- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
-
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Nisanlaninca işi bırakmamin sebebi mobbingti asla nisanlandigim zaman hemen nikah kıyarım moduna girmedim düğüne kadar çalışma isteğim vardı olmadı.İsi bırakmak zorunda kaldım.Konudaki bütün tercihler o kadarda bayır aşağı ki... Nişanlanınca neden iş bırakılsın, neden apar topar nikah yapılsın, neden nikahlı eşle yaşanan cinsel hayat sonraları sorun olsun? Ay daraldım. Lütfen bu süreçte destek alın.
Biliyorum ama 1 sene anlaşmalı boşanma olmuyor.Esinle aranizda yasadigin kimseyi ilgilendirmez. Kimseye de hesap vermek zorunda degilsin. Kendine de defolu muamelesi yapma. Yeni biriyle tanistiginda da bunlari anlatmana gerek yok. Bu arada bir avukat bul, once cekismeli acarsiniz davayi, sonra anlasmaliya cevirirsiniz esin sartlari kabul ederse. Avukat muhatap olur esinle. Once bir avukat ile gorus.
Tabiki normal ama karşımdaki kişi beni nişanlı olarak görüştü bilecek.
Ben anlatamadim. Dava cekismeli aciliyor 1 sene dolmamis evliliklerde, usul boyle. Ama sonra hakime iki taraf anlasti deyip protokol veriliyor. Avukatla gorus diye o yuzden soyledim. Bu sekilde oluyor. Avukatla gorudun. Size anlatacaktir.Biliyorum ama 1 sene anlaşmalı boşanma olmuyor.
1 sene dolmasi gerekiyor diye biliyorum.Bitsinde nasıl biterse bitsin haklı olan benim elimde deliller var.Ben anlatamadim. Dava cekismeli aciliyor 1 sene dolmamis evliliklerde, usul boyle. Ama sonra hakime iki taraf anlasti deyip protokol veriliyor. Avukatla gorus diye o yuzden soyledim. Bu sekilde oluyor. Avukatla gorudun. Size anlatacaktir.
Bir sene dolmadan anlasmali bosanamiyorsunuz evet. Ama cekismeli bosanabiliyorsunuz. Yani su an dava acsaniz cekismeli bosanirsiniz. Cekismeli bosanirken de davalar devam ederken hakimler bile aranizda anlastiniz mi diye soruyor zaten. Hakim sormasa bile avukatlar taraflar aralarinda anlasti deyince hakim de iki tarafin hazirladigi anlasma cercevesinde bosuyir. Yooo ben bosamam demiyor. Hanimefendi ben de bosandim, bu tecrubeyi edendim malesef. Oradan buradan ogreneceginize neden haklarinizi sorup ogrenmiyorsunuz bir avukattan. Bu sizin en dogal hakkiniz.1 sene dolmasi gerekiyor diye biliyorum.Bitsinde nasıl biterse bitsin haklı olan benim elimde deliller var.
Kac para tazminat aldiniz eski isyerinizden?Eşimle annemin vefatından 3 ay sonra tanıştım.Cok ilgiliydi.Aileme saygılıydi.Ornek cifttik.Ankara' ya İzmir'den geldi.Tekrar Babamın isteğiyle tatile o tarafa gittik.Babam rahatsızlandı.Elim ayağıma dolandı.Onu aradım hemen geldi.Her derdimi dinlerdi.İlk başta evlenelim dedi.Biryerden para beklentisi varmis bende kabul edip.heveslendim.Gecen sene yazın oldu bu olay.Sonrasinda 3 sene beklememi gelecek paranın suya düştüğünü söyledi.Tabi bu anne tarafından gelecek arsa , tarla vs.Onun parasıyla evlenmeyi düşünüyordu.Daha sonra zeytinlik alıp para biriktirip öyle evlenecegini soyledi.Ben evlenelim dedim.Annesi de yaşınız büyük dedi.Tanistigimizda 27 yaşındaydık.5 senelik ilişkisinde sorun yaşamış.Benim de sevgilim vardı önceden aileler tanıştı isteme olmadan ayrılmıştık.
