ah canım senin kayın validenmiş benim annem sağolsun ona uysam balda vericem salçalı yemekte :)) ee biz sizi öyle büyüttük havasında.. annecim dedim bir gün bu dedim bebek ölümlerinin sebepleri bunlar olabiliyormuş .. bal ani ölüm yapabiliyormuş salça domatesten yapıldığı için alerji yapabiliyormuş vs tek tek anlattım amannn sen bakma onlara dedi :))
mesela onlar bizi kundak yapmış hiç birimizin kalça çıkığı yokmuş :)) töbee töbe hadi siz bilmiyormuşsunuz cahilmişsiniz biz biliyoruz niye hata yapalım dimi ama ...
bide bebeği yastıkla normal insan gibi sırt üstü yatırıyordu . annecim dedim onun 6 ay kadar yan yatması lazımmış diyorum o sırt üstü ben yan yatırıyordum :)) baya bi boğuştuk ilk çocukta onla çok şükür şimdi iyiyz...
6 aylık olur çocuk sirkeli limonlu salatanın suyunu içirmeye kalkar suyu dediğinde genelde içinde domateste var en uzak durması gereken muhteşem üçlü düşün yani ... direk ölüm fermanını imzalar gibi yani ... ama biz sizi öyle büyüttük der cevaben bende derimki demekki allah korumuş bizi :))
aerık bi yaşa gelmişler canım nedersen de kafa farklı çalışıyor onlarda... mesela kaynanam diğer eltimin bebeğini bakıyordu çocuğa yemek diye turşu kavurması yediriyordu birgün garibime gitti demekki daha öncede yedirmişki çocuk itirazsız yiyordu :))
aman sen kimseyi karıştırma aklın varsa.. zamanla herşeyi tadacaklar tabikide sende vericeksin elbette ama herşeyin bir zamanı var ...
mesela benim oğlan ürtiker oldu 1 yaşındaydı bi çeşit alerji ama neye karşı olduğu belli değil .. dr dediki bugünlerde farklı olarak ne yedirdin inan düşündüm düşündüm yok bulamıyorum sebebini ... bidaha olma riskine karşı ne yedirdimse yazdım hepki bidaha olursa acaba neden oldu sorusunun cevabı olsun diye... okadar kötü bişeyki o ürtiker birden sarı veriyor her tarafını yüzü gözü şişiyor
(