Tabiki eve geç dönülürse yaşanan sıkıntılarada bir bahane bulunabilir.Sırtım tutuldu falanAma bir komplikasyon yaşanırsa (benim yaşadıgım gibi acil ameliyatlık bir durum olursa) işi zor olur.Herşeyi düşünmek,tedbirli olmak lazım Sonuçta bu bir ameliyat,Hasan bey aileden gizlenen bir ameliyatı yapmayı uygun görmüyor sonuçta,doktorunda sorumlulugu oluyor.Allah korusun ameliyata giriliyor,uyanamamak gibi bir riskde var.Düşünebiliyormusunuz böyle bir durum yaşansa,aile sonradan ögrense bu durumda aile kimin üzerine yürüyecek??? Korkutmak gibi olmasında herşeyi düşünün,bende sonuçta bir anneyim....Sizde anne olarak düşünün,kızınızın sizden gizli böyle bir ameliyatı olması durumunda ne düşünürsünüz???Yada bir komplikasyon yaşasa,sizede söyleyemezse??
ne anlatmak istediğinin farkındayım ve sonuna kadar hak veriyorum sana. ama sen de şunu bil ki ben ve benim gibi ailesiyle bu durumu paylaşamayacak kişilerin sayısı da az değil. ne mutlu ki bu ameliyata destek veren aileler var.
özgüveni yerle bir olmuş bir sürü genç kız hayata küsüyor bu eksikliği yüzünden. kendi ayaklarının üzerinde duran, kimseye yük olmayan bir bayan gerekirse ailesinden de gizleyebilir diye düşünüyorum. gizlemeye mecbur bıraktıranlar utanmalı..
hep, "başkaları duyarsa ne düşünür?" diye yetiştirdiğimiz çocuklarımız ve bu lafa ayak uyduran toplumumuz var. bizler başkaları için değil kendimiz için oluyorsak bu ameliyatı (nasıl ki başkaları için başarılar elde edip, yuva kurup çocuk sahibi olmuyorsak!) kimsenin de bizi yargılamaya hakkı olmamalı. herşeyi paylaştığım ailem de olsa bu konuda beni anlamayaklarını bildiğim için kimseye hesap sormayacağım.
nasıl ki göğüsleri olan biri buraya çıkıp rahatça yazıyorsa, "ne gerek var bu ameliyata!" gibi.. ve biz de tepki veriyorsak, beni de ancak bu durumu ailesiyle paylaşamayan biri anlayacaktır.
başım dikdik! ben bu yola baş koydum. şimdiye kadar yaşamadım ve artık yaşamak istiyorum!!!
7;24460995]Yaprakcıgımm...Canım arkadaşım..Bu konuda bende sıkıntı yaşadım,o yüzden seni çok ama çok iyi anlıyorum.Ben ameliyat olmadan önce bir senemi eşimi ikna etmek için çabaladım.Eşimin söyledigi şey -Olmaz,çevreye ne söyleyecegiz.Ortaya çıkarsa rezil oluruz.Herkes duyacak,ne diyecek.Ben senin bu şekilde seviyorum.Benim bir şikayetim yok v.s. v.s......
