Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

Ben sonuna kadar okudum görüşmeyin boşverin Size zerre kadar değer vermemişler.anlamıyorum evlenene kadar eşinizin yüzünü bakmıyorlar evlendikten sonra eşinizden kıymetlisi yok.bu aileler hep mi böyle
Ben birtek benm esimin ailesi boyle saniyordum,hani arasam bulamazdm nasil.denk gelmisim diyordum ama.. varms sanirim boyle tuhaf insanlar. Ayrica okudugunuz icin tesekkurleeer :)

Ne iyi olmuş da yazmışsın.. Dertleşelim de boşalt içindekileri üzme bu kadar kendini..
Ne hayallerle evleniliyor falan demiycem, hiç bi hayalim yoktu benim, hiç bi beklentim.. Ama kınaya elinde bi çeyrekle gelmeyen kayınvalideyi görünce anlamaya başladım, kafam bastı diyelim neler geçirdiğimi.. Kınayı da düğünü de hepsini ben organize etmiştim yine de berbat etmeye çalıştılar, neyseki bizde kavga vs olmadı.. Ama öyle içim yandı ki.. Canımı öyle sıktılar ki.. Sonra kocama dırdır ettiğimi fark ettim ve dahası onun da bu konular sebebiyle ne denli bunaldığını ama annesine karşı sorumlulukları sebebiyle onunla görüştüğünü vs.. Daha kötüsü ise biz dırdır ederek atarken içimizdeki onlar ne bunları anlatabiliyorlar ne ağlayabiliyorlar.. Tabii bu sözüm aklı başında adamlar için Kocamın ne denli sıkışıp kaldığını farketmemle değişti benim de düşüncelerim, hareketlerim. O sadece sorumluluğunu yerine getirecek kadar görüşüyordu ve benden de beklediği bu kadardı. Kocamı üzmeye değmeyeceğini düşündüm, onu çok seviyordum ve o da beni seviyor ve değer veriyordu tabiiki..
Sadece onun için ve sadece gerektiği kadar görüşüp konuştum. Tabii bunları anlamam bir yılı almıştı.. Evet bu sendromu atlatmak kolay olmuyor, mesela ben düğünüm için en güzel günüm vs diyemiyorum hiç. Ama olsundu, düğün sonrası her gün bizim günümüz olsundu yeterki
Kocanında suçlama, inan onun için de kambur bu yaşadıklarınız, ama seviyorsanız birbirinizi huzurunuzu kaçırma derim. Herkesin tahammül sınırı farklı farklıdır elbette, saygı duyarım. Yukarıda bir yorumda gördüm, sadece hoşgeldin diyip karşılayan, güle güle diyip gönderen.. Öyle yapabilirsin eğer gerekiyorsa. Zamanla size zarar vermeye başlarlarsa o zaman kocana karşı güçlü olan, kocan için özveride bulunmuş olan sen olacaksjn inan bana.

Evet, artik bu konulari isitip isitip onune koymamaya calisacagm. Daha once de denedm gerci ama, bir sekilde kendilignden acildi konular hep.

Kızım eşinde mutlaka sana söylemese bile için içini kemiriyordur ,Eşin eve gelince güzel karşıla istekli eve gelsin, zoraki değil görüşmen için zorlamiyor seni tutuyorsa , yeni evlisin iz tadını çıkarın mutluluklar kızım

Eşinle kötü olaman için akıllı oynaman lazım. Tamam hayatım de görüş bence ama arada mesafe bırakarak soğuk bir şekilde. En ufak hatalarında da eşine bak ben onlara şans verdim onlar yine bunu yaptı bu hayatımız boyunca böyle olacak ailemizi bu tür şeylerden koru beni koru falan dersin. En azından ben elimden geleni yaptım diyebileceğin bir şey olmul olur. Zaten affetmen veya sevmen gerekmiyor. Profesyonel bir ilişki gibi düşün. Mesela ben eşimin ailesiyle tamamen profesyonel bir ilişkideyim böylece sorun çıkmıyor. Bana karışmaya laf söylemeye cesaret edemiyorlar (tabi ne kadar olabilirse). Görev yerine getirir gibi düşün. Kendi kurduğun aile için bir fedakarlık gibi düşün. Görme duyma hissetme yanlarındayken. Değer vermezsen veya bir beklenti içinde olmazsan yaprıklarıda koymaz. Onları oldukları gibi kabul et ve hakettikleri değeri ver.

