• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanamıyorum

Kızlarından bir torunları var ve o çocuğa ev alındı cnm.

gercektenmi?
kendi paralariyla toruna ev aldilar, size yardim dahi etmyiorlar oylemi?
yuh ki ne yuh, esin bunlari gormuyormu?
gorupte ses cikarmayip ustune halen daha onlari koruyorsa, niye cekiyorsun bu sorunlu adami?
ki baska milyon tane daha sorunlari var gordugum.

Hemen hiçbir hususta size hak vermedim. Aileler maddi destek olmak zorunda değiller. Bütçenize göre bir ev bulmalıydınız.

Eşinizin rahatsızlığını özel hayatınıza müdahale olmaması bakımından sormamıs olabilirler. Ya da sizin olmadığınız bir ortamda konuşmuş olamazlar mı?

Son olarak sizin birim değişikliğiniz için de kayinpederiniz birileriyle görüşmek zorunda değil. Kimileri prensip olarak hoslanmaz böyle mevzulardan.

Hemen hiçbir hususta size hak vermedim. Aileler maddi destek olmak zorunda değiller. Bütçenize göre bir ev bulmalıydınız.

Eşinizin rahatsızlığını özel hayatınıza müdahale olmaması bakımından sormamıs olabilirler. Ya da sizin olmadığınız bir ortamda konuşmuş olamazlar mı?

Son olarak sizin birim değişikliğiniz için de kayinpederiniz birileriyle görüşmek zorunda değil. Kimileri prensip olarak hoslanmaz böyle mevzulardan.
çok güzel olmuş gerçekten. konuyu okuyunca düşünüp yazıya dökmeyi düşündüğüm şeyleri aynen yazmışsın

Bertie Storyteller Bertie Storyteller 'a katılıyorum.
Anlattığınız hiçbir şeyde sizi haklı bulmadım.

Eşinizin ailesinin malı mülkü sizi ilgilendirmemeli. Size ne villalarından? Onlara güvenerek mi evlendiniz?
İster torunlarına isterlerse hiç tanımadıkları birine yardım yaparlar, kendi kazançları. Nasıl kullanacaklarına müdahale etme hakkınız yok.
Paranız yetiyorsa istediginiz evi alırsınız. Yetmiyorsa bütçenize uygun bir yer bakarsınız.

İşinizle ilgili sıkıntıları da kayınpederiniz çözmek zorunda değil,
Siz eşinizin ailesine güvenerek mi çalışıyorsunuz?
Bu konu sizin sorumlulugunuzda. Kimseye konuştu konuşmadı, telefonla halletmeye çalıştı diye suçlayamazsınız.
En fazla insanlar yardım etmek istediklerinde kabul etmek ya da reddetme hakkına sahipsiniz.

Şu beklentilerinizin ve suçlamalarınızın farkında bir aile bireyi olsaydım aynen onlar gibi davranır, hiçbir şeyinize karışmazdım.

gercektenmi?
kendi paralariyla toruna ev aldilar, size yardim dahi etmyiorlar oylemi?
yuh ki ne yuh, esin bunlari gormuyormu?
gorupte ses cikarmayip ustune halen daha onlari koruyorsa, niye cekiyorsun bu sorunlu adami?
ki baska milyon tane daha sorunlari var gordugum.
Sağolasın Can'ım içinde bulunduğum durumu anladığın için.
Evet aynen herşey böyle. Eşim de görüyor ve tek lafı " napabilirim" .

Bertie Storyteller Bertie Storyteller 'a katılıyorum.
Anlattığınız hiçbir şeyde sizi haklı bulmadım.

Eşinizin ailesinin malı mülkü sizi ilgilendirmemeli. Size ne villalarından? Onlara güvenerek mi evlendiniz?
İster torunlarına isterlerse hiç tanımadıkları birine yardım yaparlar, kendi kazançları. Nasıl kullanacaklarına müdahale etme hakkınız yok.
Paranız yetiyorsa istediginiz evi alırsınız. Yetmiyorsa bütçenize uygun bir yer bakarsınız.

