• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanacak gücüm kalmadı..

Dediğim gibi hergun çıkmıyor. Çıktığı zaman mesela 9 da çıktıysa 11 de en geç 11 buçukta geliyor. Eve geliyor bana çok çok ilgili davranıyorsa anlıyorum ki çıkmak isticek. Yani senin gönlünü yapıyorum sende dışarı çıkmama bişey deme demek istiyor bana. Şimdi bu akşam yine çıktı mesela. Bu sefer dukkandan direk çıktı eve geldimi evden çıkmak zor oluyor çünkü. Arıyor yemek yedin mi yemek alayım mı. Ben yine sinir krizlerine giriyorum. Kendine engel olamıyorum şuan bile istemsizce gozumden yaşlar akıyor. Benim bu kadar rahatsız olduğumu bile bile inatla beni buna alıştırmaya çalışıyor. Sende çık diceksinz belki onuda yaptım bişey demiyor ki çıktığım zaman, ona yeterki bişey demeyeyim. Off allahım bu nasıl içinden çıkılmaz nasıl berbat çaresiz bi durumdur ya :'(

Eşini seviyosun.Dua et sabret.Anlıyorum ben seni.Ailesıyke konustunmu.Onların tutumu nasıl.

Evli oldugunun farkina varamamis daha. Bebek dogunca da boyle cikip cikip giderse vay senin lohusaligina. Aglayip edip kendine zarar verme. Surat as trip yap gerekiyorsa ailene anlat küs. Tavir gormeyince vazgecmez erkekler. Bu durumun evde huzursuzluk yarattigini bilmeli

Bekarken bende çok kınardım kahvelerdeki adamları. Bunların karıları yokmu ya derdim. Demekki çok kınamışım rabbim banada yaşatıyor aynısını. Yani bende anlamıyorum boyle adamları ama benim eşimin ailesinde çok doğal olan birşey bu kimsenin eşi evde oturmuyr. Kayınpederim 75 yaşında adam hergun sabah kahvaltısını yapar evden çıkar yatsı namazını kılar oyle gelir. Ne mi yapıyor? Caminin altındaki may ocağında o tahta sandalyelerde gazete okuyor akşama kadar. Ve bu kimseye batmıyor. Çünkü ailedeki butun erkekler aynı. Benim eşim benim yüzümden aralarında en az dışarı çıkan. Ama oda bana fazla geliyor. Haftada bir gün iki gun çıkması problem değil benim için ama ne zamanki haftanın beş gunune 6 gunune çıkıyor o zaman katlanılmaz oluyor.
Benim ailemde de erkekler iş çıkışı evinde eşiyle, ailesiyle oturur. Bir yere gidilecekse beraber gidilir. Ama sizin bahsettiğiniz durumun aynısı eşimin ailesinde vardı ve beni inanılmaz rahatsız ederdi. Şükür ki eşim iş ve kalan şeylerden arta kalan zamanlarını evde geçiriyor. Tabi ki arkadaşlarıyla dışarı çıkabilir ama her akşam değil. Evli erkek evde oturacak bu konuda hassasım. Ama başta eşim de biraz gevşekti bu konuda. Söyleye söyleye ya da biz artık evliyiz arkadaşların değil evin ve bizim için daha çok zaman yaratmalısın dedikçe dikkat eder oldu. Tabi biraz da erkeğin kendi kişiliği ve düşünce tarzı da önemli. Bence rahatsız olduğunuzu keşke başta belirtseydiniz. Geç kalınca arayın çekinmeyin . bir de hamilesiniz daha çok ilgiye sevgiye ihyitacınız var.

Evli oldugunun farkina varamamis daha. Bebek dogunca da boyle cikip cikip giderse vay senin lohusaligina. Aglayip edip kendine zarar verme. Surat as trip yap gerekiyorsa ailene anlat küs. Tavir gormeyince vazgecmez erkekler. Bu durumun evde huzursuzluk yarattigini bilmeli
Daha nasıl belli edebilirim ki rahatsız olduğumu. Asıyorum suratımı, konuşmuyorum günlerce. Bağırıp çağırmak mı çozum. Yarım saat takılıp gelicem dedi saat kaç oldu hala gelmedi. Ben şimdi napıyım çıkıp oturduğu yere mi gideyim napıyım

