- 25 Haziran 2014
- 2.122
- 3.595
- 83
ilk yıllar çoğu erkekte oluyor böyle şeyler...yeni evliyken bnm eşimde her hafta sonu kahveye giderdi, çocukla beni bırakıp, bende senin gibi üzülürdüm çok...ama şimdi hatırlayınca gülüyorum bunlara...kızlar genelde yanlış hayallerle evleniyorlar, dizilerdeki gibi hayatları olacağını sanıyorlar...evlilikte ölene kadar sorunlar olacaktır...sorunların birini halletsen, öteki sorun gelecektir...bidefa her sorunda boşanma fikri çok yanlış, sorunları çözme yoluna gideceksin...örneğin birgün yumuşak davranıp, başka zaman sert olmayacaksın...fikirlerini kararlı şekilde karşıya söyleyip, esneklik yapmayacaksın..kavga etmeden, rahatsızlıklarını anlatıp, çözüm isteyeceksin...evliliklerde her kavgada boşanma lafı çok yanlış, düşünceside yalış, evlilik mücadele işidir...Okumadığım yazı, izlemediğim video, okumadığım kitap kalmadı .. Butun aynı sıkıntıda olan kadınların yazılarını okudum. Benim gibi kadınlara yardım etmek isteyenlerin yazdıkları kitapları okudum ama ya ben okuduklarımı uygulamayı beceremiyorum. Yada gerçekten bu sorunun hiçbir çozumu yok. 7 aylık evliyim ve 6 aylık hamileyim. 23 yaşındayım. Eşimle gorucu usulu evlendik. Ama çok sevdim. Hele evlendikten sonra ona olan bağlılığım fazlasıyla arttı. İlk zamnlar çok iyiydik. Onunda beni sevdiğini goruyordum. Hissediyordum. Ama artık birbirinden tamamen bağımsız iki insan olduk. Karnımdaki bebek olmasa bir an bile dusunmezsin.boyle bir hayatı yaşamaktansa insanların laflarına kulak asmayıp boşanırdım. Ama bebeğim beni engelliyor. Belkide boşanacak kadar büyük bir dert gelmeyecek size ama bir insanı olumu isteyecek kadar yaşamaktan bıktıran birşey, bence küçük birşey değildir. Eşim evlenmeden önce her akşam dukkanından çıkıp kuzenlerinin yanına giderdi. Gittikleri yer çay ocağı veya herhangi bir cafe. Yaptıklarıda okey oynayıp nargile içmek. Nişanlıyken bana dokunmuyordu bu işin ucu. O yüzden gozume batmıyordu. Ama hep evlendikten sonra çıkmam. Karımı bırakıp neden adamların yanına gideyim evde seninle ilgilenirim diyordu! Bende o yüzden her akşam çıkmasına takılmıyordum. Nasıl olsa evlendikten sonra çıkmayacaktı. Kuzenlerinin ikisi evli bir tanesi bekar. Evli olanlarda her akşam benim eşim ve diğeriyle beraber çıkıyorlardı halbuki. Burdan anlamam lazımdı benimkinin de çıkacağını.biz evlendik balayından geldik. İlk gunumuz evde. Akşam yemeğini yedik ve direk telefon çaldı. Dışarıya çağırıyorlae. Telefonu kapatıp bana sordu bende gitmesini sorun olmadığını soyledim. Gitti bir saat sonrada geldi. Sonra bu işlem çoğalmaya başladı. Artık rahatsız olmaya başlamıştım ama birşey demiyordum. Elimde olmadan yuzum asılmaya başladı. Evliliğimizin ilk ayı ramazana geldi ve ramazan olması, herkesin geç saatlere kadar dışarıda olması eşimi dahada rahatlaştırdı. Ben birşey dediğim zaman ramazan olduğu için boyle normalde çıkmam bu kdr haftada bir gun çıkarım diyip geçiştirdi. Ramazan bitti bu çıkışlar çoğalmaya başladı. Ben evde kendşmi harap edip o gelene kadar ağlıyordum ama asla gel diye aramıyordum. Tartışıyorduk ve bu ona en fazla bir hafta gidiyordu. Bir hafta sonra aynı olaylar aynı kavgalar. 