İşinizle ilgili sıkıntıları da kayınpederiniz çözmek zorunda değil,
Siz eşinizin ailesine güvenerek mi çalışıyorsunuz?
Bu konu sizin sorumlulugunuzda. Kimseye konuştu konuşmadı, telefonla halletmeye çalıştı diye suçlayamazsınız.
En fazla insanlar yardım etmek istediklerinde kabul etmek ya da reddetme hakkına sahipsiniz.

Şu beklentilerinizin ve suçlamalarınızın farkında bir aile bireyi olsaydım aynen onlar gibi davranır, hiçbir şeyinize karışmazdım.

ama toruna ev alip ogullarina yardim dahi etmemleri cok sacma degilmi?
beklentide olmak hic normal degil ama bu kadarida biraz abarti snaki.
isle ilgili kisim esinin is degisikligi zannetmistim ben. konu sahibi kendi isi icin kp neden ugramadi diyosa, orada iste baya bir abartmis. bende ne sorumsuz es isi icin biel babasindan yardim istiyo diye kiniyordum adami :)

Sağolasın Can'ım içinde bulunduğum durumu anladığın için.
Evet aynen herşey böyle. Eşim de görüyor ve tek lafı " napabilirim" .

ama su is konususnu abartmissin cnm, senin isin icin kp niye ugrasinki, kocan bile ugrasmasin sen halledebilryorsan kendin hallet. kimseye minnetin kalmaz.
esinde goruyor madem salla gitsin gerisisini, ama esin seni yeterince doldurmus zaten ne yapsalar batiyro sana belli.

Kp Den ben böyle bir talepte bulunmadım bu bir.
Hatta eşim babasıyla konuşacağını söylediğinde istemedim hatta baban kılını kıpırdatmaz sen ara Ada'mı gidelim birlikte görüşelim dedim bu da iki.
Babasının yaptığı bu hareket yüzünden benim o Ada'mı tekrar arama şansım kalmadı çocuk oyuncağı değil bu işler öyle davranmak yoluma taş koymsktır bu da 3.
Çalışma hayatımın sorumluluğu bende ve bunu bilecek kadar kafam basıyor fakat havadan da insanın kendi kendine tayin çıkartma gibi bir lüksü yok bu da dört.
Evliyseniz eşinizin ailesine karşı bol minnetsiz günler dilerim Bu da beş. S stepanova

isle ilgili kisim esinin is degisikligi zannetmistim ben. konu sahibi kendi isi icin kp neden ugramadi diyosa, orada iste baya bir abartmis. bende ne sorumsuz es isi icin biel babasindan yardim istiyo diye kiniyordum adami :)
arkadaş yazmış zaten yukarıda ben de düşünüyorum ki bizim böyle bir gelinimiz olsa. sürekli bizden maddi yardım, işiyle ilgili sürekli bir destek vs. ve bunu da zorunluymuşuz gibi düşünse bende aynı şekilde yapılmamasını isterdim.
çünkü benim ailemin daha dün ailemize katılmış olan birinin her istediğini yapma gibi bir zorululuğu yok.
kaldı ki bu durumda işte 3 yaşındaki toruna bile ev alınır ama oğullarına almazlar. biraz de etki tepki meselesi.

