arzum77 Meme Estetiği Ameliyatı

Fotolarına bakmak istedim ..arkadaş olaak ekleyince mi bakılabiliyor acaba? ya bende girdim böyle bi yola.. bazı mesajlrı okuyunca evet iyiki yaptırıyorum diyorum..bazı msjlarda acayip tırsıyorum...Senin bütün yazılarına bakmam lazım ARZUM ...:))

ARZUM ya ..yaptırınca..10 gün içinde işe dönmem lazım..ve kas altına konulacak..nediyorsun başlıyabilir miyim..doktor çok önemli ama en iyi yaptıran bilir..

Çok cesursun ya.. yürü be kim tutar beni...diyesim geldi kendime :)

400 cc çok büyük olmadı değil mi? bana 280 -300 cc önermişti..bende çok büyük düşünmediğim için

İnşallah inşallah Allah banada iki tane 400 lük nasip eder inşallah

Tabi,hastanede görev yapan ekibin,özelliklede anestezi doktorunun başarısı bu konuda çok önemli..Ben başka ameliyatlarda oldum,başka hastanelerde tabi.Mide bulantısı,kusma gibi şikayetlerim olmuştu.En çok burun ameliyatımda korkmuştum.Burnumda o tamponlar varken ya kusarsam ne yaparım demiştim..Ama o kusma durumu olunca malesefki engelleyemiyorsun..Doktorun senin vücudundaki değerlere,kilona,açlık durumuna,ameliyat saatine göre uygun dozu yaparsa bu tip kötü şikayetler olmuyor..Olsada erkenden yapılan bir iğne seni çok rahatlatıyor..

Arzum.... helal olsun valla...üşenmemiş...herkese uzun uzun cvplar yazmışsın..baya bilgi sahibi oluyor insan..
Amacım zaten burada bu ameliyatı olan,olacak kişilere yaşadıgım tecrübelere dayanarak ve bu zamana kadar öğrendigim bilgileri aktarmak yardımcı olmak
Evet canım,arkadaş olmamız gerek fotoları görebilmen için.Ama henüz bu konulara yeni yorumlar yazan veya yeni üye olan kişileri hemen arkadaş olarak eklemiyorum ..Belki biraz zaman sonra ekleyebilirim kusura bakma
ARZUM ya ..yaptırınca..10 gün içinde işe dönmem lazım..ve kas altına konulacak..nediyorsun başlıyabilir miyim..doktor çok önemli ama en iyi yaptıran bilir..
10Gün içerisinde işe başlayan arkadaşlar var.Ağrı durumun senin bünyene bağlı bir durum aslında.Kimi çok kolay atlatır ağrısı olmaz,kimi biraz daha nazlı olur yataga baglı tutar kendini ağrısı çok olur..Kollarını çok fazla zorlamayacagın bir işse başlayabilirsin bence
Çok cesursun ya.. yürü be kim tutar beni...diyesim geldi kendime :)
Valla bu cesaret olmasaydı bu mutlulugada zor ulaşırdım Her güzel şeyin bir zorlugu vardır diyorum,gerçekten istiyorsan sende o cesaret sanada gelir merak etme..
400 cc çok büyük olmadı değil mi? bana 280 -300 cc önermişti..bende çok büyük düşünmediğim için

Hayır canım,çok büyük olmadı..Bundan ufagı olmazdı bana zaten.Vücut ölçülerime,boyuma,kiloma,gögsümdeki esnemeye göre ancak oldu yani.Tabi herkese farklı ölçülerde protez büyüklügü oluyor.Bana olan sana olmayabilir,sana olanda bana olmaz

ARZUM çok sağol ya ama gerçekten sağol..teker teker cevaplamışsın... arkadaşlık için hiç sorun değil.. bu cevplarda yeterli oluyor..:)
Ben yazdığın mesajarı tek tek elden geçirecem oralarda belki cvpları vardır ama en ÖNEMLİLERİ sormam lazım. mümkünse cvplarsan sevinirim.

