arzum77 Meme Estetiği Ameliyatı

Arzum merhaba.
Sorumu sormadan önce konularını okudum ama güzelim 601 sayfa yani.. Pess :2:

Şu anda ameliyatımdan 50 gün geçti ve ilginç bir şekilde dikiş yerlerim kaşınıyor. Yani içten içe bir kaşıntı var ve deliriyorum. Çok fazla hırpalamadn kaşısam sence bir zararı olur mu?

Benim doktorum masaj önermedi. Kimileri bu kaşıntıyı masaj yaparken atlatmış. Ama ben bi bilemedim ne yapacağımı.. :26:

Meme dikleştirme ameliyatında fazla olan deri alınır.Ayrıca meme dokusununda yeterli derecede ve doğru yerde olması gerekir..Çünkü meme dokusundanda alınması gerekiyor.Bu yüzden A cup a düşebileceği konusunda uyarmış doktorun.A cup zaten küçük bir memedir.Bu ameliyatlarda özellikle dekolteyi güzelleştirmek,daha dik ve dolgun bir görüntünün oluşması için yeterli boyutta bir protez koyulması taraftarı oluyor doktorlar.Çünkü sarkmış bir göğsün üst dekolte kısmı boştur..Benim arkadaşımda silikon koydurtma taraftarı olmamıştı,o da senin gibi -Benim meme dokum fazlası ile var,büyük olur ben büyük istemiyorum,diyerek protez koydurtmadı.İlk sene ödemlerden dolayı göğüsleri çok güzel görünüyordu ama birinci seneden sonra görüntü değişmeye başladı.Şimdi çok pişman ve tekrar ameliyat olmayı düşünüyor.Fakat eşi maddi manevi sürekli ameliyat olmasına karşı tabi Fırsatı kaçırdı gibi,bence bu hataya sende düşme arkadaşım.. Ben gördüğümü yazdım,meme dokun tekrar sarkabilir ama protezde sarkma olmaz.Memede bulunduğu yeri her zaman dik tutar

Eski bir üye olaraktan sayfalarım fazla tabi :))

Ameliyattan sonra göğsün çeşitli yerlerinde başlayan kaşıntılar,batma hissi,elektrik çarpması gibi hisler dokuların kendini yenilediğini ve hissin geri gelmeye başladığını gösterir..Bu durum gayet normaldir.Çok uzun ve şiddetli olmadan kaşıma yapabilirsin tabi.Fakat aşırıya kaçan ve tırmakların ile yaptığın kaşımalardan sonra o bölgede kan toplaması,morarma gibi belitiler görebilirsin.O yüzden kontrollü ve dikkatli yapmanı öneririm Gerginlikten yani ödemden dolayı bir kaşıntıda olabilir.Bunun için nemlendirici krem yada bebe yağı ile ovalayıp masaj yaparsanda çok faydasını görürsün..
Bu masaj doktorların önerdiği masaj değil,o yüzden lütfen ellemekten,okşamaktan korkma.Eğer bunu yapmazsan tehlikeli olur zaten.Doktorlar gerek gördüğü hastalara masaj önerir.Bu masajda zaten canından can çıkacak kadar ağrı yapan sert masajlar canım.O yüzden korkma

Benim sırtım 113 cm yani iriyim biraz :)Karın germe ile birlikte olucam,acaba zayıflarsam büyük mü gözükürler diye düşündüm.Ama mantıklı düşününce zayıflarsam göğsümün cup size ından değil sırt sayğalrından gider..Kafam buna takıldı açıkçası..

Şimdi 42 beden birşey aldığımda göğüs kısmından dar gelebiliyo aslında bu darlık göğüs büyüklüğünden değil sırt genişliğinden oluyor,önce bunun ayrımını yapmak lazım tabi :) insan kendine konduramıyor

doktor bi göğsümü 27 diğerini 31 cm olarak ölçtü sanırım bu epey sarkık demek..Umarım herşey iyi olur. 6.kasım benim ameliyat tarihimm

Hayırlısı olsun inşallah..Doktorlarımız bu işin uzmanı sonuçta,sizin için en iyisi ne olacaksa onu yapacaklardır

Bu tür ameliyatlarda kişinin ideal kiloda olmasını,ameliyat sonrası fazla kilo alıp vermesini istemiyorlar.Çünkü bu kilo alıp vermeler ameliyat sonucunu değiştiriyor,vücut tekrar bir deformasyona giriyor.Umarım çok güzel bir sonuca ulaşırsınız

Umarim hersey bekledigingibi olur. Yanlis anlamazsan biraz zayiflayip oyle olsaydin keske cunku zayiflarsan sarkma olabilir.