7 ay oldu ve biz hala aynı durumdayız. Dışarı beraber çıktığımız zamanlar saati kolluyor hemen onların yanına gidebilmek içn. Eve misafir geldiği zaman aynı şey. Misafirler gidene kadar saate bakıyor. Gitselerde çıksam diye. Ben bişey dediğim zaman bana niye çıkıp bi iki saat kafa dağıtmayı çok goruyorsun diyor. Çok görmüyorum çık dağıt kafanı hatta gez eğlen. Ama benimle yaparkende bunları aklın onlarda olmasın. Onlarla eğlendiğin gibi benimlede eğlen benimlede gül. Benimlede birşeyler yapmaktan keyif al. Çokmu şey istiyorum. Daha yeni evliyim ve hamileyim. Çocuk doğduktan sonra zaten yalnız geçircek vaktimiz istesekte olmicak. Madem hergun dışarı çıkmak isticektin kuzenlerinden ayrılmak onlarsız vakit geçirmek istemicektin o zaman neden evlendin !? Neden beni boyle mutsuz sevgisiz bi insana donuşturdun. Düşünüyorum ama hiçbirine cevap bulamıyorum. Yaptığım uyguladığı. Hiçbir formül onun dışarıya olan bağlılığını değiştirmedi. Ben yıldım ama o yılmadı.. Daha çok yeni evliliğim. Aranızda yıllarca belkide benim yaşadığım sorunu yaşayanlar vardır. Tecrübelerinizi uyguladığınız çözümleri ve sonuçlarını bekliyorum.. Lütfen yardımcı olun, yorumlarınız benim tutunduğum son dal, son çare..
Bu adam nede olsa evde beni bekliyor düşüncesinde.Bu sürekli uyarılara kavgalara dışarı gitmeyi inat etmiş. Ben olsam her akşam da ben çıkarım. Hadi bakalım hodri meydanOkumadığım yazı, izlemediğim video, okumadığım kitap kalmadı .. Butun aynı sıkıntıda olan kadınların yazılarını okudum. Benim gibi kadınlara yardım etmek isteyenlerin yazdıkları kitapları okudum ama ya ben okuduklarımı uygulamayı beceremiyorum. Yada gerçekten bu sorunun hiçbir çozumu yok. 7 aylık evliyim ve 6 aylık hamileyim. 23 yaşındayım. Eşimle gorucu usulu evlendik. Ama çok sevdim. Hele evlendikten sonra ona olan bağlılığım fazlasıyla arttı. İlk zamnlar çok iyiydik. Onunda beni sevdiğini goruyordum. Hissediyordum. Ama artık birbirinden tamamen bağımsız iki insan olduk. Karnımdaki bebek olmasa bir an bile dusunmezsin.boyle bir hayatı yaşamaktansa insanların laflarına kulak asmayıp boşanırdım. Ama bebeğim beni engelliyor. Belkide boşanacak kadar büyük bir dert gelmeyecek size ama bir insanı olumu isteyecek kadar yaşamaktan bıktıran birşey, bence küçük birşey değildir. Eşim evlenmeden önce her akşam dukkanından çıkıp kuzenlerinin yanına giderdi. Gittikleri yer çay ocağı veya herhangi bir cafe. Yaptıklarıda okey oynayıp nargile içmek. Nişanlıyken bana dokunmuyordu bu işin ucu. O yüzden gozume batmıyordu. Ama hep evlendikten sonra çıkmam. Karımı bırakıp neden adamların yanına gideyim evde seninle ilgilenirim diyordu! Bende o yüzden her akşam çıkmasına takılmıyordum. Nasıl olsa evlendikten sonra çıkmayacaktı. Kuzenlerinin ikisi evli bir tanesi bekar. Evli olanlarda her akşam benim eşim ve diğeriyle beraber çıkıyorlardı halbuki. Burdan anlamam lazımdı benimkinin de çıkacağını.biz evlendik balayından geldik. İlk gunumuz evde. Akşam yemeğini yedik ve direk telefon çaldı. Dışarıya çağırıyorlae. Telefonu kapatıp bana sordu bende gitmesini sorun