****Görüntü olarak bende dolgulu südyen kullanan biriyim. yaptırdıktan sonra ödemle birlikte, dışardan belli olacak durum oluyormu, kaç gün sürer tahminin.. Mesela 2. günü görüştüğüm biri, anlama ihtimali var mı? sende sakladınmı yaptırdığını? kimse bilmek zorunda değil diye düşünüyorum :)

**** ilerde olurda evlenirsem, eşime söylemesem anlar mı? Çok merak ediyorum :) görüntü olarak süre nekadar öngörüyorsun

tekrar sağol..hakkını helal et valla :)

Bi soru daha.. önemli...Eve geldkten sonra birilerinin yardımına ihtiyacım olacak mı ?ilk günler nasıl bir görüntü olacak :)

mucksssssssssssssssssssssssss ve thanksssssss

Ameliyattan sonra görüntü olarak kıyafetli halinle dışarıdan bakılınca sanki dolgulu sütyen takılmış gibi duruyor.Benim gögüslerim iki beden büyütüldü düşün.Kıyafetle gayet normal,abartı olmayan bir duruş sergiliyordu.Ama çıplakken tabi belli oluyor.Yada bikini ile durursan,gögüs dekoltesi bol bir kıyaft giyinirsen belli olur birşeylerin değiştigi Dren takılmazsa 2. gün görüştügün biri anlamaz.Fakat nede olsa ameliyat oldugun için narkoz aldıgın için sersemlik,güçsüzlük,tansiyon düşüklügü,hafif kambur durma,hareketlerde kısıtlılık gibi şikayetlerin olacaktır.İlk bir hafta evde yatak istirahati yapman senin için iyi olacak.Öyle hemen gezmeyi dolaşmayı düşünme bence
Ben ameliyat oldugumu saklamadım.Fakat direk meme büyütme ameliyatı oldugumuda söylemedim.Gögsümde daha öncesinde fibrokistler çıkmıştı.Onları aldıracagım,o ameliyatla birlikte protez koyduracagımı söylemiştim.Sonuçta yatıp kakarken birinin destegine yardımına ihtiyaç duyuluyor.Yani bir arkadaşınmı olur yanında bir akrabanmı bilemiyorum ama bilen birisi olsun.herkese söylemen gereksiz
İlerde evlenirsen eşine söylemesende olur.Anlamaz..Fakat kesinin yapılacagı yer önemli bu konuda.Eğer meme altı kesisi ile ameliyat olursan bu izin kesinlikle tamamen silikleşmeyecegi için gördügünde izin nedenini sorabilir.Meme ucu kesisi bu konuda çok iyi.Fakat bu kesiyide her doktor yapamıyor ayrıca seninde bu kesiye uygun olman gerek..Görüntü olarak anlamaz tabi..Fakat ben bu ameliyatın tamamen gizli yapılması taraftarı değilim.Çünkü Allah korusun bir rahatsızlık geçirsen hastane olayların olsa çekilecegin röntgenden bile belli olacak bir durum.Yada Allah korusun bir kaza yapsan,gögsünden yaralansan doktora gögsünde protez oldugu bilgisi verilmeli..Verilmeliki ona göre müdahale edilsin..Böyle bir durumda evlendigin kişinin öğrenmesi pek hoş olmaz sanırım..Senin kararın tabi ama ben olabilecek riskleri söyliyim
Bi soru daha.. önemli...Eve geldkten sonra birilerinin yardımına ihtiyacım olacak mı ?ilk günler nasıl bir görüntü olacak :)

mucksssssssssssssssssssssssss ve thanksssssss

Evet,evde sana yardımcı olabilecek birinin olması gerek.Yatıp kalkman tek başına zor olur.Birinin sırtından destek verip seni yatırıp kaldıracak.Yemek yapamazsın,tencere kaldıramazsın.Ev işi yapamazsın.Üstünü kendi başına giyinemezsin.Kendini zorlarsan başarılı geçmiş olan bir ameliyat sonucunu yanlış bir hareketle alt üst edebilirsin.İlk zamanlar görüntü biraz şekilsiz oluyor.Ödemlerin oluyor,gögsünde morluklar olabiliyor.Aylar geçtikçe gögüs gerçek şeklini alacak.Sabırlı olmak önemli.Hemen mucizevi bir sonuç beklemek seni hayal kırıklıgına uğratabilir
Birşey değil canım,aklına takılan ne varsa sor ben cevaplarım