Umarim hersey bekledigingibi olur. Yanlis anlamazsan biraz zayiflayip oyle olsaydin keske cunku zayiflarsan sarkma olabilir.

hastalığımdan dolayı kilo almıştım 35 kilo verdim ben.iki senedir aynı kilodayım kolay kolay daha aşağısına düşemem malesef.belki ameliyattan sonra bi 7-8 kilo verebilirim ama daha ötesini ameliyattan önce veremem.verirsemde o kilo sabit kalmayabilir.normal halimden 9 kilo fazlayım hayırlısı

Yaa arzumm sana ulaşmak ne zorr ne msj ne başka bişi :)) ayrıca bni eklede fotolarımı gör lütfen yorum bekliyorum senden :))

İntde araştırdım bulamadım belki sen bilirsin

Ben 11 ekimde oldum göğsümde olduğum günden beri sivilceler var ve günden güne artıyor korkmaya başladım ( foto da atabilirim bi el at bna ((

:)) Bazen hızlıca bakıp çıkmak zorunda kalıyorum canım..Evde işlerim oluyor,vakit bulamıyorum,gelen giden falan
Fotoğraflarına şimdi bakıp yorum yapacagım tabi ama henüz erken bir süreçteler.Çok çok fazla değişip güzelleşecekler muhakkak
Benimde ameliyattan sonra gögüs bölgemde inanılmaz sivilcelenmem olmuştu.Doktoruma bu durumu sormuştum.Ameliyatta kullanılan ilaçlar,bantların verdigi reaksyondan olabilir,banyo yapıp o bölgeyi iyice yıkayamadıgımızdan dolayı yağlanma durumu olabileceginden dolayı olabilecegini söylemişti doktorum.Tabi zamanla düzeliyor,endişe etme Yapacak birşey yok şimdilik canım,henüz o bölgeler hassas çünkü..

acaba siz meme ucu olduğunuz içinmi göğüs altı kesilince dahamı çok his kaybı oluyodur bilemedim..

Arzum hn merhaba.
Ben bu foruma birkaç ay once rastladım ve üye oldum. Meme buyutme ile ilgili deneyimlerin bu kadar gerçekçi, canlı samimi yansitildigi bir baska ortama rastlamadım dogrusu internet ortamında. Tabii Bu foruma girip de sizin paylaşımlarınizi okumamak ve hayran olmamak mumkun degil sanırım. Gercek bir fenomen olmuşsunuz :))) . Az buz degil uç yıldır yüzlerce mesaja içtenlikle cevap vermis , bazen bilgi ve deneyim aktarmış bazen de iyi dilekler ve dualarla moral motivasyon kaynağı olmuşsunuz.
Onceleri sıkılsam ve yorulsam da , merakımdan nerdeyse tüm mesajlarınızı okudum bu arada . Ben forum konusunda acemiyim. Topik,
Avatar vs teknik detayları pek beceremiyorum. O nedenle bir resim bile koyamadim buraya. Benim profilime girerseniz ameliyat sürecimi az cok anlatmıştım. Son günlerde forumu okumayı surdurdukce meme boyutum ile ilgili ciddi soru isareti oluştu kafamda. Oysa ben boyutlarım konusunda cok emindim. Şimdiyse acaba daha buyuk mü olsaydı diye düşünmeden duramıyorum. Özellikle bir yil sonra tamamen normale geldiginde iyice küçülürse ne olur acaba ? Diye sınır oldum. Su an 1. Ay doldu. Bugun itibariyle cok memnunum. Sislikler falan indi. Odem yok yani. Esim Dr oldugundan o da aynısını soyluyor. Dokular 15-20 gun sonra ödemi tamamen atmış olur, yani daha fazla küçülmez diyor. Ama burda daha küçülüyor seklinde yorumlar okuyorum. Öyle olursa cok üzülürüm. Ben henüz kimseye ozel msj yazamiyorum. Yazan herkesin resimlerini cok merak ediyorum. Ama göremedim. Ben de ilk fırsatta foto koyup fikirlerinizi almak isterim.
Biraz uzun oldu :) okur da düşüncenizi paylasirsaniz sevinirim. Sevgilerimle

