• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanacak gücüm kalmadı..

Dimi :) ohh miss. Onsuz mutlu olsam keyif alsam dışarı çıkması bana batmasa zaten umrumda olmicak nereye giderse gitsin ama yeni evli olmanın ve evlilikten beklentilerimin farklı olmasıda bu duruma getirdi beni. Hiç boyle bir evlilik hayal etmemiştim hiç bu kadar erken mutsuzluğa alışmak zorunda kalacağını dusunmemiştim. Tavsiyeleriniz çok guzel keşke etrafımda sizin gibi bi komşum olsa :)

Keşke yakın olsaydık bende isterdim benim de pek komşum yok henüz 5 aylık evliyim :) siz dediklerimi uygulamaya çalışın zaten sonra bebeğiniz olacak onunla oyalanıcaksınız o eşiniz olacak beyfendiye de bu kadar takılmazsınız bebekle ilgilenirken Allah sağlıkla kucağınıza bebeğinizi almayı nasip etsin :KK200: eşinize de hidayet versin inşaAllah :sinirli:

Onlarda aynı konudan muzdaripler. Kaç kere valiz toplayıp gitmeye kalkmışlar ama durdurmuş eşleri. Ozur dilemişler bidaha yapmayacaklarını soylemişler fakat şuan aynı devam ediyorlar. Ve işin kotu tarafı eşlerini alıştırdılar. Artık çıkmaları batmıyor kadınlara. Hergun dışarda adamlar. Kadınlarda artık onları bırakmış kendilerine çocuklarıyla bi hayat kurmuşlar. Kocalarından tamamen bağımsızlar yani. Beraber vakit geçirmiyorlar birşey paylaşmıyorlar. Beraber bikaç kere çıktık dışarı ama dediğim gibi ikisininde küçük çocukları var çok fazla bişey yapamıyoruz. Bende o duruma duşmemek için çabalıyorum çünkü ben ondan soğuduğum zaman onsuz mutlu olduğum onu ozlemediğim zaman geri dönüşü olmaz. Asla bidaha onu eski yerine koyamam.
İnşallah düzelir başka diyecek bir şey bulamıyorum . Evli olsam belki iyi fikirler verebilirdim..

Sürekli
Sürekli diyorum madem onlarla bu kdr mutlusun neden evlendin gül gibi geçinip gitseydiniz. Onlar eşlerini bırakıp senin yanına geliyolardı zaten ne guzel. Zaten kumalarım diyorum onlara. Benimle olmadığı an onlarla yani genel olarak onlarla :KK43: ona öyle bişey yaşatmam lszımki benim kıymetimi anlasın. Zaten evde beni çok seviyor diye dusunmesin. Çünkü onu sevdiğimden çok emin. Bu dusuncesi biraz sarsılsa belki bi nebze faydası olur . Ama nasıl ?

Kendinize değer verin, verdiğinizi hissettirin. O geldiğinde de ilgilenmeyin mesela, kendi kendinize vakit geçirin. Dediğim gibi planlar yapın, benim de tam tersi eşim bölge değiştirdi ve benim kuzenler, arkadaşlar olup görüşünce o yalnız kalıyordu bazen, bunu bile 'benim burada kimsem yok' diye ara sıra dillendirmiştir. Ki bizler aradaki dengeyi sağlayabiliyoruz ama erkekler başaramıyor. Sizin çok paylaşımda bulunacağınız bir dönem şuan, bebekten sonra zaten şu zamanki gibi rahat olamayacaksınız. İnşallah değişir eşiniz, zaten sürekli ne zevk alınır aynı şey nasıl sıkmaz anlayamadım bir türlü?