O zaman madem öyle benim oturduğum semte karışamazlar, görümce eşimi her yalnız bulduğunda yatakodası ile ilgili sorgulama yapmamalı, sadece bibitoyla mı ereksiyon problemi yaşıyorsun diye haddini aşmamalı, gecenin 12 is demeden tatil günü demeden zırt pırt aramamalılar , her angarya işlerinde oğullarını kullanmaya çalışmamalılar .... Ben burda bin tane işle uğraşırken oğullarını arayıp yazlığa gelecek eşyaları git karşıla yerleştir dememeli o görümce, babamları git sen bırak dememeli , babasının rahatsızlığıyla ilgili eşimi kolundan tutup gel doktorla biz de konuşalım dememeli, ha sağlık konusunda bu kadar duyarlıysa kardeşi ameliyat olurken de bunu yapmalı, eşimin telefonunu karıştırıp mesajlaşmalarımızı okutmamalı,,Uzar bu liste

İster torununa isterse bir hayırkurumuna bağışta bulunur.
Adam yıllarca çalışmış kazanmış, şimdi istedigi şekilde harcama hakkına sahip.

Konusahibinin eşi bunu dert ediyor olsaydı "boşver babanın yaptıgı evlat ayrımı hoş değil ama kendin kazanır her şeyini sıfırdan yaparsın" derdim.
Ancak gelinleri sırf istedigi evi alamıyor diye böyle konuşuyorsa... Ona söz hakkı düşmez bence.

Konudaki her satır arası kayınpederinin imkanlarından yararlanamamanın şikayetiyle dolu.

Saglık konusu ise apayrı bir konu zaten. Kayınvalide kayınpeder gelinlerini arayıp oglumuzun şeyi nasıl diye sorup konuşacaklar mıydı?
Hatta ogullarıyla bile konusmalarına gerek yok bence, özel hayata giriyor.

Yanı madem geride
İster torununa isterse bir hayırkurumuna bağışta bulunur.
Adam yıllarca çalışmış kazanmış, şimdi istedigi şekilde harcama hakkına sahip.

Konusahibinin eşi bunu dert ediyor olsaydı "boşver babanın yaptıgı evlat ayrımı hoş değil ama kendin kazanır her şeyini sıfırdan yaparsın" derdim.
Ancak gelinleri sırf istedigi evi alamıyor diye böyle konuşuyorsa... Ona söz hakkı düşmez bence.

Konudaki her satır arası kayınpederinin imkanlarından yararlanamamanın şikayetiyle dolu.

Saglık konusu ise apayrı bir konu zaten. Kayınvalide kayınpeder gelinlerini arayıp oglumuzun şeyi nasıl diye sorup konuşacaklar mıydı?
Hatta ogullarıyla bile konusmalarına gerek yok bence, özel hayata giriyor.
özel hayatla ilgili ne kadar efendice hareket ettikleri bir üst mesajımda.
Şunu unutmayın hiçbir insan durup dururken bu duygulara bürünmez hele ben hiç

O zaman madem öyle benim oturduğum semte karışamazlar, görümce eşimi her yalnız bulduğunda yatakodası ile ilgili sorgulama yapmamalı, sadece bibitoyla mı ereksiyon problemi yaşıyorsun diye haddini aşmamalı, gecenin 12 is demeden tatil günü demeden zırt pırt aramamalılar , her angarya işlerinde oğullarını kullanmaya çalışmamalılar .... Ben burda bin tane işle uğraşırken oğullarını arayıp yazlığa gelecek eşyaları git karşıla yerleştir dememeli o görümce, babamları git sen bırak dememeli , babasının rahatsızlığıyla ilgili eşimi kolundan tutup gel doktorla biz de konuşalım dememeli, ha sağlık konusunda bu kadar duyarlıysa kardeşi ameliyat olurken de bunu yapmalı, eşimin telefonunu karıştırıp mesajlaşmalarımızı okutmamalı,,Uzar bu liste

iyide sen bunlardan bahsetmemissinki hic arkadasim, ilk mesajini okuyanda niye maddi beklentiye giriyorsun demis, hos ben ev mevzusunda esime degilde toruna ev alsalar bizede zerre yardim etmeseler yinede sinir olurdum orasida ayri.
esinde 37 yasinda kazik kadar adam kullandirmasin kendini.
sadece senlemi ereksiyon problemi ne demekmis ya, ne sacma yorumlar.
bana sorarsan en iyisini yapmissin zaten onlardan uzakta ev tutmakta, bundan sonrada hicbir beklentiyle devam et hayatina. esinle ilgilide soru isaretlerinin cevabini ailesinden ayri dusun..