Kayinvalide tehlikeli geldi bana... Arayı düzeltir gibi yapıp da sonra duygu sömürüsüyle aranizi bozabilir.. Dikkat edin, cahil insandan her şey beklenir.

Ne kadar ayni seyleri yasamissiniz benimle,okurken sasirdim .Evet,dugunumu kinami nisanimi herseyimi ben organize ettim. Deger vermedilerki bir isin de ucundan tutsunlar. Kina salonunu begenmedm,bari renkli balonlarla susleyelim istyordm, saat 7de kina baslayacakti ben 5te salonda nisanlimla balon sisiriyordm. Ha salon da denemez,tuhaf kucuk.kahvehaneye benzer fayans duvarli sacma yer iste..Biraz olsun hayalimdekine yakin bir kina olsun diye rengarenk balonlarla donattik orayi,oradan kostur kostur kuafore sonra kina yerine..kina yerinde muzik de calmiyordu geldigimzde,kurugurultu vardi,hic oyle hayallememistm. Kinanin da muziklerini ben cd.ye cekip.ellerine vermistim halbuki,onu bile calmayi akil eden olmamisti. Dugunde o kadar ince eleyip.sk dokudum ki,smdi hic gerek yokmus berbat oldu hersey diyorum. Ilk dansimizi yaptik,giris muzigimz,iknci dans muzigimz,herkes hayran kalmis,bu kadar guzel secimler falan..Gelinligme cok ozendm. Birlikte tatil planlari yaptik balayi paketi aldi nisanlim.Hic gitmesek daha iyiymis.Guzel geciremedk ki,suratsiz kus,kavgali,aglak falan.filan,moralimiz sifirdi.
Ben haketmedim gercekten,hani su yuzden bunlar oldu su yuzden istemediler diyemiyorum..Sadece,belki de ailelermizn tarzlari mi uyusmadi nedir.Egitim seviyesi o kadar onemli bir faktor de degil,arada iyi niyet olsaydi bu denli bi cekismeye girmezlerdi bence,bilmiyorum galiba kendilerini kiyasa girdiler ama anlasmaya gonullu olsalar....insan ,oglu icin en anlasilmayacak kisilerle bile anlasirdi ayrica..
Ve evet,yazdikca rahatladim gercekten de..ne cokbirikmis meger .

Kayinvalide tehlikeli geldi bana... Arayı düzeltir gibi yapıp da sonra duygu sömürüsüyle aranizi bozabilir.. Dikkat edin, cahil insandan her şey beklenir.

Gercekten de bende herseyi beklerim artik. Ne yapacagimi sasiriyorm,karsimdakiler cok tutarsizlar cunku.

Sanirim karsi karsiya geldigimde sizin gibi davranmaya calisacagm ben de,smdilik gormek gorusmek istemiyorum.Keske hep benim istememle kalsa.. Evliligin ne oldugunu bile anlayamadk kavgadan,yani zamanla oturacak mi birseyler,yoksa boyle mi gidecek..Biz evli olabilmeyi basarabilecek miyiz,hic bilmiyorum. Herkes yeni evlendigi siralar birbirne vakit ayirir,mutlu gecirir gunlerini,biz ise skntyla moralsizlikle stresle bas etmeye calismaktan birbirmizi gormuyoruz bile.
Biraz robotik,duygusuz olmak lazim sanirim,dediginiz gibi..resmi bir iliski gibi gormeye calisacagim esimin ailesiyle olan iliskimi.

İşte bu aile problemlerini çözemediğinizden içten içe biriken öfke kavgaya dönüşüyordur. Bu sorunu bir şekilde çözmelisinizki mutlu olabilin. Beklentiniz sıfır olsun üzerine düşğnmeyinki kendinizi yemeyin. Görev bitti oh eve diyip mutlu olun. Samimiyete iyiliğe vs gerek yok.

Ya gerçekten çok üzüldüm.. Diyorum ya benim öyle heveslerim hayallerim de yoktu, buna rağmen çok kötü oldum. Eminim siz derinden sarsılmışsınızdır.. Balayınızın falan kötü geçmesi gösteriyor zaten..
Ben mesela bizimkilerde kötü niyet görmedim hiç, ama anlaşma çabası da görmedim.. Ya insan evladının kötülüğünü ister mi? İstiyorlar işte, kendi hırsları buna sebep oluyor..
Sizinkilerin uyuşmama sebebi neydi peki? Yani en başta yazmışsınız ya, sizin ailenizi küçük mü gördüler ya da sizin aileniz onlara bişey mi söyledi?

