Canım peki baban annenin bu tavırlarının farkında değil mi? Bi aile reisi olarak aile bireylerinin arasındaki dengeyi kurmak onun görevi.çok güzel konuştunuz teşekkür ederim. İçimdekileri okudunuz resmen. Benim sorunum anneme karşı saygısızlık etmem onun da bana karşı anlayışsız olması. Ben bir gün iyi davranmaya çalışsam öteki gün mutlaka saçma huzursuzluklar oluyor. Bu yüzden yoruldumHem okul stresi hem de evde annem cidden çok sıktı artık beni.
o kadar iyi anlıyorum ki ne kadar üzüldüğünü neden başka anneler gibi olmadığını sorguladığını çok iyi anlıyorum ondan diyorum sana eğer bu şekilde giderse karşılıklı zarara dönüşecek ve bir kaza çıkacak nefret ettirir insanız çünkü annende olsa ama şu kesin seni önemsiyor istersen sözünü dinletirsin suan sağlıklı değil ondan hemen düzelmez sen sadece sabırlı olmaya calış ani tepkiler verme dişlerini sık ama yinede küçük cevaplar ver kavga çıkarmayacak sinirini yatıştıracak şekilde sakın kin tutma o an söylediği şey için ertesi gün intikam alma ona merhametle yaklaşmaya çalış şu şekilde düşün ne olursa olsun ne derse desin (kızına ş...z diyen annede biliyorum annesine aynısını iade edenide biliyorumm)sen küçükken seni emzirdi sana baktı elinden geleni yaptı sen korumasızdın sahip çıktı büyüdün anlamıyor ama geçmişte sana çok büyük iyilikleri ve sizin Allah cc tarafından verilmiş bir bağınız var bu bağ kopmaz bunu bil belli etsede etmesede var, hiç birşey gelmiyorsa aklına bunları düşün daha iyi hissedersin imtihanın çok büyük karşılığa çok büyük olacak gerçekten sabret zamanla oturacak ve eğer psikologa gitmeyi kabul ederse mutlaka gitsin ....çok güzel konuştunuz teşekkür ederim. İçimdekileri okudunuz resmen. Benim sorunum anneme karşı saygısızlık etmem onun da bana karşı anlayışsız olması. Ben bir gün iyi davranmaya çalışsam öteki gün mutlaka saçma huzursuzluklar oluyor. Bu yüzden yoruldumHem okul stresi hem de evde annem cidden çok sıktı artık beni.
Babam farkında hatta annemle konuşur mutlaka bunları farkındayım ama zaten babam günün büyük çoğunluğunda işte olduğu için onun önünde pek olmuyor yani o bizim tartışmalarımıza şahit olmuyor. Önünde olsa da ufak laf atışmaları olur yani.Canım peki baban annenin bu tavırlarının farkında değil mi? Bi aile reisi olarak aile bireylerinin arasındaki dengeyi kurmak onun görevi.
Çok iyi hissettim kendimi çok teşekkür ederim, bir de dediklerinizi uygulayabilsem...o kadar iyi anlıyorum ki ne kadar üzüldüğünü neden başka anneler gibi olmadığını sorguladığını çok iyi anlıyorum ondan diyorum sana eğer bu şekilde giderse karşılıklı zarara dönüşecek ve bir kaza çıkacak nefret ettirir insanız çünkü annende olsa ama şu kesin seni önemsiyor istersen sözünü dinletirsin suan sağlıklı değil ondan hemen düzelmez sen sadece sabırlı olmaya calış ani tepkiler verme dişlerini sık ama yinede küçük cevaplar ver kavga çıkarmayacak sinirini yatıştıracak şekilde sakın kin tutma o an söylediği şey için ertesi gün intikam alma ona merhametle yaklaşmaya çalış şu şekilde düşün ne olursa olsun ne derse desin (kızına ş...z diyen annede biliyorum annesine aynısını iade edenide biliyorumm)sen küçükken seni emzirdi sana baktı elinden geleni yaptı sen korumasızdın sahip çıktı büyüdün anlamıyor ama geçmişte sana çok büyük iyilikleri ve sizin Allah cc tarafından verilmiş bir bağınız var bu bağ kopmaz bunu bil belli etsede etmesede var, hiç birşey gelmiyorsa aklına bunları düşün daha iyi hissedersin imtihanın çok büyük karşılığa çok büyük olacak gerçekten sabret zamanla oturacak ve eğer psikologa gitmeyi kabul ederse mutlaka gitsin ....
Babam farkında hatta annemle konuşur mutlaka bunları farkındayım ama zaten babam günün büyük çoğunluğunda işte olduğu için onun önünde pek olmuyor yani o bizim tartışmalarımıza şahit olmuyor. Önünde olsa da ufak laf atışmaları olur yani.