Keşke yakın olsaydık bende isterdim benim de pek komşum yok henüz 5 aylık evliyim :) siz dediklerimi uygulamaya çalışın zaten sonra bebeğiniz olacak onunla oyalanıcaksınız o eşiniz olacak beyfendiye de bu kadar takılmazsınız bebekle ilgilenirken Allah sağlıkla kucağınıza bebeğinizi almayı nasip etsin :KK200: eşinize de hidayet versin inşaAllah :sinirli:
Aminn çok teşekkür ederim :) dediklerinizi uygulamaya çalışıcam :)

Bende
Kendinize değer verin, verdiğinizi hissettirin. O geldiğinde de ilgilenmeyin mesela, kendi kendinize vakit geçirin. Dediğim gibi planlar yapın, benim de tam tersi eşim bölge değiştirdi ve benim kuzenler, arkadaşlar olup görüşünce o yalnız kalıyordu bazen, bunu bile 'benim burada kimsem yok' diye ara sıra dillendirmiştir. Ki bizler aradaki dengeyi sağlayabiliyoruz ama erkekler başaramıyor. Sizin çok paylaşımda bulunacağınız bir dönem şuan, bebekten sonra zaten şu zamanki gibi rahat olamayacaksınız. İnşallah değişir eşiniz, zaten sürekli ne zevk alınır aynı şey nasıl sıkmaz anlayamadım bir türlü?
Bende anlayamıyorum. Normal bi kafa dağıtma değil bu çünkü bağımlılık olmuş artık. Su içmek yemek yemek gibi birşey. İlgilenmediğim zaman suratımı asmadığım zaman hiçbşey yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Ortada bir sorun yokmuş gibi..

Dediğim gibi o kadar yazı okudumki... Nişanlıyken dışarıda çok vakit geçiren Bi insandım. Bu onu hep tedirgin ediyordu. Evlendikten sonra pazar günlerini beraber geçiricez di mi ? Bu kadar dışarı çıkmazsın di mi ? Bunları sık duyuyordum. Evlendik ve istediği gibi oldu ben sadece onunla dışarı çıkan, onunla olmak için vakit kollayan birine donuştum. Belkide dediğiniz gibi ondan kendimi biraz soyutlasam hem o biraz tedirgin olmaya başlar hemde ben onsuz mutlu olmayı öğrenirim. Ama nasıl ?

Hiçbir şey birden olmaz. Yavaş yavaş alışın. Kitap okuyun. Hoşunuza gidecek hobilere başlayın.