Sonra eşimi ikna ettim sayılır,sıra etrafa ne söyleyecegiz olduÖncelikle gizli yaptıralım dedik.Hastanede yatacagım gün arkadaşımda kaldım,deriz.Zaten forumdada okuyorum.Çok zor bir ameliyat degil,sırtım tutuldu falan deriz,dedik..Hatta Gizeml arkadaşımızın doktoruna,Cenk Tokata ameliyat olmayı bile düşünüyordum.Istanbuldan İzmire ameliyata gidecektim.Sonra bu işin kontrolleri var,bir sorun olur,nasıl yaparız diye düşündüm Allahtan vazgeçmişiz..Neyse tabi eşimin bayan doktor istegi üzerine araştırma yapmaya başladım.Baktım ııhh..olmuyor,anlaşamıyorum.Zar zor erkek doktora ikna ettik.Sonra doktorla yaptıgımız görüşmelerde ameliyat sonrası yaşanabilecek komplikasyonları duyunca tabi biraz korktum.Tamam ilk ameliyatımı saklarım.Zar zor bir iki hafta idare ederim fakat ondan sonra yaşayacagım bir kaza,bir komplikasyondan dolayı benim gizli ameliyat oldugum ortaya çıkarsa ne yaparım diye düşünmekten kafayı yedim..Bunu başka bir şekilde yapmalıyım diye düşündüm.Nitekim gögsümde Fibrokistler oldugunu ögrenince bütün olayı onun üzerine attım.Aslında bu fibrokistler yüzünden ameliyat olmama gerek yoktu.Ameliyatında hiç onlara dokunulmadı bile.Fakat gögsümde kitle çıktı,ameliyat olmam lazım.Zaten olmayan,küçük olan gögüslerim bu ameliyatta dahada küçülecek,psikolojiyi kaldıramam ben mutsuz olurum.O yüzdende doktorla konuştuk,silikon koyulmasına karar verdik diye ortaya birşey attık işte.İyikide öyle yapmışım.Nitekim ameliyattan sonra ilk haftam agrılı ve birilerine muhtaç bir şekilde geçti.neyse o fazla birşey degil.Tam bir hafta sonra ögleden sonra sag gögsümde bir kızarma,şişme ve akşama dogru iyice fazlalaşan bir agrı... Gece inlemeye ve hiçbir şekilde kolumu kıpırdatamamaya başladım.Sabahın ilk saatlerinde doktorumun yanına gittik.Gögsümde sıvı birikmesi olmuş ve acil ameliyata alındım..
Şimdi bu ameliyatı gizli olsaydım ne yapacaktım,nasıl gizleyecektim bunuda...Yada okudugunuz gibi ameliyat olupta başka sorunlar yaşayan arkadaşlarımızda var.Etrafından,ailesinden gizledikleri için haklı oldukları halde ortaya çıkacagı için dava açamayanlar,mutsuz olanlarıda okuyoruz görüyoruz.Tabiki dedigin gibi çevrende seni anlayacak birilerini bulmak zor.Hiçkimse anlamaz,annen bile.Bu konuda hak veriyorum sana.Onlar izin vermezler,sende sakın ameliyat olma demiyorum be asla,yanlış anlaşılmasın..Bir yolunu bul,yanında etrafında bunu bilecek biri olsun mutlakaki yarın öbürgün bir sorun yaşarsan(inşallah yaşamazsın) destek çıksın sana.Ben ameliyata girerken,yani sedye geldigi zaman aklımdan binbir türlü şey geçti.Ya ameliyattan çıkamazsam,eşimi,çocuklarımı göremezsem...Bir sorun çıkarsa falan..Bunları eminimki birçok kişi yaşamıştır.Belki sende yaşayacaksın,kolay birşey degil bu.
Seni bizden başka kimse anlayamaz.En başta belkide ben anlarım.Çünkü bende çok sıkıntı çektim.Hayata küstüm,neden ben dedim.Ve tam iki senem etrafa ne diyecegim,nasıl ikna edecegim,doktor araştırmaları ve eşimi ikna etmekle geçti.Herkes böyle yaşamıyor tabi.Çok kolaylıkla ikna edip,para biriktirip ameliyat olan arkadaşlarımızda var.Ama ben benim yaşadıgım şeylerle cevap verebilirim sana.Ameliyattan sonra protez kartlarını cüzdanında taşıman gerekiyor.Allah korusun bir tarfik kazasında gögsünden yada başka bir yerinden yaralansan gögsünde protez oldugunu bilmeleri ve ona göre müdahale etmeleri gerek.O anda yanında biri yoksa yada bu olay sonradan ailene kızınız iyi fakat gögsündeki protezler delindi,çıkarmak zorunda kaldık diye ailene bilgi verilse??? neyse çok iyi düşün,öyle bir yol bulmanı öneririm.Ameliyat olma demiyorum ama kılıfını hazırla.En azından annenin haberi olsa çok iyi olur aslında...Çok zor,sıkıntılı bir durum.Çevreye göre yaşamamak gerekiyor tabiki.Kimse sizi anlamıyorsa,destek vermiyorsa vazgeçin demem.Hele ben koç burcu bir kadın olarak ASLA demem....Aklınıza koydugunuz herşeyi (sizie göre mantıklıysa tabi)MUTLAKA yapın..Hayat kıssa,başkalarına göre degil kendinize göre yaşayın,yolunuzu çizin....Sevgiler...