olmadığını soyledim. Gitti bir saat sonrada geldi. Sonra bu işlem çoğalmaya başladı. Artık rahatsız olmaya başlamıştım ama birşey demiyordum. Elimde olmadan yuzum asılmaya başladı. Evliliğimizin ilk ayı ramazana geldi ve ramazan olması, herkesin geç saatlere kadar dışarıda olması eşimi dahada rahatlaştırdı. Ben birşey dediğim zaman ramazan olduğu için boyle normalde çıkmam bu kdr haftada bir gun çıkarım diyip geçiştirdi. Ramazan bitti bu çıkışlar çoğalmaya başladı. Ben evde kendşmi harap edip o gelene kadar ağlıyordum ama asla gel diye aramıyordum. Tartışıyorduk ve bu ona en fazla bir hafta gidiyordu. Bir hafta sonra aynı olaylar aynı kavgalar. 7 ay oldu ve biz hala aynı durumdayız. Dışarı beraber çıktığımız zamanlar saati kolluyor hemen onların yanına gidebilmek içn. Eve misafir geldiği zaman aynı şey. Misafirler gidene kadar saate bakıyor. Gitselerde çıksam diye. Ben bişey dediğim zaman bana niye çıkıp bi iki saat kafa dağıtmayı çok goruyorsun diyor. Çok görmüyorum çık dağıt kafanı hatta gez eğlen. Ama benimle yaparkende bunları aklın onlarda olmasın. Onlarla eğlendiğin gibi benimlede eğlen benimlede gül. Benimlede birşeyler yapmaktan keyif al. Çokmu şey istiyorum. Daha yeni evliyim ve hamileyim. Çocuk doğduktan sonra zaten yalnız geçircek vaktimiz istesekte olmicak. Madem hergun dışarı çıkmak isticektin kuzenlerinden ayrılmak onlarsız vakit geçirmek istemicektin o zaman neden evlendin !? Neden beni boyle mutsuz sevgisiz bi insana donuşturdun. Düşünüyorum ama hiçbirine cevap bulamıyorum. Yaptığım uyguladığı. Hiçbir formül onun dışarıya olan bağlılığını değiştirmedi. Ben yıldım ama o yılmadı.. Daha çok yeni evliliğim. Aranızda yıllarca belkide benim yaşadığım sorunu yaşayanlar vardır. Tecrübelerinizi uyguladığınız çözümleri ve sonuçlarını bekliyorum.. Lütfen yardımcı olun, yorumlarınız benim tutunduğum son dal, son çare..
Gerçekten aynı şeyi yaşıyoruz benimde kayınvalidem gorumcelerim yakın onlar evdeyse benim eşimde gelmez. Yalnız değilsin zaten ben kadınların içinde napıcam der. Ben bu duruma alışmaktan korkuyorum. Alışmak istemiyorum. Bebeğim doğduktan sonra onunla bu evde yalnız yaşamak istemiyorum. Her akşam kocam geldikten sonra acaba çıkacak mı çıkarsa ne zaman gelecek diye düşünmekten çok yoruldum artık. İnşallah sizin ilişkiniz düzelir en kısa zamanda.. Bebeğinizde olmadan düzene girer evliliğiniz inşallah. Munku hamileyken herşey daha ağır geliyor gerçektenB beyazbere aynı dertten muzdaripim 4.ayimizdayiz , daha önce disariya aliskin olmasi benimde umrumda olmuyordu fakat evlendik bir sure sonra ayni duzenine döndu tartisma vs derken konu hep aynı , hatta bir keresinde özendim yemekler falan sofra kurdum aradım ben yedim sen ye dedi. Sinirden oturup ağladım. Geldi ve ne bu suratın ben eve geldiğimde güler yüz isterim aferim böle devam et ben eve belki gelirim dedi yani hem suclu hem güclü. Sonra bende icimden dedimki agladigin seye bak senin tek gozyasina degmez. Üzuldum ama hala devam neyseki yakin arkadasi simdi askerde ama bedelli ve geri gelecek. O yokke aksam 6da evde ama o gelsin yine 9da 10da gelir. Neyseki nisanli