Benim ailemde de erkekler iş çıkışı evinde eşiyle, ailesiyle oturur. Bir yere gidilecekse beraber gidilir. Ama sizin bahsettiğiniz durumun aynısı eşimin ailesinde vardı ve beni inanılmaz rahatsız ederdi. Şükür ki eşim iş ve kalan şeylerden arta kalan zamanlarını evde geçiriyor. Tabi ki arkadaşlarıyla dışarı çıkabilir ama her akşam değil. Evli erkek evde oturacak bu konuda hassasım. Ama başta eşim de biraz gevşekti bu konuda. Söyleye söyleye ya da biz artık evliyiz arkadaşların değil evin ve bizim için daha çok zaman yaratmalısın dedikçe dikkat eder oldu. Tabi biraz da erkeğin kendi kişiliği ve düşünce tarzı da önemli. Bence rahatsız olduğunuzu keşke başta belirtseydiniz. Geç kalınca arayın çekinmeyin . bir de hamilesiniz daha çok ilgiye sevgiye ihyitacınız var.
En korktuğum şey lohusa donemi. O donemdede boyle olursa kendimden korkuyorum.. Hamileliğin çok stresli geçti gerçekten. Ama lohusayken katlanabilir miyim bilmiyorum. Rahatsız olduğumu her fırsatta belli ediyorum zaten. Değişen hiçbirşey olmuyor :(

Ben de çok ağladım, çok üzüldüm, adım dırdırcı oldu ama kendi istemedikçe bitmiyor. Evliliği çok yıpratıyor da anlamaları yıllar alıyor.

Çok zor bir durum. Yerinize koyuyorum kendimi. Ben sakin kalamam. Çıkmasına izin vermem. Günlerce konuşmam. Gerekirse çeker giderim annemin evine. Yokluğumu farkedeceğini sanmam derim. Yani elimden geleni ardıma koymam.

Bir de dikkatimi çekti. Bebeği o istemiş. Ama arkadaşları bebek olunca sana karışmaz diyormuş. Bu ne demek. Asıl o zaman çıkamaz. Çok iste ama at karının başına git öyle mi? Deseydiniz ya bu bebeği sen istedin sende bakacaksın diye. Ben erkek milletine gününü göstermeden bir sorun çözüldüğünü görmedim. Bunlar iyilikten anlamaz kesinlikle anlamaz. Allah yardımcınız olsun

Yazdıklarımdan belkide çok dırdırcı hergun dışarı çıkma diyen bi kadın olduğum gorunuyor ama kesinlikle oyle dğil. 7 aylık evliyim bir kere bile dışarı çıkıcam dediğinde çıkma demedim. Demem de. Yeri geldi suratımı asarak rahatsızlığımı belli etmeye çalıştım yeri geldi konuşmaya çalıştım ama olmadı. Evet dediğiniz gibi bYani çıkmadığı zamanda ben istemediğim için çıkmadım diyor. Benim yüzümden çıkmamayı asla kabul etmiyor. Bazen çıkacağını anlayınca asıyorum suratımı oda çıkmıyor ama evdede hiç konuşmuyor bu sefer. Çıkması daha iyidir dedirtiyor yani. Yani gitme desem gitmez ama gitmediğine de pişman eder oyle diyim
En korktuğum şey lohusa donemi. O donemdede boyle olursa kendimden korkuyorum.. Hamileliğin çok stresli geçti gerçekten. Ama lohusayken katlanabilir miyim bilmiyorum. Rahatsız olduğumu her fırsatta belli ediyorum zaten. Değişen hiçbirşey olmuyor :KK43:
Ben çocuk sahibi değilim ve lohusalık nasıl geçer bilmiyorum. Ama etrafımda gördüğüm ve duyduğum kadarıyla zor geçiyor. Hele ki siz lohusayken evden kaçıp kaçıp giderse sizi daha çok yıpratır. Bu konuyu etraflıca konuştunuz mu hiç. Bu durumun böyle gitmeyeceğini,artık evli olduğunuzu, öncelikli zamanının ailesine yani size ait olması gerektiğini, dışarı çıksa bile her gece olmaması gerektiğini, bu böyle devam ederse evlilikteki huzurunuzun kaçabileceğini hiç tek tek konuştunuz mu merak ettim.

Ben çocuk sahibi değilim ve lohusalık nasıl geçer bilmiyorum. Ama etrafımda gördüğüm ve duyduğum kadarıyla zor geçiyor. Hele ki siz lohusayken evden kaçıp kaçıp giderse sizi daha çok yıpratır. Bu konuyu etraflıca konuştunuz mu hiç. Bu durumun böyle gitmeyeceğini,artık evli olduğunuzu, öncelikli zamanının ailesine yani size ait olması gerektiğini, dışarı çıksa bile her gece olmaması gerektiğini, bu böyle devam ederse evlilikteki huzurunuzun kaçabileceğini hiç tek tek konuştunuz mu merak ettim.
Defalarca konuştum..

