Artık çok bunaldım...

beril84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
74
1
86
Sakarya
Merhaba arkadaşlar 4 senelik evliyim. Bundan daha öncelerde de kayınvalidemle ilgili sorunlarımı yazmıştım. Bitmiyor bir türlü sonu gelmiyor. İnanın 4 senedir bittim artık. Bir eltim bir görümcem var. Eltimle aramız ilk zamanlarda çok iyiydi. Ama sonraları gördüm ki ben onun tarafından kullanılan bir köleyim ve bunu anladıktan sonra da ona göre davranmaya başladım. Şimdi aramız daha mesafeli görümceme karşı en baştan beri mesafeleyim. Yani bazen düşünüyorum ben hatalımıyım diye ama suç bulamıyorum kendimde. Sizlere yaşadığım olaylardan bazılarını örnek olarak vericem Lütfen hatam varsa beni eşeştirin çünkü ben hata göremiyorum ama hep horlandım bir sürü laf yedim. En ağrıma giden de eşimin beni anlamaması. Annesiyle sorun yaşayınca surat yapar anlatırım anlamaz. Örneklere geçeyim.
İlk evlendik k.v. dem bizi yanlız bırakmıyor, hiç bir yere yanlız salmıyor, evlerimiz ayrı fakat şu saatte gelin geç kalmayın diyordu. Aileme gitsek sürekli oğlunu arayıp hadi kalkın artık derdi. rahat vermezdi. eltimle altlı üstlüyüz k.v. ler geldiklerinde bizde kalırlar yemekler hizmetler hep ben tarından görülür eltim karışmaz çıkar onlarda bizde yer yemeklerini neymiş ben yapıyomuşum o yorulmasınmış Bu arada ben çalışıyorum o bütün gün evde. Misafiri gelir pasta börekleri k.v. tarafından hazırlanır yardımlar edilir bana böyle yardım hiç yapılmaz ama hiç bir zamanda müdane etmedim herşeyi ben kendim hallettim. Çok suratsızmışım kimse evime gelmek istemiyormuş tabi bu onun uydurması ailesiyle iyi geçinirim ve herkes sever beni ben öyle görüyorum en azından hamileyim zor zamanlar geçirdim işten eve gelirim eltim arar o aralar çalışırdı yemeğe bekleyin bereber yiyelim diye ben yokkken evime girer tüm eksiklerini benden karşılar alır bişi demem ama hep suçlu ben olmuşumdur. En son bigün misafirim gelecek k.v. lerde bizde sabah erken kalktım yaklaşık 20 kişi ağırlayacağım kahvaltıyı hazırladım ki hemen işlerimi halledeyim hazırlık yapayım kv aldı telefonu eline eltimi arayıp hadi uğraşma gel buraya kahvaltıya dedi. teli kapadı bende bugün hiç keyif günü değil anne misafirim gelecek dedim ortalık karıştı söylenmedik şey kalmadı kızdı gitti tabi kahvaltıya gelediler ii oldu aslında böylece yakamdan düşürmüş oldum. Sonra bigün iftira ttı beni eve almadı diye eşime ağlamış yine çok büyük tartışma çıktı. İnandıramadım zili duymadığıma her lafında bir iğneleme vardır sürekli laf sokar önceden cevap vermezdim artık dayanamıyorum sonra da suratlar asılıyor.suratsızsın der doğru sürekli laf yediğim için canım sıkılıyor mutlu huzurlu değilim aynı ortamda surat asarım en son elini öptüm herşeyi unutalım dedim hoşlanmadığım tavırlarını söyledim ama ben yapmadım diyor asla kabul etmiyor tmm anne o zaman dedim yine öptüm elini biraz uzun oldu ama son yaşadığımı anlatayım
K.v halı yıkamış bana dedi ki arka balkonu yıka bende yıkadım ama eşim ve peder ben duştayken halıları ön balkona asmış dedim orası kirliydi niye serdiniz eşim de kaldırmadı kalsın orda dedi K.v. geldi surat beş karış çok üzüldüm pis yere serdirmişin dedi anne ben yoktum görmedim dedim bide eltimin ve benim çocuğum yüzünden eşimle k. v. tartıştı k.v. de kapıyı vurdu gitti. Oğluyla konuşmadı 1 hafta ben yine her gittiğimde laf attım suratını çevirdi yüzüme bakmadı bende şimdi gittiğimde elini öpmüyorum konuşmuyorum eşimle arasını düzeltiyo yavaş yavaş ama şimdide eşim bana soğuk halbuki küs oldukalrı evrede bişeyimiz yoktu akşam işten geldi yüzüme bile bakmadı ya şimdi bende konuşmuyorum anlıyorum ki eşimi de çok şımartmışım ama çok huzursuzum nasıl davranayım ne yapayı lütfen yardımcı olun uzun oldu Hakkınızı helel edin okurken ama anlatsam sayfalara sığmaz

anlıyorum seni.

