Artik dayanacak gucum kalmadi

Hastalık hastası değilim demişsiniz ama malesef öylesiniz hanımefendi. Büyük ihtimalle anksiyete var sizde. Bende anksiyete tedavisi görüyorum. Psikolojik ağrıları,karıncalanmaları asla hafife almayın hepsini canlı canlı yaşadım. Ağrı,sızı,karıncalanma,her ne ise bu psikolojik olamaz mümkün değil diyorsunuz ama gerçekten olabiliyor. İnsan beyni öyle bir şey ki akıl sır ermiyor. Bende aynı zamanda panik atakta var. Bana sorarsanız defalarca kalp krizi geçirdim bunu ciddi ciddi yaşadım,ama kalbime baktığınızda ya da doktora sorduğunuzda hiçbir şeyim yok. Anksiyete böyle bir şey işte. Hiç vakit kaybetmeden psikiyatriye gidin. Ben ilaç ve terapiden sonra baya düzeldim çok şükür. Öncesinde her gün farklı bir yerimde farklı bir şey oluyordu. Haftanın 5 günü doktor doktor gezmekten bıkmıştım artık. İlaç kullanmaya başladığımdan beri ne ağrı kaldı ne de karıncalanma vs. Eğer gerekli tüm tetkikleri yaptırdıysanız ve bir şey çıkmadıysa durum tamamen psikolojik. Ben öncesinde asla inanmadım anksiyete olduğuna ve tedavimi geciktirdim bir süre sonra depresyona dönüyor iş. Geciktirmeden gidin mutlaka bir uzmana.
Hanfendi merhaba evet hastalik hastasi oldugumu kabul etmek istedigim en buyuk sey gercekten bunu kabul etmek ve tedavi olmak istiyorum yazin bu yonde bi terapi ve ilacta aldim ama ilaca alisma evresini gecemiyorum zira serotoin iceren ilaclar sanirim bana iyi gelniyor asiri bir kasilma yasiyorum ve bu yuzden agrilarimda cok gercekci oldugu icin hastalik anksiyetem tavan yapiyor yada baska bir seyim var gercekten teshisini koyamiyorlar acikcasi cok buyuk bir cikmaz bu teshis meselesi

Eger fibromiyaljiden supheleniyorsaniz mantığı çok basit bildiklerimi aktarabilirim
Derin uyku tedavi için şart, çünkü toksik maddelerin atılamamasi ağrıya neden oluyor
Yada terlemek - düzenli tempolu yürüyüş yüzme
Akşam belli saatten sonra yemek en az 2 saat kala sıvı tüketimi kesilmeli
Mümkünse dus alıp uyumalı
Bol sıvı tüketimi önemli çünkü tansiyon dengesi önemli akşam uyku halinde cok düşüyor
Fibromiyalji olsun yeter ki isteyene doktor tavsiye edebilirim Ankarada bu konuda tez yazmış bir doktor biliyorum

Sizin ne gibi sikayetleriniz var acaba ?

Ağır yorgunluk - yorgunluktan bayılmayı bile yaşadım
Özellikle ayak bileklerimde ve dizlerimde ağrı
Hafif soğuk algınlığı dahil tüm solunum yolu enfeksiyonu yaşadığımda sol kolumda ve göğsümde ağrı

Hanfendi merhaba evet hastalik hastasi oldugumu kabul etmek istedigim en buyuk sey gercekten bunu kabul etmek ve tedavi olmak istiyorum yazin bu yonde bi terapi ve ilacta aldim ama ilaca alisma evresini gecemiyorum zira serotoin iceren ilaclar sanirim bana iyi gelniyor asiri bir kasilma yasiyorum ve bu yuzden agrilarimda cok gercekci oldugu icin hastalik anksiyetem tavan yapiyor yada baska bir seyim var gercekten teshisini koyamiyorlar acikcasi cok buyuk bir cikmaz bu teshis meselesi
Doktorunuzla bu durumu paylaşın mutlaka. Malesef psikiyatride biraz deneme yanılmayla bulunuyor uygun ilaç. Bende bir çok ilaç denedim,şikayetlerimi doktorumla paylaştım ve deneyerek uygun ilacı bulabildik. Her hastaya her ilaç uygun olmuyor. Benimde sizin gibi gitmediğim bölüm girmediğim cihaz kalmadı. Tomografi,mr,röntgen,emg,ultrason vs vs Hiç birinde çok şükür bir şey çıkmadı. Ve sonradan şunu düşündüm,bu kadar hastaneye gidiyorum,farklı farklı doktorlarda bir sürü tetkik yaptırıyorum ve bu kadar cihazdan defalarca radyasyon ala ala allah korusun olmayan hastalıkları olduracağım. Sizde bu şekilde düşünün ve zorlamayın daha fazla. Eğer doktorlar bir şey yok diyorsa yoktur güvenin. Hadi bir tanesi yanıldı diyelim ama hepsi yanılıyor olamaz değil mi? Bir şey olsa mutlaka çıkardı. O yüzden psikiyatri üzerinde yoğunlaşın doktorunuzla doğru ilacı bulun. Hemen pes etmeyin çünkü ilaçların yan etkisinin geçmesi zaman alıyor,aynı zamanda da etkisinin başlaması 1 ayı falan buluyor. Ben çok defa sabırsızlık yapıp ilaç bıraktım bu bana iyi gelmedi diyerek ama çok yanlış yapmışım. Sabırlı olun lütfen. Allah hepimize ve tüm şifa bekleyen hastalara şifa versin inşallah🤲🏻 iyi geceler dilerim.