yaza evlenir belki biraz daha oturur ikiside. Haa bide kaynanamla cok yakiniz hele kaynanam bizde olsun daha gec geliyor evde yalniz degilim diye.... amaaan kuzum daha neler anlatirimda iste bende cozum bulamadim bir de hamilesin senin her seeye ihtiyacin olabilir yaninda olmali tabiki ve seninle bu ozel aninda ilgilenmeli... Bu arada biri eve playstation al demis de bizde de var bacım iki heveslendi oynadi sonra tırt. Icinde olduktan sonra yani istersen zincirle yanii... Sıkma canini diyorum cunku hem sana o hem o icindeki günahsiz melege yazik stres icinde kalmasın emin ol hamileligi stresli geciren annelerde , bebisler cok huysuz ve gergin oluyorlar... insallah duzelir ne diyeyim bi care bulursan bana da söyle ya da bende sana söylerim :))))
Dinlemez annesini.. Yani zaten kendini haklı gordugu için ortada bi sorun yokmuş gibi konuşur. Benim ustume gelir. Neden olayı buyutup buyuklere taşıdın ben dışarı çıkıp kotu bişey mi yapıyorum kumarmı oynuyorum karı kız mı kovalıyorum zırvalıkları ..Bi tavsiye annesini dinleyen bir adamsa kayınvaliden ile görüş dertleş oda güzelce konuşsun en azından bebek Doğana kadar birlikte vakit geçirin kuzenlerinden önce sen plan yap onlara vakit kalmasın bebek doğduktan sonra azalır inşallah benim eşim çok değişti mesela
Benim babamda oyle olsaydı belki banada değişik gelmezdi. Alışmamda zor olmazdı. Ama benim babam hiç annemi bizi evde bırakıp tek başına akşam vakti arkadaş ortsmına kahveye fln gitmezdi. Hep beraber giderdik veya annemle ikisi giderdi.Benim babamda öyleydi 35 yıllık evliler adam bazen akşam yemeğe bile gelmez kahvede otururdu sonralarda annem alıştı o evde yokken kafam daha rahat diyordu. Yani bizde öyle alıştık çocukluğumdan beri o evde olmazdı bu durum bizim için sorun değil tam tersi güzel hal aldı. Şimdi eve oturduğunda annem sıkılır ççık git kahveye der. Ama benim eşim de tam tersi hiç çıkmaz sabah ise gider akşam eve gelir haftasonu da sadece beraber çıkarız
Boşandınız mı ? Ben şuan lohusalık zamanımı düşünüyorum yanımda hep birileri olacak. Ve oda ev kalabalık zaten yalnızda değilsin diyerek ebe gelmeyecek. Hatta bekar olan kuzeninde bile kalablir sizinki gibi. Bende lohusa lohusa eş katili olurum.Ben bazi sebeplerden dolayi 20 gunlukten sonra annemle kayinvalidemde kaliyordum. Esimde nasil olsa basinda iinsanlar var diyodu tabi. Bende bastan kafasini dagitsin diye düşündüm. Ama her akşam bir yerlere gitmeler. Acayip mesajlar gordum en son bir arkadasinda yatili kalmaya kalkisinca film koptu.
Gerçekten mi ? Babasının konuşmasıyla mı düzeldi ?Hiç öyle düşünme.Tabiki onlara söyleyeceksin.Onun yok söyleme üçüncü kişileri sokma dediğine bakma.Seni korkutmaya çalışıyor.Senin sözünle düzeleceği yok belli ki.Babası bi terslesin sıkıştırsın bakalım.Bi dönem böyle birşey yaşamış biri olarak söylüyorum.Ben kurtuldum çok şükür.
Teşekkür ederim umarım sende bundan sonraki hayatında çok mutlu olursun..13 yila yakin evli kaldik, son 1. Yil haricinde aldatmadigina adim kadar eminim.
Ben son 1 yil icerisinde hissetmeye basladim.
Kii alti dolu cikti.
Suan son yakarislari, affet diyisleri..
