- 24 Temmuz 2013
- 1.138
- 989
- 36
kesinlikle canım bendeimde kafama yuvarlak yatıyor açıkladığın sebeplerden dolayı. Hayırlısı inşallah. Teşekkürler canım
bi kere bıcak altına yatılınca devamlı yatmak geliyor galiba yaaa.estetik dövme gidi yaptırdıkça daha çok yaptırasnmı geliyor insanın nee
Güzelliğin sınır yok asmencim. Cocuk sahibi olunca eski formalarını kaybetti memişlerim. Olanakları değerlendiriyoruz biz de Ihityaç anında tabi ama yarında yapıldığı sürece sorun yok
tek güzel yerim orası benimde evli değilim çoçk yok o yuzden galiba.
En büyük problemim burun ve durmadan yayılan kılcal damar morarması bacakta.bunun hakkında bilgin varmı bacaklarrrrrrrrr
maşallah diyelim o zamanDeğerini bil şekerim Kılcal damarı bilmiyom canım ya sanırım sorun oldukça araştırıyoruz
tek güzel yerim orası benimde evli değilim çoçk yok o yuzden galiba.
En büyük problemim burun ve durmadan yayılan kılcal damar morarması bacakta.bunun hakkında bilgin varmı bacaklarrrrrrrrr
:)) Rice ederim canım,olabildiğince detaylı anlatmaya çalışıyorum işte
Bende hep yuvarlak göğüsün duruşunu daha çok sevmiştim.Görüştüğüm tüm doktorlarda zaten bana yuvarlak protez olabileceğini söyemişti,bir doktor hariç.O da zaten bütün hastalarına damla protez tercih ediyordu,o yüzden tercih etmemiştim
Benim göğsümün üst kısmı zaten boştu,altta dokum vardı.Damla protez olsaydı üst kısmını kaldıramazdı ve süteynsizken çok sarkık dururdu.Ben daha dik duran,üst kısmı dolgun duran göğüsleri seviyordum zaten,bu görüntüye açtımSütyenlere bağlı kalmadan sırt dekolteli kıyafetleri rahatlıkla giyinebilmeliydim Sonundada oldu şükür,darısı başına inşallah
Görüşmelere başlayınca zaten birçok şey kafanda netleşecek canım.Bizler buradayız inşallah,yardımcı olmaya çalışırız
Merhaba canım,öncelikle geçmiş olsun..Arzum77 öncelikle merhaba
1 aydır bu forumu takip etmekteyim senin yorumlarına bayılıyorum bana yardimci olacagini dusunerek bikac sorum olacak
Kasaltı 335 cc allergen marka protez takıldı hos iyi güzelde doktor sabah drenleri çıkarmaya geldi sol göğsün niye boyle yukarida msj fln yap dedi taburcu etti eve geldim aynaya baktim sonuc hicte istedigim gibi degildi sol göğsüm iyi bombeli görüntü hos ama sis sag göğsüm ise biraz yukarida ve biraz duz geldi diger göğsüme gore moralim cok bozuk cumartesii kontrol var ve sinirden kendimi surekli suçluyorum boyle oldu diye halbuki eşimden zar zor ameliyat icin izin almistim peki simdi ne olacak doktor hatasını kabul ederim ederse tekrar narkoz mü alacagim tekrar para alacak mı vs. Vs. ne yapmam gerekiyor yardim please
Merhaba canım,öncelikle geçmiş olsun..
Ne zaman ameliyat oldunuz?Bir ay öncemi,yoksa daha yenimi? Her ameliyat sonrası herkesin yaşadığı bir problemdir bir göğüsün diğerine göre daha şiş olması.Şeklindede farklılıklar olabilir.Zamanla düzelir inşallah,genelde düzeliyor zaten.
Ama ameliyatın ertesi günü masaj yap demesi tuhaf olmuş.Henü içerisi yara,dikiş dolu iken sen kollarını bile kullanmaya zorlanıyor iken nasıl masaj yapacaksın? İçeride kanama olmazmı,canından can çıkmazmı??