Daha sonra geçen sene Ekim Kasım gibi artık babama söylememi bazı şeylerin adı konulması gerektiğini söyledi.Ben biraz abla abi kişilere anlattım.Onlarda uzatma dediler.2021 Aralık sonu 5 akrabami covidden kaybettim.Hem yaş süreci hem hastalik uygun değildi.Mart ayında babama bahsettim annem hayatta yok babama evlenmek istediğimi zar zor söyledim.Mayista babam Ankara'dan kalkıp.İzmir ' e araştırmaya gitti.Kimse olumsuz birşey demedi.Arastirdik.Benim içim rahattı zaten.Nisan oldu. Ufak tefek sorunlar yaşadık.Dedim ilk heyecanlar.Kizkardesi bana karşı iyiydi.Birden soğuklasti.
Nikah mevzusuna gelince ; ben düğünden önce erken nikah a karşıyım.Defalarca söyledim ona.İsyerimdeki sıkıntıları anlatıyordum ki.Mobbing in alasını gördüm.Daha da iş tecrübem varken.Bana nikah kiyalim seni kovarlar iftira atarlar birde nisanlisin falan yaptı.İsyerindekilerde İsmim E... Nisanim oldu izinden döndüm E.... Tazminatını alır gider yaptılar.Yaraya tuz bastılar.Bir kişi her şubedeki müdürü bana baskı yapmasi için zorladı.Sirf dik duruyorum diye birgün eve gelip ağladım.Babam nikaha onay verdi.Erkek tarafı daha heyecanlı elbise aldık kuaför discekim düğün gibi nikah yaptık.Ama biz nikahtan sonra tekrar nişanlı gibi kalacaktık.Nikahtan 2 hafta önce eşimin babası yanarak vefat etti.Erteleyebiliriz dedim.Sorun değil dediler.Babasindan nefret ediyor.Kucukken işkence görmüş zincire vurulmuş.Babamin gidipte basınız sağolsun bile demesi suç oldu.Babasini nisanina çağırmadi.Amcasi geldi.Babasinin cenaze namazını bile kılmadı.Hakkini helal etmiyormus.Hani bana kiziyorsunuz ya yetim maaşı diye 2007 doğumlu erkek kardeşi var 2005 te resmi nikahtan anne baba boşanmış tekrar barismislar resmi nikah yapmamislar annesi hamile kalıyor kürtajı esi istemiyor.Yakin zamanda babası çocuğunu nüfusa geçirmiş.Kv kendisi dua et oldu İnsallaj bankada parası vardır.Yapti.Esim onlara baktığı için kısa süreliğine alacaktı parayı almadı.
Nikahtan sonra eşimin ailesi değişti.Ben babama pek belli etmiyordum.Esya mevzusunda genelde en son demeye başladım.Babam işin icine girince boşanma dilekçesi hazırlıyor mahkemeye vermedi.O zaman sustum beni kınamayın bu adamla 1.5 senemiz dolu dolu şen şakrak geçti.Ne zaman annesi birazda teyzesi burnunu soktu.Huzurumuz kaçtı.Ozellikle mesaj yoluyla etmediği hakaret kalmadi.Bisanma olayından sonra eşimle barıştık annemle görüşme dedi bana.Aramiz iyiydi bugün kv gelmiş bana annemin ölüm yıldönümü birde bugün annemi tanımıyor karsilasmadilar.
Annenin erken ölümü babanla senin yüzünden dedi.Esime demedim.Esimin manyakligi da şu ben diyor ailemden ilgi görmedim.Onlari sildim.Sende sil aileni.Aciyordum acirsan acınacak hale düşersin dediler.Yemeden içmeden kesildim.Kilo verdim.Kafamda kaşıntı cikti dedi.Ev tutuldu.Tutulan evde kalıyor.Annesine yemeğe gidiyordu.Aksamlari eşime hayatı zindan ediyorlarmış.Niye geldin diye.Ben yinede ailen onlar iyi geçin dedim.Esime en son terbiyesizliği anlatmadım.