Uygularsin yasanmis denenmis yontem soylediklerin inan diger turlu cikamazsin isin icinden yasininda vermis oldugu bir toyluk var ama inan bana sen yasitlarindan daha olgun olacaksin insan psikolojisinden daha iyi anlayacaksin diger insanlarla iletisimin daha guclu olacak tabi annenlede mutlaka bu denli huysuz olmasinin bir sebebi var sana patliyor uzulme sadece biraz ofkeni kontrol et birazda sabret cok zor ama yaparsin akilllisin cunku ve mukafatini alicaksimdunyadada ahirette seni dogurandan seni yaradana cc siginmak cok farklli bir psikolji Allah cc sana yardim eder uzulmeÇok iyi hissettim kendimi çok teşekkür ederim, bir de dediklerinizi uygulayabilsem...
Herkese merhaba. Nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama artık beni iyice bunaltan, tüm yaşama sevincimi kaybettiren bu sıkıntıyı birileriyle paylaşıp akıl danışmazsam patlayacağımBu yüzden üye olup burada sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu arada yaşım 17.
Sorun annemBeni cidden çok bunalttı. Yaşımın küçük ve önümde daha kocaman bir hayat olmasına rağmen hayattan çok soğuttu. Şimdi hiç yaşamak istemiyorum!
Annemle nerdeyse her gün tartışırız. O her şeye bağırır çağırır. Her gün mutlaka birimiz bir huzursuzluk çıkarıyoruzBen bu huzursuzluklardan bıktım artık. Her gün onunla olan bağrış çağrışlardan, hakaretlerden, küfürlerinden BIKTIM! Kendisinin anlayışsızlığından, bana olan tavrından, cahilliğinden BIKTIM!
Bu günkü tartışma da şurdan çıktı:
Dün kendisine pijama takımı almıştı. Eve geldiğinde gösterdi bana. Beğenmedim, üstelik fiyatı da o pijama takımına göre yüksekti. Yani o paraya değmezdi. Açıkladım kendisine. 'Bu fiyata çok daha güzelini bulursun bu güzel değil ki'. O da 'ben beğendim aldım' dedi. Ben de 'iyi aldın hoş ama buna vereceğine ya daha güzelini alsaydın, ya da kardeşime bişeyler baksaydın' dedim. Neyse o da soğudu herhalde artık bugün aldığı yere götürüp değiştirdi. Kardeşime bişeyler almış. Eve geldi, öğle yemeğine oturduk falan ve ne olduysa öğle yemeğinde oldu. Bana konuşurken 'Sen ne kıskançsın! Dün aldığım ne kadar güzeldi senin yüzünden gittim değiştirdim.' dedi
Ben de 'iyi de sen bana sordun bende samimi bi şekilde beğenmediğimi söyledim. Ayrıca o paraya değmezdi ki zaten' dedim. O da ' Sanane, kocam parayı veriyor bana!'
Ben de 'parayı babam veriyor ama o da kolay kolay kazanmıyor. Sonuçta sen tek değilsin. Biz çocukların da varız,evin harcamaları, çocukların ihtiyaçları ne olcak?. Gereksiz harcama yapamazsın Bunu da düşünmen gerekiyor!' (Maddi durumumuz normal. Ailem hiçbir şeyimizi eksik etmiyor. Ama annem eline geçen parayı genelde kendisine ve ailedekilere kıyafet için falan harcar ve marka takıntısı var. Ev harcamalarını, okul ihtiyaçlarını, bizim bazı ihtiyaçlarımızı vs. babamın üzerine yığar. Bu yüzden bazı gereksiz harcamalardan ona para yetmiyor diyebilirim.) Ve o da bana 'Sanane be, 'KUMA' gibi her şeyime karışıyorsun!' dedi ve ben bu kelimeye çook sinirlendim. Çok çabuk da sinirlenirim ve kolay kolay sakinleşemiyorum. Kardeşim tutmasaydı beni elimdekini ona fırlatacaktım az daha Ya bir insan bunu kızına nasıl der! Sorun aldığı şey ve değeri değil. O beni ilgilendirmez ama Söylediği laflar çok ağır... O bir anne ve sorumluluklarının farkında olması gerekiyor Sorumluluğu maddi ihtiyaçların karşılanması olarak görüyor ama sorumluluk dediğin sadece bu değil ki. Resmen ben ona sorumluluklarını anlatıyorum. Anlatınca da suçlu, kötü, kıskanç, KUMA ben oluyorum Ya madem sadece kendini düşünüyordun doğurmasaydın beni.
