Artık dayanacak gücüm kalmadı..

Valla erkeklere aynını yaşatmadan anlamıyorlar.. Empatileri sıfır.. Bizzat yaşamalılar.. Varsa yaşadığınız il de eş, dost, akraba.. Sizde onlarla çıkın.. O akşam 19-22 arası yok ise sizde sekiz, dokuz gibi çıkın evden, ondan daha geç gelin.. O gelsin alsın sizi Vs.. Akşam geç olur diyorsanız, onun evde olduğu saatleri seçin, hatta kuzeni ile buluşamayacağı saatleri.. Haftasonları evde ise iki günde kahvaltı organizasyonu yapın, evde tek kalsın.. Siz ona yaşatmadan anlamaz asla

ilk yıllar çoğu erkekte oluyor böyle şeyler...yeni evliyken bnm eşimde her hafta sonu kahveye giderdi, çocukla beni bırakıp, bende senin gibi üzülürdüm çok...ama şimdi hatırlayınca gülüyorum bunlara...kızlar genelde yanlış hayallerle evleniyorlar, dizilerdeki gibi hayatları olacağını sanıyorlar...evlilikte ölene kadar sorunlar olacaktır...sorunların birini halletsen, öteki sorun gelecektir...bidefa her sorunda boşanma fikri çok yanlış, sorunları çözme yoluna gideceksin...örneğin birgün yumuşak davranıp, başka zaman sert olmayacaksın...fikirlerini kararlı şekilde karşıya söyleyip, esneklik yapmayacaksın..kavga etmeden, rahatsızlıklarını anlatıp, çözüm isteyeceksin...evliliklerde her kavgada boşanma lafı çok yanlış, düşünceside yalış, evlilik mücadele işidir...

Siz de çıkın ama onsuz, bir gün alışverişe gidin, Bir gün arkadaşlarınızla buluşun, Bir gün parka çıkın, komşunuza kahve içmeye gidin, halk eğitimin kurslarına falan yazılın, doldurun zamanınızı. Hem sizin için iyi olur farklı şeylere odaklanirsiniz, kafanız dağılır enerjiniz değişir, hem de eşinizin ilgisini çekersiniz dışarı çıktığında aklı sizde kalır.

Bu adam nede olsa evde beni bekliyor düşüncesinde.Bu sürekli uyarılara kavgalara dışarı gitmeyi inat etmiş. Ben olsam her akşam da ben çıkarım. Hadi bakalım hodri meydan

Emekli yaşını başını almış insanların evde durmamasını anlıyorum zaten eşleri de pek evde olsun istemiyorlar :) ama yeni evli gencecik insanların kahve köşelerinde orada burada serseri gibi takılmasını anlamıyorum ya. Böyle evlilik mi olur? Ya dediğiniz gibi bebeğiniz için katlanacaksınız sesinizi çıkarmayacaksınız ki düzelme şansı sıfır etrafımda da örnekleri epeyce fazla... yada iyi bi burnunu sürteceksiniz evi terk ederek ailenizin sert yüzünü göstererek başka yolu yok tatlı dille olmuyor maalesef.

Gerçekten aynı şeyi yaşıyoruz benimde kayınvalidem gorumcelerim yakın onlar evdeyse benim eşimde gelmez. Yalnız değilsin zaten ben kadınların içinde napıcam der. Ben bu duruma alışmaktan korkuyorum. Alışmak istemiyorum. Bebeğim doğduktan sonra onunla bu evde yalnız yaşamak istemiyorum. Her akşam kocam geldikten sonra acaba çıkacak mı çıkarsa ne zaman gelecek diye düşünmekten çok yoruldum artık. İnşallah sizin ilişkiniz düzelir en kısa zamanda.. Bebeğinizde olmadan düzene girer evliliğiniz inşallah. Munku hamileyken herşey daha ağır geliyor gerçekten

Dinlemez annesini.. Yani zaten kendini haklı gordugu için ortada bi sorun yokmuş gibi konuşur. Benim ustume gelir. Neden olayı buyutup buyuklere taşıdın ben dışarı çıkıp kotu bişey mi yapıyorum kumarmı oynuyorum karı kız mı kovalıyorum zırvalıkları ..

Benim babamda oyle olsaydı belki banada değişik gelmezdi. Alışmamda zor olmazdı. Ama benim babam hiç annemi bizi evde bırakıp tek başına akşam vakti arkadaş ortsmına kahveye fln gitmezdi. Hep beraber giderdik veya annemle ikisi giderdi.

esinizle anlasin, haftanin 3 gunu o yemek yapsin, 4 gunu siz.
haftanin 3 gecesi o cocuga baksin siz kendinize vakit ayirin, haftanin 4 gecesi o.

Bir gun de sana kiyak geciyorum deyin hatta.

bu sekilde en azindan sorumluluk vererek once zorla onu evde kalmaya alistirirsiniz, zaten aliskanlik oturduktan sonra o da isteyerek kalmaya baslar diye umuyorum.