Sizin yorumunuzu görünce araştırdım da biraz. Bu hastalık belli bir nedeni olmayan,kronikleşmiş ağrılar için mi deniyor? Annenizde belirtileri neydi ve tanı nasıl konuldu?
Aynen bazi agrilar yuzunden doktara gidiyordu ama hastalik bulunmuyordu. Cesitli agrilari vardi altından birsey cıkmayan. Teshis koyan doktor anneme teshisi zor konan bir hastalik demisti. Piskolojik ilac verilmisti . Agrisi oluyodu drlar birsey yok diyodu artik hastalik hastasi gibi bi durumdaydi uzuluyodu insanlar biseyin yok iste diyodu ama sebebi buymus. Doktoru Allahin cezasi bi hastalik demisti hic unutmuyorum dr dr gezdiren ama teshis koymayan sebepsiz agrilarin kaynagi bir hastalik demistim

Ben bu yorumun beynime kaziyim çünkü üç aydır gitmediğim bölüm sayısız kez usg kan tahlili endoskopimi desem neler neler yasiyom 😔😔
Doktorunuzla bu durumu paylaşın mutlaka. Malesef psikiyatride biraz deneme yanılmayla bulunuyor uygun ilaç. Bende bir çok ilaç denedim,şikayetlerimi doktorumla paylaştım ve deneyerek uygun ilacı bulabildik. Her hastaya her ilaç uygun olmuyor. Benimde sizin gibi gitmediğim bölüm girmediğim cihaz kalmadı. Tomografi,mr,röntgen,emg,ultrason vs vs Hiç birinde çok şükür bir şey çıkmadı. Ve sonradan şunu düşündüm,bu kadar hastaneye gidiyorum,farklı farklı doktorlarda bir sürü tetkik yaptırıyorum ve bu kadar cihazdan defalarca radyasyon ala ala allah korusun olmayan hastalıkları olduracağım. Sizde bu şekilde düşünün ve zorlamayın daha fazla. Eğer doktorlar bir şey yok diyorsa yoktur güvenin. Hadi bir tanesi yanıldı diyelim ama hepsi yanılıyor olamaz değil mi? Bir şey olsa mutlaka çıkardı. O yüzden psikiyatri üzerinde yoğunlaşın doktorunuzla doğru ilacı bulun. Hemen pes etmeyin çünkü ilaçların yan etkisinin geçmesi zaman alıyor,aynı zamanda da etkisinin başlaması 1 ayı falan buluyor. Ben çok defa sabırsızlık yapıp ilaç bıraktım bu bana iyi gelmedi diyerek ama çok yanlış yapmışım. Sabırlı olun lütfen. Allah hepimize ve tüm şifa bekleyen hastalara şifa versin inşallah🤲🏻 iyi geceler dilerim.

Ben bu yorumun beynime kaziyim çünkü üç aydır gitmediğim bölüm sayısız kez usg kan tahlili endoskopimi desem neler neler yasiyom 😔😔
Size de çok geçmiş olsun. Hepimiz benzer durumdayız işte. Bu yüzden kontrol ettirdiğimiz halde bir şey çıkmıyorsa şükredip kafamızdan bu hastalık kaygısını atmalıyız bunun başka yolu yok. Ve en önemlisi asla ve asla internetten hastalık araştırmayın. Gerçekten insana kafayı yedirtir çünkü. Kendinizi dinlemeyin kesinlikle.

