- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Ben birtek benm esimin ailesi boyle saniyordum,hani arasam bulamazdm nasil.denk gelmisim diyordum ama.. varms sanirim boyle tuhaf insanlar. Ayrica okudugunuz icin tesekkurleeer :)Ben sonuna kadar okudumgörüşmeyin boşverin Size zerre kadar değer vermemişler.anlamıyorum evlenene kadar eşinizin yüzünü bakmıyorlar evlendikten sonra eşinizden kıymetlisi yok.bu aileler hep mi böyle
Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..
Evet, artik bu konulari isitip isitip onune koymamaya calisacagm. Daha once de denedm gerci ama, bir sekilde kendilignden acildi konular hep.
Ne iyi olmuş da yazmışsın.. Dertleşelim de boşalt içindekileri üzme bu kadar kendini..
Ne hayallerle evleniliyor falan demiycem, hiç bi hayalim yoktu benim, hiç bi beklentim.. Ama kınaya elinde bi çeyrekle gelmeyen kayınvalideyi görünce anlamaya başladım, kafam bastı diyelim neler geçirdiğimi.. Kınayı da düğünü de hepsini ben organize etmiştim yine de berbat etmeye çalıştılar, neyseki bizde kavga vs olmadı.. Ama öyle içim yandı ki.. Canımı öyle sıktılar ki.. Sonra kocama dırdır ettiğimi fark ettim ve dahası onun da bu konular sebebiyle ne denli bunaldığını ama annesine karşı sorumlulukları sebebiyle onunla görüştüğünü vs.. Daha kötüsü ise biz dırdır ederek atarken içimizdeki onlar ne bunları anlatabiliyorlar ne ağlayabiliyorlar.. Tabii bu sözüm aklı başında adamlar için Kocamın ne denli sıkışıp kaldığını farketmemle değişti benim de düşüncelerim, hareketlerim. O sadece sorumluluğunu yerine getirecek kadar görüşüyordu ve benden de beklediği bu kadardı. Kocamı üzmeye değmeyeceğini düşündüm, onu çok seviyordum ve o da beni seviyor ve değer veriyordu tabiiki..
Sadece onun için ve sadece gerektiği kadar görüşüp konuştum. Tabii bunları anlamam bir yılı almıştı.. Evet bu sendromu atlatmak kolay olmuyor, mesela ben düğünüm için en güzel günüm vs diyemiyorum hiç. Ama olsundu, düğün sonrası her gün bizim günümüz olsundu yeterki
Kocanında suçlama, inan onun için de kambur bu yaşadıklarınız, ama seviyorsanız birbirinizi huzurunuzu kaçırma derim. Herkesin tahammül sınırı farklı farklıdır elbette, saygı duyarım. Yukarıda bir yorumda gördüm, sadece hoşgeldin diyip karşılayan, güle güle diyip gönderen.. Öyle yapabilirsin eğer gerekiyorsa. Zamanla size zarar vermeye başlarlarsa o zaman kocana karşı güçlü olan, kocan için özveride bulunmuş olan sen olacaksjn inan bana.
Kayinvalide tehlikeli geldi bana... Arayı düzeltir gibi yapıp da sonra duygu sömürüsüyle aranizi bozabilir.. Dikkat edin, cahil insandan her şey beklenir.
Eşinle kötü olaman için akıllı oynaman lazım. Tamam hayatım de görüş bence ama arada mesafe bırakarak soğuk bir şekilde. En ufak hatalarında da eşine bak ben onlara şans verdim onlar yine bunu yaptı bu hayatımız boyunca böyle olacak ailemizi bu tür şeylerden koru beni koru falan dersin. En azından ben elimden geleni yaptım diyebileceğin bir şey olmul olur. Zaten affetmen veya sevmen gerekmiyor. Profesyonel bir ilişki gibi düşün. Mesela ben eşimin ailesiyle tamamen profesyonel bir ilişkideyim böylece sorun çıkmıyor. Bana karışmaya laf söylemeye cesaret edemiyorlar (tabi ne kadar olabilirse). Görev yerine getirir gibi düşün. Kendi kurduğun aile için bir fedakarlık gibi düşün. Görme duyma hissetme yanlarındayken. Değer vermezsen veya bir beklenti içinde olmazsan yaprıklarıda koymaz. Onları oldukları gibi kabul et ve hakettikleri değeri ver.
İşte bu aile problemlerini çözemediğinizden içten içe biriken öfke kavgaya dönüşüyordur. Bu sorunu bir şekilde çözmelisinizki mutlu olabilin. Beklentiniz sıfır olsun üzerine düşğnmeyinki kendinizi yemeyin. Görev bitti oh eve diyip mutlu olun. Samimiyete iyiliğe vs gerek yok.Sanirim karsi karsiya geldigimde sizin gibi davranmaya calisacagm ben de,smdilik gormek gorusmek istemiyorum.Keske hep benim istememle kalsa.. Evliligin ne oldugunu bile anlayamadk kavgadan,yani zamanla oturacak mi birseyler,yoksa boyle mi gidecek..Biz evli olabilmeyi basarabilecek miyiz,hic bilmiyorum. Herkes yeni evlendigi siralar birbirne vakit ayirir,mutlu gecirir gunlerini,biz ise skntyla moralsizlikle stresle bas etmeye calismaktan birbirmizi gormuyoruz bile.
Biraz robotik,duygusuz olmak lazim sanirim,dediginiz gibi..resmi bir iliski gibi gormeye calisacagim esimin ailesiyle olan iliskimi.