Zaman sonra duruma bakıyor,en az 6 ay geçmesi gerekli ne olduğu ortaya çıksın (tabi acil bir durum yoksa) Doktor hatası ise doktorunun ücret almaması gerekir ama anlaşmalı bir hastane ile çalışıyorsa hastane ücretini alabilir..Tam ücrette isteyebilir,bilemiyorum doktorun insaniyetine kalmış bir durum sonuçta..Narkozu düşünme,önemli olan bir sorun varsa eğer düzeltilmesi..
Rica ederim canım,Amin..o senin iyiliğinTesekkur ederim arzum77 cok iyisin Allah gonlune gore versin ins. Ameliyatımı özel bir hastanede yaptırdım doktor oraya anlasmali oldugu icin. Ameliyat 10 eylul sali daha 2 gun oldu yani high profil kasaltı 335 cc allergan buyukluk olarak gayet iyi sis olmasına ragmen cok agrim var allahım insallah yardim etsin hepimize.0 kadar istedimki bu ameliyatı esimi cok zor ikna ettim simdi boyle olunca onada soyliyemiyorum sen istedin bak ne oldu demesinden korkuyorum. Cok mutsuzum Cumartesi kontrole gideceğim ona beğenmediğimi söyleyeceğim biri gayet duzgunken digeri neden boyle oldu cepi fazlamı acti protezde yukari konuldu allahım ne olacak boyle hakkımızda hayirlisi cumartesiyi bekliyorum
Rica ederim canım,Amin..o senin iyiliğin
Henüz çok yeni,daha 2 gün olmuş.Şu anda ödemden,şişlikten gerçek şekli şemali belli değildirki.Kendini üzüp,tekrar ameliyatı düşünmen bu dönemi daha zor geçirmene yol açar.Allahın izni ile zamanla herşey düzelecek inşallah.Hepimiz aynı süreçleri geçirdik.Ameliyattan hemen sonra süper görünen gögüslerimiz olmadı.Biri daha şiş,daha büyük duruyordu.Diğeri daha düzgündü..6 Aya kadar çok değişim geçirecekler.Senin yapacağın şey pozitif düşünmek,düzenli doktora gidip doktorun söylediği şekilde hareket etmek ve sabırlı olmak olacak tatlım... Bende ameliyattan bir hafta sonra sorun yaşadım ve ameliyat oldum.Bende eşimi zar zor ikna etmiştim ama olacağın önüne geçilmezki..Olumlu düşün,rahatla biraz lütfen..Bu dönemi rahat geçirmen gerekiyor..
:)) Bahsettiginiz doktor büyük ihtimalle Tuğrul beydirMeme yağ dokusundan oluşur.Meme dokusu hiç olmayan hastalara yapay bir görüntü vermemesi için ve protezi en iyi şekilde saklaması için kas altı yöntemi tercih edilir.Yoksa top gibi olan görüntüler ve göğüs ellendiğinde protezi hissetme durumu olabilir doğal olarak.Çünkü protezin üzerini saracak hiçbirşey olmaz,ince bir deriden başka.
Bilmem hiç izledinizmi,kas geliştici spor yapan bayanlar yada erkekler güçlü göğüs kasları sayesinde kollarıya yaptıkları hafif bir baskı ve hareket nedeni ile göğüs kaslarını hareket ettirebiliyorlarAma protezleri yok,nasıl hareket ettirebiliyorlar )
Ben kas zarı altı yöntemi le ameliyat oldum,bana göre kas üstü yöntemden bir farkı yok..Uzun süre spor ile uğraştım,kaslarım kuvvetli ve güçlüdür..Bende bazı hareketlerle üst göğüs kısmını hareket ettirebiliyorumDurup dururken oynayan bir durum yok sonuçta..
Evet,kas altı yönteminde göğüs dokusu sınırları kadar altındaki kas altta kesilir,protez için cep açılır.Fakat daha sonra alttan o kas dikilmez.O yüzden kas altı yöntemi le dual plan aslında aynı yöntemdir denilirAlta kısımda protezin bir kısmı kasın üzerinde kalabilir.Yani dikilme durumu yok.Fotoğraf ile kas altı ve kas üstü protezin yerleşim şeklini gösteriyim size..
