmayacaktır..Sizin ameliyatınızda yeni sayılır hatırladığım kadarı ile..
Bu linke bakmanızı ve anlattığım şekilde ölçüm yapmanızı öneririm.Şu anki cup ölçünüzü bu şekilde bulabilirsiniz :KK66:
http://www.kadinlarkulubu.com/meme-...tyen-bedenimizi-bulmak-icin-yapilacaklar.html

Teşekkür ederim :)

Kızlaaar dün ameliyat oldum ve şuan çok iyiyim olmak isteyenler varsa korkmasnlar ağrısı çok şiddetli olmuyo=)

Kızlaaar dün ameliyat oldum ve şuan çok iyiyim olmak isteyenler varsa korkmasnlar ağrısı çok şiddetli olmuyo=)

Geçmiş olsun canıımm... :KK71: Akın beye mi ameliyat oldun? Yöntemin ne,hangi protez,kaç cc?? Umarım istediğin şekilde sonuçlanmıştır,ağrının fazla olmamasına sevindim :KK19: Güzel haberlerle ve ayrıntılarla aramızda ol,bekliyoruuzz :KK54:

Geçmiş olsun canıımm... :KK71: Akın beye mi ameliyat oldun? Yöntemin ne,hangi protez,kaç cc?? Umarım istediğin şekilde sonuçlanmıştır,ağrının fazla olmamasına sevindim :KK19: Güzel haberlerle ve ayrıntılarla aramızda ol,bekliyoruuzz :KK54:

Sagol teşekkür ederim arzumcum evet akın beye ameliyat oldum şuan menunum nazar değcek diye ödüm kopuyo maşallah diyelim=D göğüs zarı altı yaptırdm senn yöntemin çok şiş oluyo ameliyat sonrası küçülcek diye korkuyorm umarım küçülmezler 310cc allergan yaptı doktorum ve yağenjekte etti bazı kısımlarada

X