Tabiki eve geç dönülürse yaşanan sıkıntılarada bir bahane bulunabilir.Sırtım tutuldu falan Ama bir komplikasyon yaşanırsa (benim yaşadıgım gibi acil ameliyatlık bir durum olursa) işi zor olur.Herşeyi düşünmek,tedbirli olmak lazım Sonuçta bu bir ameliyat,Hasan bey aileden gizlenen bir ameliyatı yapmayı uygun görmüyor sonuçta,doktorunda sorumlulugu oluyor.Allah korusun ameliyata giriliyor,uyanamamak gibi bir riskde var.Düşünebiliyormusunuz böyle bir durum yaşansa,aile sonradan ögrense bu durumda aile kimin üzerine yürüyecek??? Korkutmak gibi olmasında herşeyi düşünün,bende sonuçta bir anneyim....Sizde anne olarak düşünün,kızınızın sizden gizli böyle bir ameliyatı olması durumunda ne düşünürsünüz???Yada bir komplikasyon yaşasa,sizede söyleyemezse??
ne anlatmak istediğinin farkındayım ve sonuna kadar hak veriyorum sana. ama sen de şunu bil ki ben ve benim gibi ailesiyle bu durumu paylaşamayacak kişilerin sayısı da az değil. ne mutlu ki bu ameliyata destek veren aileler var.
özgüveni yerle bir olmuş bir sürü genç kız hayata küsüyor bu eksikliği yüzünden. kendi ayaklarının üzerinde duran, kimseye yük olmayan bir bayan gerekirse ailesinden de gizleyebilir diye düşünüyorum. gizlemeye mecbur bıraktıranlar utanmalı..
hep, "başkaları duyarsa ne düşünür?" diye yetiştirdiğimiz çocuklarımız ve bu lafa ayak uyduran toplumumuz var. bizler başkaları için değil kendimiz için oluyorsak bu ameliyatı (nasıl ki başkaları için başarılar elde edip, yuva kurup çocuk sahibi olmuyorsak!) kimsenin de bizi yargılamaya hakkı olmamalı. herşeyi paylaştığım ailem de olsa bu konuda beni anlamayaklarını bildiğim için kimseye hesap sormayacağım.
nasıl ki göğüsleri olan biri buraya çıkıp rahatça yazıyorsa, "ne gerek var bu ameliyata!" gibi.. ve biz de tepki veriyorsak, beni de ancak bu durumu ailesiyle paylaşamayan biri anlayacaktır.
başım dikdik! ben bu yola baş koydum. şimdiye kadar yaşamadım ve artık yaşamak istiyorum!!!