Ben de çok ağladım, çok üzüldüm, adım dırdırcı oldu ama kendi istemedikçe bitmiyor. Evliliği çok yıpratıyor da anlamaları yıllar alıyor.
Ben yıllarca hergunumu ağlayarak mı geçiricem. Boşanmaktan başka çare yok o zaman. Delirmekten hergun ağlamaktan iyidir değil mi?

Çok zor bir durum. Yerinize koyuyorum kendimi. Ben sakin kalamam. Çıkmasına izin vermem. Günlerce konuşmam. Gerekirse çeker giderim annemin evine. Yokluğumu farkedeceğini sanmam derim. Yani elimden geleni ardıma koymam.

Bir de dikkatimi çekti. Bebeği o istemiş. Ama arkadaşları bebek olunca sana karışmaz diyormuş. Bu ne demek. Asıl o zaman çıkamaz. Çok iste ama at karının başına git öyle mi? Deseydiniz ya bu bebeği sen istedin sende bakacaksın diye. Ben erkek milletine gününü göstermeden bir sorun çözüldüğünü görmedim. Bunlar iyilikten anlamaz kesinlikle anlamaz. Allah yardımcınız olsun
Amin.. Dun akşamki tartışmadan sonra bebekten sonra çıkmayacağım dedi. Bu sozunu her fırsatta hatırlatıcam ona. Ben zaten çok stresli bi insanım hamileliğin çok zor geçti ve lohusalık donemi eminim dahada kotu geçecek. Beni bebekle evde yalnız bırakıp dışarı çıkmaya kalkarsa geldiğinde de beni bulamaz. Buda son olur.

babam oyleydi.
dedem sirf babam eve erken gelsin diye gelirdi bize akşamları, otururdu. kahveyi arardik. Dedem geldi eve geldiye.utandigindan gelirdi.
senelerce babasiz gibi buyuduk.
cok iyi bi babaydi. hicbirseyimizi eksik etmezdi ama iste kahveye gitti 20 sene boyunca. Cmt sabahın köründen gece yarısına kadar. Hafta içi her gün.
senin sıkıntın ne biliyor musun? Caydırmak için yaptıgın herseyi caydırmak içşn veya nispet için yaptıgının farkında. Dısarıcıkmakiçincıkmacşddenkendinebirmesgalebul. Duzelince sende eve donersintekrar. Bosanmayacahını biliyor. Sevdiğini biliyor. Blof yaptıgını da biliyor. Blofunu goruyor.

bir de ben olsam o kuzenleri kahvaltıya cagırırım ve ciddi ciddi derim. Şaka olmadan.
hergun mutsuzum sizin yuzunuzden.
bu evlilik biterse bundan bitecek diye
ister eşim surat assın ister beni küçük düşürdün desin. Ne derse desin umrunda olmazdı.
ayrıca bebekten sonra annen kv vb gelir ve onlar evde nasılsa diye bahane eder yine vıkat.Huy bu cunku.
ayrıca sana iyi davranmalarının sırf problem çıkarma diye oldugunu anlafogın halfe bunları sevgisine yorma. Bi bayan arkadasım da bırsey alacaksa ya da arkadaaları ile vb buşusacaksa geceden esiyle beraber olurmus o zaman adam herseye tamam dermiş. Ne kadar kötü.
seni gercekten kaybedeceğini anlamalı.
mutsuzujnak ustemiyirsan kendibe is bul calis para koy

babam oyleydi.
dedem sirf babam eve erken gelsin diye gelirdi bize akşamları, otururdu. kahveyi arardik. Dedem geldi eve geldiye.utandigindan gelirdi.
senelerce babasiz gibi buyuduk.
cok iyi bi babaydi. hicbirseyimizi eksik etmezdi ama iste kahveye gitti 20 sene boyunca. Cmt sabahın köründen gece yarısına kadar. Hafta içi her gün.
senin sıkıntın ne biliyor musun? Caydırmak için yaptıgın herseyi caydırmak içşn veya nispet için yaptıgının farkında. Dısarıcıkmakiçincıkmacşddenkendinebirmesgalebul. Duzelince sende eve donersintekrar. Bosanmayacahını biliyor. Sevdiğini biliyor. Blof yaptıgını da biliyor. Blofunu goruyor.