Size de çok geçmiş olsun. Hepimiz benzer durumdayız işte. Bu yüzden kontrol ettirdiğimiz halde bir şey çıkmıyorsa şükredip kafamızdan bu hastalık kaygısını atmalıyız bunun başka yolu yok. Ve en önemlisi asla ve asla internetten hastalık araştırmayın. Gerçekten insana kafayı yedirtir çünkü. Kendinizi dinlemeyin kesinlikle.
Kesinlikle katılıyorum sana.internet girdim karsima çıktığı günden beri boyleym boğaz da ağrı oluştu öncesi grip geçirdim çok ağır sonra geçmek bilmeyen boğaz ağrısı öncesi berbat ağrı çeneye kulağa gözüme ilk yaptığım usg troditi açısından anlamlı diyor iltihab oluşmuş dedi ama orada bı şişlik var hale var, doktor doktor gezdim hastane hastane dolaştım durdum anlatamam sana belirttleri endokrinoloji iki genel cerrahi iki iç hastalıkları iki KBB acilik ve ekg akciğer röntgeni karın usg orada ki doktor bana hemotoloji gitt dedi gittim prof iyi doktordu bana hiç bir şey yok dedi endoskopi girme baya muane etti . kanlara baktı birşey yok dedi git hastaneye gitme uzun süre mesela bi şey olsa canım üç ay içerisinde çıkardı demi?

Ben doğumdan bir ay sonra bir üst bacak ağrısı yaşadım . Inanın yere eğilip birşey alamiyordum . Inliyordum resmen stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum . Ne zaman çocukla tam düzeni oturttum o zaman ağrılarım geçti . Acaba kendinizi kasıyor musunuz? Mesela gece uyurken uyanınca çok sinirli yattiysam çenem agriyarak uyanıyorum . Dişlerimi sıkıyorum bir kere ağzımı acamamistim .

Birde guatr ve kansızlık değerlerine baktirmanizi öneririm. Ikisi de benim düşüyor ve düşük olduğunda aşıri ağrılarım oluyor

Su satirlari aglayarak yaziyorum cunku artik sıkildim artik bunaldim ve ne yapacagimi bilemez hale geldim. Yaz basindsn beri cok ciddi saglik skntilari yasiyorun ve hic biri derdimi bulamiyorlar sirtmda yanma karincalanma uyusma arka kaburgamda agirlik hissi yasiyordum gitmedigim doktor kalmadi sonuc yok tabi degisiklikler bunla sinirli degil daha fazlasida var vucudumda kirmizi noltalarin artmasi gibi ... en son 2 haftadir kaval kemigimde hic bir yere vurmama ragmen asiri agiri ve sisme oluyor aslinda artik sorunum saglik degil derdim kendimle neden Allahim neden bulamiyoar bir kez daha bacagimi da gostermeye halim taakatim kalmadi cevrem tarafindan hastalik hastasi olarak adim cikti hayir kabul etmiyorum vucudumda ciddi birseyler oluyor fakat ben bunu bir turlu neyden kaynaklandigimi bulamiyorum kafayi yemek uzereyim artik hayatima yoluma devam edemiyorum cocugumla ilgilenemiyorum ne zaman bitecek bu iskence artik yoruldum ya neyim oldugu ortaya ciksin yada vucudumda sacma sapan degisiklikler olmasim artik tukendim maf oldum ailem esim cevrem beni paranoyak olarak goruyor ama ben icten ice biliyorum birseylerin yolunda gitmedigini kotuyu cagirmak degil bu aslinda sanki icimde kotu bir his var yoruldum nolur gecicek deyin bitsin artik
İyi geceler. Bu yazdıklarınızı bizzat ablam yaşadı. Gitmediği doktor kalmadı. Psikolojisi berbattı. Vücut ağrısının sebebini kimse bulamadı ama en son bir tıp merkezinde fibromiyalji teşhisi kondu. Şu an çok iyi şükür. Bu rahatsızlığın tek ilacı var ve tedavinin yanında anti depresan özelliği de var. İnternetten de bir araştırın.

Çölyak testi yapıldımı yapılmadıysa mutlaka baktırın ablamda sizin gibi sürekli hastaydı doktorlara gidiyor teşhis konulamıyordu en son gittiği doktora rica etti öyle bakıldı çölyak çıktı şimdi beslenme şeklini değiştirince şikayetleride bitti.
Kendinizde bir süre gluteni kesip gözlemleyebilirsiniz aslında değişim varmı diye bakarsınız

Merhabalar ben ne yazik ki izmir de degilisim yasadigim sehirde iyi bir fzk tedavi dr buldum bnde ona gitmeyi dusunuyorum suan kas spazmlari yasiyorum seyirme tarz i tik tarzi bir noroliji dr gozuktem sonra fizik yedaviye baslayacagim sanirim umarim en yakin Zamanda sizde iylesir fayda eden tedavi yontemlerinizi bizlere de anlatirsiniz
Ben covid aşısı olmadım, hemde hiçbirini. 1.5 yok önce ailemde ablam pozitif çıktı bi kaç gün içinde ben de eşimde kötü olduk daha önce test yaptırdım diye eşimi teste yolladım o yaptırdı pozitif çıktığında ondan çok benim belirtilerim vardı o sebeple ona bağlamıyorum hiç belki zararları kalmıştır virüsün. Ama inanın ben bu ağrıları daha önceden de yaşıyordum bu kadar yoğun olmasa da. Son zamanlarda karnımda seyirmeler vardı tüm organlarımın hareketlerini duyuyordum sanki en son sol kolumda seyirme gibi atmalar oldu iki gündür yok sadece. Artık hamileyim çocuk tekme atıyor karnımda sanıyordum. Ozon tedavis bir çok hastalıkta iyiymiş inşallah iyi gelecek