Ne kadar ayni seyleri yasamissiniz benimle,okurken sasirdim .Evet,dugunumu kinami nisanimi herseyimi ben organize ettim. Deger vermedilerki bir isin de ucundan tutsunlar. Kina salonunu begenmedm,bari renkli balonlarla susleyelim istyordm, saat 7de kina baslayacakti ben 5te salonda nisanlimla balon sisiriyordm. Ha salon da denemez,tuhaf kucuk.kahvehaneye benzer fayans duvarli sacma yer iste..Biraz olsun hayalimdekine yakin bir kina olsun diye rengarenk balonlarla donattik orayi,oradan kostur kostur kuafore sonra kina yerine..kina yerinde muzik de calmiyordu geldigimzde,kurugurultu vardi,hic oyle hayallememistm. Kinanin da muziklerini ben cd.ye cekip.ellerine vermistim halbuki,onu bile calmayi akil eden olmamisti. Dugunde o kadar ince eleyip.sk dokudum ki,smdi hic gerek yokmus berbat oldu hersey diyorum. Ilk dansimizi yaptik,giris muzigimz,iknci dans muzigimz,herkes hayran kalmis,bu kadar guzel secimler falan..Gelinligme cok ozendm. Birlikte tatil planlari yaptik balayi paketi aldi nisanlim.Hic gitmesek daha iyiymis.Guzel geciremedk ki,suratsiz kus,kavgali,aglak falan.filan,moralimiz sifirdi.
Ben haketmedim gercekten,hani su yuzden bunlar oldu su yuzden istemediler diyemiyorum..Sadece,belki de ailelermizn tarzlari mi uyusmadi nedir.Egitim seviyesi o kadar onemli bir faktor de degil,arada iyi niyet olsaydi bu denli bi cekismeye girmezlerdi bence,bilmiyorum galiba kendilerini kiyasa girdiler ama anlasmaya gonullu olsalar....insan ,oglu icin en anlasilmayacak kisilerle bile anlasirdi ayrica..
Ve evet,yazdikca rahatladim gercekten de..ne cokbirikmis meger .
Ya gerçekten çok üzüldüm.. Diyorum ya benim öyle heveslerim hayallerim de yoktu, buna rağmen çok kötü oldum. Eminim siz derinden sarsılmışsınızdır.. Balayınızın falan kötü geçmesi gösteriyor zaten..
Ben mesela bizimkilerde kötü niyet görmedim hiç, ama anlaşma çabası da görmedim.. Ya insan evladının kötülüğünü ister mi? İstiyorlar işte, kendi hırsları buna sebep oluyor..
Sizinkilerin uyuşmama sebebi neydi peki? Yani en başta yazmışsınız ya, sizin ailenizi küçük mü gördüler ya da sizin aileniz onlara bişey mi söyledi?
sakın boşanmayı düşünme siz bu yuvayı ne zorluklarla kurdunuz unutma kv görüşmek istiyorsa görüş çünkü arada kalan ve üzülen eşin oluyor.onun hatırı için barışmayı deneyebilirsin ancak sana bir tavsiye kesinlikle mesafeni koru ve yanında eşin olmadan görüşme. bir süre sonra aynı sıkıntıları sana tekrara yaşatırsa bu kez eşin de sıkıntının senden kaynaklanmadığını göreceği için sana ısrar etmez
Cok üzüldüm senin adına canım en güzel en heyecanlı gününü mahveden insanlara tabi ki bise olmamış gibi davranamazsin. Ama eşin için görüş mesafeni bozma hic. Gidince bi merhaba de otur. Hic biseye karisma hic konusma sana soru sorulmadığı surece. Yine aynı sekilde size gelirlerse de öyle yap. Annesi zaten gercekten pismansa affedersin zamanla. Pişman degilse de emin ol biseler yapar yine o zamanda eşine bak ben bi kere görüştüm o bunları yapti ben bi daha görüşmem diyip.kestirip atarsin. Esinde bise diyemez sanaMerhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..
Ne kadar da olsa ailesi aile atılmaz sende r yaparlarsa yapsınlar aileni atmazdin bende aynı senin gibi düşünüyodum ama mantıklı da düşünmek lazım çocuk kolay büyümüyo anne olmak zor yaptıkları çok ayıp tamam ama onlar yaptıklarından utansın bu şekilde devam edersen esinle daha kötü olursun ailesine iyi davran sevmesende seviyomus gibi yap yapmacık olcak belki ama saygı olsun yani sen üzerine düşen görevi yap esinle çok zitlasma bu konuda ailesiyle çok samimi olma ama gelip gidin bence. ALLAH hakkında hayırlısıni versin.Dogru soyluyorsunuz,ben bana kalsa bir sure daha hic gorusmek istemiyorum..Inanin herseye yansiyor bu konu.Esimle de kotu oluyorum,onu gormek istemiyorum ailem ailem dedikce.Sanki bana ihanet etmis gbi hissediyorum.
Bu arada okudugunuz icin tesekkurler,basinizi agrittim
okumadan aynısını yazmışız :)Masraf zamani bitti; kaynanalik zamani basladi.. kolay gelsin..
Burda eşinin hatrına barış diyenleri lütfen dinlemeyin sizi yine çok üzecekler laf sokacaklar küçük düşürücekler.fırsat bu fırsat asla barışmayın.yoksa yakanızı kurtaramazsınız.Evet su an bi barisma cabasi icindeler. Icim sogumuyor hala aklimda yaptiklari/yapmadiklari. Kendimi degersiz hissettrdiler,iyi niyeti suistimal ettiler hep. Bundan sonrasi nasil.olacak bilemiyorum,ama dedginiz gibi soguk ve mesafeli olacagm. Esim olmadanda yanimda asla gorusmem herhalde,cunku ne yapcaklari ne diyecekleri ne uyduracaklari belli olmayabilr.