Okumadığım yazı, izlemediğim video, okumadığım kitap kalmadı .. Butun aynı sıkıntıda olan kadınların yazılarını okudum. Benim gibi kadınlara yardım etmek isteyenlerin yazdıkları kitapları okudum ama ya ben okuduklarımı uygulamayı beceremiyorum. Yada gerçekten bu sorunun hiçbir çozumu yok. 7 aylık evliyim ve 6 aylık hamileyim. 23 yaşındayım. Eşimle gorucu usulu evlendik. Ama çok sevdim. Hele evlendikten sonra ona olan bağlılığım fazlasıyla arttı. İlk zamnlar çok iyiydik. Onunda beni sevdiğini goruyordum. Hissediyordum. Ama artık birbirinden tamamen bağımsız iki insan olduk. Karnımdaki bebek olmasa bir an bile dusunmezsin.boyle bir hayatı yaşamaktansa insanların laflarına kulak asmayıp boşanırdım. Ama bebeğim beni engelliyor. Belkide boşanacak kadar büyük bir dert gelmeyecek size ama bir insanı olumu isteyecek kadar yaşamaktan bıktıran birşey, bence küçük birşey değildir. Eşim evlenmeden önce her akşam dukkanından çıkıp kuzenlerinin yanına giderdi. Gittikleri yer çay ocağı veya herhangi bir cafe. Yaptıklarıda okey oynayıp nargile içmek. Nişanlıyken bana dokunmuyordu bu işin ucu. O yüzden gozume batmıyordu. Ama hep evlendikten sonra çıkmam. Karımı bırakıp neden adamların yanına gideyim evde seninle ilgilenirim diyordu! Bende o yüzden her akşam çıkmasına takılmıyordum. Nasıl olsa evlendikten sonra çıkmayacaktı. Kuzenlerinin ikisi evli bir tanesi bekar. Evli olanlarda her akşam benim eşim ve diğeriyle beraber çıkıyorlardı halbuki. Burdan anlamam lazımdı benimkinin de çıkacağını.biz evlendik balayından geldik. İlk gunumuz evde. Akşam yemeğini yedik ve direk telefon çaldı. Dışarıya çağırıyorlae. Telefonu kapatıp bana sordu bende gitmesini sorun olmadığını soyledim. Gitti bir saat sonrada geldi. Sonra bu işlem çoğalmaya başladı. Artık rahatsız olmaya başlamıştım ama birşey demiyordum. Elimde olmadan yuzum asılmaya başladı. Evliliğimizin ilk ayı ramazana geldi ve ramazan olması, herkesin geç saatlere kadar dışarıda olması eşimi dahada rahatlaştırdı. Ben birşey dediğim zaman ramazan olduğu için boyle normalde çıkmam bu kdr haftada bir gun çıkarım diyip geçiştirdi. Ramazan bitti bu çıkışlar çoğalmaya başladı. Ben evde kendşmi harap edip o gelene kadar ağlıyordum ama asla gel diye aramıyordum. Tartışıyorduk ve bu ona en fazla bir hafta gidiyordu. Bir hafta sonra aynı olaylar aynı kavgalar. 7 ay oldu ve biz hala aynı durumdayız. Dışarı beraber çıktığımız zamanlar saati kolluyor hemen onların yanına gidebilmek içn. Eve misafir geldiği zaman aynı şey. Misafirler gidene kadar saate bakıyor. Gitselerde çıksam diye. Ben bişey dediğim zaman bana niye çıkıp bi iki saat kafa dağıtmayı çok goruyorsun diyor. Çok görmüyorum çık dağıt kafanı hatta gez eğlen. Ama benimle yaparkende bunları aklın onlarda olmasın. Onlarla eğlendiğin gibi benimlede eğlen benimlede gül. Benimlede birşeyler yapmaktan keyif al. Çokmu şey istiyorum. Daha yeni evliyim ve hamileyim. Çocuk doğduktan sonra zaten yalnız geçircek vaktimiz istesekte olmicak. Madem hergun dışarı çıkmak isticektin kuzenlerinden ayrılmak onlarsız vakit geçirmek istemicektin o zaman neden evlendin !? Neden beni boyle mutsuz sevgisiz bi insana donuşturdun. Düşünüyorum ama hiçbirine cevap bulamıyorum. Yaptığım uyguladığı. Hiçbir formül onun dışarıya olan bağlılığını değiştirmedi. Ben yıldım ama o yılmadı.. Daha çok yeni evliliğim. Aranızda yıllarca belkide benim yaşadığım sorunu yaşayanlar vardır. Tecrübelerinizi uyguladığınız çözümleri ve sonuçlarını bekliyorum.. Lütfen yardımcı olun, yorumlarınız benim tutunduğum son dal, son çare..
Oynadigi oyunu evde birlikte oynamayı teklif edin

Çok yakın bi tanıdığımın kocası evlendiğinde beri her akşam dışarda. Kadın 2çocuğa rağmen boşanma davası kaç kez...Ama yok adam dışarıya çıkmaktan vazgeçmiyor. İşten eve gelip bişiler atıştırıp hemen arkadaşlarıyla buluşup gece yarısı eve geliyor. Dışarı da görüştüğü arkadaşlarının da hepsi evli. Onların da eşleri bu durumdan çok rahatsız.Kadın artık 2çocukla akşamları ve geceleri sürekli yalnız kalmaktan iyice psikolojisi bozuldu. Uykusuzluk, sinir, stres durum git gide içinden çıkılmaz bi hal almaya başladı ok ağır ciddi ilaçlar kullansada onlar bile fayda etmedi ki.. İş artık kadının cinnet geçirip bu duruma katlanamayarak çocuklarından birine zarar vermeye kadar ileri bi hale getiriyor.Şuan Kadın hastanede tedavi görüp çıksada ilaçlarla günlük hayatına devam ediyor.Kocasıda aynı tas aynı hamam. Olan kadına oldu sağlığı gitti. Sonları ne olur yazıdan da belli zaten.