Bana ailemi akrabalarimi silmemi istiyor.Babasini yeni kaybetti.Annesi üstüne geliyor.Ekonomik olarak bunalımda dedim.Sustum yeri geldiğinde kızdım.Ama hani bende bir ara barıştık sogudugumu farkettim.Baristik konuşup eskisi gibi muhabbet edemiyorum.O espri yapıyor mesela.Ben susuyorum.
Ben babamla konuştum.Artik şöyle karar verdik.Kader senin kaderin dedi.Teyzenlerle istişare et.Sonra gidelim İzmir e.Ailesiyle konuşup duruma göre bana aldıkları yüzük elbise ayakkabı hediye vs.Yanima alıp iade edicem.Akrabalari bize hak verdi.Annesi onları geri plana attı.Simdi onlar da kv hak veriyormus.Kv anlatisina göre ben aldıkları hediyeleri iade edip ayrılmak istiyorum.Kv hakaret davası açmak istiyorum.Mesajlari kayıtlı duruyor.Bana olmuş anneme babama hakaret etti.Esimin eski sevgilisi ile kıyasladı.Ceyizlerini kırarım diyerek tehdit etti.Esimde yanımda durmuyor.Artik kafam geç bastı.Kimse biz dedik demesin.Ben olsam başkasına bende ayrıl derdim.Ama sevdim hani boşanmaktan dul kalmaktan nisan atmaktan korkmuyorum.Sevdigim insan benim için çaba göstermiyor.Ki zannetmiyorum artık çaba gosterecegini.Allah'a dua edip hayırlısını istiyorum.
Cinsel anlamda biz bu kişi ile yakinlastik.İliskiye girmedik.Fakat hemen hemen herşeyi yaptık.Bunun vebali var üzerimde birde.Baskasiyla evlensem.İleride o kişinin günahına girermiyim.
Bu arada bitmesi onemli degil, haklarinizi almaniz da onemli. Birsey istiyor musunuz mesela ondan bosanirken, nafaka gibi, takilar sizde mi mesela, onda ise takilarinizi geri alabilirsiniz. Tazminat istiyor musunuz?1 sene dolmasi gerekiyor diye biliyorum.Bitsinde nasıl biterse bitsin haklı olan benim elimde deliller var.
Bu arada bitmesi onemli degil, haklarinizi almaniz da onemli. Birsey istiyor musunuz mesela ondan bosanirken, nafaka gibi, takilar sizde mi mesela, onda ise takilarinizi geri alabilirsiniz. Tazminat istiyor musunuz?1 sene dolmasi gerekiyor diye biliyorum.Bitsinde nasıl biterse bitsin haklı olan benim elimde deliller var.
Bal gibi muhafazakar dindarsın.Tabularını başkalarına da öneriyorsun. İnanmayanlar açtığı konulara, yaptığı yorumlara baksın. Sonra internetten sevgili edin, olmayacak naneler ye, günahının farkındaymışsın. Yok yaa!Ben muhafazakar değilim.Gunahimin farkındayım.
Bal gibi muhafazakar dindarsın.Tabularını başkalarına da öneriyorsun. İnanmayanlar açtığı konulara, yaptığı yorumlara baksın. Sonra internetten sevgili edin, olmayacak naneler ye, günahının farkındaymışsın. Yok yaa!
İnternetten bulduğun sevgiliyle tanımadan kendini kakala sonra kayınvalidem de kayınvalidem. Bugün hemen boşanma davası açmazsan bil ki, buradakiler sinir oluyor senin aynı konukarına
Dava açarken para yatırmak gerekiyor mu ?
