Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

Tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin.. sizin icin de uzuldm. Insallah evliliklerimiz mutlu olur,gecmis bizi uzemez..

Cok dolmussunuz üzüldüm sizin için ben olsaydım bende görüşmek konuşmak istemezdim ama burda eşinizin tutumu da önemli pardon da bütün bunlar olurken o nerdeydi yapılanlara hep sessiz kalmış yoksa böyle olmazdi hiç birşey. Suanda nasıl ailesiyle arası ? Bunu soruyorum ki gorusmeyip konuşmadıginiz da esiniz annem sana adım attı sen niye böyle yapıyosun diyip evin huzurunu bozar mi

Hiiç üşenmedim, hepsini okudum. Yorumun şudur ki; bu aileyle barışmayın da görüşmeyin de. Düğün sırasında keseyi kapmaya çalışıp bağırmak nedir? Bu nasıl bir çirkefliktir? Kına da küçük altın yürütme çabası için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Eşine güzelce anlat. Bunları benim ailem sana yapsa benim yüzüm tutmazdı, sana ailemle görüş demeye de. Ayrıca fazla sabırlısınız nasıl insanlar bunlar yaa

evet yapilanlar haksizlik,cok ileri gitmisler..
ama unutmasan da unutmus numarasi yapip kirk yilda bir arayip bayram kutlarsin mesela.
mesafeni koru evinde mumkun oldugunca misafir etme ama icten olmayan gulumsemeyle yaklas sirf esinle huzurunuz icin..
hicbir erkek annesiyle kus olan esi hakli bulsa da bi omur boyle sursun istemez

Şimdiki erkek aileleri ne kadar uyanık ya, biz birşey yapamayız ne yapıyorsa kendisi yapacak diyip çekiyorlar kendilerini haa birde dediğin gibi maddi destek bekliyorlar bu telaşın içinde ekstra birde onlar biniyor omuzlara....
Bari destek olmuyorsun köstek de olma...

Evet canım eşinlede görüş ben huzursuz oluyorum mutsuz oluyorum ailenle görüşmek istemiyorum de, o da tarafını seçecektir elbet... Yoksa daha fazla zarar göreceksin...

Tesekkur ederim yanimda oldugunuz icin.. sizin icin de uzuldm. Insallah evliliklerimiz mutlu olur,gecmis bizi uzemez..
eşin ailesiyle görüşür, sonuçta ailesi ama seni mecbur tutamaz.
senin ailen aynı şeyleri yapsaydı, unutabilir miydi yoksa senin ailenle selamı keser miydi? biraz empati yapsın.
eşin de olsa istemiyorsan taviz verme derim, böyle arsızlarla başa çıkamazsın. oğlumun evi diye günlerce gelip kalırlar, aklını kaçıracaksın sanırsın. eşinin bunu anlamasını sağla.
ben olsam asla görüşmem, ki ben de yaklaşık 5 sene görüşmedim. 5 senenin sonunda eşime yalvar yakar oldular da yılda 1-2 kez, bir ya da iki gece kalmalarına müsade ediyorum. ama gelseler dahi sadece hoşgeldin diyorum, giderken de güle güle. sohbetim olmaz öyle dengesizlerle. çünkü yaptıklarından pişman değiller, bir kez özür dilemediler. özrü geçtim, en azından ufak bir pişmanlık görseydim daha farklı davranırdım. onlar pişman değil, ben neden görüşeyim ki? eşim istediği kadar görüşsün.

Geçmiş olsun sizi anlayabiliyorum yazdıklarınıza benzer olayları hemen hemen bende yaşadım.Uzun süre atamadım kafamdan sürekli aklıma geldikçe ağlıyordum.Aksine kv ler eşimle hep aramızı bozmak için her yolu deniyolardı.Ama sunuda unutmamalıyız ki huy hiçbir zaman değişmiyor.Defalarca fırsat verdigim halde düğün vs gibi para olayları oldumu benle iyilier işlerini bitince aynısı size tavsiyem resmi olun .Eşinizin annesi en azından onu doğurmuş ve şunu unutmayın affetmek büyüklüktür.

boş verin

olan olmuş

ne yapacaksın gelinlikçide kv yi mesela

uzak olmuş karışmamış

keşke kınaya vs de karıştırmasaydın

muhatap olma şimdi de

yarın öbür gün çocuğun olur ona da karışmaya kalkar

küs de olma

bayramda git 2 saat otur kalk

yani bir şey derse cevabını ver sonra da günlük yaşantına devam et

eşine de onlar hakkında bir şey söyleme

Sonuna kadar okudum.
Kaynananizin yeni aklina gelmis sanki oglunun evlendigi.
Siz niye ailenizi bu kadar ezdirdiniz ona uzuldum. Hic bir ana baba kizinin boyle aileye gelin gitmesini ve boyle dunurlerle muhattap olmayi istemez.
Siz her sartta mesafenizi korumak zorundasiniz esinizin ailesiyle merhabadan baska samimiyetiniz olmasin yoksa daha cok basiniz agriyacak gibi duruyor esinizin tutumu yuzunden.