Çok yakın bi tanıdığımın kocası evlendiğinde beri her akşam dışarda. Kadın 2çocuğa rağmen boşanma davası kaç kez...Ama yok adam dışarıya çıkmaktan vazgeçmiyor. İşten eve gelip bişiler atıştırıp hemen arkadaşlarıyla buluşup gece yarısı eve geliyor. Dışarı da görüştüğü arkadaşlarının da hepsi evli. Onların da eşleri bu durumdan çok rahatsız.Kadın artık 2çocukla akşamları ve geceleri sürekli yalnız kalmaktan iyice psikolojisi bozuldu. Uykusuzluk, sinir, stres durum git gide içinden çıkılmaz bi hal almaya başladı ok ağır ciddi ilaçlar kullansada onlar bile fayda etmedi ki.. İş artık kadının cinnet geçirip bu duruma katlanamayarak çocuklarından birine zarar vermeye kadar ileri bi hale getiriyor.Şuan Kadın hastanede tedavi görüp çıksada ilaçlarla günlük hayatına devam ediyor.Kocasıda aynı tas aynı hamam. Olan kadına oldu sağlığı gitti. Sonları ne olur yazıdan da belli zaten.
Bu durum hiçbir şekilde değişmez diyorsunuz yani Allah yardımcısı olsun o kadının.. Allah butun aynı sıkıntıyı yaşayanların yardımcısı olsun.. Hala evliler mi peki ? Kadın şimdi nasıl ?

Bu durum hiçbir şekilde değişmez diyorsunuz yani Allah yardımcısı olsun o kadının.. Allah butun aynı sıkıntıyı yaşayanların yardımcısı olsun.. Hala evliler mi peki ? Kadın şimdi nasıl ?
Amin. Hiç bi kadın bu durumları yaşamasın. Evet evlilikleri devam ediyor. Kadın da ilaçlar kullanarak hayatına devam ediyor.

Ciddi anlamda umursama,kendine uğraş bul.Benim eşimde işten gelir birşey istesem yorgunum der bir bakmışim balığa gider.Bazen o kadar geç gelir ki denize mi düştü derim o dereceÇocuklarla vakit geçiririm tv izlerim kitap okurum.Kendime vakit ayiririm.Kahvemi yapar içerim.Uykum gelirse gider yatarım hiç beklemem dönmesini.Emin ol gerçek anlamda umursamadiginda daha mutlu olursun.Rahat ol.Ondan önce bekarken nasıl vakit geciriyorsan o şekilde devam et.Zaten bir süre sonra eşin ne oluyor bu işte bir terslik var diyecektir.

Ciddi anlamda umursama,kendine uğraş bul.Benim eşimde işten gelir birşey istesem yorgunum der bir bakmışim balığa gider.Bazen o kadar geç gelir ki denize mi düştü derim o dereceÇocuklarla vakit geçiririm tv izlerim kitap okurum.Kendime vakit ayiririm.Kahvemi yapar içerim.Uykum gelirse gider yatarım hiç beklemem dönmesini.Emin ol gerçek anlamda umursamadiginda daha mutlu olursun.Rahat ol.Ondan önce bekarken nasıl vakit geciriyorsan o şekilde devam et.Zaten bir süre sonra eşin ne oluyor bu işte bir terslik var diyecektir.
Ben bunu başarabilsem zaten oda afallar dediğin gibi. Ama ben yapamıyorum işte. Derdim o yokken vakit geçirmek mutlu olmak değilki. Derdim onun dışarıya çıkmaması.. Çünkü ben rahat oldupum zaman o dahada rahat oluyor. Dun akşam kayınvalidemlerdeydik donuşte dedi ben çocuklara söz verdim bi uğrıym yanlarına. Bende dedim bende dışarı çıkıcam evde sıkılıyorum dedim. Bu saatte mi dedi bende evet ne var dedim. Tamam sen bilirsin dedi. Evime çok yakın bi avm var oraya gittim bi saatt takıldım sonra geldm. Benden sonrada o girdi içeri. Gayet rahat guluyor bide ne yaptın nasıl geçti diyor ..

