- 14 Mart 2012
- 36
- 1
:)) Öyle ama..Herşey ameliyatta narkoz verene kadar.Narkozdan sonra o kadar güzel bir uykuya dalıyorsunki göz açıp kapayana kadar geçiyor o aradaki zaman sanki.Ameliyattan önce mutlaka saate bakardım bu yüzden,bakiyim kaç saat uyuyorum diye.. Ameliyat sonrasıda bumuymuş diyor insan,bu kadar heyecan,korku bunun içinmiymiş diyorsun.Hele gögüslerindeki o dolgunlugu,dikligi,görüntüyü görüp hissedince herşeyi unutuyorsun.Sanki dogum anında o kadar dayanılmaz sancıyı çekip çekip bebek doğupta bebegi gördükten sonra herşeyi bir anda unutmak gibi birşey aslında..Gögüslerimde benim bebeklerim oldu aslında bu ameliyattan sonraOnları o kadar sevdim,o kadar korudumki halen daha öyle tabi
Yaşayan anlar tabi,yaşamayan nasıl yani diyebilir..İnşallah bu heyecanı yaşamak sanada nasip olurda sende anlarsın canım
Canım benim.Ben evli,2 çocuk annesi ev mutlu bir bayanım(evli,mutlu,çocuklu) Ben eger eşimin yanında soyunurken ışıkları söndürüyorsam,istedigim saten geceliklerin altından sütyen takmak zorunda kalıyorsam,eşim gögsüme elini attıgında içi sünger dolu sütyenler eline gelir ve bu ne gibisinden bana bakarsa,yazın tatile gittigimde bikinimi giyipte kabinden dışarı çıkmaya utanırsam ve sahildeki güzel gögüslü hatunlara erkekler gibi imrenerek bakıyorsam,bence bu yaşadıgım sıkıntılarda benim psikolojimi mahveder.Silikon taktırdıktan sonra pişman olacakmışım gibi bir his duymuyorum,aksine özgüvenim tavan yapacak,öyle düşünüyorumkiii...Allah pişmanlık vermesin.Ben hayatımda yaşadıgım bir bunalımdan dolayı silikon taktırmıyorum,ben bakımına,dış görünüşüne özen veren bir bayanım.Çok vücut delisi olsaydım 2 çocuk dogurmazdım.Ben dogumdan sonra deforme olan gögüslerimi yaptırıp,daha mutlu olmak istiyorum.Yinede yorumun için teşekkür ederim.Ama bu şekilde bir hayat yaşamayıda artık kabul etmiyorum.Tekrar diyorum Allah pişmanlık vermesin,Allah herkesin gönlüne göre versin,yaşayan anlar diyorum.Tekrardan teşekkür ediyorum.
ne kadar güzel anlatmışsın .hislerime tercüman olmuşsun sanki.baştan sona okudum bütün yaşadıklarını.az çok fikir sahibi oldum çok şükür.400cc vayyy harika olmalılar.sanırım deforme olduk diye üzülmememiz lazım.daha büyük cc alabiliyoruz o zaman
güle güle kullan ayrıca canım:))
:)) Öyle ama..Herşey ameliyatta narkoz verene kadar.Narkozdan sonra o kadar güzel bir uykuya dalıyorsunki göz açıp kapayana kadar geçiyor o aradaki zaman sanki.Ameliyattan önce mutlaka saate bakardım bu yüzden,bakiyim kaç saat uyuyorum diye.. Ameliyat sonrasıda bumuymuş diyor insan,bu kadar heyecan,korku bunun içinmiymiş diyorsun.Hele gögüslerindeki o dolgunlugu,dikligi,görüntüyü görüp hissedince herşeyi unutuyorsun.Sanki dogum anında o kadar dayanılmaz sancıyı çekip çekip bebek doğupta bebegi gördükten sonra herşeyi bir anda unutmak gibi birşey aslında..Gögüslerimde benim bebeklerim oldu aslında bu ameliyattan sonraOnları o kadar sevdim,o kadar korudumki halen daha öyle tabi
Yaşayan anlar tabi,yaşamayan nasıl yani diyebilir..İnşallah bu heyecanı yaşamak sanada nasip olurda sende anlarsın canım
ameliyat anestezi gerçekten tedirgin ediyor insanı dogal olarak benimde 2 sezeryanımıda epidural yapılmıştı ve sezaryana göre o kadar rahat geçtiki ameliyatım aynen arzumun dediği gibi sohbet ederken tatlı bir uykuya daldım ve tatlı tatlı uyandım çok rahattı açıkçası bende çok şaşırdım ama tabi burada anestezi ekibi çok önemli onların başarısı..ben uyanınca biraz kusmuştum hafif bulantım oldu ve onun için ilaç vermişlerdi yoksa çok kolay ve güzeldi uyuyp uyanmam
Amacım zaten burada bu ameliyatı olan,olacak kişilere yaşadıgım tecrübelere dayanarak ve bu zamana kadar öğrendigim bilgileri aktarmak yardımcı olmakArzum.... helal olsun valla...üşenmemiş...herkese uzun uzun cvplar yazmışsın..baya bilgi sahibi oluyor insan..
