Annen ergenle ergen oluyor(söz konusu ergen sen oluyorsun)tartışmalarınız çok çocukça meselelerHerkese merhaba. Nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama artık beni iyice bunaltan, tüm yaşama sevincimi kaybettiren bu sıkıntıyı birileriyle paylaşıp akıl danışmazsam patlayacağımBu yüzden üye olup burada sizinle paylaşmaya karar verdim. Bu arada yaşım 17.
Sorun annemBeni cidden çok bunalttı. Yaşımın küçük ve önümde daha kocaman bir hayat olmasına rağmen hayattan çok soğuttu. Şimdi hiç yaşamak istemiyorum!
Annemle nerdeyse her gün tartışırız. O her şeye bağırır çağırır. Her gün mutlaka birimiz bir huzursuzluk çıkarıyoruzBen bu huzursuzluklardan bıktım artık. Her gün onunla olan bağrış çağrışlardan, hakaretlerden, küfürlerinden BIKTIM! Kendisinin anlayışsızlığından, bana olan tavrından, cahilliğinden BIKTIM!
Bu günkü tartışma da şurdan çıktı:
Dün kendisine pijama takımı almıştı. Eve geldiğinde gösterdi bana. Beğenmedim, üstelik fiyatı da o pijama takımına göre yüksekti. Yani o paraya değmezdi. Açıkladım kendisine. 'Bu fiyata çok daha güzelini bulursun bu güzel değil ki'. O da 'ben beğendim aldım' dedi. Ben de 'iyi aldın hoş ama buna vereceğine ya daha güzelini alsaydın, ya da kardeşime bişeyler baksaydın' dedim. Neyse o da soğudu herhalde artık bugün aldığı yere götürüp değiştirdi. Kardeşime bişeyler almış. Eve geldi, öğle yemeğine oturduk falan ve ne olduysa öğle yemeğinde oldu. Bana konuşurken 'Sen ne kıskançsın! Dün aldığım ne kadar güzeldi senin yüzünden gittim değiştirdim.' dedi
Ben de 'iyi de sen bana sordun bende samimi bi şekilde beğenmediğimi söyledim. Ayrıca o paraya değmezdi ki zaten' dedim. O da ' Sanane, kocam parayı veriyor bana!'
Ben de 'parayı babam veriyor ama o da kolay kolay kazanmıyor. Sonuçta sen tek değilsin. Biz çocukların da varız,evin harcamaları, çocukların ihtiyaçları ne olcak?. Gereksiz harcama yapamazsın Bunu da düşünmen gerekiyor!' (Maddi durumumuz normal. Ailem hiçbir şeyimizi eksik etmiyor. Ama annem eline geçen parayı genelde kendisine ve ailedekilere kıyafet için falan harcar ve marka takıntısı var. Ev harcamalarını, okul ihtiyaçlarını, bizim bazı ihtiyaçlarımızı vs. babamın üzerine yığar. Bu yüzden bazı gereksiz harcamalardan ona para yetmiyor diyebilirim.) Ve o da bana 'Sanane be, 'KUMA' gibi her şeyime karışıyorsun!' dedi ve ben bu kelimeye çook sinirlendim. Çok çabuk da sinirlenirim ve kolay kolay sakinleşemiyorum. Kardeşim tutmasaydı beni elimdekini ona fırlatacaktım az daha Ya bir insan bunu kızına nasıl der! Sorun aldığı şey ve değeri değil. O beni ilgilendirmez ama Söylediği laflar çok ağır... O bir anne ve sorumluluklarının farkında olması gerekiyor Sorumluluğu maddi ihtiyaçların karşılanması olarak görüyor ama sorumluluk dediğin sadece bu değil ki. Resmen ben ona sorumluluklarını anlatıyorum. Anlatınca da suçlu, kötü, kıskanç, KUMA ben oluyorum Ya madem sadece kendini düşünüyordun doğurmasaydın beni.