Boşandınız mı ? Ben şuan lohusalık zamanımı düşünüyorum yanımda hep birileri olacak. Ve oda ev kalabalık zaten yalnızda değilsin diyerek ebe gelmeyecek. Hatta bekar olan kuzeninde bile kalablir sizinki gibi. Bende lohusa lohusa eş katili olurum.

Gerçekten mi ? Babasının konuşmasıyla mı düzeldi ?

Teşekkür ederim umarım sende bundan sonraki hayatında çok mutlu olursun..

Canm valla ben hic sanmiyorum duzelecegini yalniz benimki cocuklari cok sever videolarini bile izlerken bebislere bayilir belki ozaman evden cikmaz diye ümit ediyorum iste Allahtan umit kesilmez bilmiyorum artik ve yoruldum yani yıldım. Alismak demeyelimde artik etki etmiyor ve aslinda bu onun icin kotu bir sey cunku umrumdan cikiyor yani farkinda bile degil. Kaynanamda kac defa uyardi ama erken geliyorim diye kendine hep bi bahane bulabiliyor. Zayen kayinpederimde böyleymis ne diyim artik armut dibine dusmus

Artık başka yapacak birşeyim kalmadı zaten.. Aynı şeyi yaşayıp ben dışarıda eğlenirken bu evde tek başına saatlerce yalnız başına kalmanın nasıl bi duygu olduğunu oğrenmesi gerkiyor artık.

Seninde kayınpederin öylemi. Benimde babası abisi amcaları kuzenleri hepsi oyle. Belkide ben insanlara bunu sıkıntı ettiğimi soylesem bana gulerler. Erkek adam evde napıcak derler belki. Aile gwlenekleri çünkü. Erkekler evde oturmuyor.otursa sıkılıyor darlanıyor. Benim elimde çocukları çok seviyor. Zaten o istiyor diye yaptım. Ama sen sakın bu durum duzelmeden bebek yapma canım. Çünkü hamilelik çok stresli geçiyor ve bu illaki bebeğede yansıyor. O duzelene evine bağlanana kadar çocuk yapma. Benim hayattaki hem en büyük şansım bi yandanda en büyük pişmanlığım hemen çocuk yapmak.

Bence o çıktığında sizde çıkın eve de geç gelin ya da alın karşınıza sadece şu günler çıkabilirsin diye çizginizi çekin. Sizi ciddiye almıyor

Bence o çıktığında sizde çıkın eve de geç gelin ya da alın karşınıza sadece şu günler çıkabilirsin diye çizginizi çekin. Sizi ciddiye almıyor
Benim çıkmam ona batmıyor aksine daha rahat takılıyor dışarda. Dun akşam çıktım o çıktıktan sonra. 2 saat sonra geldim. O aradı ne yaptın çıktın mı dedi bende evet dedim. Biz maç izlicez blgin olsun dedi bende tm dedim. Sonra yarım saat sonra bende dışarı çıkıyorum tekrar dedim. Dışarda değilmiydin zaten dedi. Vaktinde evime geleyim diye düşündüm ama karşımdaki insanda dusunce olmadığı için tekrar çıkıyorum evde seni beklemekten çok sıkıldım artık dedim. İyi çık gez kafana göre ben maçı izleyip donucem dedi.

Evliliği kavrayamamış ve çevreden böyle gördüğü içinde kavrayamayacak gibi siz ciddi ciddi konuştunuz mu peki ? Bunun böyle gitmeyeceğini anlaması açıdan.

Ayni iste soydan gelim soya çekim yaniii :)))
Valla aksine olur ya bende okadar istiyorum ki cocuk ama esim yanasmiyor belki diyorum tutunacak dalim olur

Evliliği kavrayamamış ve çevreden böyle gördüğü içinde kavrayamayacak gibi siz ciddi ciddi konuştunuz mu peki ? Bunun böyle gitmeyeceğini anlaması açıdan.
Konuştum hemde kaç defa. Konuşmanın etkisiyle bir hafta hiç çıkmıyor gayet ilgili gayet guzel.. Ams bir hafta sonra bakıyorki ben duzeldim, devam. Etrafındaki insanların eşleri nasıl alıştıysa bu duruma benimde alışmamı istiyor. Mesela o çıktığı zaman bende çıksam her akşam hiçbişey demez sende çıkıyorsun bende çıkıyorum ne olmuş der. Çünkü kuzenlerinin eşleride oyle yapıyorlar. Başka yol bulamadılar. Onlarsız birşeyler yapmayı oğrendiler. Çocuklarını alıyorlar çıkıyorlar eşleri donuşte alıyor onları falan. Boyle bi hayatı ben istemiyorum ama . Beraber geçireceğimiz bi akşamlar varken ben onu dışarıda başkalarıyla geçirmek istemiyorum. Oda bunu istesin istiyorum ama oyle kotu alışmış ki kopamıyor.. Ya ben onu bırakıcam yada o bu alışkanlığını bırakacak. He haftanın iki günü çıksın hiçbişey demem. Diğer günlerde evde sıkılıyormu ? Tm o zmn beraber çıkalım. Başka türlüsü beni ondan soğutucak boşanma olacak sonumuz. Çünkü ben kendimi biliyorum. Bu duruma alışabilecek bi insan değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…