Evet canım,arkadaş olmamız gerek fotoları görebilmen için.Ama henüz bu konulara yeni yorumlar yazan veya yeni üye olan kişileri hemen arkadaş olarak eklemiyorum ..Belki biraz zaman sonra ekleyebilirim kusura bakmaFotolarına bakmak istedim ..arkadaş olaak ekleyince mi bakılabiliyor acaba? ya bende girdim böyle bi yola.. bazı mesajlrı okuyunca evet iyiki yaptırıyorum diyorum..bazı msjlarda acayip tırsıyorum...Senin bütün yazılarına bakmam lazım ARZUM ...:))
10Gün içerisinde işe başlayan arkadaşlar var.Ağrı durumun senin bünyene bağlı bir durum aslında.Kimi çok kolay atlatır ağrısı olmaz,kimi biraz daha nazlı olur yataga baglı tutar kendini ağrısı çok olur..Kollarını çok fazla zorlamayacagın bir işse başlayabilirsin benceARZUM ya ..yaptırınca..10 gün içinde işe dönmem lazım..ve kas altına konulacak..nediyorsun başlıyabilir miyim..doktor çok önemli ama en iyi yaptıran bilir..
Valla bu cesaret olmasaydı bu mutlulugada zor ulaşırdımÇok cesursun ya.. yürü be kim tutar beni...diyesim geldi kendime :)
400 cc çok büyük olmadı değil mi? bana 280 -300 cc önermişti..bende çok büyük düşünmediğim için
İnşallah inşallah Allah banada iki tane 400 lük nasip eder inşallah
Amacım zaten burada bu ameliyatı olan,olacak kişilere yaşadıgım tecrübelere dayanarak ve bu zamana kadar öğrendigim bilgileri aktarmak yardımcı olmak
Evet canım,arkadaş olmamız gerek fotoları görebilmen için.Ama henüz bu konulara yeni yorumlar yazan veya yeni üye olan kişileri hemen arkadaş olarak eklemiyorum ..Belki biraz zaman sonra ekleyebilirim kusura bakma
10Gün içerisinde işe başlayan arkadaşlar var.Ağrı durumun senin bünyene bağlı bir durum aslında.Kimi çok kolay atlatır ağrısı olmaz,kimi biraz daha nazlı olur yataga baglı tutar kendini ağrısı çok olur..Kollarını çok fazla zorlamayacagın bir işse başlayabilirsin bence
Valla bu cesaret olmasaydı bu mutlulugada zor ulaşırdımHer güzel şeyin bir zorlugu vardır diyorum,gerçekten istiyorsan sende o cesaret sanada gelir merak etme..
Hayır canım,çok büyük olmadı..Bundan ufagı olmazdı bana zaten.Vücut ölçülerime,boyuma,kiloma,gögsümdeki esnemeye göre ancak oldu yani.Tabi herkese farklı ölçülerde protez büyüklügü oluyor.Bana olan sana olmayabilir,sana olanda bana olmaz
ARZUM çok sağol ya ama gerçekten sağol..teker teker cevaplamışsın... arkadaşlık için hiç sorun değil.. bu cevplarda yeterli oluyor..:)
Ben yazdığın mesajarı tek tek elden geçirecem oralarda belki cvpları vardır ama en ÖNEMLİLERİ sormam lazım. mümkünse cvplarsan sevinirim.
****Görüntü olarak bende dolgulu südyen kullanan biriyim. yaptırdıktan sonra ödemle birlikte, dışardan belli olacak durum oluyormu, kaç gün sürer tahminin.. Mesela 2. günü görüştüğüm biri, anlama ihtimali var mı? sende sakladınmı yaptırdığını? kimse bilmek zorunda değil diye düşünüyorum :)
**** ilerde olurda evlenirsem, eşime söylemesem anlar mı? Çok merak ediyorum :) görüntü olarak süre nekadar öngörüyorsun
tekrar sağol..hakkını helal et valla :)
Ameliyattan sonra görüntü olarak kıyafetli halinle dışarıdan bakılınca sanki dolgulu sütyen takılmış gibi duruyor.Benim gögüslerim iki beden büyütüldü düşün.Kıyafetle gayet normal,abartı olmayan bir duruş sergiliyordu.Ama çıplakken tabi belli oluyor.Yada bikini ile durursan,gögüs dekoltesi bol bir kıyaft giyinirsen belli olur birşeylerin değiştigiARZUM çok sağol ya ama gerçekten sağol..teker teker cevaplamışsın... arkadaşlık için hiç sorun değil.. bu cevplarda yeterli oluyor..:)
Ben yazdığın mesajarı tek tek elden geçirecem oralarda belki cvpları vardır ama en ÖNEMLİLERİ sormam lazım. mümkünse cvplarsan sevinirim.