[/QUOTE]uzun uzun yazıp zahmet etmişsin... izmir'e gitme düşüncen hariç hepsini biliyorum anlattıklarının.
biliyorum, çocuk sahibi olduğun için anneliğin önemini benden daha iyi biliyorsun. dediğim gibi, sonuna kadar haklısın yazdıklarında. demek istediğim, ailem böyle bir durumu asla kabullenmez. evliliğe, erkek arkadaşa, biriyle görüşmeye bu kadar uzak olmamın ve onlara çok tepki vermemin nedeni de bu, nerden bilecekler
ben bana olan ilgisini belli eden birine dahi yakın davranamıyorum...
bu ameliyatı olacağımı bilen tek bir kişi var. o da uygun olursa yanımda olacak. bütünüyle yalnız hissettiğimi söyleyemem.
aile başka tabi, sadece anneme söyleyebilseydim bu bile bana yeterdi..
yalnız hissetme duygusu kötü bir his arzum. hele hele böyle zamanda. umarım o süreci kolay atlatırım....
Yaa kızlaarr..Ben bu mayokiniye hasta oldum..Sizce nasıl bakın bakalım Eki Görüntüle 408421
her ne kadar güneşlenmek açısından mayokini tercih etmesem de ben beğendim.
Arzumcuum fotoğraf ekledim :)
ah be arkadasım gun gelıpte bende bu mayo,mayokını,bikinikini bakacakmıydım peeeeeeh,
bu arada mayokını oldukca seksı
Yaa kızlaarr..Ben bu mayokiniye hasta oldum..Sizce nasıl bakın bakalım Eki Görüntüle 408421
Arzumcum bısey sormam lazım
bugun operasyonun 9. gunu ben kontrole gıdemedım dr'um sehır dısındaymıs 4 gun sornra gıdebılıcem,
Simdi;
1 bu masaj olayı nedır nasıl,ne zaman baslanır? Nasıl yapılır?
2 gogus altı dıkıslerımın yarası kurumus kabuk tutmus hıc pansuman yapmadım dr'umun asıstanı pansumana gerek yok ve banyo yapabılırsın dedı.
3 verdıklerı sutyen ne zaman cıkarılacak camasırımı ne zaman gıyebılecegım.
sen bu konuda oldukca bılgı sahıbısın benı aydınlatabılırmısın?
Sevgılerımle
Arzumcum bısey sormam lazım
bugun operasyonun 9. gunu ben kontrole gıdemedım dr'um sehır dısındaymıs 4 gun sornra gıdebılıcem,
Simdi;
1 bu masaj olayı nedır nasıl,ne zaman baslanır? Nasıl yapılır?
2 gogus altı dıkıslerımın yarası kurumus kabuk tutmus hıc pansuman yapmadım dr'umun asıstanı pansumana gerek yok ve banyo yapabılırsın dedı.
3 verdıklerı sutyen ne zaman cıkarılacak camasırımı ne zaman gıyebılecegım.
sen bu konuda oldukca bılgı sahıbısın benı aydınlatabılırmısın?
Sevgılerımle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?