hepsine eyvallah ama annesiyle arayı düzeltince sana soğuk davranması hiç hazmedilecek şey değil.
o sana ne kadar değer veriyorsa sen de ona o kadar vermelisin.
fazlası dengeyi bozuyor malesef.

hepsinin kahrını çekiyorsun madem, hiç olmazsa allah senden razı olsun karıcım dese, yükün hafifler.
mecburmuşsun gibi tavırlar olmaz ki böyle.

Canım,asıl suç sende.Niye bu kadar müdahale etmelerine,hayatına müdahale etmelerine izin veriyorsun ki?Sen onların gelini olabilirsin ama kölesi değil!Bi kere niye gelip senin balkonuna halıyı sermek istiyor?İnsanlık hali balkonun temiz olmayabilir.Sonrada kızıp gidiyor,ne güzel.Eşinle konuş,gerçekten okurken ben sıkıldım.Ezdirme kendini,araya mesafe koy.Gerekirse kötü ol,iyi oldunda iyilikten anladılar mı hayır.Aslında herşey eş de bitiyor ama insanları değiştiremiyorsun malesef.

haklısın arkadaşım ne yapsam yaranamadım eşimle konuşsam da bazen değişmiyor işte aslında bazen eşim beni savunuyor ama bazaen de yanında yaşadığımız halde tartışmalara müdahale etmiyor kendiniz çözün diyor çözemiyoruz malesef bıktım artık herşeyden

Bunalmakta haklısın.Çok fazla içli dışlısınız anlaşılan.
Ben de bu kadar sık görsem,üstüne laf söz işitsem,ben de bunalırım.
Çalışıyormuşsun,o bahane ile bazı durumların önüne geçmeye çalışabilirsin belki.
Mümkün olduğunca az görüşüp,mesafeli davranmakta fayda var.

Canım,iyi niyetli olduğun için ve anladığım kadarıyla hep alttan aldığın için böyle olmuş.Kayınvalidenlerle ve akrabalarıyla bu kadar sıkı fıkı olma,olmalarınıda bir şekilde engelle.Eşin, sorununuzu kendiniz halledin diyorsa ;sende bu kadar sık görüşme onlarla.

Sadece esinle evli olmayı denesen..Durumunuz iyiyse sessiz sakin kendi basınıza olabilceginiz bir yerde düzen kurun..Bu ne böyle eltin evine giriyor cıkıyor sen yokken demek ki anahtarını vermissin..Ev büyük ihtimal kayınvalidenin tabi siz kiracı gibi emanet gibi..Esini dolduruyorlar sanki, arada kalan hep sen olmussun esin olması gerekirken..Olgun olmak herzman ise yaramıyor..Biraz bencillik yap yuvan icin evliligin icin..Esinle bugün kötü olsan üzülen sadece sen olursun herkes ununu elemis elegini asmıs baskalarının islerine evliliklerine burunlarını sokuyorlar..Biraz ac gözünü..

Son düzenleme:
altan almışsın, altta kalmışsın. canın çıkmış.

şimdi canını kurtarmaya çalışıyorsun, senden kötüsü yok.

sen iyi davrandığında da seni kötü ve suratsız diye nitelendirmişler.

madem öyle bu lafın hakkını vermek gerek diyerek isyan bayraklarını aç.

ne yapsan iyi gelin olamazsın. yaşananlar, söylenenler unutulmaz.

eşinle aranı iyi tutmaya bak. kayınvalide, elti, görümce ile mesafeni koru.

Yeterince özverili davranmışsınız. Anladıım kadarıyla kayınvalidenizin sizinle iyi geçinmeye niyeti yok.
Ağız dalaşı yapmayın ve kayınvalidenizden uzak durun. Eşinizle olan ilişkisine müdahale etmeyin.
Anlattığınız kadarıyla siz küçük olarak elinizden geleni yapmışsınız. Bundan sonrası kayınvalidenizin büyüklüğüne kalmış.