****Görüntü olarak bende dolgulu südyen kullanan biriyim. yaptırdıktan sonra ödemle birlikte, dışardan belli olacak durum oluyormu, kaç gün sürer tahminin.. Mesela 2. günü görüştüğüm biri, anlama ihtimali var mı? sende sakladınmı yaptırdığını? kimse bilmek zorunda değil diye düşünüyorum :)
**** ilerde olurda evlenirsem, eşime söylemesem anlar mı? Çok merak ediyorum :) görüntü olarak süre nekadar öngörüyorsun
tekrar sağol..hakkını helal et valla :)
Bi soru daha.. önemli...Eve geldkten sonra birilerinin yardımına ihtiyacım olacak mı ?ilk günler nasıl bir görüntü olacak :)
mucksssssssssssssssssssssssss ve thanksssssss
Ameliyattan sonra görüntü olarak kıyafetli halinle dışarıdan bakılınca sanki dolgulu sütyen takılmış gibi duruyor.Benim gögüslerim iki beden büyütüldü düşün.Kıyafetle gayet normal,abartı olmayan bir duruş sergiliyordu.Ama çıplakken tabi belli oluyor.Yada bikini ile durursan,gögüs dekoltesi bol bir kıyaft giyinirsen belli olur birşeylerin değiştigiDren takılmazsa 2. gün görüştügün biri anlamaz.Fakat nede olsa ameliyat oldugun için narkoz aldıgın için sersemlik,güçsüzlük,tansiyon düşüklügü,hafif kambur durma,hareketlerde kısıtlılık gibi şikayetlerin olacaktır.İlk bir hafta evde yatak istirahati yapman senin için iyi olacak.Öyle hemen gezmeyi dolaşmayı düşünme bence
Ben ameliyat oldugumu saklamadım.Fakat direk meme büyütme ameliyatı oldugumuda söylemedim.Gögsümde daha öncesinde fibrokistler çıkmıştı.Onları aldıracagım,o ameliyatla birlikte protez koyduracagımı söylemiştim.Sonuçta yatıp kakarken birinin destegine yardımına ihtiyaç duyuluyor.Yani bir arkadaşınmı olur yanında bir akrabanmı bilemiyorum ama bilen birisi olsun.herkese söylemen gereksiz
İlerde evlenirsen eşine söylemesende olur.Anlamaz..Fakat kesinin yapılacagı yer önemli bu konuda.Eğer meme altı kesisi ile ameliyat olursan bu izin kesinlikle tamamen silikleşmeyecegi için gördügünde izin nedenini sorabilir.Meme ucu kesisi bu konuda çok iyi.Fakat bu kesiyide her doktor yapamıyor ayrıca seninde bu kesiye uygun olman gerek..Görüntü olarak anlamaz tabi..Fakat ben bu ameliyatın tamamen gizli yapılması taraftarı değilim.Çünkü Allah korusun bir rahatsızlık geçirsen hastane olayların olsa çekilecegin röntgenden bile belli olacak bir durum.Yada Allah korusun bir kaza yapsan,gögsünden yaralansan doktora gögsünde protez oldugu bilgisi verilmeli..Verilmeliki ona göre müdahale edilsin..Böyle bir durumda evlendigin kişinin öğrenmesi pek hoş olmaz sanırım..Senin kararın tabi ama ben olabilecek riskleri söyliyim
Evet,evde sana yardımcı olabilecek birinin olması gerek.Yatıp kalkman tek başına zor olur.Birinin sırtından destek verip seni yatırıp kaldıracak.Yemek yapamazsın,tencere kaldıramazsın.Ev işi yapamazsın.Üstünü kendi başına giyinemezsin.Kendini zorlarsan başarılı geçmiş olan bir ameliyat sonucunu yanlış bir hareketle alt üst edebilirsin.İlk zamanlar görüntü biraz şekilsiz oluyor.Ödemlerin oluyor,gögsünde morluklar olabiliyor.Aylar geçtikçe gögüs gerçek şeklini alacak.Sabırlı olmak önemli.Hemen mucizevi bir sonuç beklemek seni hayal kırıklıgına uğratabilir
Birşey değil canım,aklına takılan ne varsa sor ben cevaplarım
ARZUM op. Dr. Ziya Şaylan yazmış..sen o garanti kağıdını aldın mı diye sormak istedim..Taklit değildir ama garanti belgesi gibi birşey herhalde...