Eger fibromiyaljiden supheleniyorsaniz mantığı çok basit bildiklerimi aktarabilirim
Derin uyku tedavi için şart, çünkü toksik maddelerin atılamamasi ağrıya neden oluyor
Yada terlemek - düzenli tempolu yürüyüş yüzme
Akşam belli saatten sonra yemek en az 2 saat kala sıvı tüketimi kesilmeli
Mümkünse dus alıp uyumalı
Bol sıvı tüketimi önemli çünkü tansiyon dengesi önemli akşam uyku halinde cok düşüyor
Fibromiyalji olsun yeter ki isteyene doktor tavsiye edebilirim Ankarada bu konuda tez yazmış bir doktor biliyorum
Benim doktorum glütensiz beslenmemi söyledi 1.5 ay idare et farkı göreceksin dedi. Uyku ilacı verdi ama piyasada yokmuş bulamadım. Birde sitratlı magnezyum verdi fibromiyalji ağrısı için onu içmem gerekliymiş. Araştırdım biraz glütensiz beslenme dışında şekerli tatlı türü şeyler yememeli,biraz hafif egzersiz yapmalı,uyku önemli evet 2.5 yaşında çocuğum var mesela o uyanmadan uyusa bile ben kaç kez kalkıp bakıyorım ona.

İyi geceler. Bu yazdıklarınızı bizzat ablam yaşadı. Gitmediği doktor kalmadı. Psikolojisi berbattı. Vücut ağrısının sebebini kimse bulamadı ama en son bir tıp merkezinde fibromiyalji teşhisi kondu. Şu an çok iyi şükür. Bu rahatsızlığın tek ilacı var ve tedavinin yanında anti depresan özelliği de var. İnternetten de bir araştırın.
Şu an çok iyi demişsiniz,tedavisi nasıl oldu neyle iyileşti anlatabilir misiniz? Çok geçmiş olsun bu arada iyi olmasına tabiki çok sevindim. Darısı bizlere inşallah. Doktor bana bu yaşında fibromiyalji mi oldun sen dedi o bile üzüldü halime . 32 yaşındayım 2 senedir yaşıyorum bunu resmen hayat ızdırap oldu

Şu an çok iyi demişsiniz,tedavisi nasıl oldu neyle iyileşti anlatabilir misiniz? Çok geçmiş olsun bu arada iyi olmasına tabiki çok sevindim. Darısı bizlere inşallah. Doktor bana bu yaşında fibromiyalji mi oldun sen dedi o bile üzüldü halime . 32 yaşındayım 2 senedir yaşıyorum bunu resmen hayat ızdırap oldu
Size de çok geçmiş olsun. Bu kas romatizması. Hatta genetik de oluyormuş. Bana da 2 ay önce bu teşhis kondu. İlaç kullanıyorum. Vücutta gezen ağrı oluyor. Sabah yorgun kalkıyorum ve psikolojik olarak da tahammülsüz ve gergin oluyorum. Hatta Dr moralini bozacak TV programları bile izleme dedi. Sadece ilaç kullanıyoruz. Yapacak başka birsey yok. Kötü bir hastalık değil. Üzülmeyin. Günümüzün rahatsızlığı gibi. Çevremde bu sıralar özellikle çok duyuyorum.

Size de çok geçmiş olsun. Bu kas romatizması. Hatta genetik de oluyormuş. Bana da 2 ay önce bu teşhis kondu. İlaç kullanıyorum. Vücutta gezen ağrı oluyor. Sabah yorgun kalkıyorum ve psikolojik olarak da tahammülsüz ve gergin oluyorum. Hatta Dr moralini bozacak TV programları bile izleme dedi. Sadece ilaç kullanıyoruz. Yapacak başka birsey yok. Kötü bir hastalık değil. Üzülmeyin. Günümüzün rahatsızlığı gibi. Çevremde bu sıralar özellikle çok duyuyorum.
Evet gezen ağrı diye geçiyor artık herkeste aynı durum var gibi. Allah şifamızı versin. Teknolojik cihazlar, toprak hava su herşey artık insanı yoruyor gibi. Şu an tek sıkıntım sol mememin üstünde iman tahtası dediğimiz yerde bi yanma gibi acı gibi ağrı oluşuyo sanki ordan içimden bişey akıyo her seferinde korkuyla uyuyorum sonra geçiyo şükrediyorum. Napalım geçecek hissediyorum bu tedaviyle buna odaklandım şimdi

X