acaba siz meme ucu olduğunuz içinmi göğüs altı kesilince dahamı çok his kaybı oluyodur bilemedim..
Ameliyattan sonra his kaybı yaşamak doktorun ameliyat esnasında titiz çalışmasına,dikkat etmesine,becerisinede bağlı bir durum aslında.Forumda meme ucunda his kaybı yaşanması çok yüksektir diye yazılıp çiziliyor genelde ama meme ucu kesisinde his kaybı yaşayan arkadaşımız olmadı hiç.Oysa meme altı kesisinde kalıcı his kaybı yaşayan arkadaşlarımız oldu! Hastaya uygun doğru teknik,kesi yeri ve protez+büyüklügü tercih edilirse zaten komplikasyon yaşama durumu çok az olur..Birazda şans işi tabi

Merhaba..
Bende bu forum sayesinde birçok bilgiye ulaştım.Ameliyat olan kişilerin bilgilerini okumak,fotoğraflarını görebilmek,süreçler hakkında bilgi sahibi olmanın verdigi rahatlıkla ameliyat kararımı netleştirmiştim.Bunun içinde bende ameliyat öncesi ve sonrası yaşadıgım,bu süreçte öğrendiğim tüm bilgileri ve süreçleri ameliyat olan ve olmak isteyen arkadaşlarıma aktarmaktan büyük zevk alıyorum..Ameliyat oldum,bitti deyipte ortalıktan kaybolmuyorum,kaybolmayıda düşünmüyorum şimdilik

Ameliyattan sonra en çok sorulan sorulardan biride gögsün ne kadar büyüklükte kalacagı,ödemlerin gögsün boyutu ile ilgili ne kadar değişiklige yol açacagı sorusudur..Benim yaşadıgım süreçte değişikligi çok gördüm.İlk 3 aylık bir süreç ile 6 aylık bir süreçte hem görüntü,hem kıvam hemde boyut konusunda ciddi değişikşilşere şahit oldum.Forumda birinci seneye kadar değişir,sonra aynı kalır yorumları vardı.Ama inanın birinci sene ile ikinci seneye kadar bir çok değiştiklerini fark ettim.Bu değişiklikler hem boyut konusunda hemde kıvam ve görüntü konusunda oldu yine tabi İlk birinci aydaki görüntü asla ama asla kalmıyor.Kıvam ve duruş olarak değişiklikleri çok güzel oluyor tabi.Fakat boyut küçülüyor.Protezin büyüklügü asla küçülmez tabi (sıvı silikon değilse).Ödemler ilk 6 aya kadar gitmiyor bence.Zaten gögüs normal kıvamda olmuyor,bu ödemler oldugunu gösteriyor aslında.Üst dekolte iniyor,aşşagıya doğru yumuşak bir şekilde kavis veriyor.Alt kısım daha dolgunlaşıyor,gögüs yumuşuyor..Sütyene giren,yürüyünce zıplayan,hareket eden bir kıvama ulaşıyor zamanla..Meme dokusu ve kas ameliyattan dolayı kesilen dokularını yeniliyor.Vücut proteze zamanla alışıyor ve protezi vücuttan atmayı bırakıyor.Kas gevşiyor,protezi rahat bırakıyor
Yani ameliyat oldum bitti değil,sabırlı uzun bir süreç bekliyor hastayı aslında.Her ameliyat sonrasıda öyle değilmidir aslında.Ameliyattan sonra ağrılarımızdan,sorunlarımızdan kurtuluyormuyuz? Sabırlı olmak,düzenli kontrollerimize gidip doktorun bizim için önerdiklerini dikkate alıp yaşamak gerekiyor..
Umarım süreciniz hep istediğiniz biçimde ilerler,ne diyelim..Herkesin ameliyat sonrası süreci farklı olabiliyor tabi..Sağlıklı,komplikasyonsuz bir süreç dilerim sizede Geçmiş olsun..

Selam Arzum77! Ben meme buyutme olmayi dusunuyorum, amma merak etdiyim cok sey var. protez meme buyutme oldukdan sonra yuz ustu uyumak olmazmi? Oyle uyumak deforme eder deye duydum. Dokunuldugunda eski protezsiz halinden nasil bir fark oluyor? Yani karsi tarafin fikrini merak ediyorum. Yapdiripda pisman olmam mumkunmu? Arkadasligimi kabul edersen cok sevinirim! Belki sen bana yardimci oldun bu konuda kesin karar vermeme.