Benim yaşıma inip benimle laf yarışına giriyor. Tartışırken bana 'hele tipine bak, hele boyuna bak' gibi dış görünüşümden kusur bulup söylüyor (hiçbir kusurum da yok çok şükür. Akademik olarak da başarılıyım. Sadece boyum biraz kısa ama onun da kısa aynı boydayız. O da kendine bakmayıp bana benim boyumdan bahsediyorÇirkin de değilim zaten Allah ın yarattığı bir şey nasıl çirkin olabilir ki? ) ve daha türlü türlü hakaretler... Ben ona cevap verince (vermek istemiyorum ama olmuyor ) sonrasında kendimi çok kötü,pişman hissediyorum. Onunla tartıştığım için sesim dışarı da gidiyor ve etrafıma da rahatsızlık verdiğim için bi o kadar da kendimi değersiz, sadece etrafa rahatsızlık veren, gereksiz biri olarak hissediyorum. Bu yüzden ölmek istiyorum. Hem ben kurtulurum, hemde o.
O annem, benim saygı göstermem gerekiyor biliyorum ama ben ondan sevgi görmedim ki hiç. En büyük sorun bu. BANA KENDİMİ DEĞERSİZ HİSSETTİRİYOR! Arkadaşlarımın anne kız ilişkisi o kadar güzel ben onlara imrenek bakıyorumHep hayalim olmuştur güzel bir anne-kız ilişkisi..
Kısacası ben bu kadının cahilliğinden, anlayışsızlığından, bilgisizliğinden, vır vırından bıktım artık. Ona karşı tutumum nasıl olmalı?
(Uzun oldu biliyorum ama en kısası bu olduKendimi ifade edememiş olabirim. Fikrinizi belirtirken de olumsuz eleştiri yapmazsanız çok sevinirim...)
Sorun da burda. Ben ergenim ve onun anlayışsızlıkları, bilgisizliği yüzünden her şeyden soğudum. Okulda gayet sakin biriyken evdeki herkese düşman kesilir oldum. Böyle meseleler çocukça biliyorum, başkası olsa he deyip geçer kafaya takmazdım ama söz konusu annem olunca anne tarafından hor görüldüğümü, sevilmediğimi hissediyorum ve bunun sonucunda onun dediği şeyleri benim açımdan kafaya takmamak mümkün olmuyorAnnen ergenle ergen oluyor(söz konusu ergen sen oluyorsun)tartışmalarınız çok çocukça meseleler
kızının dış görünüşüyle dalga geçip kendisiyle kıyaslamak nedir
dediklerine he de geç kafaya takma hele hele bu yüzden ölmeyi istemek olacak şey değil
keşke her anne anneliğini bilseSorun da burda. Ben ergenim ve onun anlayışsızlıkları, bilgisizliği yüzünden her şeyden soğudum. Okulda gayet sakin biriyken evdeki herkese düşman kesilir oldum. Böyle meseleler çocukça biliyorum, başkası olsa he deyip geçer kafaya takmazdım ama söz konusu annem olunca anne tarafından hor görüldüğümü, sevilmediğimi hissediyorum ve bunun sonucunda onun dediği şeyleri benim açımdan kafaya takmamak mümkün olmuyor
Evet tartışmalarımız hep bu tuhaflık yüzünden zaten. Annem anneliğini bilse...Sanki sen annesin de annen de sen olmuş tuhaf
Konuda yazdım kadının harcamaları sorun değil beni ilgilendirmiyor diye. Sadece tartışma buradan çıktı bu yüzden yazdım ve çoğu tartışmalarımız da böyle saçma konulardan çıkıyor. Ettiği laflar ağır olunca ben kaldıramıyorum aynı şekilde karşılık veriyorum işte bir yandan da bu yüzden kendimi gereksiz, hayırsız evlat olarak görüyorumÖlmeyi bayilmak saniyolar hey yarabbim.Ikiniz de haksizsiniz.Kadinin harcamalarina kocasi karismiyor sana ne oluyor.Annen kendi dogurdugu cocugun tipiyle nasil dalga gecebiliyor.Anneye bisey firlatmak ne biz öflemeye cekinirken.Sanma ki benim annemle iliskimde mukemmel.Arada tartisiriz tabi ama ne o bana hakaret eder ne ben ona.Karsiliklidir bazi seyler.Bu yuzden ölmek istiyosan ilerde pek dayanamazsin sen benden soylemesi.