Boşanma kararımı aile üyelerimle konuştum.İlk başta hiç dusuncesine tahammül edemiyordum.Cunku seviyordum ama 2 aydır o kadar tehdit beni en son çıldırtan nokta ben ailemi sildim sende sil ee yahu benim ailem ne yaptı.Her zaman sadece kendinin günahına girersin ve bence bu adamdan ayrılmazsan kendinin daha da günahına girersin. Ayrıca düşünce şeklini toparlaman gerekiyor, müslümanlık değil muhafazakarlık cidden bu. Bu tarz düşüncelerin sana da başkasına da faydası yok, orada burada bin kere tekrar edilip, duyulup öğrenilen temelsiz fikirler çoğu. Yapman gereken çok basit, bir işe gir ve adamdan boşan. Bu adam sana o kaçtığın işi mumla aratır. Daha önce de yazdım, yine yazıyorum çünkü boş vaktime denk geldin, yoksa laftan anlayacağını sanmıyorum.
Ee biz bunları biliyorduk zaten niye bi daha bidaha anlatıyosunuz ki uzatıyosunuz konuyu gereksiz yereEşimle annemin vefatından 3 ay sonra tanıştım.Cok ilgiliydi.Aileme saygılıydi.Ornek cifttik.Ankara' ya İzmir'den geldi.Tekrar Babamın isteğiyle tatile o tarafa gittik.Babam rahatsızlandı.Elim ayağıma dolandı.Onu aradım hemen geldi.Her derdimi dinlerdi.İlk başta evlenelim dedi.Biryerden para beklentisi varmis bende kabul edip.heveslendim.Gecen sene yazın oldu bu olay.Sonrasinda 3 sene beklememi gelecek paranın suya düştüğünü söyledi.Tabi bu anne tarafından gelecek arsa , tarla vs.Onun parasıyla evlenmeyi düşünüyordu.Daha sonra zeytinlik alıp para biriktirip öyle evlenecegini soyledi.Ben evlenelim dedim.Annesi de yaşınız büyük dedi.Tanistigimizda 27 yaşındaydık.5 senelik ilişkisinde sorun yaşamış.Benim de sevgilim vardı önceden aileler tanıştı isteme olmadan ayrılmıştık.
Daha sonra geçen sene Ekim Kasım gibi artık babama söylememi bazı şeylerin adı konulması gerektiğini söyledi.Ben biraz abla abi kişilere anlattım.Onlarda uzatma dediler.2021 Aralık sonu 5 akrabami covidden kaybettim.Hem yaş süreci hem hastalik uygun değildi.Mart ayında babama bahsettim annem hayatta yok babama evlenmek istediğimi zar zor söyledim.Mayista babam Ankara'dan kalkıp.İzmir ' e araştırmaya gitti.Kimse olumsuz birşey demedi.Arastirdik.Benim içim rahattı zaten.Nisan oldu. Ufak tefek sorunlar yaşadık.Dedim ilk heyecanlar.Kizkardesi bana karşı iyiydi.Birden soğuklasti.
Nikah mevzusuna gelince ; ben düğünden önce erken nikah a karşıyım.Defalarca söyledim ona.İsyerimdeki sıkıntıları anlatıyordum ki.Mobbing in alasını gördüm.Daha da iş tecrübem varken.Bana nikah kiyalim seni kovarlar iftira atarlar birde nisanlisin falan yaptı.İsyerindekilerde İsmim E... Nisanim oldu izinden döndüm E.... Tazminatını alır gider yaptılar.Yaraya tuz bastılar.Bir kişi her şubedeki müdürü bana baskı yapmasi için zorladı.Sirf dik duruyorum diye birgün eve gelip ağladım.Babam nikaha onay verdi.Erkek tarafı daha heyecanlı elbise aldık kuaför discekim düğün gibi nikah yaptık.Ama biz nikahtan sonra tekrar nişanlı gibi kalacaktık.Nikahtan 2 hafta önce eşimin babası yanarak vefat etti.Erteleyebiliriz dedim.Sorun değil dediler.Babasindan nefret ediyor.Kucukken işkence görmüş zincire vurulmuş.Babamin gidipte basınız sağolsun bile demesi suç oldu.Babasini nisanina çağırmadi.Amcasi geldi.Babasinin cenaze namazını bile kılmadı.Hakkini helal etmiyormus.Hani bana kiziyorsunuz ya yetim maaşı diye 2007 doğumlu erkek kardeşi var 2005 te resmi nikahtan anne baba boşanmış tekrar barismislar resmi nikah yapmamislar annesi hamile kalıyor kürtajı esi istemiyor.Yakin zamanda babası çocuğunu nüfusa geçirmiş.Kv kendisi dua et oldu İnsallaj bankada parası vardır.Yapti.Esim onlara baktığı için kısa süreliğine alacaktı parayı almadı.