sakın boşanmayı düşünme siz bu yuvayı ne zorluklarla kurdunuz unutma kv görüşmek istiyorsa görüş çünkü arada kalan ve üzülen eşin oluyor.onun hatırı için barışmayı deneyebilirsin ancak sana bir tavsiye kesinlikle mesafeni koru ve yanında eşin olmadan görüşme. bir süre sonra aynı sıkıntıları sana tekrara yaşatırsa bu kez eşin de sıkıntının senden kaynaklanmadığını göreceği için sana ısrar etmez

Hayir hic birsey diyen de olmadi aslinda. Kucuk.gorulcek birseyde yok benim ailemde,sanirm biraz kendilerini.kucuk gorduler ve buyuklenmeye calistilar.Annem benim lisans mezunu calisan bir bayan,esimin annesi lise mezunu degil mesela,bilmiyorum acaba bunlari mi dert ettilerki kendilerine. Ama iyi niyet,anlasma cabasi guleryuz olsa bunlar sorunmu,egitim seviyesi herkesin esit olmak zorundami yani...degil bence...ailem buyuklenmedi,ezici de olmadi,ama evet onlarin ailede aldiklari gelinler de genelde okumamis falanmis simdi goruyorm bakinca. Belki bizi uygun bulmadilar,sorun cikar falan.diye dusunup bastan bozmaya calistilar bilmiyorum..
Birsey diyen de olmadi,sadece annem bi ara annesine kizimi neden uzuyorsunz zaten oglunuz herseyi.yuklendi oglunuzn da kiymetni bilin kizimn da demisti,bu bile buyudu de buyudu falan.Bunda bisey yok bennce ki olsa bile yapici olunur benim bildigim.
Kisacasi egitim kultur vb yonunden kendilerini ezik hissettiler galiba...

Evet su an bi barisma cabasi icindeler. Icim sogumuyor hala aklimda yaptiklari/yapmadiklari. Kendimi degersiz hissettrdiler,iyi niyeti suistimal ettiler hep. Bundan sonrasi nasil.olacak bilemiyorum,ama dedginiz gibi soguk ve mesafeli olacagm. Esim olmadanda yanimda asla gorusmem herhalde,cunku ne yapcaklari ne diyecekleri ne uyduracaklari belli olmayabilr.

Cok üzüldüm senin adına canım en güzel en heyecanlı gününü mahveden insanlara tabi ki bise olmamış gibi davranamazsin. Ama eşin için görüş mesafeni bozma hic. Gidince bi merhaba de otur. Hic biseye karisma hic konusma sana soru sorulmadığı surece. Yine aynı sekilde size gelirlerse de öyle yap. Annesi zaten gercekten pismansa affedersin zamanla. Pişman degilse de emin ol biseler yapar yine o zamanda eşine bak ben bi kere görüştüm o bunları yapti ben bi daha görüşmem diyip.kestirip atarsin. Esinde bise diyemez sana

Ne kadar da olsa ailesi aile atılmaz sende r yaparlarsa yapsınlar aileni atmazdin bende aynı senin gibi düşünüyodum ama mantıklı da düşünmek lazım çocuk kolay büyümüyo anne olmak zor yaptıkları çok ayıp tamam ama onlar yaptıklarından utansın bu şekilde devam edersen esinle daha kötü olursun ailesine iyi davran sevmesende seviyomus gibi yap yapmacık olcak belki ama saygı olsun yani sen üzerine düşen görevi yap esinle çok zitlasma bu konuda ailesiyle çok samimi olma ama gelip gidin bence. ALLAH hakkında hayırlısıni versin.

onlarla tek başına asla konuşma telefona bile çıkma
bayramdan bayrama mesafesine indirir normal zamanlarda eşin görüşsün
eşine hazır değilim annenle karşı karşıya gelirsek kavga eder daha da kötü oluruz diye korkuyorum de

Lütfen o aileyi evinize sokmayın yoksa bu evlilik biter söyliyim size.eşiniz istediği kadar görüşüyormuş işte size bu ısrarı neden?ne kv lik ne kp lik yapmışlar ki sizden gelinlik bekliyorlar?
Ben olsam asla ama asla telefonları açmam evime de sokmam.yoksa bu evlilik boşanmayla biter ya da siz ruh hastası olursunuz.

Burda eşinin hatrına barış diyenleri lütfen dinlemeyin sizi yine çok üzecekler laf sokacaklar küçük düşürücekler.fırsat bu fırsat asla barışmayın.yoksa yakanızı kurtaramazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…