Merhaba,
85B - 85C sütyen kullanıyorum.Göğüs dikleştirme amelliyatı olmak için doktorumla konuştum fakat doktorum sadece dikleştirme yaparsak göğsümün a cupa düşeceğini bedenime göre küçük kalacağını söyledi.Ufak bir silikon koyacağım ccup olarak kalıcak dedi.
Bu durumda olan başkası var mı?Kararsız kaldım büyük olur gibi geliyor,ama şu an sarkık halide bu beden..
Arzum merhaba.
Sorumu sormadan önce konularını okudum ama güzelim 601 sayfa yani.. Pess :2:
Şu anda ameliyatımdan 50 gün geçti ve ilginç bir şekilde dikiş yerlerim kaşınıyor. Yani içten içe bir kaşıntı var ve deliriyorum. Çok fazla hırpalamadn kaşısam sence bir zararı olur mu?
Benim doktorum masaj önermedi. Kimileri bu kaşıntıyı masaj yaparken atlatmış. Ama ben bi bilemedim ne yapacağımı.. :26:
Benim sırtım 113 cm yani iriyim biraz :)Karın germe ile birlikte olucam,acaba zayıflarsam büyük mü gözükürler diye düşündüm.Ama mantıklı düşününce zayıflarsam göğsümün cup size ından değil sırt sayğalrından gider..Kafam buna takıldı açıkçası..
Şimdi 42 beden birşey aldığımda göğüs kısmından dar gelebiliyo aslında bu darlık göğüs büyüklüğünden değil sırt genişliğinden oluyor,önce bunun ayrımını yapmak lazım tabi :) insan kendine konduramıyor
doktor bi göğsümü 27 diğerini 31 cm olarak ölçtü sanırım bu epey sarkık demek..Umarım herşey iyi olur. 6.kasım benim ameliyat tarihimm
Benim sırtım 113 cm yani iriyim biraz :)Karın germe ile birlikte olucam,acaba zayıflarsam büyük mü gözükürler diye düşündüm.Ama mantıklı düşününce zayıflarsam göğsümün cup size ından değil sırt sayğalrından gider..Kafam buna takıldı açıkçası..
Şimdi 42 beden birşey aldığımda göğüs kısmından dar gelebiliyo aslında bu darlık göğüs büyüklüğünden değil sırt genişliğinden oluyor,önce bunun ayrımını yapmak lazım tabi :) insan kendine konduramıyor
doktor bi göğsümü 27 diğerini 31 cm olarak ölçtü sanırım bu epey sarkık demek..Umarım herşey iyi olur. 6.kasım benim ameliyat tarihimm
Umarim hersey bekledigingibi olur. Yanlis anlamazsan biraz zayiflayip oyle olsaydin keske cunku zayiflarsan sarkma olabilir.
:)) Bazen hızlıca bakıp çıkmak zorunda kalıyorum canım..Evde işlerim oluyor,vakit bulamıyorum,gelen giden falanYaa arzumm sana ulaşmak ne zorr ne msj ne başka bişi :)) ayrıca bni eklede fotolarımı gör lütfen yorum bekliyorum senden :))
İntde araştırdım bulamadım belki sen bilirsin
Ben 11 ekimde oldum göğsümde olduğum günden beri sivilceler var ve günden güne artıyor korkmaya başladım( foto da atabilirim bi el at bna ((
acaba siz meme ucu olduğunuz içinmi göğüs altı kesilince dahamı çok his kaybı oluyodur bilemedim..Masaj yapmak kapsül riskini azaltmak ve gögsü yumuşatmak için yapılır..Dokunmaz,ovmak,okşamak proteziniz için açılan cebi rahatlatmaya yarar ve gögsünüzü yumuşatır tabiki.Doğal,oşması gereken kıvama getirir.Kütfen dokunmaktan çekinmeyin.Yoksa çok sert gögüsleriniz olur ve sorun çıkarabilir bu durum..
Kesinlikle tahrik duygum çok yüksek.Hatta meme uçlarım eskisinden daha fazla hisliGögsümün her yerini hissediyorum,hissizlik gibi bir sorunla karşılaşmadım meme ucu kesisiyle ameliyat olmama rağmen
Ameliyattan sonra ilk zamanlar,aylar ödemlerden dolayı birde kesilen o ince kılcal damarların tahrip olmasından dolayı hissizlik yaşanabilir.Kesilen o ince damarlar zamanla kendini yeniliyor,kesilen dokularda kendini yenileyip tazeleniyor ve böylece his geri geliyor korkmayın..Ciddi hissizlik gibi bir durumun olması için gögüs dokunuzun ciddi bir şekilde kesilmesi,zarar görmesi gerek.Örnegin meme küçültme ameliyatında meme dokusu kesilip çıkarışdıgı için hissizlik olabiliyor.Çünkü alınan bu dokularla beraber ciddi damarlarda zarar görebiliyor..Meme büyütme ameliyatında bu risk daha azdır
Hissiz bir meme büyük olsada önemsizdir,his önemli
Ameliyattan sonra his kaybı yaşamak doktorun ameliyat esnasında titiz çalışmasına,dikkat etmesine,becerisinede bağlı bir durum aslında.Forumda meme ucunda his kaybı yaşanması çok yüksektir diye yazılıp çiziliyor genelde ama meme ucu kesisinde his kaybı yaşayan arkadaşımız olmadı hiç.Oysa meme altı kesisinde kalıcı his kaybı yaşayan arkadaşlarımız oldu! Hastaya uygun doğru teknik,kesi yeri ve protez+büyüklügü tercih edilirse zaten komplikasyon yaşama durumu çok az olur..Birazda şans işi tabiacaba siz meme ucu olduğunuz içinmi göğüs altı kesilince dahamı çok his kaybı oluyodur bilemedim..