Bu kahvehane alışkanlığı yuzunden çok yuvalar yikildi hafife alinacak bir konu degil eskinin kahvehanesi oldu bugün sana kafe. Size iyi hiçbir şey söyleyemiyorum maalesef kendi babami gördüm birakan 60 yasina gelince bu sefer de camiye dadandi. Ömür boyu dayanamam diyorsaniz boşanmak en iyisi öyle ölümü filan da düşünmeyin kimse sizden bebeginizden kıymetli değil. Benim annem nasil dayandi derseniz annem babami pek sevmezdi mutlulugunu da pek babamda bulmazdi o yüzden umursamazdi. O da bizi alip ananeme gider kendi akrabalarini gezerdi yazin babami birakip 3 ay ananemde kalirdik cok da mutluyduk. Siz de mutlulugunuzu başka seylere kanalize edebilip esinizi umursamazsaniz neden olmasin?

İşte bizim kadinlarimiz kocalari için kendini çok yıpratıyor halbuki birakip gidecek gücü olsaydi en başta uzulurdu ama sonra toparlardi. Bu gibi adamlara gece karilik yapiyorlar, gunduz ev işlerini tutuyorlar yemeklerini hazirliyorlar, adamlar evlenmemiş karin tokluguna hizmetçi tutmuş resmen.

Biraz parca parca yazıyorum ama ben sizin yerinizde olsam bu adamin ne camasirini yikarim ne de bir tas çorba koyarim önüme. Her şeyi kendime kadar yaparim. Sonra o düşünsün bakalim nasil oluyormuş.

Bu kahvehane alışkanlığı yuzunden çok yuvalar yikildi hafife alinacak bir konu degil eskinin kahvehanesi oldu bugün sana kafe. Size iyi hiçbir şey söyleyemiyorum maalesef kendi babami gördüm birakan 60 yasina gelince bu sefer de camiye dadandi. Ömür boyu dayanamam diyorsaniz boşanmak en iyisi öyle ölümü filan da düşünmeyin kimse sizden bebeginizden kıymetli değil. Benim annem nasil dayandi derseniz annem babami pek sevmezdi mutlulugunu da pek babamda bulmazdi o yüzden umursamazdi. O da bizi alip ananeme gider kendi akrabalarini gezerdi yazin babami birakip 3 ay ananemde kalirdik cok da mutluyduk. Siz de mutlulugunuzu başka seylere kanalize edebilip esinizi umursamazsaniz neden olmasin?
Anneniz gibi olsam, yani eşimi sevmesem bende her turlu mutlu olmanın yolunu bulurum. Ailem bana çok düşkün, eşimin aileside ayı şekilde. Onlarla mutlu olmak istesem eşimsiz, olurum zaten. Ama sorun şuki onu çok seviyorum ve onunla mutlu olmak istiyorum. Herkes bana alışıcaksın herkes alışıyor bu ailenin erkekleri boyle evde tutamazsın diyor. Ben inatla bi yolunu bulmaya çalışıyorum. Çünkü onu seviyorum onunla mutlu olmak istiyorum. Eğer o dışarıyı bırakmazsa ben bu duruma alışmış olmicam. Kendimi biliyorum ondan iyice soğucam. Uğraşmayı bakıp duruma alıştığımı kabul ettiğm an ondan soğuduğm an demektir yani. Ve bunu hiç istemem gerçektn

Back
X