Ama hayir. Bitti.
Onca seyini ogrendim adam hala kabul etmiyor.
Ben seni aldatmadim, sadece yazistik cart curt..
Umarim hersey gonlunce olur.
Saglicakla bebegini kucagina al :)
Canm valla ben hic sanmiyorum duzelecegini yalniz benimki cocuklari cok sever videolarini bile izlerken bebislere bayilir belki ozaman evden cikmaz diye ümit ediyorum iste Allahtan umit kesilmez bilmiyorum artik ve yoruldum yani yıldım. Alismak demeyelimde artik etki etmiyor ve aslinda bu onun icin kotu bir sey cunku umrumdan cikiyor yani farkinda bile degil. Kaynanamda kac defa uyardi ama erken geliyorim diye kendine hep bi bahane bulabiliyor. Zayen kayinpederimde böyleymis ne diyim artik armut dibine dusmusGerçekten aynı şeyi yaşıyoruz benimde kayınvalidem gorumcelerim yakın onlar evdeyse benim eşimde gelmez. Yalnız değilsin zaten ben kadınların içinde napıcam der. Ben bu duruma alışmaktan korkuyorum. Alışmak istemiyorum. Bebeğim doğduktan sonra onunla bu evde yalnız yaşamak istemiyorum. Her akşam kocam geldikten sonra acaba çıkacak mı çıkarsa ne zaman gelecek diye düşünmekten çok yoruldum artık. İnşallah sizin ilişkiniz düzelir en kısa zamanda.. Bebeğinizde olmadan düzene girer evliliğiniz inşallah. Munku hamileyken herşey daha ağır geliyor gerçekten
Artık başka yapacak birşeyim kalmadı zaten.. Aynı şeyi yaşayıp ben dışarıda eğlenirken bu evde tek başına saatlerce yalnız başına kalmanın nasıl bi duygu olduğunu oğrenmesi gerkiyor artık.Valla erkeklere aynını yaşatmadan anlamıyorlar.. Empatileri sıfır.. Bizzat yaşamalılar.. Varsa yaşadığınız il de eş, dost, akraba.. Sizde onlarla çıkın.. O akşam 19-22 arası yok ise sizde sekiz, dokuz gibi çıkın evden, ondan daha geç gelin.. O gelsin alsın sizi Vs.. Akşam geç olur diyorsanız, onun evde olduğu saatleri seçin, hatta kuzeni ile buluşamayacağı saatleri.. Haftasonları evde ise iki günde kahvaltı organizasyonu yapın, evde tek kalsın.. Siz ona yaşatmadan anlamaz asla
Seninde kayınpederin öylemi. Benimde babası abisi amcaları kuzenleri hepsi oyle. Belkide ben insanlara bunu sıkıntı ettiğimi soylesem bana gulerler. Erkek adam evde napıcak derler belki. Aile gwlenekleri çünkü. Erkekler evde oturmuyor.otursa sıkılıyor darlanıyor. Benim elimde çocukları çok seviyor. Zaten o istiyor diye yaptım. Ama sen sakın bu durum duzelmeden bebek yapma canım. Çünkü hamilelik çok stresli geçiyor ve bu illaki bebeğede yansıyor. O duzelene evine bağlanana kadar çocuk yapma. Benim hayattaki hem en büyük şansım bi yandanda en büyük pişmanlığım hemen çocuk yapmak.Canm valla ben hic sanmiyorum duzelecegini yalniz benimki cocuklari cok sever videolarini bile izlerken bebislere bayilir belki ozaman evden cikmaz diye ümit ediyorum iste Allahtan umit kesilmez bilmiyorum artik ve yoruldum yani yıldım. Alismak demeyelimde artik etki etmiyor ve aslinda bu onun icin kotu bir sey cunku umrumdan cikiyor yani farkinda bile degil. Kaynanamda kac defa uyardi ama erken geliyorim diye kendine hep bi bahane bulabiliyor. Zayen kayinpederimde böyleymis ne diyim artik armut dibine dusmus