Eki Görüntüle 801147 Eki Görüntüle 801148
Protezi saklayup öretecek kadar meme dokunuz var ise kas altı yönteminin tercih edilmesi yanlış olur zaten.Ama yeterli meme odkunuz yok ise kas üstünde farklı komplikasyonlar ile karşılaşabilirsiniz.Sizin için en iyisini anlayabilmek için her yöntemi uygulayabilien birkaç dokr ile görüşmenizi ve öyle karar vermenizi tavsiye ederim.Eğer tüm görüştüğünüz doktorlar size kas üstü yöntemini önerirse zaten içiniz rahat ve güvenerek doktorunuza ameliyat olabilirsiniz..Bu benim size ufak bir tavsiyem sadece
Unutmayın,en son bize gereken meme dikeleştirme,toparlama ameliyatında bile protez takviyesi yapılması gerekirse uygulanacak yöntem KAS ALTI olacaktır.Çünkü bu yöntem komplikasyonları en az olan yöntemdirYabancı sitelerdeki ameliyat olan kişilerin öncesi sonrası fotoğrafları olan sitelerde hastaların ameliyat bilgilerine bakarsanız %80 hastaya kas altı yönteminin uygulandığını görürsünüz zaten..Eğer bu kadar riskli ve güvenilir olmayan bir yöntem olsaydı bu yöntem ortadan kalkar,hiçbir doktor bu yöntemi hastasına uygulamazdı sanırım,öyle değilmi?
Tuğrul Bey'den olumlu elektrik almışsınız,belliizinim kisitli oldugu icin sadece iki dr la görüsme imkanim oldu evet dr iyi tahmin ettiniz. bana konusmalari ve aciklamalari mantikli geldi. bir baska gittigim dr da kas alti önerdi ama aciklamada bulumadi 5 dk durdum durmadim sonra görüsme bitti o sizin amilyat oldugunuz dr. kendisi. ikiside insanlik adina iyi ama hangisinin gercekten benim icin en iyisini söyledigini anlamam zor :) cok büyük bi meme dokum yok ama dr bey bunun dokuyla degilde dr becerisiyle alakali oldugunu söyledi :))
Merhaba arzu bende bu siteye yeni üye oldu bende iki çocuk annesiyim ve göğüslerim yok denecek kadar küçük bu durum beni rahatsız ediyor. Ameliyat kararı aldım ama hiç bir doktorla yüz yüze görüşme imkanım yok isvçirede yaşıyorum. Hasan Fındıkla ve Gökhan Özerdeme maıl attım hemen cevap yazdılar birde aklımda Fatih Dağdelen var ama büyüklü konusu benim istediğim kadar büyük olcakmı diye soru işaretleri var. Gökhan bey dedi ki biz büyük boy Protez kullanıyoruz hangisini sizin Göğüsleriniz sığarsa onu takarız dedi bu nekadar mantıklı bir açıklama sence artı sonrası sancılar çok ağrım olursa birde uçakla geri döncemi düşününce kafam çok karışıyor. senin tecrübe sahibi olduğunu düşünüyorum bana yardımcı olabilirmisin rica etsem.
Merhaba Sahmeran_nur..Öncelikle ameliyat kararınız hayırlı olsun,istediğiniz sonuçlara komplikasyonsuz ve çok rahat bir biçimde ulaşmanızı diliyorum
Yüzyüze görüşme imkanı olmayınca tabi böyle kafa karışıklığı yaşamak normal.Gökhan Özerdem ve Fatih Dağdelenle görüşme yapmamıştım ben.Hasta sonuçları,memnuniyetlerinin dereceleri hakkındada bir bilgim olmadığı için bu iki doktor hakkında size söyleyebileceğim olumlu veya olumsuz yorumlar olamaz..Ben başka doktorla ile görüşmüştüm,en son Hasan bey ile görüştüm ve istediğim göğüsleri anlattığımda beni anladığını ve en önemlisi dolgun göğüs sevdiğim için belirttiğim büyüklüğe sıcak baktığını,bana güzel istediğim bir sonucun garantisini verdiği için...İzsiz bir sonuç istediğimi söylemeden meme ucu kesisine uygun bir aday olduğumu,izin kesinlikle kalmayacağını,ilerisinde olurda tekrar hamile kalırsam bebeğimi rahatlıkla emzirebileceğimi,kesinlikle hissizlik gibi bir durumla karşılaşmayacağımın garantisini verebildiği için,elektriklerimiz tuttuğu için kendisini tercih etmiştim..Sonuçtan memnun kaldım şükürler olsun.