Merhaba..Arzum hn merhaba.
Ben bu foruma birkaç ay once rastladım ve üye oldum. Meme buyutme ile ilgili deneyimlerin bu kadar gerçekçi, canlı samimi yansitildigi bir baska ortama rastlamadım dogrusu internet ortamında. Tabii Bu foruma girip de sizin paylaşımlarınizi okumamak ve hayran olmamak mumkun degil sanırım. Gercek bir fenomen olmuşsunuz :))) . Az buz degil uç yıldır yüzlerce mesaja içtenlikle cevap vermis , bazen bilgi ve deneyim aktarmış bazen de iyi dilekler ve dualarla moral motivasyon kaynağı olmuşsunuz.
Onceleri sıkılsam ve yorulsam da , merakımdan nerdeyse tüm mesajlarınızı okudum bu arada . Ben forum konusunda acemiyim. Topik,
Avatar vs teknik detayları pek beceremiyorum. O nedenle bir resim bile koyamadim buraya. Benim profilime girerseniz ameliyat sürecimi az cok anlatmıştım. Son günlerde forumu okumayı surdurdukce meme boyutum ile ilgili ciddi soru isareti oluştu kafamda. Oysa ben boyutlarım konusunda cok emindim. Şimdiyse acaba daha buyuk mü olsaydı diye düşünmeden duramıyorum. Özellikle bir yil sonra tamamen normale geldiginde iyice küçülürse ne olur acaba ? Diye sınır oldum. Su an 1. Ay doldu. Bugun itibariyle cok memnunum. Sislikler falan indi. Odem yok yani. Esim Dr oldugundan o da aynısını soyluyor. Dokular 15-20 gun sonra ödemi tamamen atmış olur, yani daha fazla küçülmez diyor. Ama burda daha küçülüyor seklinde yorumlar okuyorum. Öyle olursa cok üzülürüm. Ben henüz kimseye ozel msj yazamiyorum. Yazan herkesin resimlerini cok merak ediyorum. Ama göremedim. Ben de ilk fırsatta foto koyup fikirlerinizi almak isterim.
Biraz uzun oldu :) okur da düşüncenizi paylasirsaniz sevinirim. Sevgilerimle
Arkadaşlar..Çok fazla özel mesaj alıyorum.Tek tek cevap vermek ayrıca forumada bakmak vaktimi alıyor ve tek tek dönüş yapamıyorum.Sorulan sorular herkesin yaşadığı,yaşayabilecegi sorular genelde zaten.Çok özel konular dışında benim konuma sorularınızı yazarsanız,bende cevap yazarsam emin olun hem size faydası olacak hemde birçok kişininde kafasında soru işareti bırakmış aynı sorulara cevap vermiş olacağız
Birde konu ile alakası olmayan,yorumları olmayan kişilerden arkadaşlık talepleri geliyor.Bu kişileri kabul etmiyorum bilginiz olsun.Tekrar tekrar arkadaşlık teklifleri göndermeyin lütfen..
27 yasindayim annemin vasiim olmasini tabii ki kabul etmedm ama herhangi bir devlet hastanesinde estetik ameliyat olamayacagim (belki ozellerdede olmayabilir gorebiliyorlarsa bilgileri)
Canim ben meme buyutme ameliyati oldum zaten ankarada ozelde asimetri olunca (sol gogus ucum solda tam ortada degil yani digeri gibi) asimetri icin ameliyat dusundum denizlide 2doktorla gorustum biri " gogusleri cok guzel bir kadin goruyorum, sende simetri rahatsizligi var psiyatriye git" deyince bende gittim cunku biliyorum ki simetri sorunum yok baska asimetrik seyleri takmiyorum :) baska bir sorun "vucut dismor fonk. Bozuklugu" diger bir degisle "kendini begenmeme hastaligi" varmis bende birde manik depresifimisim.. teyit alayim "evet, sorunun yok ameliyat olabilirsin"diyeMerhaba,
ben de devlet hastanesinde oldum bu ameliyatı, doktorunuz bunu acık bir sekilde beyan etmeyebilir sanırım. Calısıyorsanız, raporun ustunde de hastalık diye yazıyor, illa ki epikriz istenmiyor. Doktorun aldıgı ucret 3000- 4000 arası olabiliyor.