Benim yaşıma inip benimle laf yarışına giriyor. Tartışırken bana 'hele tipine bak, hele boyuna bak' gibi dış görünüşümden kusur bulup söylüyor (hiçbir kusurum da yok çok şükür. Akademik olarak da başarılıyım. Sadece boyum biraz kısa ama onun da kısa aynı boydayız. O da kendine bakmayıp bana benim boyumdan bahsediyorÇirkin de değilim zaten Allah ın yarattığı bir şey nasıl çirkin olabilir ki? ) ve daha türlü türlü hakaretler... Ben ona cevap verince (vermek istemiyorum ama olmuyor ) sonrasında kendimi çok kötü,pişman hissediyorum. Onunla tartıştığım için sesim dışarı da gidiyor ve etrafıma da rahatsızlık verdiğim için bi o kadar da kendimi değersiz, sadece etrafa rahatsızlık veren, gereksiz biri olarak hissediyorum. Bu yüzden ölmek istiyorum. Hem ben kurtulurum, hemde o.
O annem, benim saygı göstermem gerekiyor biliyorum ama ben ondan sevgi görmedim ki hiç. En büyük sorun bu. BANA KENDİMİ DEĞERSİZ HİSSETTİRİYOR! Arkadaşlarımın anne kız ilişkisi o kadar güzel ben onlara imrenek bakıyorumHep hayalim olmuştur güzel bir anne-kız ilişkisi..
Kısacası ben bu kadının cahilliğinden, anlayışsızlığından, bilgisizliğinden, vır vırından bıktım artık. Ona karşı tutumum nasıl olmalı?
(Uzun oldu biliyorum ama en kısası bu olduKendimi ifade edememiş olabirim. Fikrinizi belirtirken de olumsuz eleştiri yapmazsanız çok sevinirim...)
Annem 1 yıl önce doğum yaptı onun da payı var sanırım ama zaten hamileyken, lohusa döneminde bende ona hassas davranıyordum böyle saçma tartışmalarımız çıkmazdı. Dediğiniz gibi bende aynen annem anneliği elden bırakmış da yük benim omuzlarıma binmiş gibi hissediyorumAnne baba olmak kolay da analığın babalığın hakkını vermek zor..
Anneniz de hakkını veremeyenlerden maalesef.
Hep böyle miydi, sadece kendini düşünerek mi yaşardı?
Yoksa bu özel bir dönem mi?
Anneliği elden bırakmış da o yük sizin omuzlarınıza binmiş gibi.
Bu şartlarda kendinizi ne güzel yetiştirmişsiniz maşallah.
Konuşmanız, cümleleriniz çok güzel.
Tebrik ediyorum.
Bir muslumana kafir diyen kendisi kafir olur haberi olmaz size istinaden demiyorum bu.lafi kullananlara sozum bunu dipnot yazayimBirazdan buralar "Cennet anaların ayakları altındadır pis kafir hayırsız evlat anne olunca anlarsınız" cümleleriyle dolacak.
Bir muslumana kafir diyen kendisi kafir olur haberi olmaz size istinaden demiyorum bu.lafi kullananlara sozum bunu dipnot yazayim
Bende onu ifade etmeye çalıştım anneme, ama ben ne kadar ifade etmeye çalışsam kötü olan ben oluyorum. Annem 1 yıl önce doğum yaptı yani onun etkisi de vardır herhalde. Bundan sonra o deli olduğunda ben veli olmaya çalışacağım umarım beceririm..Kıyafet deyince kendi ailem aklıma geldi, hiçbir zaman "markalı" kıyafetimiz olmadı, ben üniversiteye gidince marka birkaç parça bir şey aldık üstüme, annem üstüne başına hiçbir şey almazdı, maddi olarak sıkıntı cok cektik, evin içinde yırtık kıyafetlerle dolaşırdık annem de öyle, annenizi haksız buldum ben, benim annem calışan bir bayandı ama üstü başı yoktu, kaldı ki siz niye aldınız bile dememişsiniz, daha güzelini alsaydın demişsiniz, bu kadar tepki normal değil, annenizin sorunları mı var acaba, muhatap olmayın dersinize çalışın, düşünmemeye calışın.
Kul hakki Allahin cc adaleti var evladina kotu sozler davranislarsa bulunanlarida soracak helallik almasi sarttir arastirdim bu konuyu islamin bakis acisini ve tabiki cennet annelerin ayaginin altinda ama evladinda hakki var anneninde hakki zaten cok buyuk uyumuyor emziriyor ekseriyetle esler arasi bu donemde bozulluyor cocugu icin dunyayi ayaga kaldirabilir bir tatli delilik geliyor bunlarda cok buyuk haklar Allah cc cumlemizi karsilikli riza halinde huzuruna cikarsinHaklısınız tabi ki.
Ben sadece kraldan çok kralcı olanlar var ya hani ," ama o anne" "ama o anne"
Hatta geçen bi konuda yazmışlar altı üstü hamile kalıyorsunuz evliya mertebesine yükselmiyorsunuz diye.