ARZUM ya ne tatlı birisin sen..acayip pozitif birisin o kesin :).. verdiğin bilgiler çok değerli...tekrar tekrar sağol..ben yazdıkalrını okudukça sorular sorabilirim yine..emeğine, zamanına sağlık...öpüldün :)

ARZUM op. Dr. Ziya Şaylan yazmış..sen o garanti kağıdını aldın mı diye sormak istedim..Taklit değildir ama garanti belgesi gibi birşey herhalde...

Protezlerin de taklidi var

Bir meme protezinin ömrü eskiden 12-15 yıl olarak belirleniyordu ama gerçekte protezlerin ömrü daha fazladır. Batı’da ve şimdi de ülkemizde, kaliteli firmalar protezlerinin imalat hatasına karşı ömür boyu garanti veriyorlar artık. Ameliyattan sonra size verilen ufak kağıt parçalarını hayat boyu saklayın. Yıllar sonra bile olsa proteze bağlı istenmeyen bir durum yaşadığınızda üretici firma, doktorunuzun ve hastanenin masraflarını karşılayacak, yeni protezler verecektir. Dikkat! Piyasada Çin ve Uzakdoğu imalatı kötü protezler sunuluyor. Tıpkı taklit çanta ve giysiler gibi protezlerin de sahtesi yapılıyor.

arzummmmmmmmmmmmm :) bu forumda bana en cok sen yardım ettıgın ıcın bır arkadasım gibi senınle paylaşmak ıstedıgım seler var:)
ben dün bulundugum sehırde buarada gaziantepte yasıyorum :) 2 tane antepte un yapmıs doktora gittim...ama sadece fikir almak ıcın..ya muayene olurken cok zorlandım..kızardım terledım..cok kötu birseymıs...nese baktılar ole olcu falan almadılar...
ikisinin de bana söyledıgı sey su...senın meme yapın cok guzel...derin cok kalıtelı..asimetrı sorunu biri yukarda biri asagıda gibi sorunlar mem ucu sorunu gibi hiçbir sorunun yok dedıler...ayrıca memem biraz varmıs ve cok dıkmıs...gercekten de öle...tam öne dogru bakıo memelerım...bana yuvarlak uygun görduler...hatta damla biaralar modaydı suanda yuvarlaga donus var dedı...sana da yuvarlak guzel olur dedı...cunku benım meme yapımda yuvarlak..meme dokun oldugu ıcın kas ustu olur dedı...kasaltına girmeye gerek yok dedı...280 cc cok ıyı olur dedı...suanda ben 75 a yı dolduruyorum zaten..memebasın bu ameliyat ıcın uygun ve yeterlı ordan giriş yapılabılır dedı..hem de hiç iz olmaz dedı...arzummmm cok sevındımmm :) dusunsene hem kasustu olacak agrım olmayacak kaslarım kesılmeyecek hemde memucu olcak iz kalmayacak:) senınle paylasmak ıstedım...tabı suanda kesin deıl..yanı istanbuldakı doktorlarla da görusmem lazım..ozaman durum böyleyse barıs cakırı dırek elemelıyım..ya arzumm bide bana kas zarı altı diye birşsey yok dedı...biz kongrede tum türkiye doktorları toplandık asıl olan 2 yontem var die karar alındı dedı..ya kasüstü ya kasaltı....dierlerı sadece süsleme dedi..buna göre hareket et dedı...yanı doktor tanıdık oldugu ıcın samımı geldı..sonucta arkadasımın kuzenı neden bana yanlıs bilgi versın dımı?
sana soracagım tek soru neolur söle memucu kesısıyle hissizlik olusur mu? süt bezlerı zarar görurmu? doktor hayır dedı ama bunu yasaya birine yanı sana sorup ıkna olmak ıstıyorum :) birde yuvarlak nasıl dogalmı? yanı top top göruntun varmı? kasustu olunca elıne gelıomu hissediyormusun ? offfff arzummmm bi fotolarını görsemmm kafamdakı soru ısaretlerı gider belkı? cok heyecanlandım:)

