Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

eşin ailesiyle görüşür, sonuçta ailesi ama seni mecbur tutamaz.
senin ailen aynı şeyleri yapsaydı, unutabilir miydi yoksa senin ailenle selamı keser miydi? biraz empati yapsın.
eşin de olsa istemiyorsan taviz verme derim, böyle arsızlarla başa çıkamazsın. oğlumun evi diye günlerce gelip kalırlar, aklını kaçıracaksın sanırsın. eşinin bunu anlamasını sağla.
ben olsam asla görüşmem, ki ben de yaklaşık 5 sene görüşmedim. 5 senenin sonunda eşime yalvar yakar oldular da yılda 1-2 kez, bir ya da iki gece kalmalarına müsade ediyorum. ama gelseler dahi sadece hoşgeldin diyorum, giderken de güle güle. sohbetim olmaz öyle dengesizlerle. çünkü yaptıklarından pişman değiller, bir kez özür dilemediler. özrü geçtim, en azından ufak bir pişmanlık görseydim daha farklı davranırdım. onlar pişman değil, ben neden görüşeyim ki? eşim istediği kadar görüşsün.
Dogru soyluyorsunuz,sanirim taviz verince geri adim atmak zor olacak.. Belki.ben de 5yil gorusmesem zamanla hafifletebilirim o kotu etkileri,unutamam ama.. Zaman da vermiyorlarki iste. Empati yapiyorum acaba nedendolayi boyle oldular ki bana bize karsi diyorum,cevap yok..Ailem de ben de herzaman ilimliydik,guleryuzluyduk ama anlamadilar. Smdi istediklerioldu iste,gorusmemeyi onlar istememis miydi en basinda oyle davranarak..daha ne?

Sonuna kadar okudum.
Kaynananizin yeni aklina gelmis sanki oglunun evlendigi.
Siz niye ailenizi bu kadar ezdirdiniz ona uzuldum. Hic bir ana baba kizinin boyle aileye gelin gitmesini ve boyle dunurlerle muhattap olmayi istemez.
Siz her sartta mesafenizi korumak zorundasiniz esinizin ailesiyle merhabadan baska samimiyetiniz olmasin yoksa daha cok basiniz agriyacak gibi duruyor esinizin tutumu yuzunden.

Ona bende uzuliyorum iste.Benim icin boyle insanlarla muhatap oldular. Yani kendim unutsam,ailemi hatirlar gene barisamam..
Ailem gormus gecirmis insanlar,olmuyorsa illa olacak bizle anlasacaklar diye diretecek birileri degiller,siz birbirnizi seviyorsanz birbirnize inaniyorsaniz gerisi bos dediler..siz iyi olun,ailesi de varsin oyle olsn,o bizim oglumuz onlar yoksa biz variz dediler falan filan.
Onun ailesi ,ogullarinin arkasinda duramadilar.Hem de oyle bir ogul bulmusken,hic bir masraf brakmayan ailesine,dugununu kendi yapan. Biraz saygilari olsaydi keske,sirf saygidan insan bozmazdi birseyleri.

Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..
Oha 5 yıl önceki ben yazmış bu yazıyı.
Şaka bi yana geçiyor canım borç ta ödeniyor kaynanaylada barisiliyor . Zaman herseyin ilacı.
Bu süreçte tavsiyem esin yanında değilken telefonda dahi konuşma o aileden kimseyle.
Esinleyken de oyunculuk yeteneğini kullan asla onları suçlar gibi konuşma be 5 senenin sonunda susarak esim tarafindan savunulmaya başladım. Öncesinde kendimi savunacam diye uğraştıkca suçlu oluyodum.
Sus ve bekle hepsi geçecek.

Daha az once tartistik..ben seni zorlamiyorum,sen bilirsin falan filan diyor ama,bu aklinin kisa sure gideceginden korkuyorm..
Esim icin katlaniyim desem,kendime yediremem,hem neden daha fazlasina katlanayim ki. Bu raddeye onlar getirdi ben degil.Ben mi yaptm da bunu boyle sanki,kendileri istedi boyle olmasini.. ee daha ne,sonradan ne bu yaklasma cabalari o halde? :KK43: evet aynen dediginiz gibi,kendi halimize biraksalar daha az borc icinde olurduk,ustune ustluk bir de bazi masraflari esimin ustune yiktilar giderayak...