Benim için önemli olan detaylar ameliyatımın olabildiğince izsiz olması,herhangi bibi beni bikini ile veya dekolteli olarak gördüğünde silikon ameliyatı olduğumu anlamaması,emzirmelerden dolayı hacmini kaybetmiş göğüslerimin diri ve dolgun,gösterişli bir büyüklüğe ve kıvama gelmesi,kesinlikle his kaybı yaşamamam ve uygun olan yöntemin tercih edilip protezi hiçbir şekilde ne ben nede eşimin hissetmemesi idi..Ameliyat olmayı düşünen birçok bayanın istediği şeyler tabi bunlarYüzyüze görüşme yapıldığında inanın bazı şeyleri anlayabiliyorsunuz ama sizin o şansınız yok ne yazıkki..Sizin için en iyi kararı siz vereceksiniz tabiki,bizlerin size söyleyebileceği şeyler bunlar olacaktır..Başka ne diyebilirizki..
Ameliyattan sonra her ameliyatta olduğu gibi ilk uyanışta biraz fazla bir ağrı hissediyorsunuz.yapılan ağrı kesici iğneler sayesinde ağrınız azalıyor ve rahatlıyorsunuz..Sonraki yaşanan ağrılar kol hareketlerinde kısıtlılık,gögüste baskı hissi ve gerginlik,yatıp kalkarken zorlanma.Bunu tek başına yapamama,birisinin sizin sırtınızdan destek verip kalkıp yatmanız gibi sorunlar oluyor.Yatağa bağlı kalma durumu yok zaten.Hastanede bile yürümeniz ve hareket etmeniz isteniyorki bu süreci daha rahat ve kolay atlatın..İlk bir hafta-10 gün kollarınızı zorlayacak hareketlerden kaçınmanız gerek.İtme,çekme,kaldırıp indirme gibi hareketler yapmak sakıncalı..Türkiyede bir hafta,on gün kalmanızda yeterli oluyor zaten
Başka bilgi almak istediğiniz bir şey olursa bilgim dahilinde yazıp yardımcı olmaya çalışırım yineBizler buradayız
Cevabın için teşekür ederim arzucum ne yazık kı en fazla 7 gün kalabilcem eşim ve çocuklar burada kalcak ve kayıvalidem benim yanımda olcak bakalım nasıp kısmet
Başka kişilerin sonuçlarına bakıp kendimizle kıyaslamak zaten yanlış olur.Herkesin vücudu,gögüs şekli,boyu,kilosu farklı.Bana uygun olan yöntem,protez büyüklüğü,kesi yeri bana uygun olan şekilde uygulanır.Sana uygun olanda sana uygulanır.Bir doktorun birçok hastası vardır.Aynı doktora aynı yöntem,aynı protez ve yöntemi,kesi yeri aynı uygulansada sonuç farklı olur.. Ben kendimi doktora iyi ifade ettim ve istediğim sonucu aldım.Kendi vücuduma göre yakışacak,güzel duracak seçimler yapıldı.Tekrar merhaba Arzumcum, fotograflarına bakıyorum gerçekten harika görünüyorlar ama ben çok minyon olduğum için bende nasıl durur diye endişeleniyorum:18: Bir de sanırım kesi yeri olarak gögüs ucunu tercih etmiş Hasan Bey, bana da aynısını söyledi acaba ne kadar sürede iyileşiyor bu iz?
Senin gögüs dokun başlangıçta da fazla olduğu için çok şanslısın canım, sonuç da süper olmuş ama benim göğüs dokum az ve de minyon olduğum için nasıl olacağını hayal edemiyorum