Size ev için yardım etmiyorlar çünkü sizin bu adamı boşayacağınızı biliyorlar.Çünkü özellikle cinsellik probleminiz tüm ailece biliniyor.

Çok içim yanıyor kızlar o evi Ramazan ayında sıcakta oruç ağzıyla yürüyüp gezerek bulmuştu Can'ım annem . Sırf biraz Mutlu olurum belki diye . İnsanlar Nasıl bu kadar kötü olabiliyor, kendi kızlarına gelince evini de bi alsaydı diyenler başkasının çocuğuna niye bu kadar acımasız oluyor.
Ev olayını zaten geçtim böyle bir evlilikte evim olsa ne olur ama yapılan hareketleri hazmedemiyorum .ve diğer konuda da duyarsızlıklarını, böyle hayati bir konuda ya düşün senin bir oğlun var ve çocuğu olmuyor. Benim neye ne kadar gücüm yetebilir , normal bir aile en iyi doktoru araştırmaz mı destek olmaz mı
cok abatiyorsunuz bu ne hirs baskalarina guvenerek hatta dilenerek ev alip ne yapacaksiniz diger meseleyi cok dert ediyorsaniz bosanin bilmiyorum ben kimseden bir sey beklemefom boyle bekleyenleri anlamiyorum

Yanı madem geride

özel hayatla ilgili ne kadar efendice hareket ettikleri bir üst mesajımda.
Şunu unutmayın hiçbir insan durup dururken bu duygulara bürünmez hele ben hiç
canım elbette burada kimse senin yaşadığını senin kadar bilemez. biz sadece senin anlattıklarından yola çıkarak kendimizi olayın içine koyarak yorum yazıyoruz.
ama sen burada ki insanların yorumlarını bile objektif değerlendirmiyorsun. yani burdaki kimse seni tanımıyor sadece dışarıdan bir göz.
ben senin yerine olsam. yaşadığım sorunlarda demekki benim de az çok payım var diyip bu yorumları bir artı olarak hayatıma almayı tercih ederdim.
kimse sana sen tamamen haksızsın demiyor. ama sonuçta senin de hataların var deniyor. direkt tepki göstermek yerine acaba demen daha iyi olur bence senin için.

O ailesine sesini çıkaramaz, bu sabahki babasıyla telefon konuşmasında bile babasına " hani bu hafta Ada'mla yüzyüze görüşecektik, bu iş telefonda olmaz baba" diyemedi, ve ben niye babana böyle söylemedin dediğimde de babama hesap mı soracağım diyor. Ben de diyorum ki siz Nasıl insanlarsınız ; babanla bu şekilde diyalog kurmak hesap sormak mı oluyor.
Ben artık dayanamıyorum, olan sadece bana oluyor .ki ben bu tayin olayında kendisinin Ada'mı arayıp görüşmesini , babasının kılını kıpırdatmayacağını söylemiştim eş olacak şahsa. Şimdi ne oldu o kapıyı da kapattılar
Sana destek olmayan üstüne üstlük maddi şeyleri geçtim kadınlık ve annelik hakkını elinden alan bir koca ve umursamaz ailesi. Bence bu evliliği tekrar gözden geçir. Boşanmak gibi bir seçeneğin var

cok abatiyorsunuz bu ne hirs baskalarina guvenerek hatta dilenerek ev alip ne yapacaksiniz diger meseleyi cok dert ediyorsaniz bosanin bilmiyorum ben kimseden bir sey beklemefom boyle bekleyenleri anlamiyorum
Yardıma ihtiyacın varken ailenden imkanları dahilinde yardım beklemez misin. Aile demek maddi manevi karşılıklı yardımlaşmayı gerektirir dimi

Back