Fırsatcılık işte baska birsey değil bu, ne koparırsam kardır misali...
Tavrını bozma eşinin aklında kısa süreli kalsa bile sen baki kal kararında ciddi olduğunu anlayacaktr o da kabullenecektir elbet...

Yorumları okumadan yazıyorum, eşin hatrına falan diyen olmuş olabilir. Bence kimsenin hatrına bir şey yapma. Düpedüz terbiyesizlik bu yaptıkları. Görüşme, eşinle hayatına bak

Evet oyle diyenler de oldu,ama cogunlukla taviz verme diyenler oldu..
Ben de bilmyorm ki.ne yapacagimi,su an taviz vermek istemiyorm,ama esimin.hatrina katlanacak bir hale gelmesindende korkuyorm islerin. Acaba ilerimiz nasil olur,hic bilemiyorum.Tartistigimzda,bana guven hep boyle olucaz ikimz ,sen barismak.istemiyorsan barisma tamam diyor,ama gun oluyor baris artik bak onlarda uzgun falan.diyor.

Oha 5 yıl önceki ben yazmış bu yazıyı.
Şaka bi yana geçiyor canım borç ta ödeniyor kaynanaylada barisiliyor . Zaman herseyin ilacı.
Bu süreçte tavsiyem esin yanında değilken telefonda dahi konuşma o aileden kimseyle.
Esinleyken de oyunculuk yeteneğini kullan asla onları suçlar gibi konuşma be 5 senenin sonunda susarak esim tarafindan savunulmaya başladım. Öncesinde kendimi savunacam diye uğraştıkca suçlu oluyodum.
Sus ve bekle hepsi geçecek.
Gercekten miii :(
Gecer di mi?
Bunlari yasatabilen bi aile baska yoktur diyordum,sizinkilerde mi oyleymis,yani esinizinkiler diyeyim.. :O

Soyledim. Sen ogullari mi oldun da ben kizlari olmaya eksik kaldim dedim. Once.onu dusunselerdi yapmazlardi zaten.
Altinlari alcak diyorsunz da,yok ki hicbirseyim,hepsini dugun ertesi hemen bozdurup.krediye yatirdik. Ben sanki alip da saklamaya mi almaya calistim. Esim dugunu nisani gelinligi,esyalarimizi herseyi kendi yaptgi icin fazlaca kredi cekmisti. Dugunden gelenler kucuk bi kismina ancak yetti cok bi taki olmadi zaten..Hala borc icindeyiz.
Allah yardimciniz olsunn cok zor bir durum.. esinizin psikolojisini anlayabiliyorum. Eskiden ben de anneme karsi oyleydim. Ne kadar haksizlik yaparsa yapsin gikimi cikarmazdim cunku duygularimi cok guzel suistimal ederdi. Beni bu kisir donguden esim kurtardi. Hakkimi savunmayi ogretti. Annemi suclayip hakaret ederek degil.. bana guzel guzel olaylari objektif olarak anlatip gercekleri gormemi sagladi. Ben senin uzulmene uzuluyorum yoksa ananmis babanmis umrumda degil. Sen olmasan benim hayatimda olmazlar zaten dedi. Insallah esiniz de kendi kisir dongusunu kirabilir. Malesef her ana baba evladini dusunmuyor.

Cnm en kötüsü hiçbir katkı saglamamalarina rağmen altınları almaya çalışmalari olmuş !

Bence sizin yapacaginiz alıp eşinizi karşınıza konuşun
Seni aradiklarinda acmayacagini seninde onları aramayacagini evlerine bayram özel günlerde gidebilecegini
Onlar da istediği zaman gelebilir de

Ama bu insanlar çok paragoz ve tehlikeli dugünde kavga çıkaracak kadar
Geldiklerinde hizmetini yap ama nasilsin dışında hic konuşma tv izle mutfakta oyalan onlara gidince de aynini yap

Dipnot esinle aile yüzünden kavga etme

Allah yardimciniz olsunn cok zor bir durum.. esinizin psikolojisini anlayabiliyorum. Eskiden ben de anneme karsi oyleydim. Ne kadar haksizlik yaparsa yapsin gikimi cikarmazdim cunku duygularimi cok guzel suistimal ederdi. Beni bu kisir donguden esim kurtardi. Hakkimi savunmayi ogretti. Annemi suclayip hakaret ederek degil.. bana guzel guzel olaylari objektif olarak anlatip gercekleri gormemi sagladi. Ben senin uzulmene uzuluyorum yoksa ananmis babanmis umrumda degil. Sen olmasan benim hayatimda olmazlar zaten dedi. Insallah esiniz de kendi kisir dongusunu kirabilir. Malesef her ana baba evladini dusunmuyor.