Çok haklıydı :)
Aminn...Kul hakki Allahin cc adaleti var evladina kotu sozler davranislarsa bulunanlarida soracak helallik almasi sarttir arastirdim bu konuyu islamin bakis acisini ve tabiki cennet annelerin ayaginin altinda ama evladinda hakki var anneninde hakki zaten cok buyuk uyumuyor emziriyor ekseriyetle esler arasi bu donemde bozulluyor cocugu icin dunyayi ayaga kaldirabilir bir tatli delilik geliyor bunlarda cok buyuk haklar Allah cc cumlemizi karsilikli riza halinde huzuruna cikarsin
Ben demiştim, cidden öyle abarttılar ki o mevzuda.anne o ne yapsa yeridir, annelik kutsaldır anne ol da gel öyle konuş vs.Haklısınız tabi ki.
Ben sadece kraldan çok kralcı olanlar var ya hani ," ama o anne" "ama o anne"
Hatta geçen bi konuda yazmışlar altı üstü hamile kalıyorsunuz evliya mertebesine yükselmiyorsunuz diye.
Çok haklıydı :)
Bakın şunu anlayın artık.Hamile kalıyorsa bir sorumluluk alıyor insan.Karnında taşıyıp doğurmak bakmak zaten hepsimi yapmak ZORUNDA.Doğurmayacak o zaman,o sürece ait tüm kararlar ona ait.bebeğe soruluyor mu?Yahuu kadın beğenmiş parasını vermiş almış,sanane yavrucum?
Sana gösterip sorduğu için pijamanın altından girip üstünden çıkmamı gerekiyor?
On kere çok pahalı,güzel değil Vs demen mi gerekiyor?Yok kardeşime bişey alsaydın vsvs..
Bide gitmiş geri vermiş yazık...
Hala da zaten okadar para etmezdi,çirkindi falan demişsin
Tam ağzına yapıştırmalik vallahi billahi...
Sen ergenim de çık işin içinden.
O kadının sorunları olamazmi,babanla senin bilmediğin canını sıkan şeyleri olamazmi,tükenmiş bitmiş depresyon da olamaz mı?
Ne anneler var,doğurduğu gibi çöpe basan,eziyetle öldüren,bu kadının suçu ne yahu.. Odiyebilirmisin seni karnında taşıyıp doğurup bakma hakkını????
Git çalış gece gündüz sen verde parasını konuş bakalım,vallaha insana ekmek vermessin sen parasını sen ödüyor olsan..
Yazık çok yazık......
Annem gelip fikrimi almış, bende samimi bir şekilde beğenmediğimi söyledim, üstelik niye bunu aldın demedim, ya daha güzelini alabilirdin, ya da kardeşime bişey alabilirdin dedim ki bu da benim fikrimdi. Öyleyse değiştirmeseydi. On kere de belirtmedim bunu, sorduğunda belirttim. Konu bu değildi, dediğim gibi ne almışsa almış ben kendi fikrimi belirttim diye bana hakaret etmeye hakkı yok! Kendimi haklı çıkarmaya da çalışmıyorum kendi hatamı kabul ediyorum, ben de haksızım o da. Benim sorum anneme karşı tutumum nasıl olmalı idi, bazı ablalarım da sağolsun çok da iyi yardımcı oldular. Siz şimdi kızınız kalkıp size fikrini olumsuz yönde belirtti diye ağzına mı yapıştıracaksınız?! Annesiniz diye kızınızın dış görünüşüyle dalga geçmeye hakkınız mı var? Annelerin hakkı asla ödenmez ama Anne diye her hakka da sahip olunmuyor maalesef.Yahuu kadın beğenmiş parasını vermiş almış,sanane yavrucum?
Sana gösterip sorduğu için pijamanın altından girip üstünden çıkmamı gerekiyor?
On kere çok pahalı,güzel değil Vs demen mi gerekiyor?Yok kardeşime bişey alsaydın vsvs..
Bide gitmiş geri vermiş yazık...
Hala da zaten okadar para etmezdi,çirkindi falan demişsin
Tam ağzına yapıştırmalik vallahi billahi...
Sen ergenim de çık işin içinden.
O kadının sorunları olamazmi,babanla senin bilmediğin canını sıkan şeyleri olamazmi,tükenmiş bitmiş depresyon da olamaz mı?
Ne anneler var,doğurduğu gibi çöpe basan,eziyetle öldüren,bu kadının suçu ne yahu.. Odiyebilirmisin seni karnında taşıyıp doğurup bakma hakkını????
Git çalış gece gündüz sen verde parasını konuş bakalım,vallaha insana ekmek vermessin sen parasını sen ödüyor olsan..
Yazık çok yazık......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?