Cok uzunca bir süre bu forumu takip ettim, gecelerce okumaktan uykusuz kaldığım zamanlar oldu. Asıl söylemek istediğim arzumm77 sen ne kadar melek ruhlu bir insansın, bunca soruya bunca meraka bıkmadan usanmadan cevap yazıp, bizlere yardım edip içimizin rahatlamasına vesile olduğun için sana sonsuz teşekkürler 4 yıldır meme büyütme operasyonu olmak istiyordum kısmet bu haftayaymış. O kadar heycanlıyımki, pazar gününe kadar nasıl sabredeceğim bilmiyorum hemen olsun bitsin istiyorum.

Bu arada söylemeden geçmeyeyim, 345cc mentor damla silikon, kas altı ve meme altı kesisiyle ameliyat olacağım, aranızda hiç bu ölçüde mentor takılan oldu mu?

Arzumcum Ozelden rahatsiz ediyordum surekli burdan yazayim hem konu herkesi ilgilendiren kendine pay cikartabilecegi bi hal aldi hem belki farkli fikirlerde cikar.. sende yazmissin zaten burdan faydasi olur ihtiyaci olan birisine.... Biliyorsun gogus buyutme ameliyatimi 5 ay once oldum simdi asimetri(areola) ve gogus ucu (nipple) kuculturme dusunuyordum.. doktorumla gorustum kendimi ayarlayip gitmeyi bekliyordum ki... Bugun psiyatri muyaneme annemide istemisti doktorum (manik depresifmisim) annemle bu konuyu konusup benden anneme vekalet vermemi istedi annemin onayi olmadan ameliyat olmayayim diye . Psiyatriye daha onceki gittigimde burun ameliyati olmayi dusundugumu silikon taktirdigimi simdide asimetri soyledim(psiyatriye ilk gitme sebebim o hastanedeki plastik cerrahin goguslerimde sorun olmadiigni soyleyip oraya sevk etmesinden dolayi) dismofobi oldugunu soyledi... Sizdn herhangi biri psiyatriye gitti mi boyle bi tani alan aldigi halde yaptiran oldu mu gitmeyi dusunen var mi ben mi abartiyorum :) 3 den fazla ameliyat olan vardir bu duzgun gorunme istegi rahatsizlik olabilir mi acaba gercekten.

27 yasindayim annemin vasiim olmasini tabii ki kabul etmedm ama herhangi bir devlet hastanesinde estetik ameliyat olamayacagim (belki ozellerdede olmayabilir gorebiliyorlarsa bilgileri)

27 yasindayim annemin vasiim olmasini tabii ki kabul etmedm ama herhangi bir devlet hastanesinde estetik ameliyat olamayacagim (belki ozellerdede olmayabilir gorebiliyorlarsa bilgileri)

Merhaba,
ben de devlet hastanesinde oldum bu ameliyatı, doktorunuz bunu acık bir sekilde beyan etmeyebilir sanırım. Calısıyorsanız, raporun ustunde de hastalık diye yazıyor, illa ki epikriz istenmiyor. Doktorun aldıgı ucret 3000- 4000 arası olabiliyor.

Canim ben meme buyutme ameliyati oldum zaten ankarada ozelde asimetri olunca (sol gogus ucum solda tam ortada degil yani digeri gibi) asimetri icin ameliyat dusundum denizlide 2doktorla gorustum biri " gogusleri cok guzel bir kadin goruyorum, sende simetri rahatsizligi var psiyatriye git" deyince bende gittim cunku biliyorum ki simetri sorunum yok baska asimetrik seyleri takmiyorum :) baska bir sorun "vucut dismor fonk. Bozuklugu" diger bir degisle "kendini begenmeme hastaligi" varmis bende birde manik depresifimisim.. teyit alayim "evet, sorunun yok ameliyat olabilirsin"diye
. Simdi iki sorunum oldu :) 1ameliyat olup 2. Duzeltme isteyip 3. Bi ameliyat daha dusundugumu soyledigim icin boyle bi tani soylendi...3 ameliyat yaptirip 4. Dusunen kucuk operasyonlar yaptiranlar psiyatri ile gorustumu... Normalde plastik cerrahin bunu istemesi gerekiyormus psiyatrin dedigjne gore.. eger boyle bi rahatsizliginiz varsada ameliyati yapmamasi gerekiyormus... Baska benim gibi olaniniz var mi acaba... Estetigimi yapan doktora bunu bildirdim fotografimi bugun yolladm eger oda normal asimetri yok derse mutsuz mutsuz oturacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…