Evet canım tabiki aldım.Ameliyattan sonra protez kutun ve protez kartın sana veriliyor.Bu kart hem garanti yerine geçiyor hemde ameliyatta koyulan protezin cc si,yapısı gibi bilgileri içeriyor.Bu kartı cüzdanında taşıman gerek zaten.Allah korusun bir kaza gibi olayda müdahale öncesi gögsünde protez oldugu bilgisini yanında olan birisi söyleyemezse bile cüzdanında taşıdıgın bu kart doktoru bilgilendiriyor Yani önemli bir detay canım..
Yan sanayı protezler zaten kullanılması yasak.Doktorlarımız bu forumdada adı geçen protezleri tercih ediyor genelde Bu protezlerdede böyle bir risk yok

Çok iyi yapmışsın canım görüşmekle Bak,görüşme yaptıkça bazı bilgiler elde ediyorsun bilinçleniyorsun
Gögüs durumunun iyi olması çok çok iyi birşey.Benimde gögüs tipim yuvarlak ve yuvarlak protezi önerdi görüştügüm tüm doktorlar.Sadece Barış bey damla protez dmeişti,o da zaten tüm hastalarına damla protez kullanıyor..
Benim gögsümede damla protez olmazdı,üst lobumu kaldırmazdı..Birçok cerrah zatend amlayı tercih etmiyor önermiyor.Yuvarlak protez doğru teknik ile birleştiginde zaten harika sonuçlar çıkıyor.Bir kadının gögüs şekli zaten yuvarlatır.Yattıgı zaman yuvarlak durur,ayakta ise hafif aşşagıya doğru doku akar ve alt kısım üste göre daha dolğun durur..Yuvarlak protezde bu şekildedeir.Yatık vaziyette yuvarlak,ayakta ise hafif kıvam alta doğru akar ve alt kutup daha dolgun durur
Meme ucu kesisine uygun olmana sevindim.Ben kesinlikle hissizlik yaşamadım canım.Doktorumda hissizlik yaşamayacagımın garantisini vermişti zaten ameliyattan önce.Ayrıca süt bezlerinede zarar gelmeyecegini,olurda tekrar bir çocuk yaparsam çocugumu rahatlıkla emzirebilecegimi bir sorun yaşamayacagımı söylemiş ve bununda garantisini vermişti
Aslında iki teknik olduğunu diğerlerinin süsleme oldugunu birçeok doktor söylüyor ve doğruluyor..
Şöyle açıkliyim.Dual plan ve kas altı yöntemi aynıdır diyor doktorlar.Çünkü kas altındada protez tamamen kazın altına koyulamaz.Koyulabilmesi için alt kısımın ameliyattan sonra dikilmesi gerekir yani kesilen kasın.Buda imkansız olur,kas esnek değilki protez koyulduktan sonra dikilebilsin..Yani bu durumda alt kısım açıkta oluyor ve kasın üstüne geliyor.Kas altında protezin sıkışabilecegi kadar kas kesilmiyor yani.Bu durumda dual plan ile kas altı aynı oluyor
Kas zarı altı yöntemi içinde asılsız bir yöntem oldugunu söyleyen yazıp çizen birçok doktor var.Bu yöntem imkansızmış.Yani kasın üzerindeki o incecik zarı ayırmak hiçte kolay bir şey değilmiş hatta imkansızmış.Buna uğraşılsa bile o zar zarar görürmüş..Tuğrul bey bu konuda çok açıklayıcı şeyler yazmıştı,bulabilirsem linkini veririm okursun Yani bu durumda benim yöntemim aslında kas üstü olabilir.Şikayet etmem,sorunum yok çünkü memnunum.Zaten arada o zar olsa ne olur olmasa ne olur İncecik zarın bana ne gibi bir faydası olacaktıki
Hayır canım,asla top top bir görüntü yok..Hiç meme dokusu olmayan birine kas üstüne protez koyulursa böyle bir sonuç olabilir ve protezi hissedebilir.Ben hissetmiyorum,görüntüde gayet harika
Hadi ekliyim seni bak albümüme Meme ucu kesisininde ne kadar izsiz harika bir sonuç verdigni görürsün hem