bir de ben olsam o kuzenleri kahvaltıya cagırırım ve ciddi ciddi derim. Şaka olmadan.
hergun mutsuzum sizin yuzunuzden.
bu evlilik biterse bundan bitecek diye
ister eşim surat assın ister beni küçük düşürdün desin. Ne derse desin umrunda olmazdı.
ayrıca bebekten sonra annen kv vb gelir ve onlar evde nasılsa diye bahane eder yine vıkat.Huy bu cunku.
ayrıca sana iyi davranmalarının sırf problem çıkarma diye oldugunu anlafogın halfe bunları sevgisine yorma. Bi bayan arkadasım da bırsey alacaksa ya da arkadaaları ile vb buşusacaksa geceden esiyle beraber olurmus o zaman adam herseye tamam dermiş. Ne kadar kötü.
seni gercekten kaybedeceğini anlamalı.
mutsuzujnak ustemiyirsan kendibe is bul calis para koy[/
Hamileyim nasıl iş bulup çalışayım. Çalışmak çözüm değil. Ben evden uzaklaştıkça yada evde kendime bi meşkale buldukça o daha da rahatlayacak. Hepten kendini serbest bırakacak. Daha çok çıkıcak. Benm derdim evde bişeyler yapmak yada dışarı çıkmak kendi kendime mutlu olmak değlki. Benim derdim onun dışarıya çıkmaması.

Kendime bir meşkale bulsam duzelecek mi ? Hayır. Sadece ben kendime bi uğraş bulup duruma alışmış olucam o kadar. Annen ne tepki verirdi babana dışarı çıktığı zaman ?

Benim babamda tam olarak böyle kahveye gitmediği bir günü bile yoktu kavga kusmek iyilik hiçbiri değiştirmedi bağımli gibi .ama size tavsiyem çocuktan sonra gitmicem laflarina inanmayın. Doğumu bekleyin isterseniz eğer sonra devam ederse çok çok kararlı bir duruş sergileyin yanımda yoksan nikahimda da olmanın gereği yok diye çekin resti. Ben hep anneme diyorum sen rest cekmedigin için böyle oldu diyorum annemin tek yaptığı surat asmak laf soylemekti o da artık babamı etkilemiyodu bile

Benim babamda tam olarak böyle kahveye gitmediği bir günü bile yoktu kavga kusmek iyilik hiçbiri değiştirmedi bağımli gibi .ama size tavsiyem çocuktan sonra gitmicem laflarina inanmayın. Doğumu bekleyin isterseniz eğer sonra devam ederse çok çok kararlı bir duruş sergileyin yanımda yoksan nikahimda da olmanın gereği yok diye çekin resti. Ben hep anneme diyorum sen rest cekmedigin için böyle oldu diyorum annemin tek yaptığı surat asmak laf soylemekti o da artık babamı etkilemiyodu bile
Bebekten sonra duzelmez mi yani.? Şimdi ben birkaç gun annemin evine gitsem nasıl olur. Aramasam sormasam ? Laf söylemek surat asmaktan başka ne yapılabilir ki ?

Her şeye de boşanma önerisi veriliyor:KK12:
Ne boşanması ..Yakın şeyler yaşadım ..Eşiniz zamanla sizi dinleyecek ikiniz için de her şey çok yeni.

Siz her fırsatta uyarın ara ara o kuzenleri kötüleyin ( bu çok haince:bicak:biliyorum ama yapacak bir şey yok:deli:)Zamanla eşiniz evliliğe uyum sağlayacak. .Ama siz pes etmeyin sakın.Boşanmayı da düşünmeyin.

Bebekten sonra duzelmez mi yani.? Şimdi ben birkaç gun annemin evine gitsem nasıl olur. Aramasam sormasam ? Laf söylemek surat asmaktan başka ne yapılabilir ki ?
Laf söylemek ve surat asmak belli bir zamandan sonra hicbir anlam ifade etmeyecek eşiniz icin, en son ne konuştunuz bundan sonra daha az gideceğini falan söyledi mi, bebekden sonra gitmeyeceğini soylemeside sizi geçiştirmek icin gibi geldi bana. Suan da hamilesiniz eşinize manevi olarak en çok ihtiyaç duyduğunuz dönemlerden birindesiniz, rest çekilecek durumda şuan esiniz bence.

Yazını baştan sona ve iyi ! Okudum da , sen okumadığımı nerden çıkarıyorsun ? Ben sana bebeğin için bu evliliği yürüt demiyorum , etraf ne der diye düşünüp , şu hamile halinle mutsuz yaşamaktansa cidden sorunlar varsa boşanmayı da düşünebilirsin diyorum !
Ne kadar sinirli saldırgan bir üslupla yazılmış.... Sanki karşınızda bi tanıdığınızı görmüşsünüz de abanmış gibisiniz... Kadın zaten zor halde bi de size mi katlanacak

Back
X