Protezlerin de taklidi var
Bir meme protezinin ömrü eskiden 12-15 yıl olarak belirleniyordu ama gerçekte protezlerin ömrü daha fazladır. Batı’da ve şimdi de ülkemizde, kaliteli firmalar protezlerinin imalat hatasına karşı ömür boyu garanti veriyorlar artık. Ameliyattan sonra size verilen ufak kağıt parçalarını hayat boyu saklayın. Yıllar sonra bile olsa proteze bağlı istenmeyen bir durum yaşadığınızda üretici firma, doktorunuzun ve hastanenin masraflarını karşılayacak, yeni protezler verecektir. Dikkat! Piyasada Çin ve Uzakdoğu imalatı kötü protezler sunuluyor. Tıpkı taklit çanta ve giysiler gibi protezlerin de sahtesi yapılıyor.
arzummmmmmmmmmmmm :) bu forumda bana en cok sen yardım ettıgın ıcın bır arkadasım gibi senınle paylaşmak ıstedıgım seler var:)
ben dün bulundugum sehırde buarada gaziantepte yasıyorum :) 2 tane antepte un yapmıs doktora gittim...ama sadece fikir almak ıcın..ya muayene olurken cok zorlandım..kızardım terledım..cok kötu birseymıs...nese baktılar ole olcu falan almadılar...
ikisinin de bana söyledıgı sey su...senın meme yapın cok guzel...derin cok kalıtelı..asimetrı sorunu biri yukarda biri asagıda gibi sorunlar mem ucu sorunu gibi hiçbir sorunun yok dedıler...ayrıca memem biraz varmıs ve cok dıkmıs...gercekten de öle...tam öne dogru bakıo memelerım...bana yuvarlak uygun görduler...hatta damla biaralar modaydı suanda yuvarlaga donus var dedı...sana da yuvarlak guzel olur dedı...cunku benım meme yapımda yuvarlak..meme dokun oldugu ıcın kas ustu olur dedı...kasaltına girmeye gerek yok dedı...280 cc cok ıyı olur dedı...suanda ben 75 a yı dolduruyorum zaten..memebasın bu ameliyat ıcın uygun ve yeterlı ordan giriş yapılabılır dedı..hem de hiç iz olmaz dedı...arzummmm cok sevındımmm :) dusunsene hem kasustu olacak agrım olmayacak kaslarım kesılmeyecek hemde memucu olcak iz kalmayacak:) senınle paylasmak ıstedım...tabı suanda kesin deıl..yanı istanbuldakı doktorlarla da görusmem lazım..ozaman durum böyleyse barıs cakırı dırek elemelıyım..ya arzumm bide bana kas zarı altı diye birşsey yok dedı...biz kongrede tum türkiye doktorları toplandık asıl olan 2 yontem var die karar alındı dedı..ya kasüstü ya kasaltı....dierlerı sadece süsleme dedi..buna göre hareket et dedı...yanı doktor tanıdık oldugu ıcın samımı geldı..sonucta arkadasımın kuzenı neden bana yanlıs bilgi versın dımı?
sana soracagım tek soru neolur söle memucu kesısıyle hissizlik olusur mu? süt bezlerı zarar görurmu? doktor hayır dedı ama bunu yasaya birine yanı sana sorup ıkna olmak ıstıyorum :) birde yuvarlak nasıl dogalmı? yanı top top göruntun varmı? kasustu olunca elıne gelıomu hissediyormusun ? offfff arzummmm bi fotolarını görsemmm kafamdakı soru ısaretlerı gider belkı? cok heyecanlandım:)
canım benim ameliyat 7 sinde yani cuma günü az kaldı :/ Benim göğüslerim şişti ve sanırım o zamana adet olacağım bu ameliyatı etkiler mi acaba
Ayy çok az kalmışşş...Hadi hayırlısı Geri sayım yapalım o zaman SOONN 5..... :92::92::92::118::119: :81::124:
Ya adeti pek sorun yapmıyor doktorlar,ben ikinci ameliyatımda adetliydim Hasan bey sorun olmaz demişti ama istersen ara sor yinedeİçin rahat etsin ....