Evet oyleymis gercekten de..
Esiniz ne guzel soylemis,siz olmasaniz onlarla ne gibi bir bagi olacakda,sevecek de onlari.Onemli olan sizsiniz..Hem onlar anne baba,sizin hic bir baginiz yokken esinizin hayatina girip kosulsuz sevdiniz onu. Sizi herseyden ustun tutmali.Umarm benimki de beni ustun tutar..

Gercekten miii :KK43:
Gecer di mi?
Bunlari yasatabilen bi aile baska yoktur diyordum,sizinkilerde mi oyleymis,yani esinizinkiler diyeyim.. :O
Öyle ler malesef bende ekstradan 2 görümce var büyük olan çok bilmiş esim o ne dese yapardı ama artık ben susuyorum esim diyor sen ne karişıyosun diye.
Sen eşine sadece iyi şeyleri söyle anlat onlarla ilgili sağır ve dilsiz ol o zaten herseyi görür zaten seni seviyor ve hiçbiri senin yerini tutamaz.
Madem hep arıyor sen hiç açma telefonu aksam esin gelince canım annen aradı sabah isim vardı unutmuşum ara da konuşalım de. Sakın yalnızken konuşma küfür dahi etse ispatlayamazsin sen suçlu olursun.

Cnm en kötüsü hiçbir katkı saglamamalarina rağmen altınları almaya çalışmalari olmuş !

Bence sizin yapacaginiz alıp eşinizi karşınıza konuşun
Seni aradiklarinda acmayacagini seninde onları aramayacagini evlerine bayram özel günlerde gidebilecegini
Onlar da istediği zaman gelebilir de

Ama bu insanlar çok paragoz ve tehlikeli dugünde kavga çıkaracak kadar
Geldiklerinde hizmetini yap ama nasilsin dışında hic konuşma tv izle mutfakta oyalan onlara gidince de aynini yap

Dipnot esinle aile yüzünden kavga etme

Bense sadece aile yuzunden kavga ediyorum :(

Evet oyleymis gercekten de..
Esiniz ne guzel soylemis,siz olmasaniz onlarla ne gibi bir bagi olacakda,sevecek de onlari.Onemli olan sizsiniz..Hem onlar anne baba,sizin hic bir baginiz yokken esinizin hayatina girip kosulsuz sevdiniz onu. Sizi herseyden ustun tutmali.Umarm benimki de beni ustun tutar..
Tutacaktir merak etmeyin. Tutmayacak adam bastan belli eder kendini. Haksiz da olsa annesini tutar sizi beraber hirpalarlardi.. bence esiniz herseyin bilincinde ve farkinda sadece kiramadigi bi bagimliligi var. Aileye baglilikla bagimlilik cok farkli seyler. Benim esim benimle kavga etmeden, inat ettirmeden, sakin sakin her zaman oncelik sensin ben seni seviyorum diyerek konustu. Siz de bu sekilde yaklasirsaniz anlayacaktir. Zaten bir sure sonra siz ona gozunuz gibi bakarken , aksam olsa da eve gidip karimin gulen yuzunu goreyim derken annesinin bir gram hayri dokunmayinca istemese de anlayacaktir. Evdeki huzur cok onemli.

Öyle ler malesef bende ekstradan 2 görümce var büyük olan çok bilmiş esim o ne dese yapardı ama artık ben susuyorum esim diyor sen ne karişıyosun diye.
Sen eşine sadece iyi şeyleri söyle anlat onlarla ilgili sağır ve dilsiz ol o zaten herseyi görür zaten seni seviyor ve hiçbiri senin yerini tutamaz.
Madem hep arıyor sen hiç açma telefonu aksam esin gelince canım annen aradı sabah isim vardı unutmuşum ara da konuşalım de. Sakın yalnızken konuşma küfür dahi etse ispatlayamazsin sen suçlu olursun.
Direkt dedim zaten artik,ariyor ve acmiycam haberin olsun diye.. onceleri aradi ama duymamism falan demistim 1-2kez,baktim esim olumsuz bi tepki vermiyor,acikca dedim ben de :/
O da cok bunaldi zaten bu olaylardan,sen bilirsin tamam ben karismycam dedi.
Su konuda da cok haklisiniz, annesi olmayan birseyi olmus gibi demedgim seyleri demisim gibi gosterebilen biri. Esimyokken hele artik iyce uzak durmaya calisiyorum oyuzden.

