1 ay olmuş yazalı ama şu an size cidden ihtiyacım olduğunu anladım. Sizi en iyi anlayan benim sanırım. Ben size yaşadıklarımı anlatayım. Biraz uzun olacak kusura bakmayın. 2020 haziranda sezaryen doğum yaptım, 30ekim 2020deki İzmir depremine 4aylık oğlumla hamile kardeşimle annem ve yeğenimle bir halı mağazasnda yakalandık korkudan ölecektim o titrmede çocuğumu bebek arabasından kucağıma aldım sadece. Sonra 2021 şubatta çok sevdiğim amcamı trafik kazasında kaybettim. Deprem covid ve bu ölüm beni yıkmıştı. Her an öleceğim çocuğuma kim bakacak, ben nereye gideceğim ölünce ne oluyor diye düşünürdüm. Aylarca kuaför yüzü görmedim saçım kaşım bıyığım umursamadım. Kıyafetlerime önem vermezdim. Bir süs eşyası bir takı almazdım. Kimseyle buluşmazdım. Birgün kardeşimin konuşmasıyla kendime geldim. O doğum yaptığında çok giderdim yanına bir gün Kayınvalidesi Tuğba’ya söyle kaşını aldırmadan gelmesin kendine gelsin bu kız demiş. Kardeşim senin neyin var dedi ve ben oturdum anlattım. Sürekli panik Atak geçiriyordum derin nefes alamama uyuyamama çarpıntıbulantı. Zaten çocuğum emiyordu sürekli uyanır emerek uyurdu yerde onunla uyurdum kışın üstüm açık uyuyakalırdım yanında. Kardeşim bana moral verdi,konuştu anlattı böyle gitmez kendine zarar veriyorsun dedi,seni mutlu eden şeylere yönel dedi. Sonra düşündüm bu ölüm olacak evet bunu düşünüp kendime acı çektiriyodum. Bi an kendimi düşünmemeye ittim,amaaan ölüp gidince anlamıcam zaten diyordum.Çok güzel toparlanmıştım. Tek sorunum vücut ağırlarımdı artık ekim 2021de fiziktedaviye gittim devlette. Noktasal ağrılarım olurdu kolumda bileğimle dirseğimin ortasında bir nokta,omzumda bir nokta belimde kalçamda bir nokta. Anlattığımda fibromiyalji dedi kortizonlu iğne verdi kullanmadım. Aralıkta bir başka hastanedeki fizik tedaviye gittim annem yıllarca o doktorA gitmişti. Oda kan tahlilleri yaptı vitamin takviye verdi emzirdiğini için ilaç vermedi röntgen Emar çekinmedim ve bende küçüklükten skolyoz olduğu için onun ağrısı olabileceğini çocuğu kucakta taşımaktan olabileceğini vs söyledi. Benim ağırlarım soğukta daha arttı. Sürekli bacaklarımı sırtımı geriyorum. Gerindiğimde sanki bir damar yada bi kemik iyice gerinip onu koparacakmışım ve rahatlayacakmışım hissi veriyo bana. Sonra bir gün aşırı çarpıntım ve baş dönmem oldu mart ayıydı kardiyolojiye gittim. Hiçbişey çıkmadı.Haziranda oğluma doğumgünü yapacağım gün 20lik diş ağrım başladı.Diş yüzünden 3 Farklı dişçi antibiyotik kullanımı yaşadım. Bu sürede işyerinde birgün avm deydim yer ayağımdan kaydı gitti ışığa bakamadım kalabalıktan aşırı rahatsız oldum boynumda ensemde bir basınç vardı ağrı vardı başım dönmüyor ama havada yürüyor gibiydim tansiyon nabız kan şekeri normal çıktı.Eşim acile götürdü kas gevşetici yapıldı eve geldim. Bi kaç gün sonra yine aynısı oldu acilde yine iğne yapılaaktı istemedim. Ben antibiyotikler zehirledi falan sanıyorum. Sonra dişimi çektirdim. Ancak baş dönmesi sersemlik boyun ağrısı baş ağrısı şikayetlerim devam etti. Nörolojide mr temiz çıktı Dahiliyeye gittim bişey yok. 2 hafta psikoterapiste gittim devam edemedim o ay Sivas’a gittik geldik annem bel fıtığından yatıp kaldı işten çıktım derken devam edemedim. Ağrılarım iki memenimin tam ortasına sol kolaltıma vuruyordu her gün kalp krizi geçiriyorum sanıyorum. Ama bu süreçte panik atak yaşamıyorum. Sürekli boynumdan aşağı tüm iskeletimde sızı gerilme kramp sertlik var, göğüse gittim ciğerlerim ağrıyo diyerek kansersin diyecek sanıyorum ama tertemiz. En son oğlanı doktora götürdüğümde kbb ye sıra aldım vertigo mu diye ama temiz çıktı. Doktor boynun ağrıyor mu dedi hiç dinmiyo ki ağrısı dedim. Röntgen çekti boyun düzleşmesi var bunların hepsi ondan dedi. Fizik tedaviye yönlendirdi. 2 ayrı doktora gittim bi hastanede fizik tedavi yeri kapalı diğerine gittim skolyoz röntgeni çekti mr çekip fıtık var mı diye bakmadılar. Çünkü boynumu öne eğdiğimde omuriliğimden aşağıya bir ağrı belime ve iki yandan bacaklarımdan aşağı gerilerek ağrı oluşturuyor. Dizlerimin arkasında bir gerginlik ve şiilik hissediyorum. Bu gerilme fıtıktan kaynaklı olabilirmiş öyle birşey ki yatıyorum oturuyorum sürekli bir ağrı. Mart 2023e fizik için randevu verdiler. Ölmezsem gelirim dedim. Artık etraftan hastalık hastası gibi laflar duymaktan çekiniyorum. Ve bu ağrılarım şiddetlendiğinde baş dönmem sersemlik olduğunda bi an uykum geliyor,olduğum yerde yarım saat uyuyup dinç uyanıyorum. En son bugün yaşadığım şiddetli gerilme bacak ağrıısı baş dönmesi gibi şeylerden sonra annemi götürdüğümüz fizik tedavi doktoruna yarın randevu almaya karar verdik eşimle. Nöral terapi uygulamıştı annemin bel fıtığına ayağa kalkmasına vesile olmuştu. Biraz pahalı evet ama ben ona şikayetimi anlattığımda annen gibi bi anda yatalak kalma gel bakalım demişti üzerinden 2.5 ay geçti en azından mr çekinirim bakar diyorum. Anlayacağınız bir ağrı var evet sebebini ya bulamıyorlar ya yok yada ilgilenmiyorlar. En sonunda özele gitmeme neden oluyor. Psikolojik deniyor ya öyle değil işte ağrılar var evet ama fibromiyalji ama başka bişey bu ağrıların sebebi ve sonucu olmadığı için psikolojimiz bozuluyor. Sürekli bir ağrı ve neden ağrıyor neden geçmiyor diye içimi yedim. Ve bunların hepsi bana doğumdan sonra oldu. Sezeryan iğnesi felç yaptı diye bile düşündüm. Bana yazın lütfen,iyi olduğunuzu duymak isterim. Çok uzun oldu biliyorum ama bunu yazmaya çok ihtiyacım vardı. Herkese sağlık diliyorum