Sonuna kadar okudum ve anladım ki bu aile seni baştan istememiş. Fakat siz sanırım çok sevdiğinizden her şeyi boş verip evlenmişsiniz. Şu an önemli olan sizsiniz. Kapınızı kapattığınızda bir siz varsınız, gerisi boş. Aileleri geride bırakıp eşinle mutlu olmaya çalış. Baktın olmadı o zaman yol yakınken ayrıl. Hakkında hayırlısı.

Barışma sadece onlara eşinin ailesi olduğu için saygı göster ama asla onları hayatının bir parçası olarak kabul etme.
Soğuk davran samimi olma yüz verme.
Eşinin hatrına, büyüklük sende kalsın.

Gorusme tabi...hadi bir katkilari olmamasina takilma diyecegim de, dugun de altinlarini zorla almaya calisip kavga cikarmalari nedir ya?
Ama esinle iyisen, gecmise de takilma. Tatli dille yaklas. O gorussun ama seni zorlamasin.

Daha az once tartistik..ben seni zorlamiyorum,sen bilirsin falan filan diyor ama,bu aklinin kisa sure gideceginden korkuyorm..
Esim icin katlaniyim desem,kendime yediremem,hem neden daha fazlasina katlanayim ki. Bu raddeye onlar getirdi ben degil.Ben mi yaptm da bunu boyle sanki,kendileri istedi boyle olmasini.. ee daha ne,sonradan ne bu yaklasma cabalari o halde? evet aynen dediginiz gibi,kendi halimize biraksalar daha az borc icinde olurduk,ustune ustluk bir de bazi masraflari esimin ustune yiktilar giderayak...

Gorusme tabi...hadi bir katkilari olmamasina takilma diyecegim de, dugun de altinlarini zorla almaya calisip kavga cikarmalari nedir ya?
Ama esinle iyisen, gecmise de takilma. Tatli dille yaklas. O gorussun ama seni zorlamasin.

Sen bilirsin diyor,gorusme barisma seni.zorlauamam diyor mesela, ama annesi ben gellicem dynce de gelme diyemzmis,bahane uyduramazmis gelmemesi icin..
Yani bugun tamam sen bilirsn diyecek,belki 1ay sonra hadi artk naz yapma diyecek.. akli gelip gidiyor ..Barismami kalpten.istiyor,ama bana birsey demeye yuzu yok. Kendi de mahcup oldu fazlasiyla aslinda,ama cabuk unuttu..ben balikhafizali olamiyorm ne yazik ki.

Hic de masum bir dusunceyle barismaya calistiklarini dusunmuyorum..Dugunde alamadiklari altinlari almaya calisacaklar. Uzerinize biraz daha borc yikmaya calisacaklar. Hatta bir bakarsiniz ki evinize gelip yerlesirler. Cok uzgunum esinizin anne babasi sonucta ama cok arsizlar. Bunlari yapmaya utanmamislarsa cok daha fazlasini yapma potansiyelleri vardir. Hele bir de cocuk olunca iyice kotu olacak. Küs kalamasaniz bile gorustugunuzde sadece esinizin agzina laf vermemek icin gorusmeyi kabul ettiginizi, ne onlardan size ana baba ne de size onlardan kiz evlat olmayacagini bir sekilde dile getirirseniz belkiii kucuk bi ihtimal mesafe koymayi basarabilirsiniz...

Duramiyo su cenem,basinin etini yiyorum aklima geldi mi. Bana savunmaya kalksa sinirden cildiriyorum. Hani,savunma demiyelm de,ama onlar da surda soyle beni dusundu vs birseyler dese cildriyorum hemen.
Dediginiz gibi,yarin birgun cocugumz olsa onu da gormek falan isteyecekler o zaman.napacagim. Su sorunlar asilmadan dusunmesem daha mi dogru olur acaba.. Ama bu kararimda bile onlarn etkisinin olmasi beni cileden cikariyor,onlar kim ki oluyorm.

Soyledim. Sen ogullari mi oldun da ben kizlari olmaya eksik kaldim dedim. Once.onu dusunselerdi yapmazlardi zaten.
Altinlari alcak diyorsunz da,yok ki hicbirseyim,hepsini dugun ertesi hemen bozdurup.krediye yatirdik. Ben sanki alip da saklamaya mi almaya calistim. Esim dugunu nisani gelinligi,esyalarimizi herseyi kendi yaptgi icin fazlaca kredi cekmisti. Dugunden gelenler kucuk bi kismina ancak yetti cok bi taki olmadi zaten..Hala borc icindeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…