Tutacaktir merak etmeyin. Tutmayacak adam bastan belli eder kendini. Haksiz da olsa annesini tutar sizi beraber hirpalarlardi.. bence esiniz herseyin bilincinde ve farkinda sadece kiramadigi bi bagimliligi var. Aileye baglilikla bagimlilik cok farkli seyler. Benim esim benimle kavga etmeden, inat ettirmeden, sakin sakin her zaman oncelik sensin ben seni seviyorum diyerek konustu. Siz de bu sekilde yaklasirsaniz anlayacaktir. Zaten bir sure sonra siz ona gozunuz gibi bakarken , aksam olsa da eve gidip karimin gulen yuzunu goreyim derken annesinin bir gram hayri dokunmayinca istemese de anlayacaktir. Evdeki huzur cok onemli.

Cok istiyorum evimiz huzurla dolsun,aksam geldiginde yanimda mutluluk dolsun,bana sarilinca herseyi unutsun,dinlensin. Bunu vermek evet benim elimde galiba, ama huzur vereblmem icin benim de guven huzur duyabilmem lazim.Heryerden eli uzanmaya calisan bi kaynana ile olamaz ki bu offfff :(
Sizin dediginiz gibi, beni haksiz gorse cok hirpalardi herhalde degil mi..bana haklsin diyor da,ikili oynamadigndan emin olamiyorumki. :(

Canım görüşmeye daha hazır değil sin zamana bırak ,eşini seviyorsan lütfen hep aynı bu konuları açma,ailesinin sorumsuz davranışını oda bilmiyormu ,tabiî ki biliyor arañızı sogutmaýın ,davul sesi karşıdakine hoş gelirmiş,

Canım görüşmeye daha hazır değil sin zamana bırak ,eşini seviyorsan lütfen hep aynı bu konuları açma,ailesinin sorumsuz davranışını oda bilmiyormu ,tabiî ki biliyor arañızı sogutmaýın ,davul sesi karşıdakine hoş gelirmiş,

Evet, artik bu konulari isitip isitip onune koymamaya calisacagm. Daha once de denedm gerci ama, bir sekilde kendilignden acildi konular hep.

Direkt dedim zaten artik,ariyor ve acmiycam haberin olsun diye.. onceleri aradi ama duymamism falan demistim 1-2kez,baktim esim olumsuz bi tepki vermiyor,acikca dedim ben de :/
O da cok bunaldi zaten bu olaylardan,sen bilirsin tamam ben karismycam dedi.
Su konuda da cok haklisiniz, annesi olmayan birseyi olmus gibi demedgim seyleri demisim gibi gosterebilen biri. Esimyokken hele artik iyce uzak durmaya calisiyorum oyuzden.

Tamaaam işte eşin ille barış demiyor ve haklısın bunu da biliyor
Bence bunu kullanmalısınız 3 günsonra sende barış onlar da pişman derse bu konuda ki fikrimi biliyorsun aşkım de ve hemen konuyu kapat uzatma tek yorum yapma bu konuda ağzımı muhurledim de!
İleriyi düşünme esinle mutlu olmaya bak

Tamaaam işte eşin ille barış demiyor ve haklısın bunu da biliyor
Bence bunu kullanmalısınız 3 günsonra sende barış onlar da pişman derse bu konuda ki fikrimi biliyorsun aşkım de ve hemen konuyu kapat uzatma tek yorum yapma bu konuda ağzımı muhurledim de!
İleriyi düşünme esinle mutlu olmaya bak
Woow ciddeeeeen ,yani konu hakkindaki dusuncelerimi biliyosun deyip.susmak akillica ;)
Cunku artik ayni seyleri konusmaktan cenem de agridi,beynimde yoruldu,kalbimde bunaldiii.. kestiripatmak en iysi degilmi,yani gitgide oda konu acmamaya baslar boylece heralde.

Ben sonuna kadar okudum :confused: görüşmeyin boşverin Size zerre kadar değer vermemişler.anlamıyorum evlenene kadar eşinizin yüzünü bakmıyorlar evlendikten sonra eşinizden kıymetlisi yok.bu aileler hep mi böyle

Back