Nikahtan sonra eşimin ailesi değişti.Ben babama pek belli etmiyordum.Esya mevzusunda genelde en son demeye başladım.Babam işin icine girince boşanma dilekçesi hazırlıyor mahkemeye vermedi.O zaman sustum beni kınamayın bu adamla 1.5 senemiz dolu dolu şen şakrak geçti.Ne zaman annesi birazda teyzesi burnunu soktu.Huzurumuz kaçtı.Ozellikle mesaj yoluyla etmediği hakaret kalmadi.Bisanma olayından sonra eşimle barıştık annemle görüşme dedi bana.Aramiz iyiydi bugün kv gelmiş bana annemin ölüm yıldönümü birde bugün annemi tanımıyor karsilasmadilar.
Annenin erken ölümü babanla senin yüzünden dedi.Esime demedim.Esimin manyakligi da şu ben diyor ailemden ilgi görmedim.Onlari sildim.Sende sil aileni.Aciyordum acirsan acınacak hale düşersin dediler.Yemeden içmeden kesildim.Kilo verdim.Kafamda kaşıntı cikti dedi.Ev tutuldu.Tutulan evde kalıyor.Annesine yemeğe gidiyordu.Aksamlari eşime hayatı zindan ediyorlarmış.Niye geldin diye.Ben yinede ailen onlar iyi geçin dedim.Esime en son terbiyesizliği anlatmadım.
Bana ailemi akrabalarimi silmemi istiyor.Babasini yeni kaybetti.Annesi üstüne geliyor.Ekonomik olarak bunalımda dedim.Sustum yeri geldiğinde kızdım.Ama hani bende bir ara barıştık sogudugumu farkettim.Baristik konuşup eskisi gibi muhabbet edemiyorum.O espri yapıyor mesela.Ben susuyorum.
Ben babamla konuştum.Artik şöyle karar verdik.Kader senin kaderin dedi.Teyzenlerle istişare et.Sonra gidelim İzmir e.Ailesiyle konuşup duruma göre bana aldıkları yüzük elbise ayakkabı hediye vs.Yanima alıp iade edicem.Akrabalari bize hak verdi.Annesi onları geri plana attı.Simdi onlar da kv hak veriyormus.Kv anlatisina göre ben aldıkları hediyeleri iade edip ayrılmak istiyorum.Kv hakaret davası açmak istiyorum.Mesajlari kayıtlı duruyor.Bana olmuş anneme babama hakaret etti.Esimin eski sevgilisi ile kıyasladı.Ceyizlerini kırarım diyerek tehdit etti.Esimde yanımda durmuyor.Artik kafam geç bastı.Kimse biz dedik demesin.Ben olsam başkasına bende ayrıl derdim.Ama sevdim hani boşanmaktan dul kalmaktan nisan atmaktan korkmuyorum.Sevdigim insan benim için çaba göstermiyor.Ki zannetmiyorum artık çaba gosterecegini.Allah'a dua edip hayırlısını istiyorum.
Cinsel anlamda biz bu kişi ile yakinlastik.İliskiye girmedik.Fakat hemen hemen herşeyi yaptık.Bunun vebali var üzerimde birde.Baskasiyla evlensem.İleride o kişinin günahına girermiyim.