tatlım seni anlamıyor canım kızım benim iyiki doğurmuşum frekansında bir anne değil daha uzak sana ondan bir tür psikolojık sebebi olabilir.Konuda yazdım kadının harcamaları sorun değil beni ilgilendirmiyor diye. Sadece tartışma buradan çıktı bu yüzden yazdım ve çoğu tartışmalarımız da böyle saçma konulardan çıkıyor. Ettiği laflar ağır olunca ben kaldıramıyorum aynı şekilde karşılık veriyorum işte bir yandan da bu yüzden kendimi gereksiz, hayırsız evlat olarak görüyorumKendim karşılık vermemeyi öğrensem çok iyi olacak ama anneme karşılık versem ayrı vermesem ettiği laflardan dolayı ayrı bir pişmanlık içerisinde oluyorum
Basta belirttigim gibi ikiniz de haksizsiniz.Pijama konusunda cok ustune gitmissin.Begenmis almis yani alsin da ne var bunda?Harcamalar madem seni ilgilendirmiyosa susacaksin.Kardesin kendine bisey alinmasini istiyosa o soyler.Annen de bunalimda olabilir.Dertlesmeye calis.Bu tutumundan rahatsiz oldum o yuzden tavir aldim de.Sen bir adim atarsan o da atar evladisin sonucta.Konuda yazdım kadının harcamaları sorun değil beni ilgilendirmiyor diye. Sadece tartışma buradan çıktı bu yüzden yazdım ve çoğu tartışmalarımız da böyle saçma konulardan çıkıyor. Ettiği laflar ağır olunca ben kaldıramıyorum aynı şekilde karşılık veriyorum işte bir yandan da bu yüzden kendimi gereksiz, hayırsız evlat olarak görüyorumKendim karşılık vermemeyi öğrensem çok iyi olacak ama anneme karşılık versem ayrı vermesem ettiği laflardan dolayı ayrı bir pişmanlık içerisinde oluyorum
haklısın kendince anne böyle olmaz ama yakın akrabadan kaçış yok birşeyler fırlatmak hakaret aklından çıkar asla küfür etsede sus gerektiği kadar konuş ve sus yanından ayrıl biliyorum çok zor ama böyle yapmazsan iki tarfalı bir kaza çıkabilir ya da birbirinizden nefret edersiniz seninde onunda tavırları hoş değil iki taraflı hata var bence annen değişmez ama şu hoşma gitti istemediği halde senin sözünü dinlemiş gidip değiştirmiş sonra sana kızmış bana bunu yaptırdın diye demekki biraz sabredip alttan alsan güzellikle söylesen annen istediğine yakın olacak çok küçüksün ne saygısızlık yap nede delirecek kadar sus orta karar idare et inan bana başka çözümü yok ya da var ama zor mesela psıkolok gibi şu var annen senin imtihanın sabırlı ol
çok güzel konuştunuz teşekkür ederim. İçimdekileri okudunuz resmen. Benim sorunum anneme karşı saygısızlık etmem onun da bana karşı anlayışsız olması. Ben bir gün iyi davranmaya çalışsam öteki gün mutlaka saçma huzursuzluklar oluyor. Bu yüzden yoruldumşunuda ekleyeyim intihar haramdır buradan kaçayım derken ahirette perişan olursun onun için bunu aklından çıkar annen sana her hakaretinde helallik almak zorunda çünkü kul hakkına giriyor sende aynı şekilde bunu hatırlatın birbirinize ve sen elinden geleni yap Allah cc yardım edecektir üzülme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?