Arkadaşlar güzel şeyler söylemişler
Durumun gerçekten zor

Bence mücadeleni kendin yap eşine birşey anlatma çünkü erkekler kendi ailelerini çok iyi tanıyorlar çok hemde ama laf söyletmezler

onlarada fırsat verme cevap vereceksen ver surat asma
şaka yoluyla diyeceğin herşeyi de onların yanında eşinle çok iyi ol. eşinin yanındada onlarla iyiymiş gibi görün

eşin yokken herşeyi yap sana müsade (gerçekten işe yarıyor )

tatlım böyle durumlarda hiç iyi olmayacaksın kötü olacaksın, onlara göre senden iyisi olmaz bu dünyada... bu zamana kadar iyilik yaptın sustunda noldu, Allah aşkına bırakın artık şu işleri ya kimseye kendinizi ezdirmeyin, bak kendini ezdirmeyen adamı nasıl seviyolar nasıl hayatlarının merkezine oturtuyolar, sende öle olacaksın... öncelikle eltinin sen işteyken senin evine girip, kendi evinin eksiklerini alması çok çirkin bişey, senin evinin anahtarı yokmu? eğer anahtarın ondaysa 'yenge benim anahtarım koybolmuş sen şu bizim evin anahtarı versene' de böylece giremez evine, ohh be bedava orda benim evimin eksiklerini karşılayacak herşey var, yok öle yağma kimse kusura bakmasın....bu kaynanaları da hiç anlamamışımdır zaten gelinleriyle dertleri neyse herşeye küssün alınsın, öff içim şişti ya... kocanda ayrı bişey zaten ona hiç girmeyeyim, bu evliliklerde kocanın arkanda durması şart, herşey kocada biter, madem koca madem namus bekçisi adam gibi yapacak işini, öyle kaçmayla kendi aranızda çözün demeyle olmuyo bu işler. lafa gelince ben senin kocanım demeyi çoooook iyi biliyolar....

Ben d aynı fıkırdeyım boşuna demıyorlar eden yaranır.Gerci benm konuları okuyan warsa dıyecek sen kendıne bak bız bırlıkte yasıyoruz.Ama wala 3-5 gundur tavız wermıyorum gorumce buara burda değil gelsınona da alttan almayacağım.Onlar soyleyınce dobra bız soyleyınce saygısız yok artık...

fikirlerini sunan arkadaşlara teşekkürler k.v. ile araya mesafe koy diyen arkadaşlar var bu malesef imkansız çalıştığım için çocuğuma bakıyor aslında en baştan beri istemediğim bir şeydi bu bakıcı tutmak istedim ama ne eşim ne de ailesi asla kabul etmedi biz bakarız dediler bişi diyemedim ama çok kötü bişi bu bakıyorlar ya her lafıda söylüyorlar sanki ben zorluyorum onları bu arada evet evimin anahtarı eltimde duruyodu ama geçenlerde bir bahaneyle aldım böylece bunu da engellemiş oldum geçen gün k.v. bana artık laf sokmayı bıraktı hakaret etti bu ilk değil 4 senede ve ondan sonra sinirlerim bozuldu eşime dedim biit benim için senmisin bunu diyen yüzüme bakmıyor konuşmuyor sonunda eşime dedim konuşalım ne sorunun var benle yok annesiymiş o neden öyle konuşuyormuşum bir sürü laf yedim tmm o zaman ben susayım sen beni koru kolla dedim bişi demedi sinirden çıktım gittim yanında şimdi yine aramız açık her seferinde suçsuz da olsam eşim surat yapsa da hep ben sarıldım ona onu çok seviyorum ama artık sınırları zorluyor içimdekiler tükeniyor yavaş yavaş ben bunlarla baş edemem herkesle iyiyim iyi geçinirim bi k.v. ile anlaşamadım o da benim suçummuş....

birde iş çıkışı çocuğu almaya gidiyoruz tabi dolayısıyla yemekte orada yeniyor eve dönüş geç vakit oluyor diyorum eşime çocuğu alıp eve dönelim evde yemek yiyelim 1 er akşam ailelere ayıralım bak kendimize hiç vakit ayırmıyoruz yine surat olmazmış öyle bıktım valla ya

AYIP YAA cidden ayıp yani bu kocaların anneleriyle ewlendik sanki bu ne yaa ona saygılı ol buna saygılı ol bu ne yaa.bi kocayla ewlenmiyoruz sanki bütün aileyle ewleniyoruz.herşeyi bi kenara bırakalım anayla arayı düzeltince eşe surat yapmak nedir yaa..sen karınla ananın arasındaki çizgiyi koruyamayacak kadar küçüksen niye ewlendinde bu sorumluluğun altına girdin.

müdahelecilikten hoşlanmıyorum..sizi umursamayanları sizde umursamayın..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…