Tuğrul beyin meme büyütme hakkında görüşü,açıklaması bu linkte 13. Yorumda canım,göz at istersen

http://www.kadinlarkulubu.com/dokto...rtugrul-turana-ameliyat-olanlar-buraya-2.html
Benim Tuğrul beye katılmadığım tek husus meme dokusu hiç olmayanada kas üstü olabileceği görüşü.Hiç meme dokusu olmayan birine kas üstü yöntemi yapılırsa bana göre protezi hissetme durumu kaçınılmaz.Deri protezi nasıl saklayabilit üzerini nasıl örtebilirki? Ama yeterli derecede meme dokusu var ise çöl güzel sonuçlar alınır..Kas zarı altı yönteminide olmayan bir yöntem olarak görüyor kendisi..Damla protez hakkındaki açıklamaları gayet güzel bence..
Aslında sadece iki yöntem olduğunu yazan başka birçok doktor var,başka bir konuda bununla ilgili bir yazıyı paylaşmıştım.Link veriyorum onada göz at

http://www.kadinlarkulubu.com/meme-...yenlerin-paylasim-alani-334.html#post30646393

Bunları oku,doktorlara görüş.Sana mantıklı olanı seç.Bak bem kas zarı altı yöntemi ile ameliyat oldum.Ben kendi yöntemimi,protezini göklere çıkarıp öven bir kişi değilim.Bana me mantıklı geliyorsa onu yazıp belirtirim sadece.Som kararı tabiki kendiniz vereceksiniz.Ama bilinçli olup karar verimki sonradan ah vah demeyin..Bu ameliyattan sonra en önemli şey sizin mutlu olmanız istediğiniz sonucu almanız.Gögüs boyutunuz istediğiniz gibi olmazsa,protezi hissederseniz ne anlamı kaldı bu kadar acıyı ve masrafı çekmenin? Lütfen iyi düşünerek karar ver Çok mutlu olacağın sonuçlar öldür inşallah..

canım benim ameliyat 7 sinde yani cuma günü az kaldı :/ Benim göğüslerim şişti ve sanırım o zamana adet olacağım bu ameliyatı etkiler mi acaba

canım benim ameliyat 7 sinde yani cuma günü az kaldı :/ Benim göğüslerim şişti ve sanırım o zamana adet olacağım bu ameliyatı etkiler mi acaba

Ayy çok az kalmışşş... Hadi hayırlısı Geri sayım yapalım o zaman SOONN 5..... :92::92::92::118::119::81::124:
Ya adeti pek sorun yapmıyor doktorlar,ben ikinci ameliyatımda adetliydim Hasan bey sorun olmaz demişti ama istersen ara sor yinede İçin rahat etsin ....

yarın arayıp soracağım göğüslerim şişti ve cok acıyorlar onun sıkıntı yapıp yapmaması önemli bnm için hayırlısı canım ya ayyy stresliyim ya korkuyla karışık pişman olmaktan korkuyorum daha çok hayırlısı inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…