Benim çıkmam ona batmıyor aksine daha rahat takılıyor dışarda. Dun akşam çıktım o çıktıktan sonra. 2 saat sonra geldim. O aradı ne yaptın çıktın mı dedi bende evet dedim. Biz maç izlicez blgin olsun dedi bende tm dedim. Sonra yarım saat sonra bende dışarı çıkıyorum tekrar dedim. Dışarda değilmiydin zaten dedi. Vaktinde evime geleyim diye düşündüm ama karşımdaki insanda dusunce olmadığı için tekrar çıkıyorum evde seni beklemekten çok sıkıldım artık dedim. İyi çık gez kafana göre ben maçı izleyip donucem dedi.Bence o çıktığında sizde çıkın eve de geç gelin ya da alın karşınıza sadece şu günler çıkabilirsin diye çizginizi çekin. Sizi ciddiye almıyor
Evliliği kavrayamamış ve çevreden böyle gördüğü içinde kavrayamayacak gibi siz ciddi ciddi konuştunuz mu peki ? Bunun böyle gitmeyeceğini anlaması açıdan.Benim çıkmam ona batmıyor aksine daha rahat takılıyor dışarda. Dun akşam çıktım o çıktıktan sonra. 2 saat sonra geldim. O aradı ne yaptın çıktın mı dedi bende evet dedim. Biz maç izlicez blgin olsun dedi bende tm dedim. Sonra yarım saat sonra bende dışarı çıkıyorum tekrar dedim. Dışarda değilmiydin zaten dedi. Vaktinde evime geleyim diye düşündüm ama karşımdaki insanda dusunce olmadığı için tekrar çıkıyorum evde seni beklemekten çok sıkıldım artık dedim. İyi çık gez kafana göre ben maçı izleyip donucem dedi.
Ayni iste soydan gelim soya çekim yaniii :)))Seninde kayınpederin öylemi. Benimde babası abisi amcaları kuzenleri hepsi oyle. Belkide ben insanlara bunu sıkıntı ettiğimi soylesem bana gulerler. Erkek adam evde napıcak derler belki. Aile gwlenekleri çünkü. Erkekler evde oturmuyor.otursa sıkılıyor darlanıyor. Benim elimde çocukları çok seviyor. Zaten o istiyor diye yaptım. Ama sen sakın bu durum duzelmeden bebek yapma canım. Çünkü hamilelik çok stresli geçiyor ve bu illaki bebeğede yansıyor. O duzelene evine bağlanana kadar çocuk yapma. Benim hayattaki hem en büyük şansım bi yandanda en büyük pişmanlığım hemen çocuk yapmak.
Konuştum hemde kaç defa. Konuşmanın etkisiyle bir hafta hiç çıkmıyor gayet ilgili gayet guzel.. Ams bir hafta sonra bakıyorki ben duzeldim, devam. Etrafındaki insanların eşleri nasıl alıştıysa bu duruma benimde alışmamı istiyor. Mesela o çıktığı zaman bende çıksam her akşam hiçbişey demez sende çıkıyorsun bende çıkıyorum ne olmuş der. Çünkü kuzenlerinin eşleride oyle yapıyorlar. Başka yol bulamadılar. Onlarsız birşeyler yapmayı oğrendiler. Çocuklarını alıyorlar çıkıyorlar eşleri donuşte alıyor onları falan. Boyle bi hayatı ben istemiyorum ama . Beraber geçireceğimiz bi akşamlar varken ben onu dışarıda başkalarıyla geçirmek istemiyorum. Oda bunu istesin istiyorum ama oyle kotu alışmış ki kopamıyor.. Ya ben onu bırakıcam yada o bu alışkanlığını bırakacak. He haftanın iki günü çıksın hiçbişey demem. Diğer günlerde evde sıkılıyormu ? Tm o zmn beraber çıkalım. Başka türlüsü beni ondan soğutucak boşanma olacak sonumuz. Çünkü ben kendimi biliyorum. Bu duruma alışabilecek bi insan değilim.Evliliği kavrayamamış ve çevreden böyle gördüğü içinde kavrayamayacak gibi siz ciddi ciddi konuştunuz mu peki ? Bunun böyle gitmeyeceğini anlaması açıdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?